Gönderen Konu: BorPower & Motorsilk  (Okunma sayısı 50660 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: BorPower & Motorsilk
« Yanıtla #280 : Haziran 25, 2010, 18:31:28 »
Kimse kesinlikle şundan bundan diyemiyor ama siz maşallah kesinlikle değildir, psikolojiktir diyebiliyorsunuz.
ataberk bey hakkında bir tezim vardı kanun olma yolunda ilerliyor, bir kaç bilim adamı da tanısın teorimi kanun olcak :D beyfendi sadece bu konuya yazıyor, sadece bor power kötülüyor..önce yalan belgeler sundu, sonra kötülemeye devam etti..bir çok büyük forumda böyle sahte profiller ile bor power ve motor silk hakkında aynı belgelerle aynı tarzda kötüleme oluyor..bir olaylar dönüyor ama hayırlısı diyorum...
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #280 : Haziran 25, 2010, 18:31:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #281 : Haziran 25, 2010, 18:39:18 »
ataberk bey hakkında bir tezim vardı kanun olma yolunda ilerliyor, bir kaç bilim adamı da tanısın teorimi kanun olcak :D beyfendi sadece bu konuya yazıyor, sadece bor power kötülüyor..önce yalan belgeler sundu, sonra kötülemeye devam etti..bir çok büyük forumda böyle sahte profiller ile bor power ve motor silk hakkında aynı belgelerle aynı tarzda kötüleme oluyor..bir olaylar dönüyor ama hayırlısı diyorum...
Kabul edenler, kabul etmeyenler, kabul edilmiştir. :D
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #282 : Haziran 25, 2010, 18:44:14 »
ama onlar kardeş, evlenemezler. itiraz ediyorum :D
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #283 : Haziran 25, 2010, 19:02:43 »
Kabul edenler, kabul etmeyenler, kabul edilmiştir. :D :D
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #284 : Haziran 25, 2010, 19:11:19 »
 :lol:
Icerik aciklama konusunda sizinle ayni fikirdeyim adas.

Mesele kısmen o kısmen başka şey aslında..
Şimdi bunu yiyecekler için de söyleyebiliriz di mi.. Peki ya ilaçlar için? "sana bişey satıcam ama ne olduğunu söylemem, git internetten araştır. Olmadı tahlil ettir.." Vay be.. :) Ben  tüketici para veriyor ne aldığını bilsin diyorum ama zaten aslında o bir yan mesele.. O tartışma uzar..Onu koyalım bir kenara..
Benim asıl vurgulamak istediğim nokta: Sonuçta mesela Shell de Bor power da (ya da firma adı her neyse) bir şişe içinde bana kimyasal madde satan iki firma olduğuna göre biri diğerini yargılama hakkını nereden alıyor? Yani eğer bir firmayı daha güvenilir ve de diğeri üzerinde otorite sahibi kabul edeceksem ben önceliği şişe üzerine mamül içeriğini yazana  tanırım. Bunu demek istedim. Birisi tavsiyede bulunacaksa da gerekçesini, bilimsel açıklamasıyla referanslarıyla güzel güzel anlatsın. Müşteriye direktif verir pozisyonda zannetmesin kendini. (Aracın sahibidir patron, di mi..) Bu sadece petrol firmaları için değil, Toyota firması için de geçerli, servisteki ve sanayideki ustalar için de geçerli.
Biz de birleşip bir deklerasyon yayınlasak ya:
"Türkiye şartlarında 4 litre yağı 50 liradan pahalıya satmanız önerilmez"
"20000 km dayanamayan yağları piyasaya sürmeniz önerilmez" "Verdiğmiz parayı çar çur etmeniz önerilmez gidin biraz daha ar-ge yapın" vs vs.. :)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #285 : Haziran 25, 2010, 22:05:27 »
oh oh birkaç bilim insanı da katılsın bana türkay kanunu koycam adını :P
hadi be mehmet abi kanun yaptım ne güzel :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #286 : Haziran 26, 2010, 07:58:40 »
Katkılarla ilgili olarak, Ahmet abiye ben de katılıyorum. Ancak tek bir şey dışında; kullanılan katkıların yağın visikotize oranlarını değiştirdiğine dair bir rapor okumuştum ancak şu anda onu bulamıyorum. Yani rapora göre test edilen yağları bozmamakla beraber vizikotize değerlerini (hem kışlık hem de yazlık değerlerini) yükseltmişti. Yeni araçlarda hiçbir olumlu etkisi olmamakla birlikte, özellikle yıpranmış motorlarda çok büyük olumlu değişiklikler göstermekteydi.

Bu rapora istinaden, bence, borpower veya motorsilk gibi firmalarda çok dürüst değil. Her türlü kimyasalı bozacak başka birşey vardır. Katkı maddelerini üretenlerde; paketlerin üzerine bunu yazabilir. aynı zamanda visikotize değerleriyle ilgili ek bilgi vererbilirler (çünkü motor yağı üreticileri yağın visikotize değişikliğine uğramasını da yağ bozulması olarak tanımlıyorlar). Ahmet abinin belirttiği gibi normal motor yağı üreticileri de, belki oranlarını açıklamasa da, sadece yağ içersindeki bileşenleri belirtebilirler.

hadi be mehmet abi kanun yaptım ne güzel :D
Tamam paşam, ben baştan kabul ettim ama muhalefette kimse yok diye itiraz ediyorum :)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #287 : Haziran 27, 2010, 15:40:57 »
Bu katkıların bir türüne "viscosity modifiers" deniyor yani amaçları viskositeyi değiştirmek. daha bir sürü katkı çeşidi var ve motor yağlarının içinde zaten bunlardan bir miktar bulunuyor. Biz ek bir katkı koyunca bunların oranını değiştirmiş oluyoruz. "Katkı önerilmez" derken aslında bir yerde haklılar çünkü mevcut oranları bilmeden körlemesine değişiklik yapmak pek hoş bişey değil. Diğer yandan mevcut oranları söylemeyerek bu sakıncayı yaratan zaten onlar.
Farklı amaçlara yönelen katkılar için toptancı bir yaklaşım doğru değil. Nano-boron, okuduklarımıza bakılırsa "aşınma önleyici" ve "kayganlaştırıcı" katkı olarak değerlendirilmeli, ayrıca nötr olması nedeniyle "yanmayı geciktirici" özelliği olması tabidir. (Başka bir maddeyle kimyasal reaksiyona girmesi de söz konusu değil) Bildiğimiz bir başka şey ise bunun pahalı bir katkı olduğu ve sadece üst sınıf yağlarda az miktarda bulunduğu. Ayrıca maksimum etki göstermesi için yağın içinde optimum bir seviyeye yakın yoğunlukta olması gerektiğini okumuştum. Yani fazlası da zararlı. Şimdi bu çerçeveden bakınca yağ firmalarının mevcut pazarlama stratejilerinin, bizim motorumuzda istediğimiz yağ kompozisyonunu oluşturma amacımızın önünde nasıl bir engel oluşturduğu açıkça görülür. Sen parayı ver gerisine karışma diyorlar basitçe. Ama ben yaygın satılan yağların büyük oranda ucuz malzeme kullanılarak üretildiği kanaatindeyim. O yüzden "bor power" katarak yağ karışımında zararlı bir bor fazlalığına yol açılmayacağından eminim. Bu konuda sadece Mobil1 için bir tereddüt olabilir ama pek ihtimal vermiyorum.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #288 : Haziran 27, 2010, 17:04:45 »
Adas agabey, az da olsa eksilen yagi tamamlamak da voskoziteyi degistiriyor.Bundan hareketle yag ureticilerinin 'eksilen yagin tamamlanmasi onerilmez' demeleri de lazim degil mi :D
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #289 : Haziran 27, 2010, 19:52:38 »
O nedenle söylediklerini sanmıyorum zaten. Piyasadaki her türlü katkıyı tolere etmek gibi bir sorumluluğu almamak için öyle söylemişlerdir. Hem yasal sorumluluklarını azaltacak bir cümle, hem de ürünlerinin tamamen mükemmel olduğunu vurgulayacak bir cümle olduğuna göre neden yazmasınlar ki...
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #290 : Temmuz 17, 2010, 21:51:58 »
yaklasık 1500 km önce yağ filitresi hava filtresi bujileri ve yağ değişimi yaptım. artı borpower da kullandm .. 2 hafta öncede baskı balata set değişimi yaptık ... aracım 93 model corolla .motorunda herhangi yağ yakma ufleme gibi problemi yok. ben en azından yakıtta tasarruf için kullanıyım dedim ama yakıt konusunda fark goremedm açıkcası baskı balata set değişmesıne rağmen... artı olarak gördüğüm çalışması sessizleşti,hararet artışı azaldı, belki psikoljik ama çekişte biraz artış oldu:)  (baskı balatada değişiminden önce bor kullandım)
Make Way For The Bad Guy ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #291 : Ağustos 07, 2010, 15:26:18 »
şu anda benim arcım kesinlikle yağ eksiltiyor geçenlerde bujileri,yağ filitresini,hava filitresini,yağını değiştirdim,usta 1000 km git hiç değiştirme ekleme gel dedi. gittim yarım litreden fazla eksiltmiş ben o zaman ustaya söyledim bu borpewer değilde ona benzeyen başka bir yağ katkı maddesi vardı bundan katalım faydası olurmu diye sordum ? daha deneme aşamsında bunlar dedi yararlı olmaz dedi,şimdi size soruyorum;usta motor açılıp bakılcak dedi segman attırmadan motoru kurtarma imkanım olurmu borpewer la arabam 2000 terra bazı kişilerde bu modellerde bu sorun hep oluyor demişti toyotayla ilgili

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #292 : Ağustos 10, 2010, 23:41:36 »
ben de bor power kullandım. 2005 avensisde şehir içi yakıt tüketimi 31 kuruş, uzun yolda 21 kuruş. 1300 kg bir araca göre iyi bence. hele ww golfün şehir içi 35-36 kuruş yaktığını duyunca... şu sıcak havalarda 800 km uzun yola çıktım, hararet yarıya bile çımadı. motor da gayet sessiz çalışıyor. bi sonraki yağ değişiminde tekrar katacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #293 : Ağustos 13, 2010, 15:55:00 »
bende kullanıcam karar verdim yağ değşimi oldu geçti şimdi kullansam zararı olmaz sanırım başka şansım kalmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • iyi adamdı...
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #294 : Haziran 17, 2011, 10:09:10 »
motorsilk markası hakkında bilgim yok fakat en son bakımda ''bor power'' yakıt katkısını kullandım. kesinlikle tavsiye ederim. rölanti sesinde ve titremede düşüş var. motorun çalışması daha rahat. aracın çekişine ve yakıtına da tasarrufu var bence...bu katkı maddesi yağ değişiminde, filtre değiştikten sonra katılıyor. yaklaşık 200 ml civarı. fiyatı ısparta da 45 tl. başka illerden haberdar değilim. bir de aynı markanın ''motor temizleyicisi'' var. onu kullanmadım fakat ilk yağ değişiminde yağı boşaltmadan önce temizleyiciyi de kullanmak istiyorum. ben tavsiye ederim. faydasını gördüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #295 : Ağustos 16, 2011, 17:21:27 »
şu anda sf 10 kullandım bor power dan daha iyi diyorlar galericiler hep bunu kullanıyor yıpranmış motırlara birebir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
« Yanıtla #296 : Ağustos 18, 2011, 12:55:39 »
*** Bir otomobil firmasının yetkili servislerine tebliğidir ***

MOTOR YAĞINA EK OLARAK MOTOR YAĞI KATKISI KULLANMAK YARARLI MIDIR, ZARARLI MIDIR?
Son zamanlarda yağ katkısı üretici firmalar, ürünlerinin servislerimizdeki sergilerini ve bilinirliğini artırmışlardır.  Bu bülten yağ katkıları, kullanımı ve (*** firma ) uygulamaları hakkında bilgi vermek için hazırlanmıştır.

Yağ üreticisi firmalar uygun karışımı elde edebilmek için milyonlarca doları inceleme, araştırma ve yatırım için harcamaktadır. Dolayısıyla yaptıkları bu harcamalar, binlerce araç üzerindeki sorumluluk bilinciyle değer bulmaktadır. Ayrıca kaliteli bir yağ üretim aşamasında, deterjanlar, pas önleyiciler, aşınma azaltıcılar, antifriz vs gibi pekçok katkı ile zenginleştirilmektedir. Piyasada satılan kaliteli yağlar içinde zaten bu katkılar vardır, olmasaydı bunlar "ham yağ" olurdu ki, motorlarda kullanamazdık.

Ekstra bir yağ katkısı kullanmakla fayda görmekten ziyade yağınızın içindeki katkı maddelerinin oranlarını değiştirmiş olursunuz bu da yağınızın özelliğini bozmak anlamına gelir.

Yağ katkıları çoğunlukla ticari olarak tüketiciyi istismar eden ürünlerdir.

Yapışan ve viskozite artıran olmak üzere iki gruba ayrılan katıklar, motor yağının katık dengesini bozarak uzun vadede motora zarar verebilir.

Motor yağı katkısı kullanmanın sakıncaları şunlardır:

*        Yağa sonradan ilave edilen katkılar, motor yağının mevcut katkılarıyla reaksiyona girip yapısını  bozabilir. Bu durumda genelde yağda katılaşma, yağ kanallarında ve yağ filitresinde tıkanmalar oluşmaktadır

*        Yine bu katkılar, silindir duvarlarında daha iyi yağlama için açılan honlama çizgilerini tıkar. Bu da yağın motor duvarlarına tutunmasını zorlaştırarak yağ filminin oluşmasını engeller ve motor aşınmasını artırır.

*        Çok soğuk havada kalınlaşan yağ, ilk çalışma anında motorun içinde rahat dolaşamaz ve bu nedenle ilk çalışma anında sorun yaşanır

Bu sebeple garantili araçlarda önerilen yağın haricinde ek ürünlerin kullanılması kesinlikle yasaktır.

2008 Auris 1.6 Elegant Bnz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #297 : Ağustos 18, 2011, 14:41:06 »
arkadaşlar ben bişey merak ediyorum sizcede yağ katkısı ile bor yağları aynı şeymidir ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #298 : Ağustos 18, 2011, 16:29:53 »
Böyle toptancı yargılara asla itibar etmem.. "Yararlı mıdır Zararlı mıdır".. Hepsi aynı kefede yani..

İkincisi: yağ üreticileri ne yapıyorlarsa bizim için yapıyorlar, kaliteyi yükseltmek için yapıyorlar, demek maliyeti düşürmek için hiç bir araştırma veya girişimde bulunmuyorlar. (Servis değil susam sokağı.. ) O zaman zahmet etmesinler ben sevabına söyliyim, ester tabanlı yağ üretecekler. Viskositeyi arttırmak için katkı kullanmak yerine farklı viskozitedeki iki ayrı bazın oranını ayarlayarak bu işi yapacaklar. Çinko gibi ucuz katkılar yerine bor gibi daha kaliteli olanları tercih edecekler. Böylece ürünleri RedLine veya Motul gibi ürünlerle aynı düzeye gelecek. Araştırma giderlerini de bi zahmet Somalili çocuklara bağışlayacaklar.. Çünkü araştırılacak bir şey yok.

Ayrıca benim bu genelgeden aldığım izlenim: Sanki yağların içinde ne var ne yok biliyoruz da, katkıların içinde ise ne idüğü belirsiz, ne yapacağı belli olmayan maddeler var gibi anlatıyor...

Ama durum öyle mi... Yoksa tersi mi?
Adam söylüyor.. bu diyor nano ölçekte bor kristalidir..
Peki Castrol veya Mobil1 kutusunda yazıyor mu içindekiler: ...

Ayrıca firmanın hassasiyeti gözlerimi yaşarttı. Aynı hassasiyeti yetkili servislerin denetlenmesi konusunda da göstermelerini dileriz. Yetkili servisi denetlemek ne kolay işdir.. Sapasağlam bir arabayı götür, sana on tane arıza bulsunlar.. Veya şu kapağı değiştir de,  bak bakalım tamirci önce katalogdan nm değerine bakıp sonra da tork anahtarı ile mi sıkacak vidayı?? (Siz hiç katalog karıştıran tamirci gördünüz mü? Ben gözümün önüne bile getiremiyorum.)

Yani denetlemek kolay.
Peki denetleniyor mu??
Niye denetlesinler ki asıl kar oradan geliyor...
Parça satışından geliyor.
Ve altın soru: Firma veya servis, parçalar aşınmasın mı ister???
Aşınsın mı ister.?
Doğru cevabı bilene bir galon 10W40 yağ.. Yetkili Servislerin tavsiye ettiğinden.. Hem de "firma" logolu..  :)
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac