Gönderen Konu: 2002-2007 Corolla Direksiyon Kutusu Arızası  (Okunma sayısı 97826 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
2002-2007 Corolla Direksiyon Kutusu Arızası
« : Temmuz 28, 2008, 10:44:04 »
arkadaşlar 2002......2007 corolla da standart arıza olan bozuk yollarda direksiyon kutusundan gelen sesler hakkında bir araştırma yapmak istiyorum.eminimki bu konu hakkında daha önce tartışma yapılmıştır ama ben bu arızanın sıklığı konusunda anket bazında sizlerden yardım ve görüş almak istiyorum.öğrendiğim kadarıyla bu ufak sayılan tıkırtının maliyeti 2 milyar civarında.bende bir toyota sahibi olma yolunda olan bir arkadaşınız olarak bu konuda aydınlanmak istiyorum .ANKETİMİZE katılan arkadaşlara sonsuz saygılar...
toyota'sız adam

Toyota Club Türkiye

2002-2007 Corolla Direksiyon Kutusu Arızası
« : Temmuz 28, 2008, 10:44:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
İlk yazan ben olayım 2007 model corolla 4d4 sedan. Arıza 15 bininci km'den itibaren oluşmaya başladı. 20 bin bakımında direksiyon kolonu değişti. Ama arıza giderilmedi. En son geçen hafta arızanın direksişyondan değil fren kliperlerindeki boşluktan kaynaklanıyormuş sıktık deiler sonuç gene aynı.  >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • şaban demirel
    • facebook
barış bey bence siz onu servise götürün ve iki tane direksiyon kutusu varmış onlar arıza yapıyormuş değiştirsinler direksiyon kutularını.garanti birince eyvah demeyın.benım duyumlarım bunlar...

diğer yorum yazacak arkadaşlarda sizin gibi kaç kılometredeyken bu hatayı gördüklerinide yazarsa diğer kullanıcı ve corolla sahiplerinede ışık olur sanırım...
toyota'sız adam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Daha garantinin bitmesine var. 50 bin bakımda tekrar yineleyeceğim arıza bildirimini. Zaten servist de ses kesilmesse gelin biz parça değiştirmekten çekinmeyiz dediler..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
selam  
benim aracım 1993 model ama sıkıntı benzer sanırım
sonzamanlarda direksiyon kutusumu bilmiyorum bozuk yolda  ses gelmeye başladı
araba çalışmaz haldeyken direksiyonu sağ sola hızlı çevirince aynı ses geliyor
sanırım direksiyon kutusundan  :(
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Gökhan senin arıza rotbaşlarından gibi görünüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
benim araç yaris ama aynı sorunu daha önce bende yaşadım. bozuk yollarda direksiyondan ses geliyordu. sorunu uzun uğraşlar sonucu çözdük. direksiyonun elektirik motorundanmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
merhabalar; benim aracımda da aynı sorun var aracımı ankara'da rengi yok diye eskişehirden aldım yola çıktım direksiyondan ses geliyordu, 1000 bakımdan 60000 bakıma kadar her seferinde dile getirdim 30000km de direksiyon üst kolonu değişti ses azaldı ama sonradan yine arttı akota serviste ilgili görevli ses yok dedi toyan'a götürdüm ses var direksiyon kolonu değişmesi lazım dediler 1 hafta sonra aradılar aracımı bıraktım akşam almaya gittim hiçbir işlem yapmamışlar gerek duyulmamış böyle bir saçmalık olamaz sonradan tekrar akotaya gittim ses var ama çalışma boşlugu dediler aynı aracın station wagon olanını kullanıyoruz o araçta böyle bir ses yok garanti bitmesine de az kaldı tüketici hakları mahkemesine basvurmayı düşünüyorum istanbulda 55000km de ki auris sanzıman sorunu yüzünden mahkeme kazanıldı para iadesi ya da sorunsuz sıfır araç verilmesi yönünde , benim beklentim bunlar değil sorunumu adam akıllı ilgilenip çözsünler yeterli..
2007 TOYOTA COROLLA D4-D  plus line

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Merhaba,
Aracım 2006 Corolla HB. İkinci el aldığım için garanti sözkonusu değil.
Bozuk yolda tıkırtı çok fazla olmasa da var. Servise sordum, rotbaşlarından mıdır, eğer öyleyse değiştirelim dedim. Hayır direksiyondan dediler. 700-800 tl tutar isterseniz motoru yenileyelim ama bir süre sonra yine yapar dediler. Kuru tip direksiyon, çalışma boşluğu olduğu için bu ses normal dediler.
Araçtan çok memnunum, o yüzden dikkat etmedikçe belli olmayan bu kusurunu görmezlikten geliyorum.
2006 Corolla HB Terra D-4D MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
benzer sorun benim araçtada var. Rot diyen var zrot diyen var. Parke yolda belirgin oluyor. yarın kısmetse servise uğrayacağım. Araç garantiliydi ama lpg takıldı. Son durum yarın belli olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
merhaba arkadaşlar... bu konuyla ilgili üç veya dört defa yazdım,yine yazmak istiyorum. (ünv. tez konusu olabilir aslında)
2007 aracımı 18.000 km aldım aldığımdan beri bu sesten rahatsızım.servisle akraba olduk desem yeridir. sağolsun servis elemanları nazıma katlandılar.
bu sesten dolayı ;
iki defa direksiyon kolonu,
direksiyon mili,
fren kaliperleri
ön amortisörler,
ve alt direksiyon kutusu değiştiii.
sonuç: ses gene devam ediyor >:(
değişmedik parça kaldı mı? bilmiyorum. servisimi değiştirmek gibi bir alternatif denedim son umutla, yeni servisim teknik elemanla teste çıkardı, bozuk sayılabilecek yolda  denedi ses falan duyamadık tık yok,eve geldim. ertesi gün tıkırtı sesi maşallah devam ediyor. bu araba kesin beni sınıyor delirtebilirmiyim diye :wacko: bu arada garanti bitiyor 12.ayda
2007 corolla d4d plus line-
RAV4 vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Hocam değişecek bişey kalmamıs görünüyor.Bir kullanıcı arkadaş yanlış hatırlamıyorsam bu sese motor kulaklarınında neden oldugundan bahsetmişti.Birdaha ki servis işleminizde motor kulaklarına bakmalarınıda söylerseniz yardım edeceklerdir.İnşallah sorununuz çözersiniz can sıkıcı bir durum
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
inşaalah çözülür,hakikaten can sıkıcı bir durum...
2007 corolla d4d plus line-
RAV4 vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
merhabalar; benim aracımda da aynı sorun var aracımı ankara'da rengi yok diye eskişehirden aldım yola çıktım direksiyondan ses geliyordu, 1000 bakımdan 60000 bakıma kadar her seferinde dile getirdim 30000km de direksiyon üst kolonu değişti ses azaldı ama sonradan yine arttı akota serviste ilgili görevli ses yok dedi toyan'a götürdüm ses var direksiyon kolonu değişmesi lazım dediler 1 hafta sonra aradılar aracımı bıraktım akşam almaya gittim hiçbir işlem yapmamışlar gerek duyulmamış böyle bir saçmalık olamaz sonradan tekrar akotaya gittim ses var ama çalışma boşlugu dediler aynı aracın station wagon olanını kullanıyoruz o araçta böyle bir ses yok garanti bitmesine de az kaldı tüketici hakları mahkemesine basvurmayı düşünüyorum istanbulda 55000km de ki auris sanzıman sorunu yüzünden mahkeme kazanıldı para iadesi ya da sorunsuz sıfır araç verilmesi yönünde , benim beklentim bunlar değil sorunumu adam akıllı ilgilenip çözsünler yeterli..
   Arda bey umarım sorununuzu en kısa zamanda çözersin.Yalnız siden bir isteğimiz olacak.Profil bilgileriniz eksik.Bunları tamamlarsanız memnun olur ,teşekkürlerimizi sunarız.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '04
  • 7 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
ben aylarca uğraştım desem yeridir, derindere birşey yok ama direksiyon milini değişelim dediler , yine aynı,, soğudum artık toyotadan borcu bu ay bitti 2007 model. milyarlarca faiz ödeyip aldım ama tat bırakmadı bende. satıcam birdahada almayacağım pahalı araba. bir şain alıp binicem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
İnsanın zoruna gidiyor demi.Şahin olsa altı üstü ne diyeceksin.Bide bunu servisteki veya aşırı toyotacı arkadaşlara dediginz zaman bu toyota mercedes mi sandın diyorlar.Ee para nasıl kazanılıyor bazı ları bilmiyor..Valla hocam kök söktürün  mahkemeye verin ..2002 den sonra cıkan bizim kasa ve yeni nesil  corollalar elektrili direksiyon oldugu için bu arıza çogunda var bazılarındada yok.
merhaba arkadaşlar... bu konuyla ilgili üç veya dört defa yazdım,yine yazmak istiyorum. (ünv. tez konusu olabilir aslında)
2007 aracımı 18.000 km aldım aldığımdan beri bu sesten rahatsızım.servisle akraba olduk desem yeridir. sağolsun servis elemanları nazıma katlandılar.
bu sesten dolayı ;
iki defa direksiyon kolonu,
direksiyon mili,
Burda arkadaş herşeyini değişmiş ses gene var gene avr diyor..Ben bir önceki yorumumda bu sesin motor kulaklarından da geldigini söylemiştim.Servise gidip mücadeleye devam servis müdürü ile.
fren kaliperleri
ön amortisörler,
ve alt direksiyon kutusu değiştiii.
sonuç: ses gene devam ediyor >:(
değişmedik parça kaldı mı? bilmiyorum. servisimi değiştirmek gibi bir alternatif denedim son umutla, yeni servisim teknik elemanla teste çıkardı, bozuk sayılabilecek yolda  denedi ses falan duyamadık tık yok,eve geldim. ertesi gün tıkırtı sesi maşallah devam ediyor. bu araba kesin beni sınıyor delirtebilirmiyim diye :wacko: bu arada garanti bitiyor 12.ayda

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
vallahi ben derdimi anlatamıyorum. 2004 peugetim vardı bu kadar yol sesi iç mekanda tıkırtı ses vs yoktu. Mekanik hiçbir problem yaşamadım. motorouda bundan iyi devirleniyordu. toyota diye aldım ama bir daha uzak dururum herhalde. bu arada arabam daha 50.000km de yani çok km devirmişte değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 3 kere teşekkür etti
2. El kontrol'de aracınızda direksiyon boşluğu da var dedi servis ama bunu anlamanın göstergesi sayılan direksiyondan gelen sesi duyamadım ne düz yolda, ne de bozuk yolda.
Aşıksan vur saza, şoförsen bas gaza!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
   Vay be bir zamanlar Şaban abi arabayı alsammı diye konu açmıştı.Ama dün itibari ile alsammı dediği "incir ağacını" sattı.Abi hayırlı olsun.Alırsın bir tane geçici olarak :) :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Bu modellerde malesef kronik bir sorun sanıyorum ancak sadece bozuk yollarda değil aracınızı çalışır durumda iken direksiyonunu sağa sola hızlı bir şekilde salladığınızda tıkırtıyı duyacaksınız tabi sorun direksiyon kutusu ise. Ankarada olan arkadaşlar için 1 günlük torna tamiri ile bu sorun halledilebiliyor 2 yıl garantili olarak...
..Tüplü ve Öfkeli..