Gönderen Konu: Otomobil markalarına göre-"Değer,Arıza oranları, İtibar" tartışma konusu.  (Okunma sayısı 27201 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
yeni kasa parantezinde focus, corolla, jetta ve astra kullanmış biri olarak şunları söyleyebilirim;

1) kullanması en zevkli ve bence yol tutuşta en iyisi hâla focus. ford bu konuda taviz vermiyor.
2) en fazla kalite hissini astra veriyor. kullanımı son derece kolay. fiyat/donanım açısından en uygunu astra.
3) iç mekan genişliği ve yakıt ekonomisi konusunda yeni corolla çok iyi. özellikle valvematic. pedal ayarlarına alışmak gerekiyor (manuel şanzıman).
4) jetta bence ortalama bir araç. bir golf değil. sadelik sevenler için hoş bir tercih olabilir fakat octavia'yı tercih ederim.

bunlar benim görüşlerim. en güzeli, kısa bir sürede birbirine yakın şartlarda bu araçları test etmek.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
Ben videolarda bir cevap görmedim? Her ikisinde ESC ON yazıyor, ne demek bu? Bir puanlama falan yok.
Levent bey on-of yazısının ne olduğunu ve ncap'in esc testi yaptığını ve esc'nin açılımını size açıklayacak değilim bu kadar araçlar hakkinda bilginiz var her konuda sizi görüyorum bunları da bilmiyorsanız öğrenmenizi tavsiye ederim bunu yanlış anlamayın art niyetim yok ama sürekli toyota karşıtı bir tavrınız var dünyada sadece toyotasi olan ve icine fare giren siz değilsinizdir bilgi ve fikirlerinize saygı duyarım ama yeri gelince elestiride de bulunurum. Ertan kardeşimiz size açıklama yapmış sağolsun video hakkinda. Videolarda sizin düşüncenizin tam tersi olan bir durum var o yüzden bişey anlamak istemediğinizi var sayıyorum. Ncapda araştırma uzmanı değilim araçlar hangi koşullarda hangi hızlarda hangi direksiyon manevralarinda teste tabî tutuluyor fikrim yok ancak herkez tarafından bilinen ncap tarafsızca aynı segmentteki araçları mantık olarak aynı koşullarda test ediyordur dusuncesindeyim. Videolar da görüldüğü gibi corolla jettadan daha düz çizgide kalabilmiş bunu benden başkalarıda gorebilmis asagida ki yorumlardan bunu anlayabiliyoruz. Herkezin bildigi üzere ncap tarafsız bir kuruluş,  videolarından bir sonuç cikartamiyorsunuz ancak üstlerde paylaşılan jetta corolla karşılaştırmasınin yanlı olduğu apaçık ortadayken ve vw plazasinda çekilmesine rağmen video üzerinden bazi kanilarda bulunuyorsunuz ve o video ya itibar edebiliyorsunuz video üzerinden karsilastirma yapabiliyorsunuz ncap videolarını anlamiyorsunuz burda bir ikilem olduğunu düşünüyorum neyse lafı uzatmaya gerek yok siz fikirlerinizde sabitsiniz bende aynı şekilde öyleyim.

Videoları 3 defa izledim. Siz de lütfen tekrar izeyip şu soruya cevap yazarmısınız!
Test anında Jettanın ani dönüş açısı yaklaşık kaç derece? Corollanın ani dönüş açısı kaç derece? Arada çok fark var, ona rağmen Jetta'nın arka lastiği yerden ayrılmıyor.
Benim gördüğüm corolla'da yaklaşık 30°, Jetta'da 50° cıvarı.
Videoları bende defalarca izledim  dönüs acıları aynı olmazsa (varsayim kesin aynı demiyorum) test yapmanın ne anlamı var araclarin birbirine (ayni segmenttekileri) artılarını eksiklerini kendileride anlamayacaklari için yukarıda da belirttigim gibi dönüş açıları aynı olsa gerek. Jetta da büyük ihtimal bağımsızlar var o yüzden yerden ayirmiyor ama savrulma çok oluşuyor corolla da tekerin yerden ayrilacak savrulma durumu gerçekleşmiyor. Bu arada bnden yaşça buyuksunuz yazacağınız cevaba cvp vermeyecegim polemik olmadan bitsin benden daha tecrübeli olduğunuz varsayimi ile size birşeyleri öğretiyomus izlenimi birakmak istemem kendimde iyi geceler dilerim.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Burada yine sular ısınmaya başladı .

Arkadaşlar biz bu konuda anlaşamayacağız . Ondan ben daha fazla yorum yapmamaya çalışacağım . Sizden ricam lütfen bir birimizi kırmıyalım . Bırakalım herkes neye inanmak istiyorsa ona inansın .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar konuyu marka fanatikliği yapmadan ve birbirimizi kırmadan devam ettirmek mümkünken neden bu kadar ortamın gerildiğini anlayamıyorum.Yani forumda olduğum süre içerisinde abartısız 50 kere söylemişimdir yine söylüyorum,araçlarını kullanıyor olsakta hiçbir marka bizim değil ve hiçbir şekilde kazandığı yada kaybettiği prestij bize maddi bir getiri sağlamıyor.Bizler sadece onların müşterileriyiz ve hangi firma bizim için performans/fiyat oranını en iyi şekilde veriyorsa onu tercih ederiz.Bu oran herkes için farklıdır ve farklı olmak zorundadırda.Doğal olarak bu en iyisi,bu en kötüsü diye bir şey olamaz.Her modelin birbirinden farklı yönleri vardır bu sayede farklı müşteri kitlesine sahiptir.Bu şekilde olmasaydı şuanda tüm araçlar tek tip olurdu ve bu şekilde bir sohbet söz konusu dahi olamazdı.

Bazı arkadaşlarımızın mesajlarını okuduğumda ne yazıkki üzülüyorum,bu kadar dışa kapalı oldukları için.Aynı anda birçok doğru olabileceğini kabullenmek istemiyorlar.Elbette istediği şekilde davranmak herkesin hakkı fakat yalnızca karşısındakine kendisine davranılmasını istediği gibi ve belirli saygı çerçevesinde yaklaşmak koşuluyla.

Bütün herkesten rica ediyorum lütfen konuyu ortamı germeden,karşı görüşleri sindirmeye çalışma amacı gütmeden,saygı çerçeveleri içerisinde devam ettirelim.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Ford C-Max
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Corolla ve Aurisin  yol tutuşunun Focustan iyi olduğunu söyleyen arkadaşlar. Yukarılarda Focus ve b-max ın esc testlerini sizle paylaştım. O zaman yol tutuş konusunda  b-max bile Focustan iyi
Esc testlerinde
1. araç hızı aynı olmuyor
2. direksiyon aynı hızla çevrilmiyor
3. direksiyon aynı açıda çevrilmiyor

Corolla ve Aurisin yol tutuşu kötüdür demiyorum. Toyotaya kötü marka zaten kimse diyemez. Ama yol tutuş konusunda kendini kanıtlamış bir model olan Focustan bahsediyoruz.

Bu esc testleri de bir arkadaşın Fordun donanımının Toyota dan kötü olduğunu söylemesinden çıktı. Ford yoltutuşu ve direksiyon tepkisi ile ün yapmışya ordan vurmak istedi sanırım.

Düşüncem aynı fiyat aralığındaki dünyaca bilinen markalar hemen hemen aynı kalitede. Hepsinin artısı eksisi var. Bazıları sanki Toyotanın hiç kusuru yokmuşcasına savunuyor. En pahalı markaların bile hatası arızası olur.

Aşağıda bu konu tarafsız bir forumda tartışılmış. Okumak isterseniz buyrun

http://forum.donanimhaber.com/m_80691074/tm.htm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
Halil Bey Ncap'ın test işleyişi, prosedürü aynıdır. Araç içindeki robot kolları kusursuz eşitliği sağlamak adına konulur. Araç 80 km/s hızla giderken direksiyonun 270 derece çevrilmesiyle yapılıyor bu test. Eğer esc kapatılabiliyorsa iki türlüsü de test edilir ve yayınlanır, kapatılamıyorsa sadece escli testi yayınlanır normal olarak. http://www.euroncap.com/Content-Web-Page/bf07c592-4f87-404e-bb06-56f77faee5a2/esc.aspx ikinci soruda cevabı var. Sanırım Levent Bey'de sormuştu, umarım onun da test ile alakalı soru işareti kalmaz kafasında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Halil Bey Ncap'ın test işleyişi, prosedürü aynıdır. Araç içindeki robot kolları kusursuz eşitliği sağlamak adına konulur. Araç 80 km/s hızla giderken direksiyonun 270 derece çevrilmesiyle yapılıyor bu test. Eğer esc kapatılabiliyorsa iki türlüsü de test edilir ve yayınlanır, kapatılamıyorsa sadece escli testi yayınlanır normal olarak. http://www.euroncap.com/Content-Web-Page/bf07c592-4f87-404e-bb06-56f77faee5a2/esc.aspx ikinci soruda cevabı var. Sanırım Levent Bey'de sormuştu, umarım onun da test ile alakalı soru işareti kalmaz kafasında.

Can bey peki her araçta direksiyon 270 derece çevrilince lastikler aynı açıda dönüyor mu . Tamam direksiyon hepsinde 270 derece dönüyor bu standart . Araçların direksiyon sistemleri de standart mı ? Bu testlerin gerçeği yansıtması için bununda standart olması lazım . Sonra her araçta aynı marka lastik kullanılıyor mu ? Daha bir çok etken vardır . Ncap tarafsız olarak test ediyor bunu biliyorum ama buna rağmen benim için çok şey ifade etmiyor .
Bunlar hep soru işareti ondan ben bu gibi testlerin gerçeği yansıttığı hakkında şüphelerim var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
Can bey peki her araçta direksiyon 270 derece çevrilince lastikler aynı açıda dönüyor mu . Tamam direksiyon hepsinde 270 derece dönüyor bu standart . Araçların direksiyon sistemleri de standart mı ? Bu testlerin gerçeği yansıtması için bununda standart olması lazım . Sonra her araçta aynı marka lastik kullanılıyor mu ? Daha bir çok etken vardır . Ncap tarafsız olarak test ediyor bunu biliyorum ama buna rağmen benim için çok şey ifade etmiyor .
Bunlar hep soru işareti ondan ben bu gibi testlerin gerçeği yansıttığı hakkında şüphelerim var.

Saygı duyuyorum fikrinize. Dediğiniz bu parametrelerin de etkileri kesinlikle vardır, haklısınız. Bunu da bir araştırmak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
Araçların direksiyon sistemleri de standart mı ?
Araçların direksiyon sistemleri standart olamaz.Zaten bizim bu aracın direksiyon hissi daha güzel,diğer aracın direksiyonu çok hissiz dememize sebep olan etkenlerden biriside bu sistemdeki ufak tefek değişiklikler değil mi? Diğer 270 derece dönme olayı ise basit bir rot ayarına bakar sadece.Yani tüm araçların rot ayar değerleri farklıdır normalde (direksiyon boşluk değerleride dahil) Ancak illa eşit olsun deniliyorsaki ,mantıksız bence,aynı değerde ayarlanabilir.Ama neden mantıksız derseniz bu değerler zaten üreticilerin araçların en iyi çalıştığı değere göre belirlemiş olduğu değerlerdir.Yani siz rakamsal olarak eşit olsun diyerek aslında farklı bir eşitsizlik yaratmış olursunuz değerleri değiştirerek.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Saygı duyuyorum fikrinize. Dediğiniz bu parametrelerin de etkileri kesinlikle vardır, haklısınız. Bunu da bir araştırmak lazım.

Bende sizin fikrinize saygı duyuyorum sadece sizin değil herkesin fikrine saygım var . İlla benim dediğim doğru olacak diye bir şey yok belkide dediğiniz gibi testler gerçeği yansıtıyordur ama dediğim gibi bir çok parametreler halen soru işareti . Bu parametreler de paylaşılmış detaylı bir şekilde açıklanmış olsa o zaman çok daha net konuşabilirdik . Ama durum böyle iken her şey muamma . En net ve doğru sonucu karşılaştırdığımız araçları aynı şartlarda ardı ardına kendimiz test ederek bula biliriz .

Bu arada yazmıcam yazmıcam dedim yine yazıyorum . Bağımlılık yaptı . :)

Araçların direksiyon sistemleri standart olamaz.Zaten bizim bu aracın direksiyon hissi daha güzel,diğer aracın direksiyonu çok hissiz dememize sebep olan etkenlerden biriside bu sistemdeki ufak tefek değişiklikler değil mi? Diğer 270 derece dönme olayı ise basit bir rot ayarına bakar sadece.Yani tüm araçların rot ayar değerleri farklıdır normalde (direksiyon boşluk değerleride dahil) Ancak illa eşit olsun deniliyorsaki ,mantıksız bence,aynı değerde ayarlanabilir.Ama neden mantıksız derseniz bu değerler zaten üreticilerin araçların en iyi çalıştığı değere göre belirlemiş olduğu değerlerdir.Yani siz rakamsal olarak eşit olsun diyerek aslında farklı bir eşitsizlik yaratmış olursunuz değerleri değiştirerek.

Abi kafam o kadar karıştı ki yazdığınızı tam olarak anlamadım . :) Anladığım kadarı ile bende cevap yazayım .
Ben her aracın tekerlerinin dönüş açısı eşit olsun demiyorum sadece yapılan testlerde direksiyon sistemlerindeki farklılıkların testleri etkileyebileceğini ve testlerin bizleri yanıltabilceğini anlatmaya çalıştım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
Abi kafam o kadar karıştı ki yazdığınızı tam olarak anlamadım . :) Anladığım kadarı ile bende cevap yazayım .
Ben her aracın tekerlerinin dönüş açısı eşit olsun demiyorum sadece yapılan testlerde direksiyon sistemlerindeki farklılıkların testleri etkileyebileceğini ve testlerin bizleri yanıltabilceğini anlatmaya çalıştım .
İşte demeye çalıştığım noktada bu zaten direksiyon sistemleri her aracın elbette farklı olacaktır.Bu farklılık araçların üretimi sırasında tasarlanan,optimum kontrol için yapılan ayarlardır.Dolayısıyla bu durum aracı kötü göstermez aksine en iyi performansını gösterir,böylece gerçek durum daha net görünür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
İşte demeye çalıştığım noktada bu zaten direksiyon sistemleri her aracın elbette farklı olacaktır.Bu farklılık araçların üretimi sırasında tasarlanan,optimum kontrol için yapılan ayarlardır.Dolayısıyla bu durum aracı kötü göstermez aksine en iyi performansını gösterir,böylece gerçek durum daha net görünür.

Abi şimdi benim kafa iyice karıştı artık uykusuzluğuma verin . :)

Şimdi benim anlatmak istediğim . Testlerde dreksiyonlar 270 derece döndürülüyor .
Benim demek istediğim . Örnek  corolla da dreksiyon 270 derece dönünce tekerler 30 derece döner iken jetta da dreksiyon 270 derece dönünce tekerler yine 30 derece mi dönüyor . Eğer jetta da atıyorum 40 derece dönüyorsa testlerde jettanın yol tutuşunun corollaya göre kötü çıkması normal değil mi . Zaten testler yol tutuş testi değil araçların esp lerinin ne kadar sağlıklı çalışıp çalışmadığını kontrol amaçlı testler . Ama arkadaşlar haklı olarak yol tutuşa referans olarak paylaştılar . Benim demek istediğim bu testleri yol tutuş için referans almamız doğrumudur . Çünkü sonuçta dedğim gibi tüm araçları dreksiyon sistemleri farklı misal bir mercedeste manevra yaparken direksiyonu yarım tur çevirerek döndüğünüz yeri başka bir otomobilde 1 tur çevirerek dönemiyorsunuz .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 77 kere teşekkür etti
Abi şimdi benim kafa iyice karıştı artık uykusuzluğuma verin . :)

Şimdi benim anlatmak istediğim . Testlerde dreksiyonlar 270 derece döndürülüyor .
Benim demek istediğim . Örnek  corolla da dreksiyon 270 derece dönünce tekerler 30 derece döner iken jetta da dreksiyon 270 derece dönünce tekerler yine 30 derece mi dönüyor . Eğer jetta da atıyorum 40 derece dönüyorsa testlerde jettanın yol tutuşunun corollaya göre kötü çıkması normal değil mi . Zaten testler yol tutuş testi değil araçların esp lerinin ne kadar sağlıklı çalışıp çalışmadığını kontrol amaçlı testler . Ama arkadaşlar haklı olarak yol tutuşa referans olarak paylaştılar . Benim demek istediğim bu testleri yol tutuş için referans almamız doğrumudur . Çünkü sonuçta dedğim gibi tüm araçları dreksiyon sistemleri farklı misal bir mercedeste manevra yaparken yarım turda döndüğünüz yeri başka bir otomobilde 1 tur atarak dönemiyorsunuz .
İşte senin söylediğin durum tamamen rot ayarıyla alakalı.Yani atıyorum bir markada gerek direksiyon boşluğu gerekse rot ayarı diğerlerinden farklıysa dönme açısıda farklı olacaktır.En basiti şöyle düşün bir vidayı gevşetince ilk başta boşluğunu almak için döndürdüğümüz tur sayısından harcarız değil mi? İşte direksiyon boşluğuda bu şekilde dönme derecesinden yer,rot ayarı ise merkezleme şekline göre değişir yine.Nasılki rot ayarı bozukken direksiyon düz olmasına rağmen tekerler sağa sola dönük olabiliyor,işte farklı rot ayarındada aynı durum oluyor.

Direksiyon sistemine karışmak mantıklı değil zaten araçları birbirinden üstün kılan bir noktada direksiyon sistemi,ayarı vs dir.Yani şartlar eşit olacak diye diğerinin ekstrasını öldürmek saçma olur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar güzel ve yararlı videolar paylaşmış. Ncap bu testleri nasıl yapar, şartlar eşit midir bilmem. Gördüğüm, araçların esplerini deniyorlar. Mahmut Bey'in dediği gibi bu videolara bakarak şu markanın yol tutuşu bundan iyidir diyebilir miyiz bilmiyorum. Ford yol tutuş konusunda çok başarılı bir marka bence de. Corolla da kötü diyemez kimse. Kendim Astra kullanıyorum, tartışmasız en sevdiğim yanı yol tutuşu. Bir kaç kez denemek için zorladım aracı inanın 1 senedir espyi devreye sokamadım henüz. Aracı milim oynatamadım çizgisinden hiç bir virajda. Birşey soylemek istiyorum ama arkadaşlar taarruza geçmesin lütfen. (Yeni corolla ve auristen bahsetmiyorum binmedim bilmiyorum onun için) Corolla ve Aurisin yüksek hızlarda ve virajlarda focus astra ya da jetta kadar güven vermediğini şoföre şöyle arkaya yaslanıp rahat bir sürüş yaşatmadığını düşünüyorum. Bu konudan bahseden çok corolla sahibi olduğunu da biliyorum. Kendim zaten auris sahibiydim. Yol tutuş en az rakipleri kadar iyiyse bunun sebebi nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
neden toyota aldım. ve ya aldık. iş yerinde 3 arkadaş toyota almaya karar verdik. daha doğrusu 5 kişi almaya karar verdik 3 kişi aldık diğerleri para ayarlayamadı.
*-otomatik olacak - dsg ve ya cvt olacağı için opel ve bir çok model devre dışı kaldı- dsg masraflı olduğu için cvt kaldı.
1-makul ve ya az yakacak    ---  direk japon grubu devreye giriyor- birde reno -1.4 benzin ve 1.5 dizelleri
2-uzun vade de az masraf çıkaracak -- yine japon-uzak doğu grubu devreye giriyor.  opel-vw daha çok ve ağır masraf çıkarıyor
3-ikinci el değeri iyi olacak -- ikinci el de uzak doğudan sadece toyota ve almanlardan da vw ve opel önde
4-pahalı olmayacak, alınabilir düzeyde olacak.  -- fiyat listeleri malum her yerde mevcut. bütçenize uygun olaı seçebilirsiniz
5-benzinli ve lpg uyumlu olacak.  -- avrupa artık turbo motorlara geçtiği için lpg sıkıntı çıkıyor - ve ya aliminyum piston vs den dolayı dertliler.
6-konfordan kasıt kişiden kişiye değişir(far sensörü-yağmur sönsörü BANA GÖRE konfor değil)
      2.5  yıl 2005 model 1.4 dacia solenza scala ya bindim. ve kesinlikle ve kesinlikle çok memnun kalarak kullandığım bir araba idi. (göreceli bir kavram)
100 km 9-10 lt şehir içi 100 km 6.5-7.5 lt uzun yol lpg tüketiyordu.  2 tane konforu vardı= hidrolik direksiyon ve klima   :) içeriye müthiş asfalt sesi alıyordu. bütün koltukları söktüm döşemeleri çıkarttım keçe kumaş kaplayım geri topladım - tık ses almıyordu.
90.000 km de 10.250 tl ye aldım 135.000 km de 11.000 tl ye sattım.   bu paralara alınabilecek başka araç varmı? (parçası ucuz-reno)
     opel corsayı inceledim - lpg olmuyor şanzıman robotize istedikleri para 32.000 tl yarisi 37.600 tl ye aldım.
      şavroleyi inceledim lpg uyumsuz şanzıman A/T çok yakıyor toyota ile aynı parayı istiyor
      vw polo almaya karar verdim dsg olsun yakıtına da razıyım dedim parasına da tipi de çok hoşuma gidiyor. iş yerinde arkadaşımda 2012 dsg seat leon var  tam ben polo almaya giderken leon 17.000 km de dsg yi bozdu ve şanzıman değiştirdi.  kesinlikle ondan da vaz geçtim. toyota 37600 tl  polo 39000 tl idi
      geriye 2 seçenek kaldı   ---   honda jazz ve toyota yaris.    para yetmediği için honda alamadım. yaris aldım. tek pişmanlığım style paket almamış olmamdır. o da paradan kaynaklıdır. başkada bir sıkıntım yoktur.
    ben kararlarımı bu doğrultuda verdim.
     sizler neyi düşünerek karar verdiniz o da size kalmıştır.
     iş yerinde ben yaris fun  bir arkadaş auris advence skypack cvt ve diğeri de corolla manuel 2013 (yeni değil) aldı.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
Ncap testleri tarafli olabiliyor gercekten ama vw bayisinin cektigi video kesinlikle referans alinabilir.  :olu:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Ncap testleri tarafli olabiliyor gercekten ama vw bayisinin cektigi video kesinlikle referans alinabilir.  :olu:
Abi bu saatten sonra kendi çektiğim video dan bile şüphe duyarım. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
Corolla ve Aurisin  yol tutuşunun Focustan iyi olduğunu söyleyen arkadaşlar. Yukarılarda Focus ve b-max ın esc testlerini sizle paylaştım. O zaman yol tutuş konusunda  b-max bile Focustan iyi
Esc testlerinde
1. araç hızı aynı olmuyor
2. direksiyon aynı hızla çevrilmiyor
3. direksiyon aynı açıda çevrilmiyor

Corolla ve Aurisin yol tutuşu kötüdür demiyorum. Toyotaya kötü marka zaten kimse diyemez. Ama yol tutuş konusunda kendini kanıtlamış bir model olan Focustan bahsediyoruz.

Bu esc testleri de bir arkadaşın Fordun donanımının Toyota dan kötü olduğunu söylemesinden çıktı. Ford yoltutuşu ve direksiyon tepkisi ile ün yapmışya ordan vurmak istedi sanırım.

Düşüncem aynı fiyat aralığındaki dünyaca bilinen markalar hemen hemen aynı kalitede. Hepsinin artısı eksisi var. Bazıları sanki Toyotanın hiç kusuru yokmuşcasına savunuyor. En pahalı markaların bile hatası arızası olur.

Aşağıda bu konu tarafsız bir forumda tartışılmış. Okumak isterseniz buyrun

http://forum.donanimhaber.com/m_80691074/tm.htm

Halil İbrahim Bey Konuyu 3-4 sayfa öncesinden okuyarak tekrar yorumlamanızı rca ediyorum. Fordu'un donanımı Toyota'dan kötüdür diye bir cümle kurmuş muyum. Bir "mesajda Ford'un donanımı tam çok iç açıcı değil" dedim bir mesajımda da "ben bu donınmda bir araca bu kadar para vermem" dedim. Bu mesajların da kime neye cevaben yazıldığını inceleyin.

Fordun yol tutuşuna lafım yok fakat focus 3 teki yol tutuşu eskisi kadar iyi değil diyorlar dedim ve yorum yapmadan esc testini paylaştım.. Nasıl oluyor da bunca tartışmanın suçlusu ben ilan ediliyorum!!!!!!

2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Levent bey on-of yazısının ne olduğunu ve ncap'in esc testi yaptığını ve esc'nin açılımını size açıklayacak değilim bu kadar araçlar hakkinda bilginiz var her konuda sizi görüyorum bunları da bilmiyorsanız öğrenmenizi tavsiye ederim bunu yanlış anlamayın art niyetim yok ama sürekli toyota karşıtı bir tavrınız var dünyada sadece toyotasi olan ve icine fare giren siz değilsinizdir bilgi ve fikirlerinize saygı duyarım ama yeri gelince elestiride de bulunurum. Ertan kardeşimiz size açıklama yapmış sağolsun video hakkinda. Videolarda sizin düşüncenizin tam tersi olan bir durum var o yüzden bişey anlamak istemediğinizi var sayıyorum. Ncapda araştırma uzmanı değilim araçlar hangi koşullarda hangi hızlarda hangi direksiyon manevralarinda teste tabî tutuluyor fikrim yok ancak herkez tarafından bilinen ncap tarafsızca aynı segmentteki araçları mantık olarak aynı koşullarda test ediyordur dusuncesindeyim. Videolar da görüldüğü gibi corolla jettadan daha düz çizgide kalabilmiş bunu benden başkalarıda gorebilmis asagida ki yorumlardan bunu anlayabiliyoruz. Herkezin bildigi üzere ncap tarafsız bir kuruluş,  videolarından bir sonuç cikartamiyorsunuz ancak üstlerde paylaşılan jetta corolla karşılaştırmasınin yanlı olduğu apaçık ortadayken ve vw plazasinda çekilmesine rağmen video üzerinden bazi kanilarda bulunuyorsunuz ve o video ya itibar edebiliyorsunuz video üzerinden karsilastirma yapabiliyorsunuz ncap videolarını anlamiyorsunuz burda bir ikilem olduğunu düşünüyorum neyse lafı uzatmaya gerek yok siz fikirlerinizde sabitsiniz bende aynı şekilde öyleyim.
Videoları bende defalarca izledim  dönüs acıları aynı olmazsa (varsayim kesin aynı demiyorum) test yapmanın ne anlamı var araclarin birbirine (ayni segmenttekileri) artılarını eksiklerini kendileride anlamayacaklari için yukarıda da belirttigim gibi dönüş açıları aynı olsa gerek. Jetta da büyük ihtimal bağımsızlar var o yüzden yerden ayirmiyor ama savrulma çok oluşuyor corolla da tekerin yerden ayrilacak savrulma durumu gerçekleşmiyor. Bu arada bnden yaşça buyuksunuz yazacağınız cevaba cvp vermeyecegim polemik olmadan bitsin benden daha tecrübeli olduğunuz varsayimi ile size birşeyleri öğretiyomus izlenimi birakmak istemem kendimde iyi geceler dilerim.
Selçık kardeşim günaydın ;
Bu güzel makale için teşekkürler. Empatı duygum çok güçlü olduğu için, yaş, psikolojik durum ve ya statü ne olursa olsun dinlerim, merak etme, hatta davanda haklıysan "şapka da indiririm". ESC'nin ne olduğunu biliyordum, ancak tekrar açıklaman iyi oldu. "ESC ON NEDİR" sorusundaki asıl kasti anlamanız gerekirdi. Bir ölçü olmadan, değerlere bakarak denetlemeden kıyaslamak doğru değil. EURO Ncap mühendilseri bir ölçüm değeri sergilememiş bu videoda, bundan dolayı ben bunu dikkate almam, alamam. Rakamlarla gelin diyorum.
Ben savruldu derim, sen çok savruldu dersin, Mahmut hiç savrulmadu der......anlatabildim mi.....! Sonra da sen dersin ki.....bağımsızmış ondan teker ayrılmadı.
Bu bakış açılarını ben yorumlamaktan kaçınmam, nasıl ki toyotanın parmak baskısı ile yamulan çamurluğuna göz göre göre bazı kullanıcılar "olamaz" diyorsa ve sen orda olur demiyorsun....aynen öyle.
Benim yazdığım bir çok konuda şu dize vardır, aç bak-" Ben arabamı seve seve kullanıyorum, mutluyum".
Ancak başka kişilerde olduğu gibi, markanın müşterisine olan değersiz davranışlarına, servisin ağır arızalara karşın olan tutumlarına ve olumsuzlukları görmek istemeyen marka fanatiklerine karşı serzenşteyim.
Bu iş yaşa bakmaz, kendini haklı hissediyorsan cevap yazmaktan çekinme, ama bana lütfen rakamlarla gel, o zaman sana "eyvalla, doğrusun diyeceğim"
Saygılar ve Hayırlı Cumalar dilerim.
Levent

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
hayırlı cumalar herkese...Dikkatimi çeken bir nokta var videolarda ncap testlerini paylaşmış ama kesinlikle bir sıralama vermemiş yada şu arabanın direksiyonu şu açıyla çevirdik şöyle yaptık böyle yaptık dememiş...Dolayısıyla sıralamayı biz kendimiz oluşturmaya çalıştığımız için tartışmalar hemen alevleniyor halbuki euro ncap böyle bişeyi paylaşmamışken bizim bunu yapmamız ne kadar doğru bunun düşünmek lazım bence...