Gönderen Konu: Otomobil markalarına göre-"Değer,Arıza oranları, İtibar" tartışma konusu.  (Okunma sayısı 27191 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 65000
  • Model Yılı: '21
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
Focusun Corolladan, Fiestanın Yaristen, Mondeonun Avensisten, C-maxın Versodan donanım olarak açık ara geri kalan yanları neler öğrenebilirmiyiz  ::)     

Genelde herkes kullandığı arabayı sever savunur. Büyük sorunlarda ise firma arabasının arkasında durmazsa arabasından soğur.  Ancak efsane kasa diye anılan Corollaların olduğu seneler 90 larda kaldı ama etkisi hala devam etmekte ::)

Anlaşılan bu diğer ülkelerde de uzayıp giden tartışmalar.
Тест-драйв Ford Focus 3 vs Toyota Corolla

fiestaya mondeoya bakmaya üşendim. araç alırken forda girdiğimde focus için abuk sabuk fiyatlar söylediler, şöyle bir donanımına da baktım. dedim ben bu donanıma bu arabaya bu kadar para vermem çıktım. toyotadan eksiği yok belki ama pek bir fazlası da yok, digital klimayı bile sadece titaniumda veriyorlar hala..

rusça bilmiyorum ama bilsemde zaten üstteki videonun pek bi anlamı yok. videoda focus sözde 4:2 önde, aldığı fazladan 2 puandan bir fiyat biri yoltutuşu. zaten yol tutuşuna lafımız yok..

gerçi focus 3 te de eski kasalardaki yol tutuş yok diyorlar. aha da altta esc testini izleyebilirsiniz
► 2012 Ford Focus ESC TEST
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Biliyorum çok klasik olacak ama google emicaya sordum bir kaç örnek verdi.

Standart dünyanın en sorunsuz aracı mazda
Araştırma sonuçları diyor ki
En az arıza yapan otomobiller seçildi

İngiltere'de 200 bin araç üzerinde yapılan araştırma, Japon markalarının en az tamire giden otomobiller olduğunu gösterdi

DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere'de ikinci el otomobiller üzerinde yapılan bir araştırma, en dayanıklı ve sorunsuz motora sahip otomobillerin Japonlar tarafından üretildiğini ortaya koydu. Görüntü açısından "şık" olan İtalyan otomobilleri ise dayanıklılık bakımından sınıfta kaldı. "What Car?" (Hangi Otomobil) adlı derginin, 200 binden fazla araç üzerinde yaptırdığı analiz sonuçları, "Dayanıklılık" ve "Tamir Masrafı" olarak iki ayrı listede okuyuculara sunuldu.

İtalyanlar problemli
22 mark arasında, "Dayanıklılık" listesinde Japon malı Mazda en az arızayla birinci sırada yer alırken, ikinciliği Alman yapımı Mercedes - Benz kazandı. Mercedes'i sırasıyla Toyota, Honda ve Mitsubishi gibi Japon markaları izledi. Bu listede İtalyan Alfa Romeo, 100 araçta toplam 54 arıza başvurusuyla son sırada yer aldı.

Tamiri ucuz
Tamir masraflarının düşüklüğü açısından Avrupa'da üretilen otomobiller daha avantajlı çıktı. İtalyan Fiat, arıza başına ortalama masrafı gösteren listede düşük maliyet bakımından birinci oldu.

En az arıza yapanlar...
ARIZA İHTİMALİ
1. Mazda yüzde 17
2. Mercedes yüzde 25
3. Toyota yüzde 26
4. Honda yüzde 27
5. Mitsubishi yüzde 29
6. Volvo yüzde 30
7. Nissan yüzde 33
8. Fiat yüzde 34
9. Audi yüzde 35
10. Ford yüzde 36
11. BMW yüzde 37
12. Peugeot yüzde 37
13. Subaru yüzde 37
14. Hyundai yüzde 38
15. Rover yüzde 39
16. Volkswagen yüzde 40
17. Opel yüzde 43
18. Renault yüzde 48
19. Saab yüzde 48
20. Citroen yüzde 50
21. Land Rover yüzde 53
22. Alfa Romeo yüzde 54

Servis ücreti
UCUZDAN PAHALIYA
1. Fiat 308 milyon TL
2. Ford 377 milyon TL
3. Volkswagen 401 milyon TL
4. Opel 401 milyon TL
5. BMW 411 milyon TL
6. Rover 417 milyon TL
7. Peugeot 437 milyon TL
8. Citroen 440 milyon TL
9. Volvo 478 milyon Tl
10. Honda 478 milyon TL
11. Saab 513 milyon TL
12. Hyundai 534 milyon TL
13. Mercedes 534 milyon TL
14. Renault 541 milyon TL
15. Audi 549 milyon TL
16. Toyota 554 milyon TL
17. Alfa Romeo 592 milyon TL
18. Mazda 614 milyon TL
19. Nissan 670 milyon TL
20. Mitsubishi 736 milyon TL
21. Land Rover 777 milyon TL
22. Subaru 1.1 milyar TL

http://www.evdeteknik.com/ensorunsuzaraba.html

http://www.tuning35.net/forum/showthread.php/581-d%C3%BCnyan%C4%B1n-en-sorunsuz-arac%C4%B1-mazda

http://forum.donanimhaber.com/m_18570652/tm.htm

2012 Listesi

http://www.subaruclubtr.com/2498/en-sorunsuz-araclar-listesi-2012/

İnternette dolaşırken bulduğum en sorunsuz araçlar listesini paylaşmak istiyorum arkadaşlar. İlk 10'un 8'i Japon markası hatta Lexus'u da Toyota üretiyor marka japon değilse de mühendislik olarak yine japon sayılır.

"Bu kısım donanımhaber'den alıntıdır"

ABD'li araştırma kurumu Consumer Reports yıllık sorunsuzluk anketini tamamladı ve sonuçlar çok da şaşırtıcı değil: İlk 10'un 8'i Japon. Rapor 1,2 milyon yeni aracın son bir yıl içindeki arıza istatistiklerinden derlendi.

İlk sırada Toyota'nın yan markası Scion yer alırken, ikinci sırada kendisi, üçüncü sıradaysa bir diğer türevi Lexus yer aldı. Onları sırasıyla Mazda, Subaru, Honda ve lüks markası Acura takip etti.

Listenin en büyük sürprizi, ilk 10'daki tek Avrupalı olan ve geçen seneye göre 18 sıra birden tırmanan Audi. Sekizinci gelen Alman markayı Infiniti ve Kia izledi.

Listenin dibinde Jaguar yer alıyor. Onun hemen üstünde, sondan ikinci sıradaysa beklenmedik bir marka bulunuyor: Ford. CR bunun sebebi olarak yeni Focus, Fiesta ve Explorer'da yaşanan sıkıntıları gösteriyor:

En Sorunsuz Markalar
Scion   
Toyota   
Lexus   
Mazda   
Subaru   
Honda   
Acura   
Audi   
Infiniti   
Kia   

En Sorunlu Markalar
Jaguar
Ford
Lincoln
Ram
Dodge
Chrysler
Mini
Buick
Volvo
Jeep
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
Yol tutuşta jetta corolladan daha iyimi yoksa corolla jettadan daha mı iyi ? Bunun cevabı videolarda. Yukarılarda bu dile gelmiş yoksa konu başlığı ile alakasız.
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cH7Zv7G5FXU
www.youtube.com/watch?v=5CUkVwZ2dA4
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Aynen Selçuğun verdiği örnekte gayet açık kimin önde olduğu.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
Aynen Selçuğun verdiği örnekte gayet açık kimin önde olduğu.
Herkezin bu sınıfda yol tutuşta 1 numara bildiği focusun neden orası burası oynuyor? Auris daha stabil açık ara hemde.
www.youtube.com/watch?v=M8ODVpG-qyA
www.youtube.com/watch?v=_GB_y2M8J0A
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Yol tutuşta jetta corolladan daha iyimi yoksa corolla jettadan daha mı iyi ? Bunun cevabı videolarda. Yukarılarda bu dile gelmiş yoksa konu başlığı ile alakasız.www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cH7Zv7G5FXU
www.youtube.com/watch?v=5CUkVwZ2dA4
Ben videolarda bir cevap görmedim? Her ikisinde ESC ON yazıyor, ne demek bu? Bir puanlama falan yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .....Kendin Ol Yeter......
  • Kilometre: 148750
  • Model Yılı: '05
  • 77 kere teşekkür etti
  • 417 kere teşekkür edildi
Ben videolarda bir cevap görmedim? Her ikisinde ESC ON yazıyor, ne demek bu?
ESC yani Electronic Stability Control açık olduğunu belirtiyor.Ani manevralarda aracın çizgisini korumasına yardımcı bir sistem diyebiliriz kısaca.Her iki araçtada açık olmasına rağmen araçların yol tutuşlarındaki fark ortada.
......Direksiyonda eşek varsa kaputun altındaki beygirlerin hiçbir önemi yoktur......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
Biliyorum çok klasik olacak ama google emicaya sordum bir kaç örnek verdi.
.................................
Verdiğiniz linklerin içinde şöyle bir yazı var.

Alıntı
Tabiki bu tablo İngilterede yapılmış ve Türkiyeye yansıması farklı olabilir. Şöyleki pek çok araba markası ülkelere göre değişen üretimler yapmaktadırlar. Örneğin İtalyada üretilen Fiat ile Türkiyede üretilen Fiatlar arasında işçilik farkı herkezce bilinmektedir. Markalar Amerikaya ürettikleri arabaların kapılarına ilave çelik koruyucu bariyerler yerleştirmektedir. Toyatanın Afganistan için ürettiği araba ile Almanya için ürettiği araba bire bir aynı değildir. Bu örnekler uzar gider.

Araştırmanın yapıldığı ülke İngiltere ve İngilterede Euro5 standardında yakıt kullanılmakta. Oysa Türkiye Euro3 standardına yeni yeni adapte oluyor. Keza İngilterenin kaçak yakıt sorunuda yok :). İngilterenin yol standartları ile Türkiyenin yol standartları tutmuyor. Ülkemizle sıcaklık - nem - toz gibi veriler oldukça farklı. Yani aynı araştırma Türkiyede yapılmış olsa sonuçlar biraz oynayabilir.

Arada uçurum olmasada ülkemiz için bu tablonun biraz değişebileceğini düşünmek hata olmaz. Yakıt kalitesinden ötürü özellikle dizel araçlarda bu sıralama değişecektir.

Kolay Gelsin.

www.evdeteknik.com

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
Herkezin bu sınıfda yol tutuşta 1 numara bildiği focusun neden orası burası oynuyor? Auris daha stabil açık ara hemde.
www.youtube.com/watch?v=M8ODVpG-qyA
www.youtube.com/watch?v=_GB_y2M8J0A
Videoları 3 defa izledim. Siz de lütfen tekrar izeyip şu soruya cevap yazarmısınız!
Test anında Jettanın ani dönüş açısı yaklaşık kaç derece? Corollanın ani dönüş açısı kaç derece? Arada çok fark var, ona rağmen Jetta'nın arka lastiği yerden ayrılmıyor.
Benim gördüğüm corolla'da yaklaşık 30°, Jetta'da 50° cıvarı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Ford C-Max
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 40000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Yukarıda verilen Jetta, Focus, Corolla ve Auris esp testlerine baktığımızda Focusun testinin çok kötü geçtiğ, Jettanın da video ya göre Corolla ve Aurisin gerisinde olduğu  anlaşılıyor

Focus sınıfında yol tutuşunun iyi olduğu kabul edilen bir araçtır. Gelelim videodan niye böyle bir izlenim oluştuğuna araştırdığım kadarı ile  bu testin yapılmasındaki esas maksat araçların yol tutuşundan daha çok esp nin çalışıp çalışmadığının kontrolü için.

Bu testlerde aşağıda yazacağım hususlarda bir standart olmadığı söyleniyor.

1. Araçların hızları tüm testlerde aynı değil
2. Araçların direksiyonlarının kırılma açısı tüm testlerde aynı değil
3. Araçların direksiyonlarının döndürülme hızı tüm testlerde aynı değil

Ayrıca her markanın esp özelliğinin devreye girmesi aynı olmuyor. Kimi markalarda esp hemen devreye girerken Ford da esp nin sürüş özelliğinden dolayı biraz gecikmeli olarak devreye girdiğinden bahsedilmiş.

Mesela aşağıda Focus ve B-max ın esc testleri var. Ve görsel olarak B-max sanki Focustan daha iyi gibi. Sizinde hak vereceğiniz gibi Focusa göre alt segment ve yüksekliği daha fazla olan B-max ın yol tutuşunun daha iyi olduğu herhalde düşünülemez

► 2012 Ford Focus ESC TEST

Euro NCAP | Ford B-MAX | 2012 | ESC test

Euro NCAP | Toyota Corolla | 2013 | ESC test

Testte Focusu ne kadar sert kullansalarda yoldan çıkaramamışlar  ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Focusun yol tutuşu sınıfında hiç bir arabada yok bunu kime sorsanız bilir . Volvo nasıl ki güvenliği ile ün salmışsa fordda yol tutuşu ile ün salmıştır . Eğer forddan daha iyi yol tutan bir araca bakıyorsanız premium markalara bakacaksınız .

Bir kaç video ile corolla , auris veya başka model marka bir aracın yol tutuşunun focustan daha iyi olduğunu düşünen arkadaşlara kazasız belasız yolculuklar dilerim . Bu konuda onlara diyecek bir şeyim yok .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
Verdiğiniz linklerin içinde şöyle bir yazı var.

Levent bey, bu alıntı yaptığınız yazıya göre sorunlu olan markaların Türkiye'ye geldiğinde sorunsuz olmalarını, sorunsuz olan Toyota'nın ise sorun çıkarmasını mı beklemeliyiz :)

Fiat miat ikili oynayabilir ama Toyota araçlarının donanım haricinde avrupadakiler ile bir farkı yoktur bildiğim kadarı..

Bu arada yukarıda kaçak yakıt kelimesi geçmiş :) sanırım Toyota'nın belli bölgelerde tercih sebeplerinden bir taneside yakıt seçmemesi :)
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
Levent bey, ..................
.
 Bu arada yukarıda kaçak yakıt kelimesi geçmiş :) sanırım Toyota'nın belli bölgelerde tercih sebeplerinden bir taneside yakıt seçmemesi :)
Bunu benden iyi bilemezsiniz? 2011 yılı yaz aylarında yurtdışında (Shell) bir benzlikten yakıt almıştım ve malesef motor arıza lambası yanmış ve arabanın motoru stop etmişti.
Toyota yardımı aradım, yurtdışında olduğum için yardım alamamıştım. Arabanın motoru 5 dak kadar sonra çalışmıştı. 10km kadar sonra motor arıza lambası sönmüştü. TR'ye dönünce srvise gittim, yakıt arıza olduğunu ilettiler. Ancak yakıt kalitesi mi başka bir şey mı diyemediler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
Focusun yol tutuşu sınıfında hiç bir arabada yok bunu kime sorsanız bilir . Volvo nasıl ki güvenliği ile ün salmışsa fordda yol tutuşu ile ün salmıştır . Eğer forddan daha iyi yol tutan bir araca bakıyorsanız premium markalara bakacaksınız .

Bir kaç video ile corolla , auris veya başka model marka bir aracın yol tutuşunun focustan daha iyi olduğunu düşünen arkadaşlara kazasız belasız yolculuklar dilerim . Bu konuda onlara diyecek bir şeyim yok .
Milletin ne dedigine bakarsak o zaman Toyota en sorunsuz arac.
Sonuc: Testler daha objectif ve bu test sonuclarina gore Toyota yol tutus olarak bir adim once gibi duruyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
Bunu benden iyi bilemezsiniz? 2011 yılı yaz aylarında yurtdışında (Shell) bir benzlikten yakıt almıştım ve malesef motor arıza lambası yanmış ve arabanın motoru stop etmişti.
Toyota yardımı aradım, yurtdışında olduğum için yardım alamamıştım. Arabanın motoru 5 dak kadar sonra çalışmıştı. 10km kadar sonra motor arıza lambası sönmüştü. TR'ye dönünce srvise gittim, yakıt arıza olduğunu ilettiler. Ancak yakıt kalitesi mi başka bir şey mı diyemediler.

Levent bey tamam yakıt seçmiyor dedik te suyla yağla gidiyor da demedik :)
Yakıt aldığınız ülke/benzinlik neresi bunlar da önemli. Yurtdışını geçtim ülkemizdeki her Shell istasyonunda satılan benzin sorunsuz mudur??

10 dk sonra arıza ışığı söndü demişsniz bu arada, o araçla Türkiye'ye geri dönebildiniz mi yoksa orda bir servise mi gittiniz.
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Sonuc: Testler daha objectif ve bu test sonuclarina gore Toyota yol tutus olarak bir adim once gibi duruyor.

Bir egitimde benzer bir konudan bahsedilmişti.

Araçlardan tüm beklentiler radar grafik olarak çizilmişti. Mesela yol tutuş ile konfor tek çizgide ters oranlı şekilde idi.

O kadar çok etken vardı ki.
Neyse Burada Focus yol tutuşunda çok üstün iken konforda zayıftı.
Gibi gibi devam ediyor.

Ama Toyotanın bir nokta haricinde herşeyi genelde sınıf ortalamalarında kesinlikle alta degil.

O bir nokta ise güvenlik idi onda her zaman tam not alıyordu.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Abi o zaman toyotanın sorunlu olduğunu kabülleniyoruz mu ? :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
Ahmet bey çok güzel noktaya değinmis, acaba focus 3 konfor adina meshur yol tutusundan taviz vermis olabilir mi ??

Bu arada bir arkadasimda style focus 3 var, fabrika cikisi 225 taban 17 inc jant ile geliyor, benim auris 16 inc 205 taban. bunu da ilave edeyim.
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi

Aynen, size katılıyorum. Nasıl Toyota, efsane serisiyle sorunsuzluk timsali gibi algılanıyorsa günümüzde , 98'de piyasaya sürülen Focus da o zamanın araçları burulma çubuğu kullanırken çok kollu arka aks teknolojisini kullanarak çok iyi yol tutuşu olan araba sıfatını kazandı ve tıpkı Toyota gibi halen bunun ekmeğini yiyor. Ama artık öyle değil zira diğer firmalarda süspansiyon konusunda bu veya buna benzer teknolojiyle araçlarını piyasaya sürüyor. Sonuç olarak ncap testlerinde de görüldüğü gibi, artık Focus'tan daha iyi yol tutuşu olan arabalar da olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
Abi o zaman toyotanın sorunlu olduğunu kabülleniyoruz mu ? :)
Benim icin hava hos :)