Gönderen Konu: Otomobil markalarına göre-"Değer,Arıza oranları, İtibar" tartışma konusu.  (Okunma sayısı 27187 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Octavia'yı da inceledim. Fena değil o da. Ama beni pek sarmadı. Bir de ikinci eli biraz daha sakat sanki seat a göre. Seat'ınki de pek parlak değil tabi ki.

Abi ikinci elde Seat ayrı bir konumda Leon ayrı bir konumda Leon almaya karar verirsem ikinci elini düşünmem . Skodanın ise ikinci eli maalesef pek iyi değil .

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Ford C-Max
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Her ne kadar wv, seat, leon ve skoda aynı parçaları kullanıyor ve aynı fabrikadan çıkıyor dense de. Bu sayılan araçlar birbirine benzeselerde muhakkak farklar vardır. Araç alım sürecinde vw in kullandığı 1.6 tdi motor ile skodanın 1.6 tdi motorunun yakıt tüketim değerleri bile fazla ollduğunu gördüm. En önemlisi ise ikinci eldeki değer kayıpları.

Wv ikinci eldeki kaybı en düşük olan araç . Aynı donanımdaki Wv ve diğer markalar arasında ki fark birazcık daha sıkıntıya girilerek karşılanabilir ve araç satışında ödediğimiz bu fark fazlasıyla bize geri döner.

Ben olsam bu gruptan wv i eğer o olmazsa skoda leon ... değilde diğer markalara yönelirdim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Haklısınız Halil İbrahim Bey. Ortak parçaları kullansalar bile, aradaki fiyat farkı sadece marka adı ve iç döşeme - parça kalitesinden geliyor olamaz. Örneğin Leon'un dolu 1.6 DSG lisi ni 60.000 civarında bir fiyata alabilirken, aynı donanıma sahip Golf'ü 76.500 TL ye satıyorlar. 16.500 liralık fark sadece marka adından gelmez bence.

Ama kendi açımdan konuşacak olursam, bana en uygun araç Leon gibi geliyor. Piyasada 1.6 dizel olan, otomatik olan ve bir çok ekstrayı uygun fiyata veren çok araba yok. Fransızlara karşı ön yargılı olduğum için, ben alımla ilgili olarak Ford, Opel, Skoda, Toyota, Alfa Romeo, Volvo, Vw, Seat markalarının araçlarını inceledim. İstediklerimi karşılayan, tip olarak ta fena olmayan bir tek Leon'u beğendim. Herkesin tercihi farklı tabi ki.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Her ne kadar wv, seat, leon ve skoda aynı parçaları kullanıyor ve aynı fabrikadan çıkıyor dense de. Bu sayılan araçlar birbirine benzeselerde muhakkak farklar vardır. Araç alım sürecinde vw in kullandığı 1.6 tdi motor ile skodanın 1.6 tdi motorunun yakıt tüketim değerleri bile fazla ollduğunu gördüm. En önemlisi ise ikinci eldeki değer kayıpları.
Wv ikinci eldeki kaybı en düşük olan araç . Aynı donanımdaki Wv ve diğer markalar arasında ki fark birazcık daha sıkıntıya girilerek karşılanabilir ve araç satışında ödediğimiz bu fark fazlasıyla bize geri döner.
Ben olsam bu gruptan wv i eğer o olmazsa skoda leon ... değilde diğer markalara yönelirdim
Size kısmen katılamayacağım. 10 yıl kadar Seat Cordoba 2001 kullandım ve kullandığım aracın 2001 VW Polo classic ile farklarını inceleme fırsatı çok defa buldum. FİYAT, kaporta aksamı ve iç dizaynda, eyvallah fark var, ancak şasi, motor ve yürüyen aksamda birebir aynılar.
WV firması, Seat ve Skoda'yı satın aldığı dönemlerde, marka çeşitlendirmesi stratejisi bir çok sektör tarafında çok hızlı uygulanıyordu.
WV, bu stratejik alım ile, hem piyasadaki önemsiz rekabetçileri kaldırdı, hem de teknolojisini ve ürünlerini anında üretebileceği  tesislere sahip oldu. Seat-WV arası yakıt konusundaki tespitiniz nasıl oldu bilemeyeceğim, ancak benim yaşadığım; WV polo ve Seat Cordoba arası yakıt tüketimleri arasındaki fark 0.2'lerdeydi. (komşumda 2001 polo vardı, bir yıl peş peşe beraber tatile gitmiştik, 450 km sonrası yakıt aldık ve aldığımız yakıtlar arasında 1 litre gibi bir fark vardı, seat çok yakmıştı. seat yumuşak hamur lastik kullanıyordu ve araç biraz daha yüklüydü.)
Aynı konuyu Ford-Volvo için konuşsaydık, olabilir derdim. Bildiğim kadarıyla Volvo, Fordun dizel 1.6 motorunu kullanıyor. Ancak aktarma parçaları dizaynı Volvo'ya ait. Bundan dolayı da Volvo, 1.6 motor hacmi ve 1400kg ağırlık ile en az yakıt tüketen dizel arabasıyla övünüyor. (yanılmıyorsam şehir dışı 3.8)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Aslında bir çok yerde VW in MQB platformu ile ilgili bilgi var. Bu platformun iki aracı Leon ve A3 olarak konuşuluyor. Yani şasileri, pedal konumları vs gibi pek çok ortak parçaları varmış. Bu durumda da insan düşünmeden edemiyor. Neredeyse aynı parçaları kullanan bu araçlar arasında neden bu kadar yüksek fiyat farkı var. Leon ile A3 ü hiç kıyaslamıyorum bile fiyat olarak. Dağlar var çünkü.

VW herhalde yakında şasilere model arabalarda olduğu gibi farklı kepler koyarak çeşitliliği sağlayacak ve isme aldananları sağlam kazıklayacak...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi

skoda-vw yakıttaki fark sart-stop sistemi kaynaklı olabilir..

edit: alıntı
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ben seat leonun eskisini bir hafta kullandım . Aracım revizyon sırasında iken servis ikame araç olarak verdi .1 hafta kullandığım süre içerisinde araçtan çok keyif aldım üstelik kullandığım araç eski 1.6 102 hp lik motordu ve atiker lpg vardı . Şu anki 1.4 tsi yın çok daha keyifli olacağını tahmin ediyorum . VW deki fiyat farkı da verilmez . Ama şu var araçlarını kısa aralıklarla değiştirenlere tavsiye ederim . Hem daha az değer kaybı yaşarlar hem kısa sürede araçlarını satarlar . Hatta ve hatta şu an 2. el az km yapmış araçları sıfırlar da sıra olduğu için ya sıfırla aynı fiyatta yada daha pahalı .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
skoda-vw yakıttaki fark sart-stop sistemi kaynaklı olabilir..
Araclar 2001 model muhtemelen start-stop yoktur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
Araclar 2001 model muhtemelen start-stop yoktur.

cevabım Halil İbrahim beye idi alıntıda sorun olmuş :)

yani

Cordoba'nın eski araç olduğunun farkındayım.. Ben start-stop'u 1.6 tdi lar için söylemiştim
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
Size kısmen katılamayacağım. 10 yıl kadar Seat Cordoba 2001 kullandım ve kullandığım aracın 2001 VW Polo classic ile farklarını inceleme fırsatı çok defa buldum. FİYAT, kaporta aksamı ve iç dizaynda, eyvallah fark var, ancak şasi, motor ve yürüyen aksamda birebir aynılar.
WV firması, Seat ve Skoda'yı satın aldığı dönemlerde, marka çeşitlendirmesi stratejisi bir çok sektör tarafında çok hızlı uygulanıyordu.
WV, bu stratejik alım ile, hem piyasadaki önemsiz rekabetçileri kaldırdı, hem de teknolojisini ve ürünlerini anında üretebileceği  tesislere sahip oldu. Seat-WV arası yakıt konusundaki tespitiniz nasıl oldu bilemeyeceğim, ancak benim yaşadığım; WV polo ve Seat Cordoba arası yakıt tüketimleri arasındaki fark 0.2'lerdeydi. (komşumda 2001 polo vardı, bir yıl peş peşe beraber tatile gitmiştik, 450 km sonrası yakıt aldık ve aldığımız yakıtlar arasında 1 litre gibi bir fark vardı, seat çok yakmıştı. seat yumuşak hamur lastik kullanıyordu ve araç biraz daha yüklüydü.)
Aynı konuyu Ford-Volvo için konuşsaydık, olabilir derdim. Bildiğim kadarıyla Volvo, Fordun dizel 1.6 motorunu kullanıyor. Ancak aktarma parçaları dizaynı Volvo'ya ait. Bundan dolayı da Volvo, 1.6 motor hacmi ve 1400kg ağırlık ile en az yakıt tüketen dizel arabasıyla övünüyor. (yanılmıyorsam şehir dışı 3.8)

ben volvo s40 ın focus platformunu kullandığını biliyordum, bildiğimi sanıyordum. ikimizden biri yanlış biliyormuş.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Ford C-Max
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Octavia'nın ortalama yakıt tüketiminde bir yanlışlıkmı var?

http://k1310.hizliresim.com/1g/1/t60lq.jpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Octavia'nın ortalama yakıt tüketiminde bir yanlışlıkmı var?

http://k1310.hizliresim.com/1g/1/t60lq.jpg
Ortalama 3.8. Düşündürücü....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Paylaştığınız video gerçekten dikkat çekici durumun bu boyutta olduğunu bilmiyordum...helal olsun ne diyelim...Ayrıca biraz araştırdım acaba toyota tarafından benzer bir video var mıdır diye ama aksini gösteren bir videoya da denk gelmedim demekki adamlar yapmış...
Ne yapmis adamlar? Kapi, kaput sesi ise 50 model BMC komur kamyonlarinin kapilari daha guclu bir sesle kapaniyor.
Kenar mahalle galericisinin araba satamadigi icin bos kaldigindan cektigi bir video, baska bir sey degkl hani, helal olsun....
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Toyota Corolla 1.6 Dual VVT-I
  • Araç: ---
  • 18 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Bu başlığa bakmayalı bayaa olmuş. VW plazasında Corolla Jetta karşılaştırmasını objektif bulup NCAP mühendisleri test koşullarını standart uygulamamış diyenleri ibretle okudum :D
Amerika gibi ciddi bir pazarda kaportaya vurarak, kapı fitillerini çekiştirerek, koltukları sallayarak kıyaslama yaparsan VW gibi pazarın dibine demirlersin (Bunu bir VW plazasında yaptıkları için özellikle belirttim)
Dünyanın en büyük oto pazarı olan Amerika'da insanlar gerçekten otomobilden anlamıyorlar o zaman. Çünkü o pazarda VW nal toplarken, Toyota en büyük pazar payı olan firmalardan birisi. Genel toplama bakıldığında da Japon firmalar birinci. Bu başarıları Japon üreticiler daha performanslı, daha konforlu, daha donanımlı, daha estetik vs vs özelliklerle elde etmediler.

Toyotanın tek kozu vardı o da sorunsuzluğuydu ama oda artık yok diyenlere saygım sonsuz. Ama bilinen bir gerçek var ki, Toyota hala sorunsuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
dün şarköy- araç kastamonu 700 km geldim ,yollarda arıza yapmış arabalar gördüm ama içlerinde hiç toyota yoktu, bazı arkadaşların yere göğe sığdıramadığı jetta lardan iki tanesini gördüm.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '05
  • 31 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
İstatistiklere bakarak araçların markalama değerlerine ve sorunlarına ulaşabiliriz(siniz).
Hayat bize hiç yeşil ışık yakmadı. Biz de kırmızıda hiç durmadık.
Benim yollarım patikadır, çamurdur, rampadır, pusludur.
Çıkarım senle her yola TOYOTA.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Toyota Corolla 1.6 Dual VVT-I
  • 18 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • power of honda
  • Model Yılı: '11
  • 26 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
YIllardır honda kullanıyorum ne alıp satarken nede kullanırken ufak tefek seyler dıısnda sıkıntısını yasamadım.
Can yakıpta kalp kırma ey insanoğlu,seninde gülbenzin solacak birgün...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
Ben 2008 model Corolla Dizel hem de Class donanımlı aracım için ilan verdim, 24 saat içinde telefonum bir şirketin müşteri hizmetleri hattı gibi çaldı durdu ve zaten 24 saatte hem de telefonda aracı sattım... Toyota candır... :)
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI