0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sürekli ceza verilirse konu kilitlenirse millet bu sefer forumda konuşmamıza izin verilmiyor herşeye ceza her konuya kilit bune böyle beee tarzında çıkışlar yapacak. Herkesi memnun etmek gerçekten zor bir durum o yüzden herkes üstüne düşeni yaparsa sıkıntı olmaz düşüncesindeyim.
İyi haftalar arkadaşlar; Lütfen moderatör arkadaşlar konuyu silebilir mi ve bu tartışmalar son bulsun.Sebep olmadığıma eminim, ancak böyle bir durum oluştuğu için de çok üzgünüm. Halk olarak sabit fikirliliğimiz ve "yoğurdum ekşi" diyemediğimiz için bu tartışma ve kıyaslama konusu, saldırı konusuna dönüştü. Git onu al, git bunu al.......O halde kimse hiç bir malın kalitesine bakmadan ve fiyatını kıyaslamadan en yakın bakkaldan alsın. Kimse gidip kampanyalı marketlerden kaliteli mal almasın.Saygılarımla
Tüm arabalar Toyota olsaydı tamirciler aç kalırdı. Ya da Focusun öyle bir yol tutuşu varmışki yüksek suratta virajı duymuyormuş Yada Jetta çok sağlam arabaymış tarzından duyumlar ile araç almayalım. Sadece bir markaya odaklanmadan markaları araştırıp alternatif araçların hepsinin test sürüşünü yapalım. Zaten hoşlandığımız aracı buluruz.
Bu mesajın üzerine tartışmaya devam edilmemesini ve asıl konumuza dönülmesini çok rica ediyorum.
Bu arada arkadaşlar araç tavsiyesi konusunda araç tavsiyelerinize açığım . C4 1.6 thp de baktım ama onun yakıtı astaradan daha çok korkutuyor .
Bence kendine olmazsa olmaz özelliklerin bir listesini çıkart sonra bütçeni netleştir. Bütçene uyan grupları belirleyip bunları arasında seçim tercihini foruma sor böylece daha objektif cevaplar alırsın. Şimdi sana BMW 3.20d al desem doğru olmaz Mahmut
c4 ten uzak dur derim.2012 model alınan c4 dökülmeye başladı bile.Çok fazla teknoloji var ama güvenirlilik sıfıra yakın.Ayadan ses gelen arabada ses sistemi iyi olsa ne olur.Bu segmentte auris tavsiyem
Abi öncelikle benzinli , 1.6 veya 1.4 turbo tercihen otomatik (Şart değil) 40000-55000 tl arasında yakıt tüketimi abartı olmayan ve önerilecek aracın en dolu modeli tercihimdir .Bu beklentiler için en mantıklısı astra diye düşünüyorum . Ama dediğim gibi araştırıyorum ve tavsiyelere açığım . Gerçi astarayı test etmedim ama incelediğimde hoşuma gitti tek beğenmediğim yanı kokpitte çok fazla tuş var o karışıklık çok hoşuma gitmedi daha doğrusu ergonomik gelmedi ama alışınca herhalde sorun olmaz.
Yeni leon' a baktın mı görüşlerin nelerdir. Yeni teknolojilerden korkmuyorsan 1.4 140hp lik tsi yenilenmiş yakıtı çok iyi diyorlar... Bir vw olmasa da f/p iyi bir araç olabilir ufak tefek sıkıntılara göz yumarsan
+1Mesela ben şu an araç almayı düşünüyorum . Yola suberb 1.4 tsi yı araştırmakla çıktım sonra passat 1.4 tsi da olabilir dedim . Sonra ise bu araçların 2. elini alacağıma 0 km octovia veya golf almayı düşündüm ta ki bugün aykan otomative gidip sıfırlarında sıranın 2 ay olduğunu öğreninceye kadar mesela sıra beklemek değil zaten aracı şu an almayı düşünmüyorum ama 6 ay içinde alacağım beklerim önemli değil fakat beyefendiler ne kadar ısrar etsem de fiyatı da sabitlemediklerinden vag gurubu almaktan vazgeçtim . Bir arabayı alırken müşteri memnuniyeti ve verilen hizmette benim için önemli . Oradan çıkıp astra 1.4 t ve 1.6 t otomatiklere baktım . Sıfır cosmo 1.4 t manuel için 54000 fiyat verdiler otomatik elimizde yok dediler ve ilgilerini beğendim teşekkür edip çıktım . Eve geldim 2. el astaralara bakmaya başladım fiyatları 45000 tl civarı 2012 modellerin galiba astra alacam tek kuşkum yakıt tüketimi bakalım şu an sadece araştırıyorum ve çok kararsızım . İşe suberble başlayıp şu an astra düşünmek te tuhaf geliyor . İkisi bir birinden alakasız iki araç . Bu arada arkadaşlar araç tavsiyesi konusunda araç tavsiyelerinize açığım . C4 1.6 thp de baktım ama onun yakıtı astaradan daha çok korkutuyor .
Abi tavsiyen için teşekkürler .Auris konusunda abi toyota alırsam bu fiyatlara 2. el avensis elegant ekstra alırım ama hem servisin bana yaşattıklarından dolayı hemde turbo motor istediğimden düşünmüyorum . C4 konusunda abi inanırım sadece citroenler değil tüm fransızların kronik sorunudur dökülme . Onuda eledik . Ya aslında suberb tam aradığım araba ama bugün vw de gördüğüm muamele hiç hoşuma gitmedi .Gerçi skodaya gitmedim ama sonuçta aynı gurup boş bir zamanımda oraya da gidecem bakalım nasıl muamele göreceğiz .Abi teşekkür ederim . Hatırlattığın iyi oldu . Onuda boş bir zamanımda inceleyim . Sıkıntı derken abi bildiğiniz kronik bir sorunu mu var ? Forumdan Tunç abi aldı bir şikayetini duymadım .
Octavia ve Superb, VW teknolojisini ve bir çok parçayı ortak kullanır, VW toplam kalitesine çok yakındır, ikinci elde kaybettirir sadece. Toledo, Jetta ve Octavia aynı bantta üretiliyormuş. Skoda ve VW aynı sınıf modelleri teknik özellikleri aynı. Fiyatları %10 kadar daha düşük. Yeni Leon seçeneğini gözden geçirmeni şiddetle tavsiye ederim. Seat'ın tüm modellerinde (basic dahil) Start/Stop standart geliyor. Led pakete ilave ücret ödeniyor. Golf için 2-3 ay sıra var, evet. Ancak bence Golf parasını haketmeyen bir araç.Denemediysen, DSG'li bir aracın test sürüşüne gitmeni tavsiye ederim. C4'ü, bir ay önce inceledim. Özellikleri fena değil, motor ömrü uzun vadede sorunsuz ve yakıtı da nispeten düşük olduğunu biliyorum. Citroende de sorun ikinci el değeridir.Opel astra da iyi bir seçenek aslında. Eski şirket aracım 2009 Astra'ydı (HB). Çok oturaklı ve stabil bir araçtır. Özellikleri desen, yok yok desem yeri vardır. Hareketli cam tavan, hız sabitleyici, kumandadan otomatik kapanır/açılır tüm camlar v.s
yok yahu kroninik sorun falanufak tefek şikayetler var. Benim en dikkatimi çeken boya şikayeti olmuştu mesela. Trim sesi şikayetleri var vs. ufak tefek kabul edilen sorunlar. Alaman tokluğu dedikleri tad pek yok anladığım kadarı ile daha oturma aşamasında ama f/p için bence ideal araçlardan biri...aracın hafifliğinin de etkisi ile yeni 1.4 140 lık tsi 5.5-6 litre yakıyor sakin şehiriçinde diyor baya bir kullanıcı... Pek inandırıcı gelmedi ama eğer öyleyse çok iyi..
Abi tavsiyelerin için teşekkürler . Vw konusunda abi artık düşünmüyorum . Boş bir zamanda sıfır octovia yı incelemeye gideceğim eğer ordada aynı muameleyi görürsem hiç bir vag gurubu arabayı almayı düşünmem . Dediğim gibi benim için sadece araç değil müşteri memnuniyetide önemli . Opelin ilgi alakasını çok beğendim başta aracı şimdi almayacağımı belirtmeme rağmen her soruma zorsunmadan cevap verdiler .C4 konusunda abi zaten kuşku ile yaklaştığım bir araç sadece meraktan gidip inceledim . İşin aslı orada da ilgilendiler aracıda beğendim ama fransız araçlarının genelinin çok erken döküldüğü orasından burasından tıkırtılar geldiği kanısı olduğu için tercihlerim arasında son sıralarda .Abi 5.5-6 lt tüketime bende inanmam ama tahminim 7 lt civarı yakalanabilir diye düşünüyorum . Kafamda netleşen modeller .Astra 1.4tEğer vw deki muameleyi görmez isem skoda veya seat olabilir .Bakalım hayırlısı olur inşallah .
astra 1.4 üretimini sanki opel duruduracak diye durdum, motoru mu revize edecek acaba. bir araştır istersen...valla tsi o kadar yakmaz diyenlerle kavga edenler var dh'de. tabi bu istanbul trafiği değil antalya matalya şehir içi.
Biliyorum abi 1.6 170 bg motor seçeneği gelecek daha verimli olduğu söyleniyor . Zaten hemen almıcam 6 bilemediniz 8 ay içinde alacağım . Eğer astraya gelecek 1.6 motor dedikleri gibi verimli ise yüksek ihtimal tercihim olur . Ben şehir içi 7.5 8 lt yaksın razıyım ama bazı kullanıcılar özellikle otomatik 1.4 astarnın fazla yaktığından şikayetçi . Eğer fazla yakacaksamda süberb gibi d segmenti ve hacim konusunda iddia lı olan bir araç tercih etmek daha mantıklı geliyor . Onun yakıtı direk kullanıcısından duyduğum 8.5 lt civarı .
7.5 gibi bir ortalamaları var diye biliyorum abi şehir dışı tabi ki de 6 litreleri görme imkanları var.Düşük devir-yüksek vites.