0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu arada bazı arkadaşların yazdıklarını iyi analiz etmek lazım, örneğin ana şikayet konuları araçlarında oluşan arızalar değil, bu durum karşısında firmanın gösterdiği tutum. Sektör için nasıl ki Iso/TS16949 gibi standartlar bir zorunluluk ise, Iso 100002 gibi standartlar da, bu kapasitelerde piyasada bulunan firmalar için zorunlu hale getirilmeli bence.
Bu ve bunun gibi sıralanacak bir çok nedenden dolayı daha dürüst firmalardan otomobil almayı tercih ederim.
………….. 8 ileri şanzımanı ilk kullanan Toyota oldu ve bunu herhalde ilk duyuran sitelerden birisi bizdik. …………..
Araçlar artık salt dayanıklılık hedefleri ile üretilmemekte bence. Hatta araç sıfır olarak satılırken kar marjları düşük tutulabilmekte. Aracın ömrü boyunca firma için getiri oluşturacağı düşünülmekte günümüz ticari yaklaşımlarında. Yani ae92 ya da 101 'in 20-30 yıl dim dik ayakta durması nasıl normal ise, bugün, bu kadar uzun süreler hizmet etmesi istenen araçlara gerek yoktur. Bunun ticari sebebinin yanında çevresel kısıtlamalar yönünden de etkileri vardır. Ör: daha bir kaç sene öncesinin iyi sayılabilecek egzoz emisyon değerleri bugün kabul edilebilir seviyelerden uzaktır. Aynı gelişme, belki sıkışarak ancak daha düşük değerlere doğru devam edecektir.
……Mühendislik konusunda Alman'ları tartışmak bana çok rasyonel gelmiyor(tabi ki de her şey tartışılabilir ve tartışılmalıdır ancak, bilgi ve tez ile ve hedef konu seçilerek fakat yayılarak değil.) keza Japon'ların üretim teknikleri konusunda dünyaya kazandırmış olduklarını da öyle. Bunları basite indirgemek, iki kelime ile yok saymak ironik oluyor.…..
Bu mantıkla toyota da pek dürüst sayılmaz . Aracı bozuk olarak isteyerek veya istemeden satacak sorunun çözümüne gelince bir çok avrupa ülkesinde piston , sekman ve bloğu değiştirecek ama Türkiye ve Macaristana gelince sorun sadece piston ve sekmanlar değişerek giderilecek diyecek . Birde bunu şikayetten çok ısrar eden müşterilere en son kaçacak bir yeri kalmayınca yapacak .
Sorunsuz araç olmayacak tabiki. Ben araç alırken tecrübeye dayanarak almayı prensip ediniyorum. Herkesin görüşü farklıdır. Ama yapılan araştırmalar da bu tarzda sonuçlar veriyor. Mesela JDpower şirketi kabul görmüş bir araştırma şirketi. Hadi diyelim ki ABD'de yapılan araştırmalar bizim buraya uymaz. Fakat Almanlar'ın kendi evinde dahi en sorunsuz otomobil araştırmalarında kendi firmaları sıkıntıda. Ayrıca yakıt tüketim değerlerinde yaptıkları oynamalar da ICTT tarafından raporlandı. Tüketim değerlerinde Almanların % 25, Japon ve Fransız firmaların % 15 daha düşük tüketim değerleri verdikleri yayınlandı. Zaten bunu kullanıcı biliyor ama bu şekilde yayınlanması bir ilk oldu.http://otomobil.haber7.com/otomobil/haber/1032871-otomobil-ureticilerinin-yakit-aldatmacasi Yanlış anlaşılmasın amacım A veya B şirketini karalamak değil. Benim içime sindiremediğim nokta (Tabi bunda devletinde bir o kadar hatası var), dünyanın hiçbir yerinde satamayacakları araçları bilinçsiz alıcı olmamızdan dolayı bize satmaları. Nasıl bir aracın 1.6 benzinli versiyonu (ikisi de baz donanım seviyesinde iken) 2.2 dizel versiyonundan pahalı olur? Nasıl olsa Türk kullanıcısını süistimal eder onlara peynir ekmek gibi satarız diyorlar. Mercedes geçen sene Türkiye'de satışlarını artırırken, Almanya'da düşmüş satışları. Türkiye varken Alman firmalarına birşey olmaz. Ne diyeyim, inşallah bu tür yanlışlara dur diyeceğimiz zamanlar da gelir.
Yavuz bey sorunsuz araç yoktur kabul ediyorum eğer öyleyse ben donanımı yüksek , konforlu ve yol tutuşu daha iyi olan araçları tercih ederim .Diğer yandan mercedes hakkında yazdıklarınızın konumuzla pek alakası yok. Adamlar ülkemizdeki vergi sistemini fırsata çevirmiş . Bende şu an Mercedes alacak olsam bunu bildiğim halede 1.6 motorluyu tercih ederim çünkü 2.2 ile 1.6 motor arasında totalda orta segment iyi bir araç alacak kadar fiyat farkı var . Adamların bunu fırsata çevirmesini etik bulmuyorum . Ama yakıt olsun otomotiv sektörü olsun ülkemizdeki vergi sistemi sayesinde firmalar buna yönelebiliyor . Kullanıcılarda bunu bilse dahi o araçları tercih ediyor .
Çok haklısınız. Zaten satışlardaki rakamların tercihlerle alakası olduğunu vurguladım. Mesela ben araç alırken aynı fiyata daha konforlu, daha performanslı ve yol tutuşu daha iyi bir araç alabilecekken tercihimi daha sorunsuz ve daha kaliteli bir araç olduğunu düşündüğüm bir araç tercih ettim.
Satis rakamlari herseyi ifade edebilecek yer.
Satis rakamlari herseyi ifade edebilecek yer. Begenen Toyota alir, begenen VW alir, onu bunu yermeye/ovmeye gerek yok, zaten reklamlariyla yapiyorlar onu. Kisisel kararindan pismanlik duyanlar, duygusal durumlarinin da etkisiyle bu pismanliklarini kitlesel tepkiye donusturmeye ve belki de bu yolla arabalariyla ilgili kisisel sorunlarinin cozumune calisiyorlar.Mekanik/elektronik sorunlar sayilarla objektif sekilde ortaya konuyor. Isteyen bakar, kimin nerede oldugunu gorur.
Levent Bey, aracinizdaki sorunlara cozum bulmak servisin gorevi. Fare olayini daha once de duymustum, baska bir arkadasin aracinda. Herhalde Toyota'ya ozgu bir problem degil bu.Musteri hizmetleri kulturel etki altinda, satilan mal geri alinmaz kulturunden geliyoruz ne yazik ki. Bankalarin, cep operatorlerinin musteri hizmetlerinde calisanlara ya hic cozum saglama konusunda takdir yetkisi taninmamis, ya da onlar kraldan fazla kralci olmayi tercih ediyorlar.
Bana da aynı garantiyi vermişlerdi. Sorun kalmayacak dediler. Koydukları 5-30 yağ ile sorun olmadı gibi. Ama şimdi yağ değişiminde 10-40 koydular yine. Bakalım ne olacak. Fakat ne olursa olsun 2014 yılında kesin araba değişecek. Kesin niyetim var. 4 taksidi kaldı onların bitmesini bekliyorum. Sonrasında kısmetse Leon sahibi olmayı düşünüyorum.
Başka konuda kirlilik yapratmamak için, bu konuda devam ediyorum.Günal bey; Leon'u ben de çok inceledim son 1 ay içinde. Test sürüşü fırsatım olmadı ne yazık ki....Bu arada, 9 yıl Seat Cordoba kullandım ve memnun kalmıştım. Ancak satarken, ikince el değerinden çok kaybettim.Sırf dizel otomatik sahibi olabilmek ve model yükseltmek için araba değiştirmiştim. İkinci el piyasası iyi olsa, hiç düşünmeden DSG TDI Toledo alırım. (hb araç sevmiyorum)Siz Leon'un hangi model/konfigürasyonunu düşünüyorsunuz? Led paket ile çok manyak bir görünüm oluyor arabada.
Benim almak istediğim ise yine style paketli dsg li dizel olacak. Buna ilave olarak düşündüklerim ise, apollo mavisi renk, led paketi, 17" jantlar, 5.8" ekranlı ünite ve seat sound 10 hoparlörlü ses sistemi.