Gönderen Konu: Otomobil markalarına göre-"Değer,Arıza oranları, İtibar" tartışma konusu.  (Okunma sayısı 27193 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2009 YARİS SOL M/T /2008 COROLLA ELEGAN. 1.4 M/T
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '08
  • 1 kere teşekkür edildi
Levent bey neden TOYOTA'nızı satıp alman grubu araç almayı düşünmüyosunuz ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi

Benzin bidonunu kapan geliyor :)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
Her şey tamam da Toyota kibar araba. Bu yanlış, bence taş gibi araba. Bir yere çarpmadıkça sanayiye götürmez.Alman arabaları da güzel bu kıyaslama gereksiz. Her markanın ayrı karakteristik özellikleri var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
Benzin bidonunu kapan geliyor :)

sanırım bedava veriyorlar :)

bir sonraki cümle şu olacaktır;

....ben kimsenin canını yakmadım, onlar benim ateş olduğumu bile bile geldiler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
Hadi satıp tata veya ssyaong alalım toyota ne ki ya :nija:

Bizde de disklerden gelen cıykk sesi vardı geçenlerde nazillideyken sanayiye götürdük balatalar yaklaşık 5000 km önce değişmişti balata değişiminden sonra oldu. Olayda şu balataların üzerinde yuvasına takılana kadar bir arada durması için fabrikasyon teller vardı ve çıkartılması gerekiyormuş onlar çıkartıldı ve sorun çözüldü kontrol edilmesinde fayda var en kötü balata spreyı alınıp sıkılıp temizlenir zor birşey yok burda hadi o da mı olmadı yıkamacıya götürüp basınçlı suyun dibine dibine vurulabilir.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
Düşünüyorum zaten güzel kardeşim, uygun fırsatı bekliyorum. ;)
Araba dediğin ha diye değişmiyor, maddiyat gerekli. E maddiyat ile ilgili sorunum olmasaydi, zaten toyota almazdım, seçeneklerden en uygunu toyotaydı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
Hadi satıp tata veya ssyaong alalım toyota ne ki ya :nija:
Tata alınır evet, ne de olsa bugüne bugün Tata, Jaguar ve Land Rover in sahibi.
Ssang young'un üstunde de Mercedes motor ve şanziman var. Vitesleri de hissettirmiyor, ttttam otomatik 6 ileri. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
Tata alınır evet, ne de olsa bugüne bugün Tata, Jaguar ve Land Rover in sahibi.
Ssang young'un üstunde de Mercedes motor ve şanziman var. Vitesleri de hissettirmiyor, ttttam otomatik 6 ileri. ;)

Hocam bir önceki mesajınızla çelişiyorsunuz. Ne alacağınız ya sa maddi durumunuz elbette kimseyi ilgilendirmez lakin bütçe kısıtından dolayı Toyota alan birinin bunu söylemesi doğru mudur? Madem bütçe kısıtınız var alınır dediğiniz arabaları niye almıyorsunuz?

Laf olsun, sözüm altta kalmasın olayını aşın artık. Benim de param olsa gider 3.20d alırım ama yok. Bütçem Japon arabasına yetiyor buna biniyorum ve fiyat/performans açısından memnunum. Eksikleri ya da hataları yok mu? Elbette var ama hayat bu ne kadar ekmek o kadar köfte.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
Hocam bir önceki mesajınızla çelişiyorsunuz. Ne alacağınız ya sa maddi durumunuz elbette kimseyi ilgilendirmez lakin bütçe kısıtından dolayı Toyota alan birinin bunu söylemesi doğru mudur? Madem bütçe kısıtınız var alınır dediğiniz arabaları niye almıyorsunuz?
Laf olsun, sözüm altta kalmasın olayını aşın artık. Benim de param olsa gider 3.20d alırım ama yok. Bütçem Japon arabasına yetiyor buna biniyorum ve fiyat/performans açısından memnunum. Eksikleri ya da hataları yok mu? Elbette var ama hayat bu ne kadar ekmek o kadar köfte.
Evet doğru, "ne kadar ekmek, o kadar köfte".
Verdiğim cevap, bana laf atanlaradır.

Ali bey, ne kadar bazı şeylerden memnun olmasam da, ben arabamı yine severek kullanıyorum. Benim lafım, kör fanatikleredir. Hani, benim lafıma karşılık, pazarcı usulü cevap verenleredir. Pazar torbasında çürük domates çıkınca derler ya"git o zaman başka yerde al", bu kurtuluş sözüdür. Hatanın ve ya savunduğun davanın eksiğinin görmeme sözüdür.
Bazi insanlar vardır, hatayı kabullenmeyip, sürekli savunma yapar. Bazıları da, taktı mı takar.
Ben de o takan insanlardanım işte, hem takıntılıyım hem takarım, huyum kurusun. Ben de taktım olumsuz olan konuların umursamazca çözümlenmemesine.
Eksiklerin umursamazca giderilmemesine. Başak bir şey yok.
Saygılarla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 119 kere teşekkür etti
Evet doğru, "ne kadar ekmek, o kadar köfte".
Verdiğim cevap, bana laf atanlaradır.

Ali bey, ne kadar bazı şeylerden memnun olmasam da, ben arabamı yine severek kullanıyorum. Benim lafım, kör fanatikleredir. Hani, benim lafıma karşılık, pazarcı usulü cevap verenleredir. Pazar torbasında çürük domates çıkınca derler ya"git o zaman başka yerde al", bu kurtuluş sözüdür. Hatanın ve ya savunduğun davanın eksiğinin görmeme sözüdür.
Bazi insanlar vardır, hatayı kabullenmeyip, sürekli savunma yapar. Bazıları da, taktı mı takar.
Ben de o takan insanlardanım işte, hem takıntılıyım hem takarım, huyum kurusun. Ben de taktım olumsuz olan konuların umursamazca çözümlenmemesine.
Eksiklerin umursamazca giderilmemesine. Başak bir şey yok.
Saygılarla

Levent Bey,

Takıntı konusunda emin olun benim kadar olamazsınız. Sadece araç içindeki ses yüzünden araba değiştiren biri olarak bu söylemlerinizi anlıyorum. Fakat bakış açılarımız farklı, ben herhangi bir marka ile kıyaslamıyorum aracımı ya da araçlarımı. Sahip olduğum aracın bu sorunu olduğunu gördüm, yaşadım keşke param olsa daha iyisini alsaydım dedim. Corolla - Jetta ya da Civic - Octavia kıyaslamasına girmedim hiç, üstelik bu araçlar çok yakın arkadaşlarımda varken ve ben o araçlara sürekli biniyorken bu kıyaslamaları yapmadım.

Sonuç itibari ile araba işi biraz şans, biraz kişisel tercih biraz da tecrübenin değerlendirilmesidir. Ben 5 yıl Toyota kullandım araç içindeki tıkırtı ve fren balatalarındaki ses dışında sorun yaşamadım, Honda aldım 5. ay araç içi ses sorunu için 3 - 5 kez servise gittim sorun çözülmese emin olun bunu da satardım ama ne alırdın diye sorarsanız cevabım yok çünkü bütçem daha iyisini almaya şuan müsaade etmiyor ve bende bu yüzden kendi kendimi demotive etmiyorum.

Bu arada pazarcı örenği bu durum için olmamış, zira pazarda 2 - 3 TL veriyorsunuz, arabaya verdiğiniz para belkide 3-5 yıllık kazancınız oluyor. Bu kadar basite indirgemeden araçları ile mutlu olan insanların gözünden de bakmanızda fayda var.

Selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
Levent Bey,
Takıntı konusunda emin olun benim kadar olamazsınız. Sadece araç içindeki ses yüzünden araba değiştiren biri olarak bu söylemlerinizi anlıyorum. Fakat bakış açılarımız farklı, ben herhangi bir marka ile kıyaslamıyorum aracımı ya da araçlarımı. Sahip olduğum aracın bu sorunu olduğunu gördüm, yaşadım keşke param olsa daha iyisini alsaydım dedim. Corolla - Jetta ya da Civic - Octavia kıyaslamasına girmedim hiç, üstelik bu araçlar çok yakın arkadaşlarımda varken ve ben o araçlara sürekli biniyorken bu kıyaslamaları yapmadım.
Sonuç itibari ile araba işi biraz şans, biraz kişisel tercih biraz da tecrübenin değerlendirilmesidir. Ben 5 yıl Toyota kullandım araç içindeki tıkırtı ve fren balatalarındaki ses dışında sorun yaşamadım, Honda aldım 5. ay araç içi ses sorunu için 3 - 5 kez servise gittim sorun çözülmese emin olun bunu da satardım ama ne alırdın diye sorarsanız cevabım yok çünkü bütçem daha iyisini almaya şuan müsaade etmiyor ve bende bu yüzden kendi kendimi demotive etmiyorum.
Bu arada pazarcı örenği bu durum için olmamış, zira pazarda 2 - 3 TL veriyorsunuz, arabaya verdiğiniz para belkide 3-5 yıllık kazancınız oluyor. Bu kadar basite indirgemeden araçları ile mutlu olan insanların gözünden de bakmanızda fayda var.
Selamlar
Hoş sohbet ve açıklamanız için teşekkür ederim.
Kışiden kişiye değişiyor bu durum. Siz kıyaslama yapmadan belli kriterlere odaklanırsanız (örn;tıkırtı, yol sesi), diğer marka aynı sınıf araçlarda hangi özelliklerin olduğunu bilmezsiniz ve doğru seçim yapamazsınız.....düşüncesindeyim. Odaklandığınız kıstaslardaki bir ürünü alırsınız ancak sınıfına göre daha özelliksiz bir ürün olabilir. Kıyaslamazsanız, farkında olmayıp mutlu yaşarsınız. Başlangıçta kıyaslarsanız ve doğru seçim yaparsanız, mutlu ve daha kaliteli yaşarsınız, düşüncesindeyim.
Ben de envayi çeşit marka ve sınıf araç kullandım, ancak üst sınıftaki bir aracın özelliğini, alt sınıftaki bir araçta standart olmasını beklemedim.
Arıza tiplerini ve oranlamasını karşılaştırmak çok doğru görünmese de saçma değil, kalitesi ve ömrü konusunda biraz ışık tutabiliyor.
ARGE süresini tamamlamamış bir arabirimi kullanmak ve ya düşük kaliteli bir komponenti kullanan markaları görüyoruz, araçlarını servislere çekip ücretsiz parça değişimi yapıyorlar.
Son 10 yıllık dönemin en büyük sorunu, malieyetleri düşürmeye ve rekabate uyabilmeye paralel, parça kalitesinin yanı sora-arge süresinin ve arge maliyetlerinin düşürülmesidir. Bundan dolayı çok "sık elemek" gereklidir. Aynı sınıftaki seçenekleri kıyaslamadan da seçim yapmanın doğru olduğu düşünmüyorum.

Pazarcı örneği çok doğru, malın değerinin önemi yok düşüncesindeyim. Önemli olan pazarcının kabiliyeti ve durumu kurtarmasıdır.
Bir örnek daha yazayım Size. (bir konuda daha yazmıştım)
1 ay kadar önce yeni corolla testine gittim bir arkadışım ile beraber. Arkadaşım eski efsaneci ve toyota tutkunuydu.
Test ettiğimiz araç  D4D M/M. Benim araç ile aynı özellikte. Satış danışmanı sürücü koltuğuna oturdu ve arkadaşım da arka koltuğa.
Yola çıkınca, ben arkadaşım ile sohbete daldım, bu arada satış danışmanı bizi dinliyor. Benim sahip olduğum araçtaki tüm eksikleri ve olumsuzlukları sayarak tespitte bulundum ve sadece anahtarın değiştiğini (eskisi minyatür bıçak gibi) konuşuyorum arkadaşım ile. Biraz devam edince, arkadaşım cep telefonundaki gürültü ölçer programı ile ses seviyesini test etti ve sohbete devam ettik. Yeni corolla nın şeklinin Renault Latitude'a benzediğini de konuştuk bu arada.
Derken plazaya geri döndük, aracı stop ettim ve.......satış temsilcisi sinirli bir sesle. "Siz o halde toyota almayın" dedi ve hışımla arabadan indi.
Sohbet kısa süre devam etti, satış temsilcisi benim olumlu hiç bir şey söylemediğimi vurgulayarak sinirlenmeye devam etti. Ben de olumlu hiç bir şey görmediğimi vurguladım ve ordan ayrıldık.

Size göre bir satıcı böyle mi davranmalı? TOK SATICI tabiri diye bir şey var, duymuşunuzdur. Toyota şu anda tok satıcı. Türk halkı şu anda toyotayı sorunsuz araç olarak biliyor.....taaaki başına ve ya çevredeki birinin başına talihsiz bir olay gelene kadar.

Syg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
Kusura bakmayin Levent bey ama ben olsam test surusu sirasinda araci durdurur sizi evinize yollardim, madem herseyi kotu ne diye test surusu yapiyorsunuz? hadi test surusu yaptiniz karsinizdaki insana biraz saygi gosterseydiniz keske.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
Kusura bakmayin Levent bey ama ben olsam test surusu sirasinda araci durdurur sizi evinize yollardim, madem herseyi kotu ne diye test surusu yapiyorsunuz? hadi test surusu yaptiniz karsinizdaki insana biraz saygi gosterseydiniz keske.

1) her şeyin kötü olduğuna test etmeden nasıl karar verilebilir ?
2) test sürüşü, sadece otomobili beğendirmek için midir ?
3) test sürüşünün gerçekleşmesini sağlayan "plaza görevlisi/satış danışmanı", aracını 2.el'de satmaya çalışan bir insan mıdır ? yoksa görüşleri ve fikirleri toparlayıp yazılı olarak kayıt altına mı almalıdır ?
4) şahısa hakaret olmadığı sürece sadece maaşlı çalışanı olduğu bir firmanın ürününe ait müşteri serzenişi varlığında müşteriyi azarlamak hakkı kimde saklıdır ?
5) bütün bu tartışmaların sorumlusu olan toyota pazarlama ve üretim politikasını savunduğumuzda elimize ne geçer ?
6) "müşteri her zaman haklıdır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
Araçlarından şikayet edenlerin durumu tamamen tipik insan psikolojisidir.
Bütün markalar X markası gibi tam donanımlı, kaliteli ve hiç arıza yapmıyor olsaydı, hepsi aynı fiyata sahip olurdu (ki böyle bir marka yok).
Bende bir çok arıza yaşadım ama o arızaların üretimden mi yoksa kullanım/bakım hatasından mı olduğunu bildiğimden hiç bir zaman üzülmedim, serzenişte bulunmadım, üretim hatası olanları firma yüklendi, benden kaynaklananları ben ödedim.
Toyota da beni kızdıran, üzen ve herzaman heryerde serzenişte bulunmama sebep olan tek şey Diesel motorlu versiyonlarda en azından opsiyon olarak bile Cruise Control sunulmaması.
Bu clubte hepimiz kullanıcıyız, aramızda şikayetler, sınırlar aşılmadığı sürece tartışmalar yapabiliriz, burada bir sorun yoktur, fakat herhangi bir iş yerine gittiğimizde fikirlerimizi kendimize saklayıp öğrenmemiz/araştırmamız gereken konulara yoğunlaşmalıyız, şikayetlerimizi ve serzenişlerimizi o kurumun gerekli birimlerine iletmeliyiz, zira satış mağazalarının/servislerinin bilgileri haricinde çözüm üretme şansları yoktur.
Elbette araçlarımıza ömrümüzden kısarak ayırdığımız paraları ödemekteyiz ama herhangi bir arıza durumunda da hemen markayı kötülemek çok yetersiz bir şikayet konusudur.
Yeni Auristen gelen ilginç elektronik ses konusu açıldı, böyle sese sahip olan bazı arkadaşlarımız hemen anında çözüm ve ilgi istiyorlar, biraz sakin olup, üretici firmanın bu konuyu araştırmasını beklemeliyiz, böyle durumlarda arızaya sahip kişilerin biraz sabırlı olmaları da önemlidir. Madem Toyota geri çağırma konularında eksik bir şey yapmıyorsa bu konuda da geri çağırma yapacaktır.
Yeni araç alırken ulaşabildiğimin en iyisi olsun deyip sonra da şu donanımı yok veya fazla yakıyor demekte yanlış. Az yakan ve tam donanımlı başka sınıflar, modeller veya markaların varlığını unutmamak gerekir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
Siz kusura bakmayın ama Sizin düşüncenizdeki insanlar satıcı olmamalıdır !!!
Asla beni kimse evime yollayamaz, ben kendim gidersem giderim. Siz kendinizi yollatırsanız o başka, ben kendimi bir yere yollatmam.

Yazdıklarımı dikkatli okursanız, başlangıçta ve sonrasında satış temsilcisine tek kelime etmediğimi anlayacaksınız.
Satıcıya saldıracak kadar düşüncesiz değilim. Her zaman güçlü empati duyguları ile yaklaşırım her keze, sonuçta her kez işini yapmaya çalışıyor, ama iyi, ama kötü. Ayrıca, iş ile duyguları arasında kalan insanlar, özellikle halkla bağlı olan işlerde çalışmamamalıdır. Sizde öyle bir iş tercih etmeyin bence.
Syg (konunun uzamasını istemiyorum, lütfen bir durum varsa özel mesaj yazınız)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
1) her şeyin kötü olduğuna test etmeden nasıl karar verilebilir ?
2) test sürüşü, sadece otomobili beğendirmek için midir ?
3) test sürüşünün gerçekleşmesini sağlayan "plaza görevlisi/satış danışmanı", aracını 2.el'de satmaya çalışan bir insan mıdır ? yoksa görüşleri ve fikirleri toparlayıp yazılı olarak kayıt altına mı almalıdır ?
4) şahısa hakaret olmadığı sürece sadece maaşlı çalışanı olduğu bir firmanın ürününe ait müşteri serzenişi varlığında müşteriyi azarlamak hakkı kimde saklıdır ?
5) bütün bu tartışmaların sorumlusu olan toyota pazarlama ve üretim politikasını savunduğumuzda elimize ne geçer ?
6) "müşteri her zaman haklıdır."
cevap
1-2- Arkadas zaten kendi aracinda yeteri kadar tecrube sahibi olmus ters surusune gidip araci kotulemenise gerek yokmus.
3-4- Satis elemanida insan. Saygiyi hakediyor bence.
5- kimseyi savunmuyorum sadece fikrimi soyledim. biri gelip benim malimi kotulerse kapiyi gosteririm.
6- Musteri herzaman hakli DEGILDIR. Magdur edilmis ise haklidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Dostlar hız felakettir....

Araçlarımız bizim zevk ve ihtiyaçlarımıza göre alınmaktadır. Bütçemizin yettiği en güzel ve kaliteli arabayı almayı hepimiz isteriz ama ayağımızı yorgana göre kesmek lazım gelir. Mesela ben ağır ve konforlu arabaları seviyorum ve sahip olmak isterim ancak gerek ülkemizin vergi sistemi gerek se yakıt fiyatları buna engeldir.
Hepimizin bildiği üzere Toyota çok güzel ve yeterli araçlara üretiyor ama çoğu yukarıda ki sebeplerden dolayı ülkemize satılmıyor.Yeni Corolla konusunda da yazdığım gibi yeni Corolla bu parayı haketmiyor.Bana kalsa avensis modeli kaldırılsın Corolla zenginleştirilsin ki pazar sanki bu yöne zorluyor gibi....
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 14 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Boş hayranlık değil, bir şey var ki öyle konuşuluyor.
İzle:
Jetta versus Corolla Chico Volkswagen

Paylaştığınız video gerçekten dikkat çekici durumun bu boyutta olduğunu bilmiyordum...helal olsun ne diyelim...Ayrıca biraz araştırdım acaba toyota tarafından benzer bir video var mıdır diye ama aksini gösteren bir videoya da denk gelmedim demekki adamlar yapmış...