0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Octavia'yı da inceledim. Fena değil o da. Ama beni pek sarmadı. Bir de ikinci eli biraz daha sakat sanki seat a göre. Seat'ınki de pek parlak değil tabi ki.
Her ne kadar wv, seat, leon ve skoda aynı parçaları kullanıyor ve aynı fabrikadan çıkıyor dense de. Bu sayılan araçlar birbirine benzeselerde muhakkak farklar vardır. Araç alım sürecinde vw in kullandığı 1.6 tdi motor ile skodanın 1.6 tdi motorunun yakıt tüketim değerleri bile fazla ollduğunu gördüm. En önemlisi ise ikinci eldeki değer kayıpları.Wv ikinci eldeki kaybı en düşük olan araç . Aynı donanımdaki Wv ve diğer markalar arasında ki fark birazcık daha sıkıntıya girilerek karşılanabilir ve araç satışında ödediğimiz bu fark fazlasıyla bize geri döner.Ben olsam bu gruptan wv i eğer o olmazsa skoda leon ... değilde diğer markalara yönelirdim
skoda-vw yakıttaki fark sart-stop sistemi kaynaklı olabilir..
Araclar 2001 model muhtemelen start-stop yoktur.
Size kısmen katılamayacağım. 10 yıl kadar Seat Cordoba 2001 kullandım ve kullandığım aracın 2001 VW Polo classic ile farklarını inceleme fırsatı çok defa buldum. FİYAT, kaporta aksamı ve iç dizaynda, eyvallah fark var, ancak şasi, motor ve yürüyen aksamda birebir aynılar.WV firması, Seat ve Skoda'yı satın aldığı dönemlerde, marka çeşitlendirmesi stratejisi bir çok sektör tarafında çok hızlı uygulanıyordu.WV, bu stratejik alım ile, hem piyasadaki önemsiz rekabetçileri kaldırdı, hem de teknolojisini ve ürünlerini anında üretebileceği tesislere sahip oldu. Seat-WV arası yakıt konusundaki tespitiniz nasıl oldu bilemeyeceğim, ancak benim yaşadığım; WV polo ve Seat Cordoba arası yakıt tüketimleri arasındaki fark 0.2'lerdeydi. (komşumda 2001 polo vardı, bir yıl peş peşe beraber tatile gitmiştik, 450 km sonrası yakıt aldık ve aldığımız yakıtlar arasında 1 litre gibi bir fark vardı, seat çok yakmıştı. seat yumuşak hamur lastik kullanıyordu ve araç biraz daha yüklüydü.)Aynı konuyu Ford-Volvo için konuşsaydık, olabilir derdim. Bildiğim kadarıyla Volvo, Fordun dizel 1.6 motorunu kullanıyor. Ancak aktarma parçaları dizaynı Volvo'ya ait. Bundan dolayı da Volvo, 1.6 motor hacmi ve 1400kg ağırlık ile en az yakıt tüketen dizel arabasıyla övünüyor. (yanılmıyorsam şehir dışı 3.8)
Octavia'nın ortalama yakıt tüketiminde bir yanlışlıkmı var?http://k1310.hizliresim.com/1g/1/t60lq.jpg
Paylaştığınız video gerçekten dikkat çekici durumun bu boyutta olduğunu bilmiyordum...helal olsun ne diyelim...Ayrıca biraz araştırdım acaba toyota tarafından benzer bir video var mıdır diye ama aksini gösteren bir videoya da denk gelmedim demekki adamlar yapmış...