0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben videolarda bir cevap görmedim? Her ikisinde ESC ON yazıyor, ne demek bu? Bir puanlama falan yok.
Videoları 3 defa izledim. Siz de lütfen tekrar izeyip şu soruya cevap yazarmısınız!Test anında Jettanın ani dönüş açısı yaklaşık kaç derece? Corollanın ani dönüş açısı kaç derece? Arada çok fark var, ona rağmen Jetta'nın arka lastiği yerden ayrılmıyor.Benim gördüğüm corolla'da yaklaşık 30°, Jetta'da 50° cıvarı.
Halil Bey Ncap'ın test işleyişi, prosedürü aynıdır. Araç içindeki robot kolları kusursuz eşitliği sağlamak adına konulur. Araç 80 km/s hızla giderken direksiyonun 270 derece çevrilmesiyle yapılıyor bu test. Eğer esc kapatılabiliyorsa iki türlüsü de test edilir ve yayınlanır, kapatılamıyorsa sadece escli testi yayınlanır normal olarak. http://www.euroncap.com/Content-Web-Page/bf07c592-4f87-404e-bb06-56f77faee5a2/esc.aspx ikinci soruda cevabı var. Sanırım Levent Bey'de sormuştu, umarım onun da test ile alakalı soru işareti kalmaz kafasında.
Can bey peki her araçta direksiyon 270 derece çevrilince lastikler aynı açıda dönüyor mu . Tamam direksiyon hepsinde 270 derece dönüyor bu standart . Araçların direksiyon sistemleri de standart mı ? Bu testlerin gerçeği yansıtması için bununda standart olması lazım . Sonra her araçta aynı marka lastik kullanılıyor mu ? Daha bir çok etken vardır . Ncap tarafsız olarak test ediyor bunu biliyorum ama buna rağmen benim için çok şey ifade etmiyor .Bunlar hep soru işareti ondan ben bu gibi testlerin gerçeği yansıttığı hakkında şüphelerim var.
Araçların direksiyon sistemleri de standart mı ?
Saygı duyuyorum fikrinize. Dediğiniz bu parametrelerin de etkileri kesinlikle vardır, haklısınız. Bunu da bir araştırmak lazım.
Araçların direksiyon sistemleri standart olamaz.Zaten bizim bu aracın direksiyon hissi daha güzel,diğer aracın direksiyonu çok hissiz dememize sebep olan etkenlerden biriside bu sistemdeki ufak tefek değişiklikler değil mi? Diğer 270 derece dönme olayı ise basit bir rot ayarına bakar sadece.Yani tüm araçların rot ayar değerleri farklıdır normalde (direksiyon boşluk değerleride dahil) Ancak illa eşit olsun deniliyorsaki ,mantıksız bence,aynı değerde ayarlanabilir.Ama neden mantıksız derseniz bu değerler zaten üreticilerin araçların en iyi çalıştığı değere göre belirlemiş olduğu değerlerdir.Yani siz rakamsal olarak eşit olsun diyerek aslında farklı bir eşitsizlik yaratmış olursunuz değerleri değiştirerek.
Abi kafam o kadar karıştı ki yazdığınızı tam olarak anlamadım . Anladığım kadarı ile bende cevap yazayım . Ben her aracın tekerlerinin dönüş açısı eşit olsun demiyorum sadece yapılan testlerde direksiyon sistemlerindeki farklılıkların testleri etkileyebileceğini ve testlerin bizleri yanıltabilceğini anlatmaya çalıştım .
İşte demeye çalıştığım noktada bu zaten direksiyon sistemleri her aracın elbette farklı olacaktır.Bu farklılık araçların üretimi sırasında tasarlanan,optimum kontrol için yapılan ayarlardır.Dolayısıyla bu durum aracı kötü göstermez aksine en iyi performansını gösterir,böylece gerçek durum daha net görünür.
Abi şimdi benim kafa iyice karıştı artık uykusuzluğuma verin . Şimdi benim anlatmak istediğim . Testlerde dreksiyonlar 270 derece döndürülüyor .Benim demek istediğim . Örnek corolla da dreksiyon 270 derece dönünce tekerler 30 derece döner iken jetta da dreksiyon 270 derece dönünce tekerler yine 30 derece mi dönüyor . Eğer jetta da atıyorum 40 derece dönüyorsa testlerde jettanın yol tutuşunun corollaya göre kötü çıkması normal değil mi . Zaten testler yol tutuş testi değil araçların esp lerinin ne kadar sağlıklı çalışıp çalışmadığını kontrol amaçlı testler . Ama arkadaşlar haklı olarak yol tutuşa referans olarak paylaştılar . Benim demek istediğim bu testleri yol tutuş için referans almamız doğrumudur . Çünkü sonuçta dedğim gibi tüm araçları dreksiyon sistemleri farklı misal bir mercedeste manevra yaparken yarım turda döndüğünüz yeri başka bir otomobilde 1 tur atarak dönemiyorsunuz .
Ncap testleri tarafli olabiliyor gercekten ama vw bayisinin cektigi video kesinlikle referans alinabilir.
Corolla ve Aurisin yol tutuşunun Focustan iyi olduğunu söyleyen arkadaşlar. Yukarılarda Focus ve b-max ın esc testlerini sizle paylaştım. O zaman yol tutuş konusunda b-max bile Focustan iyiEsc testlerinde 1. araç hızı aynı olmuyor2. direksiyon aynı hızla çevrilmiyor3. direksiyon aynı açıda çevrilmiyorCorolla ve Aurisin yol tutuşu kötüdür demiyorum. Toyotaya kötü marka zaten kimse diyemez. Ama yol tutuş konusunda kendini kanıtlamış bir model olan Focustan bahsediyoruz.Bu esc testleri de bir arkadaşın Fordun donanımının Toyota dan kötü olduğunu söylemesinden çıktı. Ford yoltutuşu ve direksiyon tepkisi ile ün yapmışya ordan vurmak istedi sanırım.Düşüncem aynı fiyat aralığındaki dünyaca bilinen markalar hemen hemen aynı kalitede. Hepsinin artısı eksisi var. Bazıları sanki Toyotanın hiç kusuru yokmuşcasına savunuyor. En pahalı markaların bile hatası arızası olur. Aşağıda bu konu tarafsız bir forumda tartışılmış. Okumak isterseniz buyrunhttp://forum.donanimhaber.com/m_80691074/tm.htm
Levent bey on-of yazısının ne olduğunu ve ncap'in esc testi yaptığını ve esc'nin açılımını size açıklayacak değilim bu kadar araçlar hakkinda bilginiz var her konuda sizi görüyorum bunları da bilmiyorsanız öğrenmenizi tavsiye ederim bunu yanlış anlamayın art niyetim yok ama sürekli toyota karşıtı bir tavrınız var dünyada sadece toyotasi olan ve icine fare giren siz değilsinizdir bilgi ve fikirlerinize saygı duyarım ama yeri gelince elestiride de bulunurum. Ertan kardeşimiz size açıklama yapmış sağolsun video hakkinda. Videolarda sizin düşüncenizin tam tersi olan bir durum var o yüzden bişey anlamak istemediğinizi var sayıyorum. Ncapda araştırma uzmanı değilim araçlar hangi koşullarda hangi hızlarda hangi direksiyon manevralarinda teste tabî tutuluyor fikrim yok ancak herkez tarafından bilinen ncap tarafsızca aynı segmentteki araçları mantık olarak aynı koşullarda test ediyordur dusuncesindeyim. Videolar da görüldüğü gibi corolla jettadan daha düz çizgide kalabilmiş bunu benden başkalarıda gorebilmis asagida ki yorumlardan bunu anlayabiliyoruz. Herkezin bildigi üzere ncap tarafsız bir kuruluş, videolarından bir sonuç cikartamiyorsunuz ancak üstlerde paylaşılan jetta corolla karşılaştırmasınin yanlı olduğu apaçık ortadayken ve vw plazasinda çekilmesine rağmen video üzerinden bazi kanilarda bulunuyorsunuz ve o video ya itibar edebiliyorsunuz video üzerinden karsilastirma yapabiliyorsunuz ncap videolarını anlamiyorsunuz burda bir ikilem olduğunu düşünüyorum neyse lafı uzatmaya gerek yok siz fikirlerinizde sabitsiniz bende aynı şekilde öyleyim.Videoları bende defalarca izledim dönüs acıları aynı olmazsa (varsayim kesin aynı demiyorum) test yapmanın ne anlamı var araclarin birbirine (ayni segmenttekileri) artılarını eksiklerini kendileride anlamayacaklari için yukarıda da belirttigim gibi dönüş açıları aynı olsa gerek. Jetta da büyük ihtimal bağımsızlar var o yüzden yerden ayirmiyor ama savrulma çok oluşuyor corolla da tekerin yerden ayrilacak savrulma durumu gerçekleşmiyor. Bu arada bnden yaşça buyuksunuz yazacağınız cevaba cvp vermeyecegim polemik olmadan bitsin benden daha tecrübeli olduğunuz varsayimi ile size birşeyleri öğretiyomus izlenimi birakmak istemem kendimde iyi geceler dilerim.