0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
direksiyondan ses gelen bozuk yolda çok hafif frene dokunarak gidin eğer ses kesiliyorsa ses bendeki gibi fren kaliperinden geliyordur. ben kaliperi söktürdüm ama bir çözüm bulamadım garip bir tasarımı var. elle sertçe sallayınca oynuyor. frene dokunarak bozuk yolda gidersen ses kesiliyor.diyeceğim bir kontrol et boşa direksiyon kutusuna para verme.
Pimleri teflon ile bantlayıp ısıya dayanıklı gres ile takarsanız geçici çözüm bulabilirsiniz .Pimlere tornada sarıdan yeni yuva yaptırabilirsiniz tecrübeli bir ustada. Pimlerin geçtiği helozen şeklinmde oringin içine göre bir yay koyup banttan daha uzun süreli kullanabilirsiniz yay ömrünü tamamlyana kadar .Kaliper pimlerini değiştirebilirsiniz maliyeti epey pahalıymış duyduğum kadarı ile ve ilerleyen zamanlarda sorun tekerrür edebilir.Bu şekilde kullanabilirsiniz bir zararı olmaz kronik sorun aynı zamanda başka çözümlerde üreten veya üretmiş arkadaşlar vardır.
selam benim aracım 1993 model ama sıkıntı benzer sanırımsonzamanlarda direksiyon kutusumu bilmiyorum bozuk yolda ses gelmeye başladıaraba çalışmaz haldeyken direksiyonu sağ sola hızlı çevirince aynı ses geliyorsanırım direksiyon kutusundan
Kaliper pimlerine kendi orjinal gres ilavesinden başka bir müdahalede bulunmak tehlikeli ve hatalı olur.Evet ucuz değil ama yenilemek en garanti, huzur verici ve uğraştırmayan orjinal bir çözümdür.Fren gücünüzün yine ilk günki haline geldiğini gördüğünüzde ise o fiyatı hakkettiğini göreceksiniz.H serisi lastik kullanarak, tekerleğin yerdeki bozuk satıhlar nedeniyle titreşimlerini azaltmış oluruz, bu hem kaliper pimlerimizin, hem direksiyon sistemimizin ve hem de torpidomuzun daha sağlıklı kalmasını sağlamış olur.
O zaman 'Çalışıyorsa Elleme' mantıgı daha uygun olur bu durum ıcın. Gulun dıkenı dıyecegız