Gönderen Konu: 2002-2007 Corolla Direksiyon Kutusu Arızası  (Okunma sayısı 96959 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '21
  • 40 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
Ynt: 2002-2007 Corolla Direksiyon Kutusu Arızası
« Yanıtla #200 : Ağustos 07, 2013, 04:42:09 »
direksiyondan ses gelen bozuk yolda çok hafif frene dokunarak gidin eğer ses kesiliyorsa ses bendeki gibi fren kaliperinden geliyordur. ben kaliperi söktürdüm ama bir çözüm bulamadım garip bir tasarımı var. elle sertçe sallayınca oynuyor. frene dokunarak bozuk yolda gidersen ses kesiliyor.

diyeceğim bir kontrol et boşa direksiyon kutusuna para verme.
ustam aynen dedıgınızı yaptım frene basınca ses kesılıyor eee sımdı ne yapacagız onemlı mı yoksa sadece ses mı    yapar
Hayırlı bayramlar.....

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #200 : Ağustos 07, 2013, 04:42:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #201 : Ağustos 07, 2013, 10:39:41 »
Pimleri teflon ile bantlayıp ısıya dayanıklı gres ile  takarsanız geçici çözüm bulabilirsiniz .Pimlere tornada sarıdan yeni yuva yaptırabilirsiniz tecrübeli bir ustada. Pimlerin geçtiği helozen şeklinmde oringin içine göre bir yay koyup banttan daha uzun süreli kullanabilirsiniz yay ömrünü tamamlyana kadar .Kaliper pimlerini değiştirebilirsiniz maliyeti epey pahalıymış duyduğum kadarı ile ve ilerleyen zamanlarda  sorun tekerrür edebilir.Bu şekilde kullanabilirsiniz bir zararı olmaz kronik sorun aynı zamanda başka çözümlerde üreten veya üretmiş arkadaşlar vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #202 : Ağustos 07, 2013, 10:50:43 »
Pimleri teflon ile bantlayıp ısıya dayanıklı gres ile  takarsanız geçici çözüm bulabilirsiniz .Pimlere tornada sarıdan yeni yuva yaptırabilirsiniz tecrübeli bir ustada. Pimlerin geçtiği helozen şeklinmde oringin içine göre bir yay koyup banttan daha uzun süreli kullanabilirsiniz yay ömrünü tamamlyana kadar .Kaliper pimlerini değiştirebilirsiniz maliyeti epey pahalıymış duyduğum kadarı ile ve ilerleyen zamanlarda  sorun tekerrür edebilir.Bu şekilde kullanabilirsiniz bir zararı olmaz kronik sorun aynı zamanda başka çözümlerde üreten veya üretmiş arkadaşlar vardır.

Kaliper pimlerine kendi orjinal gres ilavesinden başka bir müdahalede bulunmak tehlikeli ve hatalı olur.

Evet ucuz değil ama yenilemek en garanti, huzur verici ve uğraştırmayan orjinal bir çözümdür.
Fren gücünüzün yine ilk günki haline geldiğini gördüğünüzde ise o fiyatı hakkettiğini göreceksiniz.

H serisi lastik kullanarak, tekerleğin yerdeki bozuk satıhlar nedeniyle titreşimlerini azaltmış oluruz, bu hem kaliper pimlerimizin, hem direksiyon sistemimizin ve hem de torpidomuzun daha sağlıklı kalmasını sağlamış olur.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #203 : Ağustos 07, 2013, 11:01:05 »
Alıntı yapılan: (Gizli Üye)
selam
benim aracım 1993 model ama sıkıntı benzer sanırım
sonzamanlarda direksiyon kutusumu bilmiyorum bozuk yolda  ses gelmeye başladı
araba çalışmaz haldeyken direksiyonu sağ sola hızlı çevirince aynı ses geliyor
sanırım direksiyon kutusundan  :(
Aracimiz calismiyor iken sakin direksiyonu saga sola cevirmeyinz cok zara veriyor
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '21
  • 40 kere teşekkür etti
  • 34 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #204 : Ağustos 07, 2013, 12:32:57 »
Kaliper pimlerine kendi orjinal gres ilavesinden başka bir müdahalede bulunmak tehlikeli ve hatalı olur.

Evet ucuz değil ama yenilemek en garanti, huzur verici ve uğraştırmayan orjinal bir çözümdür.
Fren gücünüzün yine ilk günki haline geldiğini gördüğünüzde ise o fiyatı hakkettiğini göreceksiniz.

H serisi lastik kullanarak, tekerleğin yerdeki bozuk satıhlar nedeniyle titreşimlerini azaltmış oluruz, bu hem kaliper pimlerimizin, hem direksiyon sistemimizin ve hem de torpidomuzun daha sağlıklı kalmasını sağlamış olur.

O zaman 'Çalışıyorsa Elleme' mantıgı daha uygun olur bu durum ıcın. Gulun dıkenı dıyecegız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #205 : Ağustos 07, 2013, 12:58:53 »
O zaman 'Çalışıyorsa Elleme' mantıgı daha uygun olur bu durum ıcın. Gulun dıkenı dıyecegız

Kişiye göre değişir, ya çıkan seslerle sürüşe devam edersiniz yada değiştirirsiniz, zira eninde sonunda değişmek zorunda kalacaksınız, balatalar daha çabuk eskir, freninizin anlık performansı zayıf olur.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2011 comfort extra
  • Kilometre: 85000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #206 : Mayıs 04, 2017, 18:44:37 »
iyi günler..tıkırtı için Karabük te hangi ustaya gitmiştiniz?..muscalbey@hotmail.com özelden yazabilir misiniz..
Mustafa ÇALIK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '05
  • 17 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #207 : Mayıs 05, 2017, 00:50:28 »
bende daha önce 2000 corolla vardı. ses soluk yoktu.
2005 model var şimdi 110000 de kaliperler, direksiyon kutusu, ön takımdan gelen sesler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #208 : Mayıs 06, 2017, 23:11:39 »
2006 dizel Corolla aracım var. Sarsıntılı yollarda tıkırtı sesi geliyor. Bartın da direksiyon tamiri yapan olmadığı için genel işlem yapan birkaç ustaya gösterdim. daha doğrusu deneme sürüşü yaptılar birde ön takımı kontrol ettiler direksiyon kutusu dediler. Ankara da yaptırmamı önerdiler. Forumlarda değişik yorumlar var. Üst kolondan olabilir...Benim tıkırtı dışında hiçbir şikayetim yok. Düz yolda hatta çukurlu yollarda bile gayet iyi  sarsıntı olunca tıkırtı oluyor. Önerileriniz var ise memnun olurum. Samsun da Recep Usta varmış öyle okudum forumlardan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 200000
  • Model Yılı: '05
  • 17 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #209 : Mayıs 08, 2017, 01:23:39 »
bende 2005 sol var on taraftan özellikle sol taraftan inanılmaz ses geliyor. Düşük viteslerde dönerken lastiklerden kütürtü geliyor. Acaba seçilen lastikle mi ilgisi var? Ben orijinali 60 15 iken lastkçinin lafına kanarak 65 15 aldım ses arttı gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 97000
  • Model Yılı: '10
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #210 : Mayıs 31, 2017, 02:37:57 »
aynı şekilde bendede vardı servis 2700 istedi tabi yaptırmadım heralde bir sıkıntı yaratmıyormuş sesten başka.