Gönderen Konu: 2002-2007 Corolla Direksiyon Kutusu Arızası  (Okunma sayısı 96977 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
arkadaşlar, 3-4 ay önce 2006 model toyota corolla hb otomatik 50000km de ikinciel bir araç aldım. arçtan memnunum fakat birkaç haftadır hafif çukurlarda ve taşlı yollarda direksiyonun alttaraflarından tıkırtı sesi gelmeye başladı. ayrıca hareket halinde değilken direksiyonu sağa sola çevirdiğimde hafif ses yapıyor normalmidir bilmiyorum. yetkili servise gösterdim direksiyon üst mafsalmı, şaftmı bunlara benzer birşeyin arızalı olduğunu ve komple değişebileceğini söylediler. yaklaşık 1500 tl civarında tutuyormuş. benzer şikayetleri okudum. ankaradayım bu sorunu uygun fiyata ve kalıcı çözebilecek ustaların olduğunu siteden öğrendim. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. sadecel özel bir servisi aradım 300 tl civarında bir yıl garantili yapabileceklerini aracı görmeden söylediler.bu konuda ankarada oldukları için Bekir ARTIRAN ve Davut SAKMAR beyin tanıdığı ustaların telefon veya adreslerini ileti veya bilkdogan@gmail.com adresine mail atabilirlerse sevinirim. kazasız sürüşlar diliyorum. ben aracı ilk sahibinden aldım. mekanik ve boya garantisi ne kadardır bahsettiğimiz direksiyonla ilgili parçalar garantiye giriyormu bigisi olan varsa bu konudada yardımlatınızı bekliyorum. site üyelerinin kendilerini tanıtığı bölüm onarım aşamasındaymış kendimle ilgili eksik bilgiler varsa onarım bitince tamamlayacağım.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
arkadaşlar direksiyon tıkırtısı için bedava çözüm. denemeye değer benim arabamda işe yaradı. usta test sürüşü yaparken dirksiyon seviyesiyle oynadı tıkırtının kesildiğini hissettim. sonra ben biraz daha aşağı aldım şu anda tıkırtı kalmadı sanki belki sonra tekrar yapabilir fakat direksiyon en üst seviyede tıkırtı var seviyeyi aşağı çekince bariz azalma oluyor. iyi sürüşler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
merhaba karabukten bır 2005 toyota corolla hb sahibiyim. bende aynı dertten müzdaribim. arabayı alalı 3 ay oldu. yaklasık 1 aydırda bu sınır bozucu tıkırtıyı cekıyorum. sanayıye gıttım fren kalıperlerı dedıler. tamam dedım degıstırdıler tornacıda yaptılar sonra taktılar. sanayı yolunda deneme fırsatım olmadı fakat stabılıze yola gırınce sorunun gıderılmedıgını sesın devam ettıgını anlayınca bıraz sınır bıraz moral bozuklugu ıle ustamı aradım. yarın getır bakalım dedıler tekrar sanayıye sonra aracı kaldırıp dıreksıyon kutusu dedıler. burada yeterınce soru ısaretı kaldı kafamda baska bır ustanın yanına gıttım orada gosterdım oda dıreksıyon rulmanlarından yada bılyelerınden dedı. tam olarakta anlamıyorum parça arıza vs. den. forumdan okudugum kadarıylada bı arkadasımız """"sol salıncağı söktük problem yoktu,daha detaylıca incelendiğinde salıncakdaki burc başlarının etrafını saran plastik contanın az bişey çatlamış olduğunu ve bundan ötürü direnci kaybolduğunu ve sesin burdan geldiğini farkettik,bunu değiştirdikden sonra sanki aracı yeni almış gibi oldum,ses yok olmuştu... bu şekilde de baktırmanı tavsiye ederim. """" gıbı farklı bır teshıs ve onarım gerceklestırmıs. sızın fıkrınız ve bu kronıklesmıs arızanın bır cozumunu bulan varsa benıde bılgılendırebılırmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '12
Merhaba arkadaşlar.
2002 MODEL 1.4 COROLLA TERRA HATCBACK ARACIM VAR
Aynı sorun bende de var. Aşırı derecede sinir bozucu bir ses. yetkili  Servis direksiyon kutusunun değişmesi gerektiğini söyledi ve uçuk bir fiyat belirledi. Yani 10 tane direksiyon kutusu nerdeyse benim arabanın değeri kadar... Değiştirince tekrar sesin geldiğini söyleyen arkadaşlar var. en iyisi tamir ettirmek. Fatih Doğanlı bey'e teşekkür ediyorum osmaniye'de nerede tamir ettireceğimi biliyorum artık. Herkese tıkırtısız direksiyonlar diliyorum....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
  • Kan Grubu: A+
merhabalar;

neredeyse tüm mesajları okudum ancak benim sorunumla aynı şey mi tam anlayamadım zaten bir sesi ustaya anlatırken çektiğim sıkıntıyı hiçbiryerde çekmiyorum desem yeridir :) birde aracın ustanın elindeyken sürekli duyduğunuz sesi çıkarmayacağı tutması bir an kendinizi deliymiş gibi hissetmenize yetiyor.

ben de kendi duyduğum sesten bahsedeyim. sadece sol önde hissettiğim bir durum bu. kasiste ya da stabilizede aşırı rahatsız etmemekle birlikte direksiyondan hissedebileceğim bir reaksiyon veriyor aracım. sanki bir boşluk varmış gibi. sizlerin bahsettiğide bu ise önerileriniz adım atmam için belirleyici olacaktır. Ankarada yaşıyorum( henüz tayin oldum). bu nedenle ankarada nereye güveneceğim konusundada fikrim yok. bu konudada önerileriniz gerçekten belirleyici olacaktır. birçok plakalıkta toyan görüyorum ama serviste canımı yakacaklarını bildiğimden alternatif arıyorum.

aracım 2006 corolla sol otomatik vites
Matematik sever, öğretir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir kere TOYOTA, hep TOYOTA
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi

bu gruba beni de dahil edin.  :argh:
Yumuşak huylu isem kim demiş uysal koyunum; kesilir belki ama çekmeye gelmez boynum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 140
  • Model Yılı: '03
  • 33 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
benim araçta da frene basınca tıkır tıkır diye bi ses geliyo alltan sıngırtı gibi frene basınca artıyo bozuk yolda giderken de az duyuluyo ses buda direksiyon la mı alakalı
2003 CoRoLLa TeRRa 1.6 VVT-İ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • COROLLA COROLLA
    • Koseoglu mobilya
2007 corolla hb aracım var bütün yürüyen aksam parçaları değişti neredeyse amortisör dahil fakat bu direksiyon kutusundan gelen ses beni çıldırtıyor bazen cok şiddetli bazen az geliyor ama herzaman var birazda lastik ve jant seçiminden tabi vuruntu sesleri fazla yollarda pek mükemmel ya biz yinede taktık 17inch leri.Garanti olayı bende bitti tabi ama şöyle bir duyum aldım değişse bile direksiyon kutusu kıssa bir süre sonra bu sesi yapıyormuş nedenini bilmiyorum ama ses olması berbat gerçekten.
K.K.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • COROLLA COROLLA
    • Koseoglu mobilya
Bu arada  Sayın Mesut Akın şahane bir corlla e 12 olmuş profildeki araç.Mümkünse mercekli el yapımı farlar nerede yapıldı öğrenmek isterim ve doğru dürüst bir marşpiyel bulamadım biraz modifiye olsun en azından profildeki resim benim aracım ama photoshop kullandım yani aracın öyle bir yapısı yok aslında. .Önerileriniz varsa sevinirim.Saygılar...
K.K.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Arkadaşlar benim TOYOTA COROLLA 1.6 LİNEA 2005 Model arabam var.Son zamanlarda direksiyonda sürekli artan bi tıkırtı sesi oldu.Servisinde direksiyon takımı değişecek dediler . işçilikle birlikte 1.800 tl dediler . bende bulunduğum yerde (TOKAT_TURHAL) da bi rot balans ustasına gösterdim.gaz-fren pedalının olduğu yere eğildi,orada küçük bir kapak söktü bir yeri sıktı.10 sn sonra geçmiş olsun daha yapmaz sesi dedi . ve daha ses yok ilk günkü gibi... biligi almak isterseniz e-posta adresim :   fdogan60@hotmail.com

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
 benim araçtanda direksiyon kutusundan ses geliyor,böyle idare ediyoruz...
2002 corolla 1.4 VVT-I HB

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • İlK SöZüm Son arabam Toyota :D
  • Kan Grubu: B-
ilk mesajı okuyarak cevaplıyorum bilmeden etmeden benim arabam corolla 1.4 d4d sedan 16 bin de 2011 kasa henüz bi sıkıntım yokta abi çok hafif ya elimden kayıp gidiyo valla :D
Gümüş gri '2011' Toyota Corolla 1.4 D4D Comfort MT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Bu arada  Sayın Mesut Akın şahane bir corlla e 12 olmuş profildeki araç.Mümkünse mercekli el yapımı farlar nerede yapıldı öğrenmek isterim ve doğru dürüst bir marşpiyel bulamadım biraz modifiye olsun en azından profildeki resim benim aracım ama photoshop kullandım yani aracın öyle bir yapısı yok aslında. .Önerileriniz varsa sevinirim.Saygılar...

Kemal bey selamlar, yorumunuz için teşekkür ederim öncelikle, farlar el yapımı evet, nerde yapıldı derseniz kendim yaptım :) bi farcıya gidip yaptırabilirsiniz ancak far yükseklik alçaklık ayarını kullanamıyorsunuz merceği çanakla beraber sabitliyorlar ama bende çalışıyor,  çok yakında burda nasıl yapıldığına dağir bi konu açıcam çünkü askere gitmeden önce bir arkadaşıma söz vermiştim yapıcam diye dün onun farlarına başladık ama şuan ölüyorum yorgunluktan çok çileli bir iş, yakından görmeyenler 2 3 saate biter sanıyor ama dün saat 5 te başladık  ve gece 12 de ancak  tek far bitti bu akşam diğerini bitiricez kısmet olursa :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
   2011 Corolla ile bozuk yola girmeye gör.Direksiyon hemen başlıyor tıkırtılara  >:(  >:(  >:(  2003 Corolla'da böyle bir problem yoktu...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
   2011 Corolla ile bozuk yola girmeye gör.Direksiyon hemen başlıyor tıkırtılara  >:(  >:(  >:(  2003 Corolla'da böyle bir problem yoktu...
Özcan abi bizim 2004 bizimkindede yok bu problem çoğu araçta var mı bizim kasada acaba ?
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
2002-2007 arası Corolla'larda kronikleşmiş sorun aslında.Ama bizimkinde böyle bir sorun yoktu.Şikayetçi oldugum tek husus ani frenlerde izini kaybetmesi ve yan rüzgarlardan çok etkilenmesiydi.Yeni Corolla'da hızlı giderken direksiyon elimden fırlayıp gidecekmiş hissi veriyor.Nedenini anlayamadım ama 110-120'den sonra hafif bir tırsma durumu oluyor.Sanki YUSUF abi ile tanısacakmısım gibi oluyor :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
2002-2007 arası Corolla'larda kronikleşmiş sorun aslında.Ama bizimkinde böyle bir sorun yoktu.Şikayetçi oldugum tek husus ani frenlerde izini kaybetmesi ve yan rüzgarlardan çok etkilenmesiydi.Yeni Corolla'da hızlı giderken direksiyon elimden fırlayıp gidecekmiş hissi veriyor.Nedenini anlayamadım ama 110-120'den sonra hafif bir tırsma durumu oluyor.Sanki YUSUF abi ile tanısacakmısım gibi oluyor :D :D
Abi valla bizim corolla ile erzuruma gittik geleli 3 gün oldu babam arabadan o kadar memnun kaldıki bizim araba yere basma konusunda çok iyi bence özellikle araç virajlara çok hakim ve çekişi çok iyi arabaanın bagajı ağzına kadar dolu araba yere sıfır gidiyor rampalarda bayılan meganelar kangolar fluenceler görüyorum bizim arabada gram bayılma yok lpg olmasına rağmen :D 
Hospital administrator :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
   Ramazan sorun zaten direksiyondaki tıkırtı.Başka bir memnuniyetsizlik yok...