0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
tahmin yürütüyorum; hacim artacağından.. sillindir içi genişleyeceği ve pistonun da büyümeyeceğinden dolayı olabilir mi yani pistonun yanlarından kaçırma olabilir sanırım veya ikisi de genleşse bile hacim arttığı için yine biraz kayıp olması lazım değil mi?
Bazı tuning işlemlerinde farklı krank mili takarak bu oran değiştirilebiliyor. Hatta turbo takıldığı zaman genelde değiştirilmesi öneriliyor. (nedenini bilmiyorum)
Ben de 15 gün önce yağ değişiminde Bor power kattırdım.Satıcı bir dahaki yağ değişiminde de kattıracaksan öyle al,yoksa bir işe yaramaz dedi.Hadi ordan dedyip aldım,kattırdım.800 km yol yaptım.Çekişte artış yok,yakıtta iyileşme yok,ses sanki azalır gibi ama o da yağ değiştiği için mi yoksa psikolojik mi bilemiyorum.
Zaten bu urunler yeni motorlar/araclar icin degil ki... Bizde yakit tasarrufu umuduyla kullaniliyor yeni araclarda, ama yeni araclarda ilk 7-8bin km.lik rodajdan sonra 0W-30, 5W-30 gibi ince sentetik yaga gecilerek MotorSilk/BorPower'dan umulan yakit tasarrufu saglanir zaten. Hem de yag degisim suresi uzatilir boylece. Hastalik yoksa tedaviye de gerek yok.Bu bir yana, ben bir sure once 94 model arabaya MotorSilk ekledim ve yuzde 5-10 civarinda yakit tasarrufu getirdigini gozlemledim.
çok enteresan şeyler.kullananların bazıları memnun bazıları değil.buda anladığım kadarıla bizde kullanıp kar-zararlarına bakıcaaz.
arkadaslar dizel yeni nesil araclarada bor katkı maddesı kullanan var mı hıc aranızda??
ama eski araçlarda faydası oluyormuş. yeni araca gerek yok bence.