Gönderen Konu: 2002-2007 Corolla Direksiyon Kutusu Arızası  (Okunma sayısı 96973 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür edildi
özcan bey teşekkür ederim. ses daha artacak demekki acaba tamir edilirse ses olayı keslecek zanedersem tahminen nekadar sürecek bu konuda bilgilendirirsen,z sevinirim. hayırlı geceler
   Bu gün konuyu konuştuk biraz.Ses yeni başladığı için çok az duyuluyormuş.Ses zamanla artar ve gerektiği dönemde gerekli müdahaleyi yaparız dedi.
   Bende bu gün Passat'ın 120 bin bakımını yaptırdım.Denge kolu tabla fişeğinide Sadık usta değiştirdi.Bu arada sohbet edebildik...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
   Tahmin edilen öyle.Belkide artmaz ve hiç bir şey olmaz.Siz yine hiç bir şey yokmuş gibi kullanın aracınızı.Srun nüksettiği zaman Sadık Usta tarafından giderilir.Şimdilik arabanızın keyfini çıkarın
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Özcan bey ilgin için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Yunus abi senin direksiyon kutusunda birşey yok canını sıkma :) son 2 gündür 5 tane direksiyon kutusu yaptık bu şikayetten dolayı ama onları bir görseydin ben binip arabama gidiyorum derdin. Emin olun sizin aracınızın direksiyon kutusunda hiçbirşey yok ;)
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
   Bekir bende yok dedim.Neden ortalığı karıştırıyorsun :D :D Bekir Passat'ın balataları duruyormu hala? Dün servis dosyasını kontrol ettiğimde 30.000 km'de Doğuş Balgat'ta değişmiş.Ön bir marka arka başka bir marka takılmış.Servise götürüpte bir sorayım "ne iş" diye....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Bekir kardeşim teşekkür ederim bizle çok ilgilendin, sesin direksiyon kutusundan geldiğini öğrenince canım sıkıldı tabiözelliklede garantisi yeni bitti, garanti bitmeden yetkili servise götürdüm ama adamlar okadar ilgisizki anlatamam sorun yok deyip bırakmışlardı. Bu arada özcan bey sağolsun direksiyon konusuyla çok ilgilendi,bir yönüyle sorunu şöyle hallettik ses artana kadar böyle bincez bakalım.
Yunus abi senin direksiyon kutusunda birşey yok canını sıkma :) son 2 gündür 5 tane direksiyon kutusu yaptık bu şikayetten dolayı ama onları bir görseydin ben binip arabama gidiyorum derdin. Emin olun sizin aracınızın direksiyon kutusunda hiçbirşey yok ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
   İçin rahat bir şekilde binin aracınıza...Ben sattıktan sonra ve yeni Corolla'larda ki bitmek tükenmek bilmeyen problemlerden sonra sizdeki kasa Corolla'nın değerini bir kez daha anladım Yunus bey...
   Şu an için araç yenilemek gibi bir şansım olsa ya 2006-2007 Corolla alırım başkada Toyota almam ya da tercihimi Audi'den yana kullanırım ki öylede olacak her halde...2002-2007 arası Corolla'lar buram buram kalite kokuyor :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Özcan bey bildiğin gibi 4 ay kadar 2009 corolla kullandım şahsi görüşüm corolla soldan aldığım keyfi yeni kasada bulamadım. özellikle şu kapı döşemeleri ve tutacaklar bu kadar kalitesiz olabilr.hayırlı geceler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
   2008 yılında askerden geldiğimde büyük bir araba ihtiyacı nedeniyle Doblo VIP almaya karar verdim.Zaten bineceğim tek Doblo modeli bu olur.Neyse öğretmen bir arkadaşım ile beraber gittik.Olursa onada Scudo VIP alacağız.Doblo'nun iç döşeme mazlemeleri bana çok basit geldi nedense.Corolla'ma binice anladım.Araç VIP olsada Corolla'daki kaliteyi yakalayamamıştı.Ama şimdiki mevcur Corolla ile karşılaştıracak olursam eğer VIP'ın malzemeleri daha kaliteli DURUYOR.En azından gıcırdamıyorlar...Bu nedenle alacağım Corolla 2002-2007 arası olur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0-
merhaba arkadaşlar 2003corolla aldım araba daha 25000 km de fakat ön taraftan ses gelmesi üzerine servise gittim direksiyon kutusu dediler sanayide de direksiyon kutusu dedi fakat kutuyu degiştirsende ses bir müddet sonra tekrarladıgını söylüyorsunuz  ankaradaki sadık ustanın bunu tamir ettigini okudum yardım ederseniz sevinirim arkadaşlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
özelden telefonumu verdim Engin bey, elimizden geldiği kadar yardımcı oluruz..
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '22
  • 4 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
yaklaşık 2 ay önce arabanın altından gelen ses üzerine Denzilide Toyota  Yarımca servisinde arabaya mekanik usta tarafından bakıldı yaklaşık 15 dakikalık incelemeden sonra aşağıdaki masraf çizelgesini çıkarttı

Direksiyon Kutusu: 1.304.-TL
Direksiyon Mafsalı: 414.-TL
Sol Ön Kaliper     : 175.-TL
Sağ Ön Kaliper    : 175.-TL
Direksiyon Kolonu: 1.472.-TL
İşçilik                : 260.-TL Toplam 3.800.-TL
 tabi ben bunları yapmadım yaklaşık 2 aydır ise devam ediyor.
Ancak yine Denizlide bulunan Özkan Toyota servisinde sorunun Direksiyon Kutusundan kaynaklandığını ve tornacıda 1 günlük işlemden sorunun giderileceği iletildi yalnız sesin biraz daha artsın sonra gel dendi maliyeti torna dahil 500.-TL olarak söylendi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Arkadaşlar bu foruma iyi ki üye olmuşum ya.Diğer Toyota forumlarında böyle konular yoktu.Benim aracım Corolla 2007  Sedan D-4D Plus Line 40. yıl özel üretim serisinden.Bu tıkırdama,25. bin km'den itibaren başladı.Servise gittiğimde,garantiden ''direksiyon kutusu'' değişti.Bu ses,bi süreliğine yok oldu.Sonra tekrar başladı.Geldik 40.000 Km'ye.40.000 Bakımı yapıldı,ben sesin yeniden gelmeye başladığını söyledim.Bu sefer direksiyon kutusu değil dediler.Bişiler yaptılar,ses bayağı bi azaldı.40.000  Bakımında yeni 4 adet lastik aldım.Michelin Energy Saver lastiği.Bu ses öncekine göre yok denecek kadar az.Özellikle lastik değiştirme işleminden sonra bu seste bayağı bir azalma söz konusu oldu.Önceki lastiğim aracı sıfır aldığımda takılı olan Bridgestone idi.İyi günler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
kayseri toyota aksoy 400 civarında bu arızanın garantili olarak yapılacağını söyledi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 20000
  • Model Yılı: '13
  • 2 kere teşekkür edildi
arkadaşlar 2005 corollamda aynı sorun vardı dün osmaniye selcuk otoda yaptırdım tık yok ve ömür boyu birşey olmucanı söylesi. direksiyon kutusunu tornaya yolladılar hepsi 300 tl aldılar. uzun zamandır araştırıyodum nasıl yapılcak diye hemen hemen hepsi yapıyor. sabnayide iyi bir usta bulun durumu anlatın hatta mümkünse daha önce bu işi yapıp yapmadığını sorun benim yaptırdığım yerde corolla dan ben 6. ymışım pek inanasım gelmedi ama gözümün önünde aynı sorundan bir tane corolla geldi onunki 320 tuttu sanırım torna farkı onunki çok daha yıpranmış. daha ayrıncı için yazışabilirim.
TRD Auris

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
2007 sol hb 35 binde aracımı bir hafta oldu alalı..araba temiz..konfor ve sürüş keyfinden de memnunum..ama malum ses için yaptığım küçük araştırma beni bu mecraya getirdi..suzuki swift marka aracımı suzuki ile neredeyse mahkemelik olduktan sonra satmıştım..girdiğim ilk yolda sesi duyunca sadece güldüm..suzukide sesin fren kaliperlerinden geldiğini söylemişlerdi ki haklılardı çünkü kaliperi yağlayınca ses kesiliyordu..bilmem artık toyota maceramız başlamış oldu ne yaparız bilmem..toyota kalitesi müthiş ama bu ses ne olacak şimdi diyorum:))...herkese kazasız sürüşler dilerim..ama müziğin volümünü açmak bence en kesin çözüm:))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Evet sevgili arkadaşlar.bu sorun bendede var.
2007 corolla HB kullanıyorum.garantisi bittikten kısa bir süre sonra
direksiyondan ses gelmeye başladı(özellikle stabilize yollarda)
servise gittim.arabayı incelediler ve arızanın direksiyon üst kolonda olduğu ve bunun
elektro/mekanik sistem olduğu ve bir sürü corolla sahibinin bu dertten sıkıntılı olduğunu
ancak bu arızanın kesinlikle sürücü hatasından kaynaklanmadığıda söylendi.
    değişim için 2300tl istendi.bende mademki bu arıza genel,sürücü hatası değil,
neden garantiden karşılanmıyor diye ısrar ettiysemde bir sonuç alamadım.
Konuyu toyota Türk e götürdüm.Onlarda garanti süresi bittiği için bunu üctetsiz değiğştiremiyeceklerin söylediler.
yani 2300tl yi vereceksin dediler.
Toyota alacakların  dikkatlerine sunmak istedim.
Ankarada olanlar için Oto sanayii şaşmazda sadece bu konuyla ilgili bir atelye buldum.
garantili olarak 200tl ye yapıyor.
Sonuç olarak 3.toyotamı kullanıyorum ama müşteri memnuniyeti diye bir kavram var,
ama sadece lafta.bir daha toyota almayacağım ve almak isteyenleride bu konuda bilgilendireceğim.hepinize kazasız sürüşler diliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
2006 MMT aynı sorun bende oldu 2007 yılında alt ve üst direksiyon kutusu değişti.( garantiden) 2 ay önce yine aynı sorun tekrar başladı. Tüm uğraşlara rağmen sonuç alamadım değişen malzemenin garantisi bitmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
 !!!(2006 corolla d-4d mmt sahibiyim. 15 gün kadar önce aracımın 60.000 km bakımını yaptırdım (garantisi bitmişti) servis sonunda aracımın baskı balata ve debriyaj motorunun (komple set) kampanya dahilinde (bedelsiz) değiştirileceği söylendi .Bu duruma oldukça sevindim tabii. servisten 10 gün sonra aradılar ve aracın baskı blata sistemi komle sıfırlandı.  süper oldu .Sanırım bu modellerde bir üretim hatası vardı. İlgili arkadaşların bilmesi istedim   ) !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür etti
bu sorun bende de var ama düşüncem şudur ki, kim ne derse desin çözülebilecek bi sorun değil. en azından özel servislerin alternatif çözümler üretmesiyle çözülebilir ancak. sonuçta her markada bazı kronik sorunlar var. renault veya fiat gibi araçlara binen seslerin nerelerden geldiğini anlayamaz.
gördüğüm kadarıyla japonlar arabalarını almanlar gibi ağır ve sert yapmıyorlar. daha esnek malzemeler kullanıyorlar. bu da böyle hafif seslere sebep olabiliyor. mesela 2004-2006 avensislerde ön konsülden de hafif tıkırtılar geliyor. alman araçları kaporta ve iç aksam açısından japonlardan bir adım önde. ama motor kalitesi olarak japon araçlarına yetişemiyorlar.(mersedes, bmw gibi özel markaları saymazsak..) tabi bunlar benim görüşüm.
bu sebeple ben sorunsuz araç bulmak yerine beni en az rahatsız edecek sorunları çıkaracak araçlara bakarım. çünkü sorunsuz araç olduğunu düşünmüyorum. motor teknolojisindeki kalite sebebiyle de toyotayı tercih ettim.