Gönderen Konu: Otomobil markalarına göre-"Değer,Arıza oranları, İtibar" tartışma konusu.  (Okunma sayısı 27184 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi

Bu arada bazı arkadaşların yazdıklarını iyi analiz etmek lazım, örneğin ana şikayet konuları araçlarında oluşan arızalar değil, bu durum karşısında firmanın gösterdiği tutum. Sektör için nasıl ki Iso/TS16949 gibi standartlar bir zorunluluk ise, Iso 100002 gibi standartlar da, bu kapasitelerde piyasada bulunan firmalar için zorunlu hale getirilmeli bence.

:alkis:

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
O vw videosu da burada favori oldu demek. 3 yasindan buyuk vw, bmw, audi, mb almak o videonun cekildigi yerde tavsiye edilmiyor.
Tank olsa ne yazar, yurumedikten sonra?
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Toyota Corolla 1.6 Dual VVT-I
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 18 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Merhaba,

Bir marka fanatiği değilim fakat neden bazı Alman markalarına anti pati duyduğumu belirtmek isterim. Bazı Alman araçlarına olan hayranlığım farklı bir olaydır.

1- Vergilendirmedeki saçmalıktan dolayı nasıl Alman firmaların Türk tüketicisini sömürdüğü konusu var zihnimde. Mercedes dünyada ilk defa E serisinde 1.6 hacimli motoru Türkiye için üretecek. Ne kadar akıllı Mercedes Amcamız ne kadar dürüst. Güncel fiyat listesinden bir bakınız lütfen. Dizel motorlu araçların benzinlilere göre daha pahalı olduğu gerçeği kendi ülkelerinde bile geçerliyken, yeni Mercedes E serisi 1.6 motor benzinli versiyonunun vergisiz fiyatı 88.923 TL iken vergili hali 147.700 TL olmuş. Ama gelin görün ki, Mercedes amcam 2.2 hacimli dizel motorlu E serisini 82.000 TL'ye imal edip vergili olarak 224.000 TL'ye satıyor. Bunu da bilinçsiz tüketici olarak bize satıyor. Satması bir yana az önce belirttiğim sahtekarlığı yapıyor.
2- VW grubu olarak evet ihtiyacı olanlar için çok güzel araçlar üretiyor. Yani çift kavramalı otomatik vitesli dizel araç ihtiyacı olan kişi ekonomisi müsade ederse başka seçeneği yok gibi. Ama araçlarındaki kalite sorunlarından dolayı dünyanın en büyük otomobil pazarında hala hatırı sayılır bir yerde değil. Türkiyenin en fazla satan otomobil firmalarından birisi ama hala Türkiye'de yatırımı yok.

Bu ve bunun gibi sıralanacak bir çok nedenden dolayı daha dürüst firmalardan otomobil almayı tercih ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma

Bu ve bunun gibi sıralanacak bir çok nedenden dolayı daha dürüst firmalardan otomobil almayı tercih ederim.

Bu mantıkla toyota da pek dürüst sayılmaz . Aracı bozuk olarak isteyerek veya istemeden satacak sorunun çözümüne gelince bir çok avrupa ülkesinde piston , sekman ve bloğu değiştirecek ama  Türkiye ve Macaristana gelince sorun sadece piston ve sekmanlar değişerek giderilecek diyecek . Birde bunu şikayetten çok ısrar eden müşterilere en son kaçacak bir yeri kalmayınca yapacak .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Hakan bey; Bu güzel açıklama ve yönlendirme yazınız için teşekkür ederim.
Kendi adıma bazı satırlara yorum yapmak istiyorum.

Konu başlığında İTİBAR olduğu için;
…………..
 8 ileri şanzımanı ilk kullanan Toyota oldu ve bunu herhalde ilk duyuran sitelerden birisi bizdik.
…………..
Bu konuda Toyota’dan beklenebilecek, bu buluşunu yaygınlaştırmasıdır ve en azından kendi araçlarında kullanmasıdır. Tam olarak tarihçesini bilmemekle beraber, sanıyorum 3-4 yıl öncedir 8-ileri  sanzımanın icatı. Bana göre itibar, icatıyla övünmek değildir, icatını hızlı uygulayıp yaygınlaştırmaktır.

Araçlar artık salt dayanıklılık hedefleri ile üretilmemekte bence. Hatta araç sıfır olarak satılırken kar marjları düşük tutulabilmekte. Aracın ömrü boyunca firma için getiri oluşturacağı düşünülmekte günümüz ticari yaklaşımlarında. Yani ae92 ya da 101 'in 20-30 yıl dim dik ayakta durması nasıl normal ise, bugün, bu kadar uzun süreler hizmet etmesi istenen araçlara gerek yoktur. Bunun ticari sebebinin yanında çevresel kısıtlamalar yönünden de etkileri vardır. Ör: daha bir kaç sene öncesinin iyi sayılabilecek egzoz emisyon değerleri bugün kabul edilebilir seviyelerden uzaktır. Aynı gelişme, belki sıkışarak ancak daha düşük değerlere doğru devam edecektir.
Size şiddetele katılıyorum. Sadece otomotiv değil, özellikle geniş kullanımdaki tüm elektronik/mekanik eşyalar artık kısa ömürlü üretiliyor. Bizzat, uzun vadeli olarak, bir türk firmasının beyaz eşya laboratuvarlarındaki test süre değişikliklerine şahit olmuştum.

……
Mühendislik konusunda Alman'ları tartışmak bana çok rasyonel gelmiyor(tabi ki de her şey tartışılabilir ve tartışılmalıdır ancak, bilgi ve tez ile ve hedef konu seçilerek fakat yayılarak değil.) keza Japon'ların üretim teknikleri konusunda dünyaya kazandırmış olduklarını da öyle. Bunları basite indirgemek, iki kelime ile yok saymak ironik oluyor.
…..

Japonların “eline kimse su dökemez” !!! Bu tartışılmazdır. Ancak aynı almanlarda olduğu gibi, japonlar da çok sabit fikirliler.  Yeni icatları uygulamakta gecikiyorlar.
(Corolla’nın CC’ye uygun olmayan ECU’sunu bir kez daha konu yapmak istemiyorum, ancak bu örnek yeterlidir. Üstelik sadece bu forum aracılığyla, 40-50 dizel toyota sahibi yazılı ve telefonla talepte bulundular.)

Bu arada bazı arkadaşların yazdıklarını iyi analiz etmek lazım, örneğin ana şikayet konuları araçlarında oluşan arızalar değil, bu durum karşısında firmanın gösterdiği tutum. Sektör için nasıl ki Iso/TS16949 gibi standartlar bir zorunluluk ise, Iso 100002 gibi standartlar da, bu kapasitelerde piyasada bulunan firmalar için zorunlu hale getirilmeli bence.
Hatamız şudur ki, analiz etmeye çalışırken,  gereksiz  yere  serzeniş ve farklı yorumlar katabiliyoruz. Erdem Aslan’ın açmış olduğu konuda dün yazmış olduğum gibi, bu serzenişlerin sebebi, bir konu üzerindeki büyük çabalardan sonraki hüsrandan kaynaklanıyor.

Saygılarımla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
iki sene önce oğlum bana bir kitap hediye etti,    TOYOTA KÜLTÜRÜ  TOYOTA TARZININ RUHU  yazarlar jeffrey k. liker ,  Michael hoseus , 640 sayfa optimist yayımları 55 tl. Toyota meraklılarının ve işlerini geliştirmek isteyen kobi sahiplerinin okumasını tavsiye ediyorum. Japonların bilhassa toyotanın nasıl dünyanın bir nolu otomotiv şirketi olduklarının ipuçlarını açık bir şekilde gözler önüne seriyor.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 18 kere teşekkür etti
Bu mantıkla toyota da pek dürüst sayılmaz . Aracı bozuk olarak isteyerek veya istemeden satacak sorunun çözümüne gelince bir çok avrupa ülkesinde piston , sekman ve bloğu değiştirecek ama  Türkiye ve Macaristana gelince sorun sadece piston ve sekmanlar değişerek giderilecek diyecek . Birde bunu şikayetten çok ısrar eden müşterilere en son kaçacak bir yeri kalmayınca yapacak .

Sorunsuz araç olmayacak tabiki. Ben araç alırken tecrübeye dayanarak almayı prensip ediniyorum. Herkesin görüşü farklıdır. Ama yapılan araştırmalar da bu tarzda sonuçlar veriyor. Mesela JDpower şirketi kabul görmüş bir araştırma şirketi. Hadi diyelim ki ABD'de yapılan araştırmalar bizim buraya uymaz. Fakat Almanlar'ın kendi evinde dahi en sorunsuz otomobil araştırmalarında kendi firmaları sıkıntıda. Ayrıca yakıt tüketim değerlerinde yaptıkları oynamalar da ICTT tarafından raporlandı. Tüketim değerlerinde Almanların % 25, Japon ve Fransız firmaların % 15 daha düşük tüketim değerleri verdikleri yayınlandı. Zaten bunu kullanıcı biliyor ama bu şekilde yayınlanması bir ilk oldu.
http://otomobil.haber7.com/otomobil/haber/1032871-otomobil-ureticilerinin-yakit-aldatmacasi

Yanlış anlaşılmasın amacım A veya B şirketini karalamak değil. Benim içime sindiremediğim nokta (Tabi bunda devletinde bir o kadar hatası var), dünyanın hiçbir yerinde satamayacakları araçları bilinçsiz alıcı olmamızdan dolayı bize satmaları. Nasıl bir aracın 1.6 benzinli versiyonu (ikisi de baz donanım seviyesinde iken) 2.2 dizel versiyonundan pahalı olur? Nasıl olsa Türk kullanıcısını süistimal eder onlara peynir ekmek gibi satarız diyorlar. Mercedes geçen sene Türkiye'de satışlarını artırırken, Almanya'da düşmüş satışları.

Türkiye varken Alman firmalarına birşey olmaz. Ne diyeyim, inşallah bu tür yanlışlara dur diyeceğimiz zamanlar da gelir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Sorunsuz araç olmayacak tabiki. Ben araç alırken tecrübeye dayanarak almayı prensip ediniyorum. Herkesin görüşü farklıdır. Ama yapılan araştırmalar da bu tarzda sonuçlar veriyor. Mesela JDpower şirketi kabul görmüş bir araştırma şirketi. Hadi diyelim ki ABD'de yapılan araştırmalar bizim buraya uymaz. Fakat Almanlar'ın kendi evinde dahi en sorunsuz otomobil araştırmalarında kendi firmaları sıkıntıda. Ayrıca yakıt tüketim değerlerinde yaptıkları oynamalar da ICTT tarafından raporlandı. Tüketim değerlerinde Almanların % 25, Japon ve Fransız firmaların % 15 daha düşük tüketim değerleri verdikleri yayınlandı. Zaten bunu kullanıcı biliyor ama bu şekilde yayınlanması bir ilk oldu.
http://otomobil.haber7.com/otomobil/haber/1032871-otomobil-ureticilerinin-yakit-aldatmacasi

Yanlış anlaşılmasın amacım A veya B şirketini karalamak değil. Benim içime sindiremediğim nokta (Tabi bunda devletinde bir o kadar hatası var), dünyanın hiçbir yerinde satamayacakları araçları bilinçsiz alıcı olmamızdan dolayı bize satmaları. Nasıl bir aracın 1.6 benzinli versiyonu (ikisi de baz donanım seviyesinde iken) 2.2 dizel versiyonundan pahalı olur? Nasıl olsa Türk kullanıcısını süistimal eder onlara peynir ekmek gibi satarız diyorlar. Mercedes geçen sene Türkiye'de satışlarını artırırken, Almanya'da düşmüş satışları.

Türkiye varken Alman firmalarına birşey olmaz. Ne diyeyim, inşallah bu tür yanlışlara dur diyeceğimiz zamanlar da gelir.

Yavuz bey sorunsuz araç yoktur kabul ediyorum eğer öyleyse ben donanımı yüksek , konforlu ve yol tutuşu daha iyi olan araçları tercih ederim .

Diğer yandan mercedes hakkında yazdıklarınızın konumuzla pek alakası yok. Adamlar ülkemizdeki vergi sistemini fırsata çevirmiş . Bende şu an Mercedes alacak olsam bunu bildiğim halede 1.6 motorluyu tercih ederim çünkü 2.2 ile 1.6 motor arasında totalda orta segment iyi bir araç alacak kadar fiyat farkı var . Adamların bunu fırsata çevirmesini etik bulmuyorum . Ama yakıt olsun otomotiv sektörü olsun ülkemizdeki vergi sistemi sayesinde firmalar buna yönelebiliyor . Kullanıcılarda bunu bilse dahi o araçları tercih ediyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 18 kere teşekkür etti
Yavuz bey sorunsuz araç yoktur kabul ediyorum eğer öyleyse ben donanımı yüksek , konforlu ve yol tutuşu daha iyi olan araçları tercih ederim .

Diğer yandan mercedes hakkında yazdıklarınızın konumuzla pek alakası yok. Adamlar ülkemizdeki vergi sistemini fırsata çevirmiş . Bende şu an Mercedes alacak olsam bunu bildiğim halede 1.6 motorluyu tercih ederim çünkü 2.2 ile 1.6 motor arasında totalda orta segment iyi bir araç alacak kadar fiyat farkı var . Adamların bunu fırsata çevirmesini etik bulmuyorum . Ama yakıt olsun otomotiv sektörü olsun ülkemizdeki vergi sistemi sayesinde firmalar buna yönelebiliyor . Kullanıcılarda bunu bilse dahi o araçları tercih ediyor .

Çok haklısınız. Zaten satışlardaki rakamların tercihlerle alakası olduğunu vurguladım. Mesela ben araç alırken aynı fiyata daha konforlu, daha performanslı ve yol tutuşu daha iyi bir araç alabilecekken tercihimi daha sorunsuz ve daha kaliteli bir araç olduğunu düşündüğüm bir araç tercih ettim.

Mercedes veya bu hileye başvuran diğer firmalarında devletin uyguladığı politikadan dolayı olayı fırsatçılığa çevirmiş olmalarını, gelecekte insanımızın daha bilinçli değerlendirmesini umuyorum. Yanlız sadece lüks araca biniyor dedirmek için insanımızın bu sahtekarlıklara fırsat vermemelerini temenni ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
Satis rakamlari herseyi ifade edebilecek yer. Begenen Toyota alir, begenen VW alir, onu bunu yermeye/ovmeye gerek yok, zaten reklamlariyla yapiyorlar onu. Kisisel kararindan pismanlik duyanlar, duygusal durumlarinin da etkisiyle bu pismanliklarini kitlesel tepkiye donusturmeye ve belki de bu yolla arabalariyla ilgili kisisel sorunlarinin cozumune calisiyorlar.

Mekanik/elektronik sorunlar sayilarla objektif sekilde ortaya konuyor. Isteyen bakar, kimin nerede oldugunu gorur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
Çok haklısınız. Zaten satışlardaki rakamların tercihlerle alakası olduğunu vurguladım. Mesela ben araç alırken aynı fiyata daha konforlu, daha performanslı ve yol tutuşu daha iyi bir araç alabilecekken tercihimi daha sorunsuz ve daha kaliteli bir araç olduğunu düşündüğüm bir araç tercih ettim.

Yavuz bey bende sizin gibi sorunsuz olduğunu düşündüğüm için toyotayı tercih ettim . Ama hiçte öyle olmadığını gördüm . İnanın bu sorunu tek ben yaşamış olsaydım bundan sonraki araç seçimimde yine toyotayı değerlendirirdim .Fakat toyota bu sorunu sadece bana değil binlerce kişiye yaşattı ondan ben bir daha toyotayı araç seçimim sıralarında değerlendirmicem .

Satis rakamlari herseyi ifade edebilecek yer.

Ahmet abi bence yanlış bir tespit . Eğer böyle ise memleketimizde bugüne kadar satılmış en iyi arabalar renalt toros , tofaş kuş serisi dememiz lazım oysa aynı dönemlerde satılan toyotanın efsane olarak bilinen corollası bu saydığım araçlardan kıyaslanmayacak kadar iyi olduğunu hepimiz biliyoruz . Hatta o kadar iyi ki toyota halen bu arabanın ekmeğini yiyor . Bu arabayı halen sıfır alıp memnuniyetle kullanan var dolayısıyla bir arabayı 15-20 sene sorunsuz kullanan biri gidp başka markaya bakmıyor bile direk araştırmadan etmeden gözü kapalı toyota alıyor .Çünkü toyotanın halen 15-20 sene önceki gibi arabalar ürettiğini sanıyor ama bilmiyor toyotanın 15 sene önce ürettiği araba ile şimdiki ürettiği arabanın sorunsuzluk ve sağlamlık olarak uzaktan yakından alakası olmadığını .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
Satis rakamlari herseyi ifade edebilecek yer. Begenen Toyota alir, begenen VW alir, onu bunu yermeye/ovmeye gerek yok, zaten reklamlariyla yapiyorlar onu. Kisisel kararindan pismanlik duyanlar, duygusal durumlarinin da etkisiyle bu pismanliklarini kitlesel tepkiye donusturmeye ve belki de bu yolla arabalariyla ilgili kisisel sorunlarinin cozumune calisiyorlar.
Mekanik/elektronik sorunlar sayilarla objektif sekilde ortaya konuyor. Isteyen bakar, kimin nerede oldugunu gorur.

Satış rakamları her şeyi ortaya koymuyor. Ancak yine de isteyen bakabilir. "Satiş rakamları=Kalite+itibar+fiyat" ile paraleldir düşüncesine kapılanlar, mutlaka Türkiye satış rakamlarına göz atsınlar. (aşağıdaki linkten)
Bence bu forumda, kimse kimsenin fikrini değiştiremez. Kocaman insanlarız, doğruyu görmeyecek kadar saf da değiliz. Kimse kimseye başka marka araç aldırmaya çaba göstermiyor.
Üstüme alınmadım ama, şahsıma konuşuyorum;
Arabam ile alakalı bir kişisel sorunum yok, çok şükür severek kullanıyorum. Sadece "tek sahip birey" takıntım var.
Arabam benim olsun istiyorum, sadece ben kullanayım istiyorum! Ben kullanmazken içinde fareler yaşasın diye almadım bu arabayı. :) :)

Doğrudan link yok, aşağıdaki linkten, dönemlere göre tıklayarak rakamlara bakabilirsiniz.

http://www.odd.org.tr/web_2837_1/neuralnetwork.aspx?type=36

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
satış rakamlarının hiçbir şey ifade etmediği konusuna ben de katılıyorum çünkü toplumsal algılar, gelir düzeyleri vb. bir sürü değişken işin içinde yer alıyor. satış rakamı ne zaman bir şey ifade eder ? aynı maaşı alan ve gelir düzeyi eşit belirli bir insan topluluğu üzerinde inceleme yapılır (herhangi bir segment için), o zaman koşullar eşit olduğunda tüketicinin yönelimini görebiliriz. yine de kesin bir sonuç ifade etmez.

satış rakamlarını göz önünde bulundurduğumuz zaman, mazda gayet kötü bir araç diyebilir misiniz ? avrupa'da yapılan incelemelerde arıza yaşanma ihtimâli en düşük araç üreticilerinden birinin ülkemizde gördüğü rağbet ortada. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
Satis rakamlari, araclar hakkinda dusuncelerimizin yansidigi yer demek istedim. VW begenenler var ki o kadar arac satiyor, Toyota da ayni sekilde.
Mazda'nin dagitim sisteminde, distributorlugunde veya pazar icon sectigi araclarda bir sikinti olabilir.
Levent Bey, aracinizdaki sorunlara cozum bulmak servisin gorevi. Fare olayini daha once de duymustum, baska bir arkadasin aracinda. Herhalde Toyota'ya ozgu bir problem degil bu.
Musteri hizmetleri kulturel etki altinda, satilan mal geri alinmaz kulturunden geliyoruz ne yazik ki. Bankalarin, cep operatorlerinin musteri hizmetlerinde calisanlara ya hic cozum saglama konusunda takdir yetkisi taninmamis, ya da onlar kraldan fazla kralci olmayi tercih ediyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
Levent Bey, aracinizdaki sorunlara cozum bulmak servisin gorevi. Fare olayini daha once de duymustum, baska bir arkadasin aracinda. Herhalde Toyota'ya ozgu bir problem degil bu.
Musteri hizmetleri kulturel etki altinda, satilan mal geri alinmaz kulturunden geliyoruz ne yazik ki. Bankalarin, cep operatorlerinin musteri hizmetlerinde calisanlara ya hic cozum saglama konusunda takdir yetkisi taninmamis, ya da onlar kraldan fazla kralci olmayi tercih ediyorlar.
İşte Ahmet bey; Bizi serzenişe sürükleyen konuları Size tek tek anlatmak zorunda kalıyorum.
İlk olarak aracıma fare girdiğimde, servise gittim ve serviste "hiç bir işlem yapamayacağız, sadece ücret karşılığı (60tl) klima kanallarını temizleriz dediler"
Ben de, "bir daha fare girmez düşüncesiyle" bu durumu kabullendim ve klima kanallarını "kuzu kuzu" temizlettim.
İkinciye fare girdiğinde, biraz farklı yaklaştım olaya ve çözüm üzerinde ısrarcı oldum. Klima kanalının girişinin uygun malzeme ile (tel ızgara gibi) kapatılmasını istedim. Ancak yine bir işlem yapmadılar. Hatta, fare girmesin diye aracımı dışarda bırakmam önerildi !!! Yine "kuzu kuzu" klima kanallarını temizlettim ve rdan çıktım.
Bu ve farklı 2-3 konudan dolayı markanın komplesine (üretici-servis v.s) antipati duymaya başladım?

Ben google'da oldukça fazla arama yaptım, ancak toyota'nın dışında fare giren bir bilgi bulamadım.
Siz lütfen bir bilgiye ulaşırsanız benimle paylaşırmısınız, bende bileyim ki başka markalara da fare giriyor, psikolojik olarak rahatlarım en azından. :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
http://www.hastingsreserve.org/mammals/MiceInCars.html
Amerikan ve Japon arabalari bu konuda zayif diyor...

http://blog.t3consortium.com/mouse-in-volvo/

Aranirsa cok ornegi var, mouse in car veya rats in car diyerek google`da aranabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
Başka konuda kirlilik yapratmamak için, bu konuda devam ediyorum.
Bana da aynı garantiyi vermişlerdi. Sorun kalmayacak dediler. Koydukları 5-30 yağ ile sorun olmadı gibi. Ama şimdi yağ değişiminde 10-40 koydular yine. Bakalım ne olacak. Fakat ne olursa olsun 2014 yılında kesin araba değişecek. Kesin niyetim var. 4 taksidi kaldı onların bitmesini bekliyorum. Sonrasında kısmetse Leon sahibi olmayı düşünüyorum.
Günal bey; Leon'u ben de çok inceledim son 1 ay içinde. Test sürüşü fırsatım olmadı ne yazık ki....Bu arada, 9 yıl Seat Cordoba kullandım ve memnun kalmıştım. Ancak satarken, ikince el değerinden çok kaybettim.
Sırf dizel otomatik sahibi olabilmek ve model yükseltmek için araba değiştirmiştim. İkinci el piyasası iyi olsa, hiç düşünmeden DSG TDI Toledo alırım. (hb araç sevmiyorum)
Siz Leon'un hangi model/konfigürasyonunu düşünüyorsunuz? Led paket ile çok manyak bir görünüm oluyor arabada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Başka konuda kirlilik yapratmamak için, bu konuda devam ediyorum.Günal bey; Leon'u ben de çok inceledim son 1 ay içinde. Test sürüşü fırsatım olmadı ne yazık ki....Bu arada, 9 yıl Seat Cordoba kullandım ve memnun kalmıştım. Ancak satarken, ikince el değerinden çok kaybettim.
Sırf dizel otomatik sahibi olabilmek ve model yükseltmek için araba değiştirmiştim. İkinci el piyasası iyi olsa, hiç düşünmeden DSG TDI Toledo alırım. (hb araç sevmiyorum)
Siz Leon'un hangi model/konfigürasyonunu düşünüyorsunuz? Led paket ile çok manyak bir görünüm oluyor arabada.

Arkadaşım 1,5 ay kadar evvel led paketli style 1,6 tdi DSG aldı. İşe her gün beraber gidip geldiğimiz için arabayı epeyce inceleyebildim. İlk önce şu andaki Corolla'ma göre biraz dar olduğunu ama yine de önde ve arkada benim için yeterli yer olduğunu belirtmek isterim(boyum 1.84). Arabanın yüksek hızlarda da (normal modta) Corolla'ya göre sessiz olduğunu da gözlemledim ayrıca. Ben ise rüzgar sesinden çok rahatsızım arabamda. Performans, hız sabitleyici, start stop ve dsg beni en çok cezbeden noktalar şu anda. Özellikle performans ve hız sabitleyici.

Benim almak istediğim ise yine style paketli dsg li dizel olacak. Buna ilave olarak düşündüklerim ise, apollo mavisi renk, led paketi, 17" jantlar, 5.8" ekranlı ünite ve seat sound 10 hoparlörlü ses sistemi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Benim almak istediğim ise yine style paketli dsg li dizel olacak. Buna ilave olarak düşündüklerim ise, apollo mavisi renk, led paketi, 17" jantlar, 5.8" ekranlı ünite ve seat sound 10 hoparlörlü ses sistemi.

Günay abi  bu özellikler 65k civarı  tutacaktır ve  en az  4ay sonra alırsın.  tabi  kur  nolur  fiyatlar  nolur  bu sürede  bilinmez.
ben  2 ay once  aldım, 800 TL  artmış.

http://www.seat.com.tr/carconfigurator/Configurator/UstModelSec.aspx
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Alım için bir acelem yok aslında. Daha olmadı arada babamın Yeti'sine sararız bizde. :) 4 ay da çokmuş ama ya. Ben maksimum 2 ay olur diyordum. Bakacağız artık.