Gönderen Konu: Otomobil markalarına göre-"Değer,Arıza oranları, İtibar" tartışma konusu.  (Okunma sayısı 27178 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Iki gun once corolla ile bir tatil yerine geldim(250km). Yolda gelirken, belirgin bir şekilde sürtme sesleri duymaya başladim.
Aracın hareketine paralel ince metal surtme sesleri geliyor. Fren balatasına taş sıkışmış gibi algıladim ve sert
şekilde 2-3 defa frene bastim ancak olmadi. Ayrıca, bazen de, sanki boş teneke kutuya vurulmuş gibi 3 kez peş peşe
sesler gelmeye başladı. Geri giderek de sert fren yaptım ancak ses gelmeye devam etti. İnce sürtme sesi araba
yavaş giderken belirgin duyuluyor. Teneke vurma sesleri de nadir yapiyor ve sanırım aracın arka kısımlarından gelmektedir.
Arkadaşlar, sizce sorun ne olabilir? Aracım henüz 20.000 km de ve fren balatasinin bittigini zannetmiyorum. Yarin eve
donmek üzere yola cikacagım ve biraz tedirginim.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
bahsettiğiniz duruma yakın bir olay başıma gelmişti. yeni mıcır dökülmüş bir yoldan geçerken birden aracın alt kısmından metal sürtme sesi gelmeye başladı. iç güdüsel olarak hemen kenara çekip boşa aldım. hafif bir rampadan aşağı geri doğru biraz salınmasına izin verdim. daha sonra kendiliğinden geçti. belki siz benim kadar şanslı olmayabilirsiniz ya da çok farklı bir durum söz konusu olabilir. iletiyi görünce hemen aklıma geldi, paylaşmak istedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
Daha önce de yaşadım. Bundan dolayi da başlığı böyle actim. Her mıcıra girince boyle olacaksa, yandık.
Artık arabayi taştan da koruyacağız.
10 yıl Seat kullandım,1 defa boyle sorun yaşamadım, alman ın gözünü seveyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • 10 kere teşekkür edildi
mıcır, fren diskinin arkasında bulunan sac koruma ile fren diskinin arasına sıkışıyor ,aracın altına eğilip sac korumayı biraz dışarı doğru esnetin taşlar dökülür,daha önce 3 kere başıma gelmişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 57500
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
Ne çok Toyotası olupta Alman araç hayranı olan varmış;forum doldu taştı valla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
levent abi geçmiş olsun,

aracı uygun bir vakit lifte yada kanal içine aldırıp sesin geldiği tarafı  kontrol yaptırman gerek sanırım...

önceki kullandığın seatda kötü araç değil, dediğin kadar var...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
Alıntı
author=Turan DEMİRALAY (3345) link=topic=53172.msg729110#msg729110 date=1376171495]
Boş hayranlık değil, bir şey var ki öyle konuşuluyor.
İzle:
Jetta versus Corolla Chico Volkswagen

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
Çünkü Toyota insanların gözünde farklı bir yerde. Ne araba alıyım diye sorduğunuzda 'Toyota al başın ağrımaz' diyen bir kitle çok yoğun. Ama kazın ayağı öyle değil. Arabayı dinleyen, detaylara önem veren bir insan, etrafını dinleyip Toyota aldıktan bir süre sonra pişman olabiliyor. Zaten öyle baş ağrıtmaması da yok gibi artık. İşte o zaman alman araçlarıyla kıyaslamaya başlıyor. Çünkü şikayet ettiği konular, alman araçlarının üstün olduğu konular.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
15 yıl toyota kullandım hala daha yeni kasa dizel mmt yaris kullanıyorum , çok şükür bugüne kadar bakım dışında ampul bile değiştirmedim. Nasıl oluyorda bukadar sorun var deniyor hayret ediyorum doğrusu!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
15 yıl toyota kullandım hala daha yeni kasa dizel mmt yaris kullanıyorum , çok şükür bugüne kadar bakım dışında ampul bile değiştirmedim. Nasıl oluyorda bukadar sorun var deniyor hayret ediyorum doğrusu!

Cok sukur ben de sorun yasamayanlardanim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Eski avensisçi ;)
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Benim corolladanda öyle ses geliyordu arka sol hoparlörün altında 2 tane uzun çubuk var bagajla ilgili onların arasına sünger kotunca ses falan klamıyor
Pahalı zevklerim var, mesela , benzin gibi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
97 Efsane 1.6 A/T GLİ ilk babama aldırdım, beğenmezsen aldığın fiyata alırım dedim, 7 senede 170.000km yaptı, şimdi anlata anlata bitiremiyor.

Bir diğer markada yoktu ama Toyotada oldu diyen arkadaşlar için, söylediğiniz bütün olumsuzluklar benim Toyotalarımda olmadı.

Münferit olaylar genellenemez.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Bi laf vardır...  ''... nasipten çıktıysa, .... bağdattan gelirmiş.''   Kısacası nasip yani hele bu devirde tüm markalarda nasip kimse boşa konuşmasın.... He yine Toyota bu konuda efsane mi?  efsane  ;) Bunu zaten güncel tüm forumların sorun kısımlarından anlayabiliriz ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
Arkadaş her konuda Alman - Japon karşılaştırması yapılmasından sıkılmadınız mı? Valla ben sıkıldım ve tahmin ettiğim kadar Toyota sahibi üyelerimizde sıkıldılar. Yapmayın arkadaş, bir soruna yazarken yok Alman böyle Fransız şöyle demeyin. Bugüne kadar kullandığım Toyota'lar hiç yolda bırakmadı ana Alman arabaları ile yolda kaldım bu Alman arabasının kötü olmasındandır diyebilir miyim?

Ayrıca çok seviyorsanız açın ayrı bir konu orada konuşun her konunun altına zıplamayın, yerinizi bilin.

Mesajımı bir üye olarak yazdım...
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Alman arac alan her halukarda aracin omru boyunca tamir masraflarina Toyota sahiplerine nazaran daha buyuk bir butce ayirmak zorunda. Is tercihe kaliyor.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
Alman arac alan her halukarda aracin omru boyunca tamir masraflarina Toyota sahiplerine nazaran daha buyuk bir butce ayirmak zorunda. Is tercihe kaliyor.

Aha yaşam belirtisi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
Aha yaşam belirtisi :D
Oyle konular var ki oluyu bile diriltir. Sanirim bu da onlardan. :)

Not: Konunun asil maksadindan ziyade, gidisatindan dolayi soyledim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
Bu denli yorumlara yol açtığım için üzgünüm!! Her kezden özür diliyorum.

Ancak, görünen köy kılavuz istemez dostlar.
Toyota ; 1. Arabanın içine kemirgen (fare) girmemesi için önlem almadıysa, engellemiyorsa, bana göre efsane olamaz.
              2. Fren balataların arasın taş girebileceğini tahmin edememişse ve uygun bir koruma koymadıysa, bana göre efsane olamaz.
              3. Bir çok müşteri tarafından iletilen Cruise Control eksiği şikayeti olmasına rağmen, bir çalışma yaparak memnun etmiyorsa, dahası, yeni                  kasada       da          da CC koymuyorsa, bana göre efsane olamaz.
              ......daha sayabilirim, ancak bu kadar yeter, gerek yok. Yine de aracımı güle güle kullanmaya gayret gösteriyorum.  :asikadam:
Ancak bir farkla, kusurlarını gözardı edemiyorum, gizleyemiyorum !!

Herkezden çok özür diliyorum, ancak kendimi tutamıyorum. Her olumsuzluktan sonra, basit arabalarda imkanı yok yaşanmaz olaylar karşısında şaşırıp kalıyorum ve ne yazık ki düşüncelerim serzenişe geçiyor. Konu kilitlenebilir ve ya silinebilir. Ben yine servisin yolunu tutacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Levent bey fare kedi sadece toyotaya girmiyor.haberlerde cikti apman arabasina yiln bile girmisti...balatalarin arasina tas gene sadece toyotada degil.diger markalardada olabilur.zira  micirli yol sadecebizim ulkemizde mevcut.cruise konusunda ise sonuna kadar haklisiniz..ilk sifir aldiginiz zsn donanimlarina daha iyi bakip ihtiyaciniza gore marka secseydiniz..bende anlam vermekte zorlaniyorum..benzunli ye vsc trc koymuyor.dizele anahtarsiz calistirma hiz sabitleme koymuyor
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • karakus11.blogcu.com/
  • Kan Grubu: B+
  • 16 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
Arkadaş her konuda Alman - Japon karşılaştırması yapılmasından sıkılmadınız mı? Valla ben sıkıldım ve tahmin ettiğim kadar Toyota sahibi üyelerimizde sıkıldılar. Yapmayın arkadaş, bir soruna yazarken yok Alman böyle Fransız şöyle demeyin. Bugüne kadar kullandığım Toyota'lar hiç yolda bırakmadı ana Alman arabaları ile yolda kaldım bu Alman arabasının kötü olmasındandır diyebilir miyim?

Ayrıca çok seviyorsanız açın ayrı bir konu orada konuşun her konunun altına zıplamayın, yerinizi bilin.

Mesajımı bir üye olarak yazdım...

Yerini bilmek de ne demek... Tehdit vari sözleri ben yakıştıramadım... En ufak bir eleştiri ya da bir kaç sözcük yazılamayacak mı ? Bırakalım bir kaç kişi mükemmeliz, süper, en iyi araçlar bizde sözleriyle formda yazışsın o zaman ...
Acaba sırf dünya için mi yaratılmışsın ki, bütün vaktini ona sarfediyorsun!
" Zaman gösterdi ki, Cennet ucuz değil, Cehennem dahi lüzumsuz değil "
" İnsan bir yolcudur. Sabavetten (çocukluktan) gençliğe, gençlikten ihtiyarlığa, ihtiyarlıktan kabre, kabirden haşre, haşirden ebede kadar yolculuğu devam eder." (Mesnevi-i Nuriye)