Gönderen Konu: 2002-2007 Corolla Direksiyon Kutusu Arızası  (Okunma sayısı 96976 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2006 Corolla Hb Sol
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Selamlar.... aracımda direksiyonu durduğu yerde çevirdiğimde elimle de hissedebildiğim bir tıklama sesi geliyor. ama sürüş esnasında pek hissetmiyorum.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Sİzdede kronik direksiyon arızası avr.Bunun sadece ses yaptıgını sürüş için tehlikeolusturmadıgı söyleniyor..Arızayı serviste yaptırmaya kalksanız ortalama 2000 tl yi geçiyor..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 13000
  • Model Yılı: '13
  • 17 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
2010 corolla sedan benzinli aracımı 26 şubat 2010 almıştım.ilk zamanlarda umur beyin anlattğı problem bende yokken son zamanlarda 1-2 aydır.bendede aynı problem(direksiyonu olduğu yerde sağa veye sola döndürdüğümde bir tıklama örneğin boynunuzu sağa yada sola döndürdüğünüzde ona benzer bir kıtlama sesi
gelir)oluştu.anlamadım.acaba servise gitsem garantiden halledilirmi yoksa kullanıcı hatası gibi bişey mi söylerler tereddütlüyüm.düşüncelerinizi bekliyorum toyota severler...
Burhan İNCE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2006 Corolla Hb Sol
2000 TL mi? Aman ya Rabbi... Ya aslında çok rahatsız edici bir problem değil galiba... :-) takma kafaya umur... boşveeeer...
tabi işin şakası bu ama umarım ileride daha büyük problemler açmaz başımıza...
Arabamı aldığımda heyecandan ilk başlarda gözüme çarpmayan ama daha sonra kullandıkça farkettiğim bazı problemlerin ( düşük rölanti devri, rölantide dalgalanma, direksiyondan gelen ses ) sadece benim arabama has problemler olduğunu ve acaba arızalı bir araç mı satın aldım acaba diye kendi kendime düşünmeye başlamıştım..ama forumları okudukça çoğu aynı model corolla sahibinin ortak problemleri olduğunu gördüm. anladım ki corolla bile hatasız değil..sonuçta insan yapımı..ama piyasadaki çoğu araçtan çok daha iyi...pişman değilim..iiyiki toyota kullanıcısı olmuşum..arabamı seviyorum..saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
2002 2007 modellerinde olan fanatik bir arıza hiç bir şey yapamıyorsunuz paranız varsa degiştireceksiniz yada altan torsiyon cıvatasını sıktıracaksınız bedeki araızada aaynı ben torsiyon cıvatasını sıktırıp aradaki boşlugu kapatıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
2002 2007 modellerinde olan fanatik bir arıza hiç bir şey yapamıyorsunuz paranız varsa degiştireceksiniz yada altan torsiyon cıvatasını sıktıracaksınız bedeki araızada aaynı ben torsiyon cıvatasını sıktırıp aradaki boşlugu kapatıyorum

şu torsiyon vidasını biraz açabilir misiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Ankarada bulduğunuz yerin adres veya telefon bilgilerini paylaşır mısnız
Evet sevgili arkadaşlar.bu sorun bendede var.
2007 corolla HB kullanıyorum.garantisi bittikten kısa bir süre sonra
direksiyondan ses gelmeye başladı(özellikle stabilize yollarda)
servise gittim.arabayı incelediler ve arızanın direksiyon üst kolonda olduğu ve bunun
elektro/mekanik sistem olduğu ve bir sürü corolla sahibinin bu dertten sıkıntılı olduğunu
ancak bu arızanın kesinlikle sürücü hatasından kaynaklanmadığıda söylendi.
    değişim için 2300tl istendi.bende mademki bu arıza genel,sürücü hatası değil,
neden garantiden karşılanmıyor diye ısrar ettiysemde bir sonuç alamadım.
Konuyu toyota Türk e götürdüm.Onlarda garanti süresi bittiği için bunu üctetsiz değiğştiremiyeceklerin söylediler.
yani 2300tl yi vereceksin dediler.
Toyota alacakların  dikkatlerine sunmak istedim.
Ankarada olanlar için Oto sanayii şaşmazda sadece bu konuyla ilgili bir atelye buldum.
garantili olarak 200tl ye yapıyor.
Sonuç olarak 3.toyotamı kullanıyorum ama müşteri memnuniyeti diye bir kavram var,
ama sadece lafta.bir daha toyota almayacağım ve almak isteyenleride bu konuda bilgilendireceğim.hepinize kazasız sürüşler diliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: A-
ankarada bu işi yapan arkadaşın adresini nasıl alabilirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
aslında bu sesle ilgili bir karışıklık var kafamda..benim aracımdaki ses. alt takımlardan geliyormuş gibi..önden geliyor...yavaş sürüşlerde ve engebeli, mesela kesme taşlı sokaklarda tıkırtı şeklinde...eski suzuki swifttimde vardı bu sesin aynısı..fren kaliperlerinden geldiğini bulmuştuk..lakin kaliperleri yağlatmaktan başka çözüm bulamadığımdan sinir oluyordum..özetle direksiyonumda ya da direksiyon hareketinde ses falan yok...benim bahsettiğim ses farklı..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
bende aynı sorundan dolayı servise gittim 72.000km de direksiyon kutusu değişti ama tıkırtıya devam sordum parke yolda olması gayet normaldir dedi
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
bende aynı sorundan dolayı servise gittim 72.000km de direksiyon kutusu değişti ama tıkırtıya devam sordum parke yolda olması gayet normaldir dedi
Bence baştan savma uygulaması.Onlarda biliyor yeni parça olsa  bile ses geleceğini.Benimki 2004 parke yollarda bozuk yollarda direksiyon dan ses gelmiyor.Hİçbir boşluk yok
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
neyseki garantiden değişti
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • iyi adamdı...
arkadaşlar aynı tıkırtı sorunu bende de var malesef.. 2006 sedan corolla 142000 km de... inşallah daha büyük sorunlara yol açmaz bu mesele... aracımı 1,5 ay önce aldığım için bu sorundan dolayı daha henüz herhangi bir yere gitmedim, ilk başlarda sorunlu bir araba almış olduğumu düşünmüştüm ama forumlarda dolaşa dolaşa içim rahatladı biraz; kronik olduğu için... yine de aracımdam çok memnunum biraz müziği açmak bu tıkırtı için en kesin çözüm galiba :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
merhaba özcan bey bende yeni bir üyeyim ....kayseriden yazıyorum bende.2006 modl d4d corollam var chep-up soktum direksiyon kutusunda boşluk var dediler degişmemiz lazım dediler (1500) tl bu konuda galiba sadık usta bayaga iyimiş rica etsem açık adresini ve ve tlf gönderirmisiniz ....iyi günler ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
merhaba özcan bey bende yeni bir üyeyim ....kayseriden yazıyorum bende.2006 modl d4d corollam var chep-up soktum direksiyon kutusunda boşluk var dediler degişmemiz lazım dediler (1500) tl bu konuda galiba sadık usta bayaga iyimiş rica etsem açık adresini ve ve tlf gönderirmisiniz ....iyi günler ...

Volkan bey selamlar, öncelikle forumda yazarken kısaltma kullanmamanızı rica edicem sizden, ikinicisi ise direskiyondaki boşluk sadece direksiyonla alakalı olmaz, rot başlarında oluşan aşınmada direksiyonda boşluğa neden olur, öncelikle bunu bi kontrol ettirin paranız boşa gitmesin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
ikinicisi ise direskiyondaki boşluk sadece direksiyonla alakalı olmaz, rot başlarında oluşan aşınmada direksiyonda boşluğa neden olur, öncelikle bunu bi kontrol ettirin paranız boşa gitmesin.

+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 vvt-i/ 1.6 comfort/ 1.6 advance... Corolla..
  • Model Yılı: '14
  • 4 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
merhaba.. 2008 1.6 jpn corolla 25 000 km de aracım var. araçta bozuk yollarda ve parke taşlı yollarda yavaş hız ile giderken önden tıkırtı sesi geliyordu. bu sorunu aracımla beraber servise gidip belirttim. araçla denemeye çıkan ustalar direksiyon kolonunu garantiden değiştirdiler. bu arada servisde ortaköy plazaydı ve sağolsunlar yeterince ilgi gösterdiler. şu an ses kesildi memnunum. umarım bundan sonra tekrarlamaz aynı sesi çünki tekrarlarmı kronik bir sorunmu bundan korkuyorum açıkcası.
Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • benim babam corolla gibi adam
merhaba.2003 vvt-i sol kullanıyorum.58000 de aldım başlangıçta küçük bir problemdi.sonra ses bozuk yerlerden geçerken dahada artmaya başladı.önce rot balans yaptırırken ne olabilir diye sordum? muhtemelen amörtisör içinde küçük bir boşluk oluşmuştur o ses yapar denildi.0 amortisörde bile olabilirmiş.derken özel servise gösterdim konya da dedilerki direksiyon kutusu.tamam dedim maaliyeti yüksek olunca biraz bin dediler.sonra konya da kendi yetkili servisine götürdüm orada da life kaldırıp baktılar.sol ön z rot orjinal değil o ses yapıyor dediler.tabi life kaldırmadan test ettik görevli ile.ama bozuk yolda gaza fazlaca bastı ve lıkırtıyı tam duyamadı.neyse bişey değiştirmeden ayrıldım servisten.çünkü parça ellerinde yoktu.geçtiğimiz haziran ses az daha arttığı için hem sağ hem sol z rot getirin dedim ve taktırdım.ses azıcık azalmış gibi oldu bir süre ama yine aynı.arkadaşın astraya bindim tık ses gelmiyor.ya bizim toyotalar onun kadar olamayacak mı.herşeyiyle daha hoş bir arabamız var ama bizi kendinden soğutuyor.yine gürültü takırtı ile yola devam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
hocam forumda vardı bir araştırın istiyorsanız adanada ve ankarada sadık usta olması lazım 300 tl civarı direksiyon kutusunu onarıyor..Orda bir boşluk oluyor o boşlugu tornoada alıyorlarmış herhalde.Bİrazda şans işi bu yanlış anlamayın lütfen elektronik eşyada olduğu gibi.Benimde aracım 2004 model 73 binde bende direksiyondan öyle bir ses gelmiyor.Ayrıca beyfendi direksiyon elektrikli bilddiğiniz üzere öyle her ustayım diyenede elletmeyin.Forumdaki arkadaşların gittiği iyi tanıdıkları ankarada sadık usta varmış toyota dörtnalş yolunuz düşerse onlardan fikir alın.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
servisler de dışarda yaptırıyorlar bana servis garantili tamir için 400 tl gibi bir fiyat verdi. yaptırdıkları yeri öğrenip ustayla test sürüşü yaptığımızda ses az sonra yapalım demişti. Ayrıca ustanın masasının üzerinde opel ve toyotanın gönderdiği parçalar için düzenlenmiş sevk irsaliyelerini görmuştüm.