Gönderen Konu: BorPower & Motorsilk  (Okunma sayısı 50691 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: BorPower & Motorsilk
« Yanıtla #140 : Eylül 28, 2009, 11:34:40 »
Kompresyonun verimi kaçak nedeniyle azalır tabi ki. Ama kompresyon oranının değişeceğini sanmıyorum. Hacim artışı devede kulak olur. Motor her ısındığında zaten genleşme nedeniyle hacim artıyor. Bir iki mikronluk aşınmadan önemli bir fark olmaz diye düşünüyorum.
Sıkıştırma oranından kasıt; silindirin en üstte olduğu durum ile, en altta olduğu durum arasındaki hacmin oranı. Yani krank milini değiştirmediğiniz sürece değişmemesi lazım.

Ben borun rodajı etkileyeceğini de sanmıyorum. Yapılan yorumlar genelde katkı deyince teflon benzeri bişey var sayıyor. Onun zaten faydasız bişey olduğunu herkes biliyor. Nissan bazı sıfır motorlara molibden uyguluyor fabrika çıkışında. Bor daha bile zararsız bişey. Yalnız yağ filtresinin içinden geçip geçemediğini bi araştırmak lazım.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #140 : Eylül 28, 2009, 11:34:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #141 : Eylül 28, 2009, 11:40:28 »
bence de sıkıştırma oranı değişmiyordur, verimi değişiyordur, kompresyon oranı (?) değişiyor olabilir

(ahmet abi çok çok tahmini konuşuyorum, mantık kurmaya çalışıyorum, saçmalıyorsam kusura bakma)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #142 : Eylül 28, 2009, 11:54:31 »
Estafurullah. Tam terimleri ben de bilmiyorum. Ama bildiğim kadar kavramları arzedeyim: "Kompresyon verimi" diye birşey attım :) terimi bilmediğim için. Yani segmanlardan veya subaplardan kaçak olmaması durumu ve bu sayede silindir içinde elde edilen (patlamadan hemen önceki) maksimum basınç. İşte bu motor eskidikçe değişir. O yüzden kullanılmış araba alırken "kompreyon testi" yaptırmak gerekir. (Alet takıp o basıncı ölçerler)
Ama sıkıştırma oranı = kompresyon oranı : O değişmez bir sayıdır. Motorun içindeki krank milinin geometrisi ile ilgilidir ve o pistonun ideal şartlarda ne kadar sıkıştırma yaptığını gösterir. Mesela efsane corolla'larda 1:9 gibi bir oran olması lazım. (9 a bir sıkıştırıyor)

Bazı tuning işlemlerinde farklı krank mili takarak bu oran değiştirilebiliyor. Hatta turbo takıldığı zaman genelde değiştirilmesi öneriliyor. (nedenini bilmiyorum)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #143 : Eylül 28, 2009, 14:26:08 »
Sıkıştırma oranı 10.5:1 den 9:1 e düşer demiyorum ki, çok minik oranda oynuyor bunlar.

tahmin yürütüyorum; hacim artacağından.. sillindir içi genişleyeceği ve pistonun da büyümeyeceğinden dolayı olabilir mi :blink: yani pistonun yanlarından kaçırma olabilir sanırım veya ikisi de genleşse bile hacim arttığı için yine biraz kayıp olması lazım değil mi?

aynen senin dediğin gibi.

yağ katkısının amacı ince bir tabaka oluşturup bu kaçırmayı minimuma indirmek zaten.

rödaj konusunda rödaj yapacağım için baya bi okumuştum.

http://www.modifiyem.com/forum/f51/yeni-otomobillerde-rodaj-63444/ adresinde açıklayıcı bilgiler var.

özetle, rödaj ve yağ katkısı konusunda;

-------------
Motoru koruduğu öne sürülen motor yağı katkılarının neden yeni araçta kullanılmaması gerektiğini düşündünüz mü ?

cevap yukarda

bu katkılar tepeleri ve çukurları hemen doldurarak segman oturmasına izin vermemektedir...

bunu oluşturduğu inanılmaz kalın katman sayesinde yaparlar ve motorunuz yağ yakar..

asla yeni arabam sağlıklı olsun uzun ömürlü olsun diyerek bu katkıları uygulamayın...

düzgün yapacağınız rodaj bu katkıların idda ettiği tüm artıları size verecektir.

Rodajdan sonra kullanılması tavsiye edilen bu katkıların yaptığı sizin rodajda kazanamadığınız kompresyonu vermek...

-------------

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #144 : Eylül 28, 2009, 14:44:46 »
Bazı tuning işlemlerinde farklı krank mili takarak bu oran değiştirilebiliyor. Hatta turbo takıldığı zaman genelde değiştirilmesi öneriliyor. (nedenini bilmiyorum)

Önceki yazdıklarına bende katılıyorum Ahmet abi. Terimsel olarak nasıl adlandırıldıklarını ben de tam olarak bilmemekle birlikte mantık olarak aynen anlattığınız gibi.

Krank mili üzerindeki açılar tork ve güç değerlerini direk etkileyen noktalardır. Açının dar veya geniş olması bu iki değeri direk olarak etkilemektedir. Bunu değiştirirken hangisinin sizin için önemli olduğunu belirlemeniz gerekiyor, çünkü sadece krank milini değiştirerek her ikisini birden attırma şansımız yok. Ama yardımcı bir donanımla (turbocharger gibi) motor blokları içindeki patlamanın gücünü arttırırken bu gücü nasıl ve ne kadar sağlıklı kullanılabileceğini krank mili belirler. Ayrıca krank miline düşen yük artacağı için daha iyi bir metal ve ısıl işlem kullanılması tavsiye edilir. Açılarla oynanmasa bile daha iyi bir metal ve ısıl işlem turbonun daha sağlıklı çalışmasını sağlayacaktır.

Ayrıca Kaya arkadaşımızada yeni (sağlıklı) motorda katkı maddesi kullanılmaması yönündeki fikrine de tamamen katılıyorum. Sağlıklı bir motorun ihtiyaç duyduğu herşey yarı sentetik ve tam sentetik yağlar tarafından verilmektedir. Normal olan her duruma müdahale anormal bir durum doğurur. ZAten bu ürünlerin reklamlarına dikkat ederseniz, tüm testler eski motorlar üzerinde yapılıp tavsiye edilmektedir. Zaten işin açıkçası hiçbiri yeni motora uygulanırsa daha iyi bir motorunuz olur vaadinde bulunmuyor (en azından ben duymadım) ;)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #145 : Eylül 28, 2009, 20:14:27 »
Zaten bu urunler yeni motorlar/araclar icin degil ki... Bizde yakit tasarrufu umuduyla kullaniliyor yeni araclarda, ama yeni araclarda ilk 7-8bin km.lik rodajdan sonra 0W-30, 5W-30 gibi ince sentetik yaga gecilerek MotorSilk/BorPower'dan umulan yakit tasarrufu saglanir zaten. Hem de yag degisim suresi uzatilir boylece. Hastalik yoksa tedaviye de gerek yok.

Bu bir yana, ben bir sure once 94 model arabaya MotorSilk ekledim ve yuzde 5-10 civarinda yakit tasarrufu getirdigini gozlemledim.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • TO-YO-TA
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '94
« Yanıtla #146 : Kasım 05, 2009, 09:53:06 »
çok enteresan şeyler.kullananların bazıları memnun bazıları değil.buda anladığım kadarıla bizde kullanıp kar-zararlarına bakıcaaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #147 : Kasım 05, 2009, 15:51:15 »
Ben de 15 gün önce yağ değişiminde Bor power kattırdım.Satıcı bir dahaki yağ değişiminde de kattıracaksan öyle al,yoksa bir işe yaramaz dedi.Hadi ordan dedyip aldım,kattırdım.800 km yol yaptım.Çekişte artış yok,yakıtta iyileşme yok,ses sanki azalır gibi ama o da yağ değiştiği için mi yoksa psikolojik mi bilemiyorum.
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #148 : Şubat 28, 2010, 15:40:47 »
benim aracım 114000 km de yağ değiştirdim filitresini bir sonraki değişimde yapıcaklarını söylediler şu anda 118000 km de ve gözle görülür şekilde yağ eksiltme yapmış yola çıkıcaktım 1 kiloluk bir yağ kattık yani bu motorun bittiği anlamınamı geliyor öncedende yapıyordu ne yapmam kime yaptırmam gerekiyor servisemi motorcuyamı ve bu bakım olayı kaç km de bir yapılıyor yardımcı olursanız sevinirim 105 km de aldım arabayı devamlı baktırıyordum ama tam bir servis bakımı falan yaptırmadım servise gitmem gerekiyormu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #149 : Şubat 28, 2010, 16:43:15 »
arkadaslar dizel yeni nesil araclarada bor katkı maddesı kullanan var mı hıc aranızda??
corolla comfort D4D 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Verso
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #150 : Mart 01, 2010, 17:35:49 »
Önceki arabam MEgane II idi. ve yaklaşık 70000 'de bor power koydum. Öncelikle motor çalışması ve sessizliği çok iyi. Yakıt konusunda öyle hemen bir düşüş beklemeyin. Yaklaşık 1000 - 2000 km den sonra bunu hissedebiliyorsunuz. Vadedilen değer %30 tasarruf.

Şu anda 2010 Verso kullanıyorum. Daha 9000 KM. ve henüz kullanmaya başlamadım. Çünki motorun belli bir miktar aşınması gerektiği, aksi taktirde bazı problemlere yol açabileceği bana serviste aktarıldı. Bu da yaklaşık 10000 ile 20000 km. aralığı diye ben düşündüm. Ancak ondan sonra kullanmaya başlayacağım. Çünki benim için her ne kadar tasarruf önemli olsada motor koruması öncelikli. Bor Power motorun en küçük ve dar katmanlarına bile nüfuz edebiliyormuş, bu nano teknoloji sayesinde ve motor stop ettiği anda kartere süzülmeyip nufuz ettiği bölgede kalıyormuş. Bu da bir sonraki çalışmada motorda daha az aşınma demek oluyor.

Ancak 45000 KM. sonra etkisi tükeniyor. Ve yenisini koymak gerekiyormuş. Beni bu mamulü tercih sebebim ise temamen TÜRK işçişinin üretimi olması.

Umarım yararlı olmuşumdur.

İyi günler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #151 : Mart 01, 2010, 19:27:22 »
 Osman Bey sizi Tanışma bölümünde tanımak isteriz...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #152 : Mart 01, 2010, 19:49:56 »
osman bey megan aracınız dızel mıydı merak konum bu?ve d4d kullanan var mı?
corolla comfort D4D 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #153 : Mart 02, 2010, 15:42:47 »
geçenlerde 1 kiloluk yağ kattırdım demiştim eksiltme var diye daha aradan 1 gün geçti azda olsa gene eksiltti simsiyah rengi bana yardımcı olun ne olur nasıl yapmam lazım toyota corolla terra 2000 motor acil değişmelimi yada bu bopower hangisi beni arabamı kurtarır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #154 : Mart 02, 2010, 15:43:57 »
Ben de 15 gün önce yağ değişiminde Bor power kattırdım.Satıcı bir dahaki yağ değişiminde de kattıracaksan öyle al,yoksa bir işe yaramaz dedi.Hadi ordan dedyip aldım,kattırdım.800 km yol yaptım.Çekişte artış yok,yakıtta iyileşme yok,ses sanki azalır gibi ama o da yağ değiştiği için mi yoksa psikolojik mi bilemiyorum.

Güncel...
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #155 : Mart 03, 2010, 12:16:46 »
tam anlayamadım güncel olan ne hocam şu anda benim yazdığımda motor diyorum acil değişimmi istiyor acaba yağ eksiltme yüzünden bor power işe yarrarmı kime kattırmalıyım ve hangisini 3 çeşit oluyormuş sanırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
« Yanıtla #156 : Mart 03, 2010, 12:35:27 »
Zaten bu urunler yeni motorlar/araclar icin degil ki... Bizde yakit tasarrufu umuduyla kullaniliyor yeni araclarda, ama yeni araclarda ilk 7-8bin km.lik rodajdan sonra 0W-30, 5W-30 gibi ince sentetik yaga gecilerek MotorSilk/BorPower'dan umulan yakit tasarrufu saglanir zaten. Hem de yag degisim suresi uzatilir boylece. Hastalik yoksa tedaviye de gerek yok.

Bu bir yana, ben bir sure once 94 model arabaya MotorSilk ekledim ve yuzde 5-10 civarinda yakit tasarrufu getirdigini gozlemledim.
çok enteresan şeyler.kullananların bazıları memnun bazıları değil.buda anladığım kadarıla bizde kullanıp kar-zararlarına bakıcaaz.
arkadaslar dizel yeni nesil araclarada bor katkı maddesı kullanan var mı hıc aranızda??
şu ana kadar kedim hem 10-12 tane arabaya 5-6 tane motora(kuru debriyajlı )3 minibüs e koydum :)
şaka bi yana özellikle yeni sprinter 312 kendi arabamda,kendim motorumda çok memnun kaldım..dizelde aynı şekilde.en kötüsü yağ değişiminden sonra koyduğum e36otomatik ki yorgun da sayılmazdı sarmazdı düş kalkışta düzde araba yeri tırmalyordu kalkarken.
kendi 500 cc scooter ıma koydum 2.75 yağ alıyor.bor un kutusunun yarısından az koydum cvt şanzıman olmasından sebep bilmeyen için gazı kapattığında kendinde kompresör e düşüyor onmal olarak.katkıdan önce 150 km de gazı kapattığım an bir anda 90 lara iniyordu şimdi daha uzun süre hızında stabil kalıyor.herzaman 5/2 çıktığım rampada nerdeyse 5/1.5 gaz istiyor...scooter müşterilerime özellikle uzun yol yapan müşterilerim e bir kutu ortak aldıroyodum 3 motor a bölüyolardı hepsi çok memnun.

ben size sadece tavsiyem denemenizde pişman olmazsınız.özellikle motor silk çok daha güzel.motor kulağı kopuk vts e koyduk rölantide çalışan araba nerdeyse kopuk kulakla hissettirmiyor eskisi gibi sarsıntı...

koymaya niyetlenirseniz eğer yağ değişiminden önce kaliteli bir motor temizleyici kullanın hatta açık yağlada tekrar bir geçin karteri...ve acele etmeyin e5 üzerinde felan durup koyun veya koyduktan sonra yolda daha güzel verim alırsınız.

çok konuştum..saygılar.
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #157 : Mart 03, 2010, 19:50:25 »
Caner verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Motor yağını değiştirir değiştirmez koyacağım birtane. Sağol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #158 : Mart 07, 2010, 10:00:23 »
2007 d-4d aracıma bor power kullandım(2 ay önce).aracım 40 binde. 2 bin km yol yaptım özellikle yakıtı test ettim bir değişiklik olmadı.
ama eski araçlarda faydası oluyormuş. yeni araca gerek yok bence.
corolla d-4d(eski kasa)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #159 : Mart 07, 2010, 10:29:38 »

ama eski araçlarda faydası oluyormuş. yeni araca gerek yok bence.

Eski araçlarda değil eski motorlarda yani yıpranmış zorlanmış motorlarda ;)