Paylaştığınız video gerçekten dikkat çekici durumun bu boyutta olduğunu bilmiyordum...helal olsun ne diyelim...Ayrıca biraz araştırdım acaba toyota tarafından benzer bir video var mıdır diye ama aksini gösteren bir videoya da denk gelmedim demekki adamlar yapmış...
Bir kıyaslama videosu daha, başka bir konuda yazılmaya başlandı, sohbete doğru konuya aktarmak için burda paylaşıyorum.
2013 Jetta vs 2013 Corolla | Comparison | Burnsville Volkswagen
Gerek ilk video gerek ikinci video gerçekleri yansıtmıyor.bu videoların gerçek olduğunu iddia eden varsa buyursun benim Corolla yı (Arkadaşa sattım ama aynı mahalledeyiz.) yada gidin herhangi bir bayide corollayı aynı şekilde inceleyiniz.Videoların karalama amaçlı olduğunu çok net göreceksiniz.Bu fanatizm filan değil emeğe saygısızlığa karşı öfkedir. Alman arabaları evet güzel ama o kadar abartacak bir durum yok. Corolla yı kalkıp porshe ile kıyaslayacak şahıs yoktur herhalde....Yiğidi öldür ama hakkını yeme (ver) derler.Corolla evet hakettiği fiyatın üstünde ama bu kadar satıyorsa vardır bir sebebi. Türkiye cumhuriyeti saçma vergi sistemini gelişmiş ülkeler seviyesine çeksin o aptal gümrük birliği maddelerini gözden geçirsin görelim bakalım rekabet neymiş.....(Yakıtta vergi % 80 sıfır araçta ötv son dört yılda % 130 artmıştır ,ötv oranı % 80 lerde )
Bir kıyaslama videosu daha, başka bir konuda yazılmaya başlandı, sohbete doğru konuya aktarmak için burda paylaşıyorum.
2013 Jetta vs 2013 Corolla | Comparison | Burnsville Volkswagen
valla şahsen ben hiçbir markanın fanatikliğinide yapmam...zaten marka fanatikliğinin ne diye yapıldığınıda anlamış değilim....video eğer gerçekse bence güzel bir video ama eğer sahteyse ayıp etmişler çamur at izi kalsın olayı olur...birde donanım farkının çok önemi olmasa gerek adam çünkü dijital klimayla analog klimayı karşılaştırmamış kaporta kapı bagaj koltuk vs.. aksamları karşılaştırmış...saygılarımla...
Bazı kısımlarda bagaja geçiş bölmesinden bahsetmiş, o yüzden donanım farkını belirttim. Zaten bana göre, ciddiye alınacak bir karşılaştırma değil zira objektif değil. Bu konuda çok sağlam bağımsız kuruluşlar, yayınlar var. Ayrıca bende hiçbir konuda fanatik değilimdir, en son Galatasaray fanatiğiydim dün geceye kadar, Terim'i kovdular, oda bitti.![]()
Ya Allah aşkına corollanın en dandik modelinde bile koltuklar böyle mi sallanıyor ?
Arkadaşlar zaten donanım konusunda toyotanın diğer firmalardan geride olduğunu biliyoruz . Toyotanın diğer firmalardan olan tek üstünlüğü sorunsuzluğu demek isterdim ama artık oda yok . Toyota alana mani olmam isterse gitsin günde 10 adet toyota marka araç alsın parasını kendi veriyor tepe tepe kazasız belasız kullansın . Ama ben bundan sonra toyotaya paramı vermem . Ne alacağım konsun da da imkanım olursa mercedes veya bmw alırım olmazsa da iyiyi ucuza kim veriyorsa onu alacam şu anda da bence iyiyi ucuza seat ve skoda veriyor . Bu mesajımdan toyota kötüdür anlamı çıkmasın toyotada iyi araçlar yapıyor ama bir laf vardır ne kadar ekmek o kadar köfte diye toyotada sıkıntı ekmekle köfteler denk değil .
Toyota sorunsuzluğu neden böyle oldu bilmiyorum ama bu gidişle kendi kuyularını kazacaklar neden derseniz . İnsanlar halen toyotayı deyim yerindeyse taş gibi araba zannediyor 3 yıl öncesine kadar bende öyle zannediyordum .
Toyota da diğer firmaların sunduğu ilk başta gözükmeyen ama kullanım kolaylığı bakımından önemli olan birçok üstünlük var .
Mesela camların ve aynaların uzaktan kumanda ile kapanması
Flow me home denilen park ettikten sonra önünüzü aydınlatan bir özellik .
Şerit değiştirme sinyali
Türkçe yol bilgisayarı
Ayak ucu aydınlatmalar
Sustalı anahtar (Şimdiki toyota modellerinde nihayet varmış diye duydum )
Bu v.b bir kaç şey daha .
Benim diceğim arazi aracı alınacaksa toyota gerçekten o kulvarda çok iyi ama iş binek araç işine gelince bence toyota bu işi diğer firmalarla karşılaştırdığımızda yapamıyor . Şimdi bazı arkadaşlar camry , lexus diyecek eyvallah onlar güzel ve başarılı araçlar ama biz toyotayı karşılaştırırken Türkiye'de satılan modelleri ile karşılaştırıyoruz . Belki vergi sistemimiz bu kadar acımasız olmasa yollarımızda bu araçlardan da görürdük ama maalesef vergi sistemimiz çok acımasız .Gerçi aynı vergi sistemi diğer firmalar içinde geçerli ama adamlar çareyi bulmuş 3.5 yerine katıyor 2.0 turbo motoru sürüyor piyasaya .
Yazdıklarımda yanlışlarda olabilir ben böyle düşünüyorum diye illa böyle olacak diye bir şey yok .Kimse çatalı kaşık demeyle kaşık yapamaz . Ama bu konuda ben böyle düşünüyorum toyota yıllardır üstüne basa basa söylüyorum sorunsuzluğu ile araç sattı bende sorunsuzluğu için aldım ve bundan sonra toyotanın satış grafiğini koruması için ya sorunsuzluğunu geri kazanması yada yukarıda bahsettiğim gözden kaçan ama kullanım kolaylığı bakımından çok faydalı olan donanım ve özellikleri sunması lazım . Veya bir seçenek daha var fiyatlarını gözden geçirmesi lazım . Dediğim gibi şu anki fiyatlarla toyota da ekmek ve köftede dengesizlik var .

oldu mu şimdi
Mahmut çektiklerini anlıyoruz ama sen Bu Toyota'ya fazla yükleniyorsun hala
Sorunsuluk ve Müşteri memnuniyeti araştırmaları ortada, Toyota hala tepelerde.
Donanım diyorsun da hangi marka ile kıyaslıyorsun? olsa olsa kia-hyundai grubudur. o markaların da daha kendilerine ispatlamaya ihtiyaçları var, Hyundai gene iyi de Kia servis-distibütor açısından yerlerde zaten. Toyotadan sonra bir kia al da toyota servislerinin değerini anla kanaatimce
VAG grubu dersen Benim 2012 Auris aldığım Fiyatın üstüne 13.500 tl vererek Comfort Golf 7 alan kişilerde bende olmayan Hız sabitleyici-Yağmur sensörü-Far sensörü-Follow mi Home YOK, bende olan bluetooth ve otomatik katlanır ayna yok(hele bluetooth büyük eksi). dizelde benimki gibi bağımlı süspansiyon var. benden fazla işe yarayabilir bir start stopu var herhalde![]()
VAG'ın üvey evlatları seat-skoda'yı toyota ile kıyaslamak genel anlamda Toyota'ya haksılık olur. Yine de Dh'de yeni seat leon konusuna göz atmanı tavsiye ederim. Baya bir okudum içim karardı..
Ford dersen onunda donanımı çok iç açıcı değil.
Bir de corollayı eleştirirken "şunu satayım bir skoda rapid alacam yada seat toledo alacam yada jetta alacam yada elantra alacağım" de ki bizde takdir edelim. Sen ne diyorsun "corollayı satayım BMW yada Mercedes alacam"oldu mu şimdi
darılmaca yok
EDIT: Yol tutuşuna da burdan cevap vereyim ADAC testlerine göre 2010 1.4dizel Auris-2.2 puan alırken TDİ golf VI - 2.1 Jetta- 3 puan almış Corollayı bulamadım(düşük puan iyidir) Benim auris golften yüksek olmasına ve bağımlı süspansiyon olmasına rağmen çok iyi iş başarmamış mı sence Toyota
tek seçenek skoda kalıyor . Toyotayı skoda ve seat ile kıyaslamak neden haksızlık onuda anlamadım . Eğer skoda gözünüzde halen çapraz teker olarak kalmışsa diyecek bir şeyim yok . 

Samet abi diğer markalar derken kia hyundai gibi markaları kast etmemiştim . Kast ettiğim markalar genel olarak türkiye de daha çok satan vag gurubu , renault pejo citroen ford opel gibi markalardı .
Yol tutuş konusunda kim ne test yapmış ne puan almış bilmiyorum . Bildiğim benim kendi aracımın 100 ün üstünde bana güven vermemesi .
Seat konsunda abi 1 hafta leon kullandım ve kendi aracıma göre daha memnun kaldım .Tabi bir araç iyi demek için 1 hafta kullanmak yetmiyor . Dediğiniz gibi ise zaten geriye benim için mercedese param yetmez isetek seçenek skoda kalıyor . Toyotayı skoda ve seat ile kıyaslamak neden haksızlık onuda anlamadım . Eğer skoda gözünüzde halen çapraz teker olarak kalmışsa diyecek bir şeyim yok .
Golf konusunda abi o araçta parasını aynı corolla gibi hak etmiyor . Zaten ondan mercedese param yetmezse skoda veya seat alırım dedim yeni octovia full dizel manueli 65000 tl . Yeni corolla full dizel manuel 71500 tl .
Şimdi ben size sorarım octovia 65000 tl iken ben neden gidip corollaya 71500 tl vereyim ?
Mercedes konusunda abi ben corolla ile mercedesi karşılaştırmadım param varsa bundan sonra mercedes alırım yoksa en iyi en ucuza kim veriyorsa onu alırım dedim . 65000 tl ye octovia ayarında başka sağlam araç varsa buyurun önerin . Sağlam dememin sebebi iş sadece donanımla bitmiyor mesela fransız araçlarıda donanımlıdır ama ben tercih etmem sebebi deyim yerindeyse çok çabuk dağılıyorlar. Dağılıyorlar derken tıkırtı takurtu çok erken başlıyor bu araçlarda .
Bu arada abi çektiklerimin anlayışla karşılandığını biliyorum bunun için teşekkür ederim . Ama toyotaya bu sefer yüklenmemin sebebi inanın bu değil . Sadece fiyatlara bakıldığında fiyatını hak etmiyor diyorum . Fiyatını hak etmeyen sadece corolla mı hayır sizinde bahsettiğiniz golf ve aynı firmanın jetta model aracıda bence fiyatını hak etmeyen araçlar . Araştırılırsa daha da çıkacaktır . Önemli olan burada hangi aracın fiyatını hak edip etmediğini çıkarmak . Yoksa baştada dediğim gibi toyota da iyi araç üretiyor ama ondan daha iyi araç üretip daha ucuza satan varken ben burada toyota alırım demem . Hele bana yaşattıklarından sonra .
Tabi şuda var kimisi fiyatını hak etmiyorsa neden bu kadar satıyor diyecektir . Öncelikle toyotanın marka prestij imajı bir çok markaya göre yüksek ve bir çok kişi sorunsuzluğu için alıyor birde bizim insanlarımız bir şeyi alırken sağlam olmasına bakar ondan aslına bakarsanız toyota şu anki fiyatlarını %10 arttırsa yine satar buda ayrı bir gerçek .
Birde abi tekardan belirtim mercedes bmw derken corolla aklımın ucunda yoktu biraz onlarla karşılaştırma gibi algılanmış ama alakası yok .

ikinci eli piyasasi vs. vs.
Mahmut çok uzun yaziyorsun yahu

Corolla Octavia ornegi - octavia gercekten skoda da adi olan bir model.. Fakat gel gelelim corolla da corolladirikinci eli piyasasi vs. vs.
Ford dersen onunda donanımı çok iç açıcı değil.

Focusun Corolladan, Fiestanın Yaristen, Mondeonun Avensisten, C-maxın Versodan donanım olarak açık ara geri kalan yanları neler öğrenebilirmiyiz![]()
Genelde herkes kullandığı arabayı sever savunur. Büyük sorunlarda ise firma arabasının arkasında durmazsa arabasından soğur. Ancak efsane kasa diye anılan Corollaların olduğu seneler 90 larda kaldı ama etkisi hala devam etmekte
Anlaşılan bu diğer ülkelerde de uzayıp giden tartışmalar.
Тест-драйв Ford Focus 3 vs Toyota Corolla
Toyota kötü olamaz.