Gönderen Konu: Otomobil markalarına göre-"Değer,Arıza oranları, İtibar" tartışma konusu.  (Okunma sayısı 27200 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Sürekli ceza verilirse konu kilitlenirse millet bu sefer forumda konuşmamıza izin verilmiyor herşeye ceza her konuya kilit bune böyle beee tarzında çıkışlar yapacak. Herkesi memnun etmek gerçekten zor bir durum o yüzden herkes üstüne düşeni yaparsa sıkıntı olmaz düşüncesindeyim.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Sürekli ceza verilirse konu kilitlenirse millet bu sefer forumda konuşmamıza izin verilmiyor herşeye ceza her konuya kilit bune böyle beee tarzında çıkışlar yapacak. Herkesi memnun etmek gerçekten zor bir durum o yüzden herkes üstüne düşeni yaparsa sıkıntı olmaz düşüncesindeyim.

Ercüment buda doğru . Ama kurallara uyarılmalarına rağmen uymayanlara yapalıbilecek başka bir şey yok . En azından bir kaç kere uyarıldıktan sonra bence 2-3 gün uzaklaştırılma verilebilir . Bunu kendim içinde söylüyorum .

Varsa başka bir fikri olan sunsun illa bu olsun demiyorum sadece fikrimi beyan ettim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
İyi haftalar arkadaşlar; Lütfen moderatör arkadaşlar konuyu silebilir mi ve bu tartışmalar son bulsun.
Sebep olmadığıma eminim, ancak böyle bir durum oluştuğu için de çok üzgünüm. Halk olarak sabit fikirliliğimiz ve "yoğurdum ekşi" diyemediğimiz için bu tartışma ve kıyaslama konusu, saldırı konusuna dönüştü. Git onu al, git bunu al.......
O halde kimse hiç bir malın kalitesine bakmadan ve fiyatını kıyaslamadan en yakın bakkaldan alsın. Kimse gidip kampanyalı marketlerden kaliteli mal almasın.
Saygılarımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
İyi haftalar arkadaşlar; Lütfen moderatör arkadaşlar konuyu silebilir mi ve bu tartışmalar son bulsun.
Sebep olmadığıma eminim, ancak böyle bir durum oluştuğu için de çok üzgünüm. Halk olarak sabit fikirliliğimiz ve "yoğurdum ekşi" diyemediğimiz için bu tartışma ve kıyaslama konusu, saldırı konusuna dönüştü. Git onu al, git bunu al.......
O halde kimse hiç bir malın kalitesine bakmadan ve fiyatını kıyaslamadan en yakın bakkaldan alsın. Kimse gidip kampanyalı marketlerden kaliteli mal almasın.
Saygılarımla

Levent Bey,

Kendi kurduğunuz cümleler ile burada insanları eleştirirseniz sonuç bu olur. Bu forumdaki üyelerin hiç biri için art niyetli olarak konuları bu noktaya getirdiğini söylemek mümkün değil ama her farklı fikir sahibi söyleneni kendi üzerine alıp, karşıt fikirli arkadaşları taciz edercesine cevap yazınca asıl konu kaynayıp gidiyor.

Amacımız kimsenin seçimini kötülemek ya da kimsenin şikayetinin önünü kesmek değil ama bu forum üyeleri olarak hiçbirimiz de Toyota'nın sahibi değiliz.

Sonuç olarak biraz hoş görü ve biraz dikkat ile çözebileceğimiz konuları kavgaya dönüştürmeyelim diyoruz. Moderasyon ekibi olarak her konuya müdahale edersek forum asli görevini yitirir.

Bu mesajın üzerine tartışmaya devam edilmemesini ve asıl konumuza dönülmesini çok rica ediyorum.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
Öncelikle, güvenlik testleri için farklı markalar karşılaştırıldığında, aynı lastiklere ve aynı sistemlere sahip olmaları beklenemez, yoksa karşılaştırma yapmaya gerek kalmazdı, sonuçlar aynı çıkardı. A firması farklı kombinasyonlar ve maliyetlerle bir yere ulaşmaya çalışırken B firması faklı malzeme kombinasyonları ve maliyetleriyle aynı yere ulaşmaya çalışır.

X marka Z markasından daha kaliteli, daha donanımlı ve daha ucuz demek de otomobilleri tarif etmeye yetmez. Günümüzde hata yapan otomobil üreticileri hayatta kalmayı başaramaz. Demekki ilk bakışta X markasındaki dikkatimizi çekebilen elle dokunabildiğimiz, görebildiğimiz konfor ve donanımdan önce Z markasını pahalı kılan daha başka şeyler varmış, işte Z firmasını diğerlerinden farklı kılan gizli şeylerde bunlardır. Bu tip şeyleri ancak yıllar ve 10 binlerce km sonra hissedebilir, dokunabilir, görebilir ve yaşayabiliriz. Tüketici için öncelik hangisi ise o ürünü alır.

Değer, Arıza oranları ve İtibar konusunu hayatımızda sadece otomobillerde değil her alanda yaşamaktayız, en basit bir kalemde bile. Görünürde aynı donanıma sahip aynı mimaride, aynı projeye sahip yan yana 2 apartman düşünün, birindeki daireler diğerinden çok daha ucuz olsun!?  Ben şöyle düşünürüm, demekki birinde gözle göremediğimiz bir çok konuda yeterli kalite yok ve bunlar ancak uzun zamanda yaşanacaktır. Bunu anlayabilmek içinde yeterli bilgiye sahip olmamız gereklidir yoksa her konuda beklentilerimiz karşılanamaz.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Ford C-Max
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Burada mesaj yazan arkadaşlar kimsenin kalbini kırmadıkça ve doğruları yazdığı müddetçe olumlu yada olumsuz yorum yazabilir diye düşünüyorum. Çünkü ne kadar farklı yorum olursa takip edenlerde doğrular ile yanlışları o derece fark edebilir.

Forumda Toyota hakkında herkes olumlu yorum yapsa takip edenler için sizce daha eğlenceli, ve bilgilendirici mi olurdu?

Araç karşılaştırması yada tavsiyesi istendiğinde Toyota varken x markası alınmaz tarzı yorumları şahsen dikkate almıyorum. Toyota alırsan şu iyi yanları vardır. x markasını alırsan şöyle iyi, kötü yanları vardır diye kıyaslama yapmak daha gerçekçi bir yaklaşım olur.

Toyota sorunsuzdur türünden açıklamalarda doğru gelmiyor. Sorunsuz hiç bir marka yoktur. Aynı segmentte ve aynı fiyat aralığındaki tüm markalar aşağı yukarı aynı. Biri bir özellikle öne çıkarken diğeri başka bir özellikle öne çıkıyor.

Burada yazılan herşey doğru değil insanlar ya bilmediğinden hatalı bilgiler paylaşıyor,  nadirende olayı saptırmak için verilen bilgi yanlış olabiliyor. Sanki esc testleri arabaların yol tutuş testleriymişte  markalar arasında bir derecelendirme yapılmış gibi paylaşım yapıldı. Corolla ve Aurisin esc testlerinde Focus ve Jetta dan daya iyi olduğu öne sürüldü.  İşte paylaşılan her bilginin doğruluğunu araştırmakta yazılanları okuyanlara kalıyor.

Tüm arabalar Toyota olsaydı tamirciler aç kalırdı. Ya da Focusun öyle bir yol tutuşu varmışki yüksek suratta virajı duymuyormuş Yada Jetta çok sağlam arabaymış tarzından duyumlar ile araç almayalım. Sadece bir markaya odaklanmadan markaları araştırıp alternatif araçların hepsinin test sürüşünü yapalım. Zaten hoşlandığımız aracı buluruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma

Tüm arabalar Toyota olsaydı tamirciler aç kalırdı. Ya da Focusun öyle bir yol tutuşu varmışki yüksek suratta virajı duymuyormuş Yada Jetta çok sağlam arabaymış tarzından duyumlar ile araç almayalım. Sadece bir markaya odaklanmadan markaları araştırıp alternatif araçların hepsinin test sürüşünü yapalım. Zaten hoşlandığımız aracı buluruz.

+1

Mesela ben şu an araç almayı düşünüyorum . Yola suberb 1.4 tsi yı araştırmakla çıktım sonra passat 1.4 tsi da olabilir dedim . Sonra ise bu araçların 2. elini alacağıma 0 km octovia veya golf almayı düşündüm ta ki bugün aykan otomative gidip sıfırlarında sıranın 2 ay olduğunu öğreninceye kadar mesela sıra beklemek değil zaten aracı şu an almayı düşünmüyorum ama 6 ay içinde alacağım beklerim önemli değil fakat beyefendiler ne kadar ısrar etsem de fiyatı da sabitlemediklerinden vag gurubu almaktan vazgeçtim . Bir arabayı alırken müşteri memnuniyeti  ve verilen hizmette benim için önemli . Oradan çıkıp astra 1.4 t ve 1.6 t otomatiklere baktım . Sıfır cosmo 1.4 t manuel için 54000 fiyat verdiler otomatik elimizde yok dediler ve ilgilerini beğendim teşekkür edip çıktım . Eve geldim 2. el astaralara bakmaya başladım fiyatları 45000 tl civarı 2012 modellerin galiba astra alacam tek kuşkum yakıt tüketimi bakalım şu an sadece araştırıyorum ve çok kararsızım . İşe suberble başlayıp şu an astra düşünmek te tuhaf geliyor . İkisi bir birinden alakasız iki araç . :)

Bu arada arkadaşlar araç tavsiyesi konusunda araç tavsiyelerinize açığım . C4 1.6  thp de baktım ama onun yakıtı astaradan daha çok korkutuyor . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
Bu mesajın üzerine tartışmaya devam edilmemesini ve asıl konumuza dönülmesini çok rica ediyorum.

diyerek asıl konuya dönülmesini rica etmiştim.

Bu arada arkadaşlar araç tavsiyesi konusunda araç tavsiyelerinize açığım . C4 1.6  thp de baktım ama onun yakıtı astaradan daha çok korkutuyor . :)

Bence kendine olmazsa olmaz özelliklerin bir listesini çıkart sonra bütçeni netleştir. Bütçene uyan grupları belirleyip bunları arasında seçim tercihini foruma sor böylece daha objektif cevaplar alırsın. Şimdi sana BMW 3.20d al desem doğru olmaz Mahmut ;)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
c4 ten uzak dur derim.2012 model alınan c4 dökülmeye başladı bile.Çok fazla teknoloji var ama güvenirlilik sıfıra yakın.Ayadan ses gelen arabada ses sistemi iyi olsa ne olur.Bu segmentte auris tavsiyem
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Bence kendine olmazsa olmaz özelliklerin bir listesini çıkart sonra bütçeni netleştir. Bütçene uyan grupları belirleyip bunları arasında seçim tercihini foruma sor böylece daha objektif cevaplar alırsın. Şimdi sana BMW 3.20d al desem doğru olmaz Mahmut ;)

Abi öncelikle benzinli , 1.6 veya 1.4 turbo tercihen otomatik (Şart değil) 40000-55000 tl arasında yakıt tüketimi abartı olmayan ve önerilecek aracın en dolu modeli tercihimdir .

Bu beklentiler için en mantıklısı astra diye düşünüyorum . Ama dediğim gibi araştırıyorum ve tavsiyelere açığım . Gerçi astarayı test etmedim ama incelediğimde hoşuma gitti tek beğenmediğim yanı kokpitte çok fazla tuş var o karışıklık çok hoşuma gitmedi daha doğrusu ergonomik gelmedi ama alışınca herhalde sorun olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 65000
  • 23 kere teşekkür etti
  • 45 kere teşekkür edildi
c4 ten uzak dur derim.2012 model alınan c4 dökülmeye başladı bile.Çok fazla teknoloji var ama güvenirlilik sıfıra yakın.Ayadan ses gelen arabada ses sistemi iyi olsa ne olur.Bu segmentte auris tavsiyem

Mehmet Ali bey C4 benim duygularıma önceleri baya hitap eden bir araçtı.. Dökülüyor derken?

Abi öncelikle benzinli , 1.6 veya 1.4 turbo tercihen otomatik (Şart değil) 40000-55000 tl arasında yakıt tüketimi abartı olmayan ve önerilecek aracın en dolu modeli tercihimdir .

Bu beklentiler için en mantıklısı astra diye düşünüyorum . Ama dediğim gibi araştırıyorum ve tavsiyelere açığım . Gerçi astarayı test etmedim ama incelediğimde hoşuma gitti tek beğenmediğim yanı kokpitte çok fazla tuş var o karışıklık çok hoşuma gitmedi daha doğrusu ergonomik gelmedi ama alışınca herhalde sorun olmaz.

Yeni leon' a baktın mı görüşlerin nelerdir. Yeni teknolojilerden korkmuyorsan 1.4 140hp lik tsi yenilenmiş yakıtı çok iyi diyorlar... Bir vw olmasa da f/p iyi bir araç olabilir ufak tefek sıkıntılara göz yumarsan :)
2012 Auris    1.4   D-4D MT
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma

Abi tavsiyen için teşekkürler .

Auris konusunda abi toyota alırsam bu fiyatlara 2. el avensis elegant ekstra alırım ama hem servisin bana yaşattıklarından dolayı hemde turbo motor istediğimden düşünmüyorum .

C4 konusunda abi inanırım sadece citroenler değil tüm fransızların kronik sorunudur dökülme . :) Onuda eledik . Ya aslında suberb tam aradığım araba ama bugün vw de gördüğüm muamele hiç hoşuma gitmedi .Gerçi skodaya gitmedim ama sonuçta aynı gurup boş bir zamanımda oraya da gidecem bakalım nasıl muamele göreceğiz .

Yeni leon' a baktın mı görüşlerin nelerdir. Yeni teknolojilerden korkmuyorsan 1.4 140hp lik tsi yenilenmiş yakıtı çok iyi diyorlar... Bir vw olmasa da f/p iyi bir araç olabilir ufak tefek sıkıntılara göz yumarsan :)

Abi teşekkür ederim . Hatırlattığın iyi oldu . Onuda boş bir zamanımda inceleyim . Sıkıntı derken abi bildiğiniz kronik bir sorunu mu var ? Forumdan Tunç abi aldı bir şikayetini duymadım .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
+1
Mesela ben şu an araç almayı düşünüyorum . Yola suberb 1.4 tsi yı araştırmakla çıktım sonra passat 1.4 tsi da olabilir dedim . Sonra ise bu araçların 2. elini alacağıma 0 km octovia veya golf almayı düşündüm ta ki bugün aykan otomative gidip sıfırlarında sıranın 2 ay olduğunu öğreninceye kadar mesela sıra beklemek değil zaten aracı şu an almayı düşünmüyorum ama 6 ay içinde alacağım beklerim önemli değil fakat beyefendiler ne kadar ısrar etsem de fiyatı da sabitlemediklerinden vag gurubu almaktan vazgeçtim . Bir arabayı alırken müşteri memnuniyeti  ve verilen hizmette benim için önemli . Oradan çıkıp astra 1.4 t ve 1.6 t otomatiklere baktım . Sıfır cosmo 1.4 t manuel için 54000 fiyat verdiler otomatik elimizde yok dediler ve ilgilerini beğendim teşekkür edip çıktım . Eve geldim 2. el astaralara bakmaya başladım fiyatları 45000 tl civarı 2012 modellerin galiba astra alacam tek kuşkum yakıt tüketimi bakalım şu an sadece araştırıyorum ve çok kararsızım . İşe suberble başlayıp şu an astra düşünmek te tuhaf geliyor . İkisi bir birinden alakasız iki araç . :)
Octavia ve Superb, VW teknolojisini ve bir çok parçayı ortak kullanır, VW toplam kalitesine çok yakındır, ikinci elde kaybettirir sadece. Toledo, Jetta ve Octavia aynı bantta üretiliyormuş. Skoda ve VW aynı sınıf modelleri teknik özellikleri aynı. Fiyatları %10 kadar daha düşük. Yeni Leon seçeneğini gözden geçirmeni şiddetle tavsiye ederim. Seat'ın tüm modellerinde (basic dahil) Start/Stop standart geliyor. Led pakete ilave ücret ödeniyor. Golf için 2-3 ay sıra var, evet. Ancak bence Golf parasını haketmeyen bir araç.
Denemediysen, DSG'li bir aracın test sürüşüne gitmeni tavsiye ederim. C4'ü, bir ay önce inceledim. Özellikleri fena değil, motor ömrü uzun vadede sorunsuz ve yakıtı da nispeten düşük olduğunu biliyorum. Citroende de sorun ikinci el değeridir.
Opel astra da iyi bir seçenek aslında. Eski şirket aracım 2009 Astra'ydı (HB). Çok oturaklı ve stabil bir araçtır. Özellikleri desen, yok yok desem yeri vardır. Hareketli cam tavan, hız sabitleyici, kumandadan otomatik kapanır/açılır tüm camlar v.s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
Abi tavsiyen için teşekkürler .

Auris konusunda abi toyota alırsam bu fiyatlara 2. el avensis elegant ekstra alırım ama hem servisin bana yaşattıklarından dolayı hemde turbo motor istediğimden düşünmüyorum .

C4 konusunda abi inanırım sadece citroenler değil tüm fransızların kronik sorunudur dökülme . :) Onuda eledik . Ya aslında suberb tam aradığım araba ama bugün vw de gördüğüm muamele hiç hoşuma gitmedi .Gerçi skodaya gitmedim ama sonuçta aynı gurup boş bir zamanımda oraya da gidecem bakalım nasıl muamele göreceğiz .

Abi teşekkür ederim . Hatırlattığın iyi oldu . Onuda boş bir zamanımda inceleyim . Sıkıntı derken abi bildiğiniz kronik bir sorunu mu var ? Forumdan Tunç abi aldı bir şikayetini duymadım .
yok yahu kroninik sorun falan

ufak tefek şikayetler var. Benim en dikkatimi çeken boya şikayeti olmuştu mesela. Trim sesi şikayetleri var vs. ufak tefek kabul edilen sorunlar. Alaman tokluğu dedikleri tad pek yok anladığım kadarı ile daha oturma aşamasında ama f/p için bence ideal araçlardan biri...

aracın hafifliğinin de etkisi ile yeni 1.4 140 lık tsi 5.5-6 litre yakıyor sakin şehiriçinde diyor baya bi kullanıcı... Pek inandırıcı gelmedi ama eğer öyleyse çok iyi..
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Octavia ve Superb, VW teknolojisini ve bir çok parçayı ortak kullanır, VW toplam kalitesine çok yakındır, ikinci elde kaybettirir sadece. Toledo, Jetta ve Octavia aynı bantta üretiliyormuş. Skoda ve VW aynı sınıf modelleri teknik özellikleri aynı. Fiyatları %10 kadar daha düşük. Yeni Leon seçeneğini gözden geçirmeni şiddetle tavsiye ederim. Seat'ın tüm modellerinde (basic dahil) Start/Stop standart geliyor. Led pakete ilave ücret ödeniyor. Golf için 2-3 ay sıra var, evet. Ancak bence Golf parasını haketmeyen bir araç.
Denemediysen, DSG'li bir aracın test sürüşüne gitmeni tavsiye ederim. C4'ü, bir ay önce inceledim. Özellikleri fena değil, motor ömrü uzun vadede sorunsuz ve yakıtı da nispeten düşük olduğunu biliyorum. Citroende de sorun ikinci el değeridir.
Opel astra da iyi bir seçenek aslında. Eski şirket aracım 2009 Astra'ydı (HB). Çok oturaklı ve stabil bir araçtır. Özellikleri desen, yok yok desem yeri vardır. Hareketli cam tavan, hız sabitleyici, kumandadan otomatik kapanır/açılır tüm camlar v.s

Abi tavsiyelerin için teşekkürler . Vw konusunda abi artık düşünmüyorum . Boş bir zamanda sıfır octovia yı incelemeye gideceğim eğer ordada aynı muameleyi görürsem hiç bir vag gurubu arabayı almayı düşünmem . Dediğim gibi benim için sadece araç değil müşteri memnuniyetide önemli . Opelin ilgi alakasını çok beğendim başta aracı şimdi almayacağımı belirtmeme rağmen her soruma zorsunmadan cevap verdiler .

C4 konusunda abi zaten kuşku ile yaklaştığım bir araç sadece meraktan gidip inceledim . İşin aslı orada da ilgilendiler aracıda beğendim ama fransız araçlarının genelinin çok erken döküldüğü orasından burasından tıkırtılar geldiği kanısı olduğu için tercihlerim arasında son sıralarda .

yok yahu kroninik sorun falan

ufak tefek şikayetler var. Benim en dikkatimi çeken boya şikayeti olmuştu mesela. Trim sesi şikayetleri var vs. ufak tefek kabul edilen sorunlar. Alaman tokluğu dedikleri tad pek yok anladığım kadarı ile daha oturma aşamasında ama f/p için bence ideal araçlardan biri...

aracın hafifliğinin de etkisi ile yeni 1.4 140 lık tsi 5.5-6 litre yakıyor sakin şehiriçinde diyor baya bir kullanıcı... Pek inandırıcı gelmedi ama eğer öyleyse çok iyi..

Abi 5.5-6 lt tüketime bende inanmam ama tahminim 7 lt civarı yakalanabilir diye düşünüyorum .

Kafamda netleşen modeller .

Astra 1.4t
Eğer vw deki muameleyi görmez isem skoda veya seat olabilir .

Bakalım hayırlısı olur inşallah .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
Abi tavsiyelerin için teşekkürler . Vw konusunda abi artık düşünmüyorum . Boş bir zamanda sıfır octovia yı incelemeye gideceğim eğer ordada aynı muameleyi görürsem hiç bir vag gurubu arabayı almayı düşünmem . Dediğim gibi benim için sadece araç değil müşteri memnuniyetide önemli . Opelin ilgi alakasını çok beğendim başta aracı şimdi almayacağımı belirtmeme rağmen her soruma zorsunmadan cevap verdiler .

C4 konusunda abi zaten kuşku ile yaklaştığım bir araç sadece meraktan gidip inceledim . İşin aslı orada da ilgilendiler aracıda beğendim ama fransız araçlarının genelinin çok erken döküldüğü orasından burasından tıkırtılar geldiği kanısı olduğu için tercihlerim arasında son sıralarda .

Abi 5.5-6 lt tüketime bende inanmam ama tahminim 7 lt civarı yakalanabilir diye düşünüyorum .

Kafamda netleşen modeller .

Astra 1.4t
Eğer vw deki muameleyi görmez isem skoda veya seat olabilir .

Bakalım hayırlısı olur inşallah .

astra 1.4 üretimini sanki opel duruduracak diye durdum, motoru mu revize edecek acaba. bir araştır istersen...

valla tsi o kadar yakmaz diyenlerle kavga edenler var dh'de. tabi bu istanbul trafiği değil antalya matalya şehir içi.
2021 Corolla 1.5   MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
astra 1.4 üretimini sanki opel duruduracak diye durdum, motoru mu revize edecek acaba. bir araştır istersen...

valla tsi o kadar yakmaz diyenlerle kavga edenler var dh'de. tabi bu istanbul trafiği değil antalya matalya şehir içi.

Biliyorum abi 1.6 170 bg motor seçeneği gelecek daha verimli olduğu söyleniyor . Zaten hemen almıcam 6 bilemediniz 8 ay içinde alacağım . Eğer astraya gelecek 1.6 motor dedikleri gibi verimli ise yüksek ihtimal tercihim olur . Ben şehir içi 7.5 8 lt yaksın razıyım ama bazı kullanıcılar özellikle otomatik 1.4 astarnın fazla yaktığından şikayetçi . Eğer fazla yakacaksamda süberb gibi d segmenti ve hacim konusunda iddia lı olan bir araç tercih etmek daha mantıklı geliyor . Onun yakıtı direk kullanıcısından duyduğum 8.5 lt civarı .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
Biliyorum abi 1.6 170 bg motor seçeneği gelecek daha verimli olduğu söyleniyor . Zaten hemen almıcam 6 bilemediniz 8 ay içinde alacağım . Eğer astraya gelecek 1.6 motor dedikleri gibi verimli ise yüksek ihtimal tercihim olur . Ben şehir içi 7.5 8 lt yaksın razıyım ama bazı kullanıcılar özellikle otomatik 1.4 astarnın fazla yaktığından şikayetçi . Eğer fazla yakacaksamda süberb gibi d segmenti ve hacim konusunda iddia lı olan bir araç tercih etmek daha mantıklı geliyor . Onun yakıtı direk kullanıcısından duyduğum 8.5 lt civarı .
7.5 gibi bi ortalamaları var diye biliyorum abi şehir dışı tabi ki de 6 litreleri görme imkanları var.Düşük devir-yüksek vites.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
7.5 gibi bir ortalamaları var diye biliyorum abi şehir dışı tabi ki de 6 litreleri görme imkanları var.Düşük devir-yüksek vites.

Mustafa Astranın mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
Astra düşünürsen manuel tavsiye ederim. Active select şanzımanın yakıta olumsuz katkısından çok bahsediliyor. 1.4 start stop cosmo + flexride şasi + 18 jant müthiş birşey ;) yalnız sport versiyonunda direksiyonu bir harika.  Sport'un direksiyon cosmo'da olsa harika olurdu...