Gönderen Konu: BorPower & Motorsilk  (Okunma sayısı 50057 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.pasabaharat.com
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
BorPower & Motorsilk
« : Ağustos 27, 2008, 13:22:41 »
BorPower kullanan varmı? yazılı ve görsel basında sık sık konu oluyor... bu ürünü kullanan arkadaşlar varsa bilgilerini bizlerle paylaşırlarsa iyi olur.

Toyota Club Türkiye

BorPower & Motorsilk
« : Ağustos 27, 2008, 13:22:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Ynt: BorPower & Motorsilk
« Yanıtla #1 : Eylül 04, 2008, 00:22:00 »
Bor pover ben kullandım.Aracımın garantisi biter bitmez gittiğim ilk özel servisde koydurdum.Kelebek boğazınıda temizlettim.Aracın çalışması gidişi belirgin bir şekilde arttı.Ben tavsiye edrim.Zaten 60 ytl falan fiyatı deneyin derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #2 : Eylül 04, 2008, 02:38:49 »
arkadaşlar ben de yeni yağ, yağ filtresi ve bor power ekledim motora. 45 ytl'ye aldım. yakıtta fark ediyo gibi hissediyorum ama psikolojik ve yeni yağdan kaynaklı olabilir. yağdan sonra performans arttı baya ama motorda yağ çok kirlenmiş ve azalmıştı.

ama şunu söyleyebilirim ki kasımpaşa-fındıkzade-rumeli kavağı gidiş ve sahilden dönüşte normalde 30 ytl falan yakması lazımdı aracımın ama neredeyse yarısını yaktı. bu bor power iyi bir şey galiba... uzun yola bayramda çıkarım herhalde o zaman da sonuçları paylaşırım.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sağlıklı Yaşayalım
« Yanıtla #3 : Eylül 04, 2008, 12:45:40 »
valla arkadasım ben de kullanmayı düşünüyorum ama cesaret edemedim..inşallah kullanan bir kaç arkadaş detaylı olumlu  birşeyler yazarlarsa bende alacagım..
2001 corolla vvt-i 1.4

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Eylül 04, 2008, 21:53:07 »
s.a Aıle meslegımız Taksicilik..Durakda oLan Tüm araclara Koydurduk..Motor seslerınde azalma..ve daha seri bı kullanım oldu..Bor olayının 3 Çeşiti var arkadaslar fıyat farkı oyuzdendir..ßız 50ytlden aldık..Teşekkürler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 04, 2008, 22:21:25 »
Nasil calisiyor? Mantigi ne? Bilen varsa aciklarsa seviniriz.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.pasabaharat.com
  • Araç: Verso
« Yanıtla #6 : Eylül 04, 2008, 23:54:08 »
Malum benzin fiatları her geçen gün artıyor buda bizleri araçlarımızı daha ekonomik kullanmaya itiyor ve yakıttan ne kadar tasarruf edebilirsek kardır.bu borpower'i onun için araştırıyorum tabiki kullanan arkadaşların tecrübeleride çok önemli... motordaki sessizlik çok önemli acaba bu aracın garantisini etkiliyormu yetkili servisler tavsiye ediyorlarmı buda önemli tabi kullanan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim bizi aydınlattıkları için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Eylül 05, 2008, 01:27:08 »
ben sıfır camry'e koyulduğunu gördükten sonra izlenimleri dinledim ve koymaya karar verdim. bir de bir tanıdığımız 98 model proton aracına eklemiş. 380 bin civarında aracının km'si ve yağ yakıyordu artık yakmıyor rampalarda iyi gidiyor falan demişti. castrol gtx magnatec 10-40 yağ aldım. üzerinde hiç bir katkı maddesi kullanmayınız yazıyordu. ama bor yağı, motor yağıyla kimyasal reaksiyona girmiyor. buna güvenerek kullanma talimatına göre motora ekledim.

internet sitelerinde raporlarıyla beraber sunulan bazı testler var. iyice araştırdıktan sonra güvendim ve aldım. şimdilik dediğim gibi yakıt sarfiyatı olayı beni biraz etkiledi. bakalım zaman neyi gösterecek...
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 270000
  • Model Yılı: '09
  • 25 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 08, 2008, 09:38:53 »
Ben de 99 Corolla'ma koydurttum. Ciddi bir yağ eksiltme sorunu vardı. Ustama gösterttim sızıntı bulamadılar, sonuçta "yarım motor yapma" diye tabir edilen segman setinin değişimine karar verildi. Arabamın önceki sahibi hayvan gibi kullanmış, motor normalin üstünde yıpranmış. Fakat şu an maddi durumum "kelek" olduğu için geçici bir çözüm olarak Bor Power'ı tavsiye ettiler. Alıp kattım. 3 ay oldu yağ eksiltmesi durdu. Performans ve yakıt tasarufu konusunda çok belirgin bir değişim farkedemedim. Aslında aracımı Bor Power kullanmadan önce ve sonra Dyno Test'e soksaydım daha somut değerlerler olurdu elimizde. Yani sonuçta faydalı bişi. Ama yeni motora koymamak lazım bence.
Fransız arabası sevmem, seveni de sevmem. Kahrolsun Fransız arabaları!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #9 : Eylül 08, 2008, 11:58:19 »
http://www.haber3.com/news_detail.php?id=406437 böyle bi haber okudum paylaşmak istedim bende kullansam mı diye düşünüyorum ama yağ değişimi sırasında kullanılıyormuş ve hava filtresini de değiştirmek gerekiyormuş zaten bu uygulamalardan sonra zaten illa ki araç az yakar ve performansı değişir diye düşünüyorum
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Eylül 09, 2008, 01:30:31 »
http://www.haber3.com/news_detail.php?id=406437 böyle bi haber okudum paylaşmak istedim bende kullansam mı diye düşünüyorum ama yağ değişimi sırasında kullanılıyormuş ve hava filtresini de değiştirmek gerekiyormuş zaten bu uygulamalardan sonra zaten illa ki araç az yakar ve performansı değişir diye düşünüyorum

yok o hava filtresi değil yağ filtresi değişmesi gereken.
yeni yağ ve yağ filtresi mutlaka etkiler performansı ve yakıtı.
fazla aldanmamak lazım kulaktan duyumlara ama teknik verilere göre bir zararı yok motora bu çok önemli. şimdi bahsettikleri gibi yağ ömrüm artacakmı, uzun yolda yine bahsettikleri gibi 100-150km fazla yol yapacakmı bunları çok merak ediyorum...
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Model Yılı: '13
« Yanıtla #11 : Eylül 21, 2008, 02:09:06 »
bende nano bor  kullandım arabanın gidişinde ve motor sesinde fark oldu ama öle ağam şaham bi değişiklik değil ama tavsiye ederim.fazla pahalı değil zaten 55 ytl.
(98 toyota  corolla 1.6 xei)  2013 Auris 1,4 D4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #12 : Eylül 21, 2008, 14:40:32 »
Selam herkese arkadaşlar 2003 toyota coralla 1.6 terra aracım var ben buna 40.000 km de bakım yaptırdım aracım şu an elli binde  ayrıca 50.000 km lik bir bakımı varmı bilen arkadaşlar varsa bilgilendirirseniz sevinirim ayrıca olursada hani bakımlar olçak teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Eylül 22, 2008, 18:54:44 »
Selam herkese arkadaşlar 2003 toyota coralla 1.6 terra aracım var ben buna 40.000 km de bakım yaptırdım aracım şu an elli binde  ayrıca 50.000 km lik bir bakımı varmı bilen arkadaşlar varsa bilgilendirirseniz sevinirim ayrıca olursada hani bakımlar olçak teşekkür ederim.

Her 10.000 km'de bir periyodik bakımın var. 40 bin ve katları geniş kapsamlı bakımlardır.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Eylül 25, 2008, 23:38:42 »
Bence Motor Silk'in yerli versiyonu gibi bir şey, çünkü ikiside aynı şeyleri vadediyor gibi.
Motor Silk'i koyduğunuz zaman yağ değişimiyle akıp gitmiyormuş,150.000 km dayanıyormuş.
Bu benim inceleme sonucu edindiğim izlenim.
Motor Silk hakkkında ayrııtılı bilgi için aşağıdaki linki tıklamanız yeterli

http://forum.donanimhaber.com/m_9459014/tm.htm

Bu katkıyı ben de kullanmayı ciddi olarak düşünüyorum.Ama bazı sorularıma hala cevap bulamadım.
Örneğin bir yerde Toyota'nın Motor Silk' i tavsiye ettiğini yazıyordu birisi. Bende Toyota Müşteri ilşkilerine e-mail göndererek sordum. Henüz cevap alamadım.
Şüphe aklın yarısıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Eylül 26, 2008, 03:34:00 »
Bence Motor Silk'in yerli versiyonu gibi bir şey, çünkü ikiside aynı şeyleri vadediyor gibi.
Motor Silk'i koyduğunuz zaman yağ değişimiyle akıp gitmiyormuş,150.000 km dayanıyormuş.
Bu benim inceleme sonucu edindiğim izlenim.
Motor Silk hakkkında ayrııtılı bilgi için aşağıdaki linki tıklamanız yeterli

http://forum.donanimhaber.com/m_9459014/tm.htm

Bu katkıyı ben de kullanmayı ciddi olarak düşünüyorum.Ama bazı sorularıma hala cevap bulamadım.
Örneğin bir yerde Toyota'nın Motor Silk' i tavsiye ettiğini yazıyordu birisi. Bende Toyota Müşteri ilşkilerine e-mail göndererek sordum. Henüz cevap alamadım.

ya Toyota kendi satmadığı bir şeyi tavsiye etmez diye düşünüyorum. motorsilk'i hiç araştırmadım. benim borpower olayı da direkt olarak tavsiye üstüne oldu. bayram tatilinde biraz uzun yol yapıcam şimdi... bakalım değişime vaatler doğru mu...
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
« Yanıtla #16 : Eylül 26, 2008, 08:10:42 »
Bor Power kullandım, aracın sesini dahi azalttı, çalışma konumunu değiştirdi, sessizce çalışmaya başlıyor ve birden hareket eder hale geldi, tavsiye ederim, TGRT Pazarlama 40,00 YTL'ye veriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Eylül 27, 2008, 00:28:40 »
Bor Power kullandım, aracın sesini dahi azalttı, çalışma konumunu değiştirdi, sessizce çalışmaya başlıyor ve birden hareket eder hale geldi, tavsiye ederim, TGRT Pazarlama 40,00 YTL'ye veriyor.

hımm daha uygunu da varmış demekki. ben 45,00 YTL verdim. bulduğum en ucuz yerden aldım.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 27, 2008, 01:11:17 »
Daha once de birkac yerde soyledim, Lucas yakit katkisi kullaniyorum.Yakit sarfiyatini azaltmakla ilgili bir iddialari yok zaten (Kullananlarin bir kismi yakittan tasarruf ettiklerini soyleseler de). Ama benzindeki kaldirilan kursunun yerine gecen, ust silindirleri yaglayan, enjektorleri temizleyen,dusuk oktanli benzinin super benzin gibi yanmasini saglayan bir benzin katkisi bu.Arabanin rolantisini de duzeltti, sesini de azaltti.Cekis gucunu hissedilir derecede arttirdi.Fiyati da uygun benzeri urunlere gore.4 litresini 30 dolara satiyorlar.Bir depoya 100-125ml ekleniyor.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Eylül 27, 2008, 10:35:13 »
ben gecen yıl aracıma koymustum ılk bır ıkı hafta ıyı bır performans aldım fakat daha sonra arac eskı halıne gerı geldı. ben bır yararını gordum dıyemem arac yakıt tuketımımıde hıc degıstırmedi. :(