0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar uzun uğraşlar sonucunda sorunum çözüldü şu an aracımda hiçbir ses kalmadı. Kısaca sizleri bilgilendireyim 30000 bakımda Akota serviste üst kolon garantiden değişti ses devam etti her bakımda söyledim ses olmadığını iddia ettiler ya da normal diye geçiştirdiler. Yaz sonlarında Toyan'a götürdüm test yapıldı ses oldugunu kabul ettiler sipariş veriyoruz garantiden üst kolonunuz tekrar degişecek dediler. 1 hafta sonra aradılar aracı bıraktım akşam almaya gittim aynen duruyor degişime merkez izin vermedi 1 kez garantiden degişmiş dediler. Müşteri hizmetlerini aradım sonuç çıkmadı 1 ay sonra bir yetkili aradı yardımcı olamayız dedi. En son 10 gün önce Reis Lider servise götürdüm Özgür Usta diye bir usta geldi aracı test etti sorunun bazı araçlarda olduğunu ileride bir masraf açmayacağını izah etti daha sonra servis ve garanti ile görüştü ve garantiden değişim yapılacağını söyledi. 3 ya da 4 gün sonra aradılar aracı sabah bıraktım akşam aldım. Direksiyon üst kolonu garantiden değişmiş ve aracımda en ufak bir ses yok. Faturasını da aldım 1290TL direksiyon üst kolonu, 75TL de sökme takma işçilik ücreti. Merak ettiğim 3 serviste Toyota Yetkili Servisi değil mi eğer öyleyse neden sadece Reis Lider bu sorunu çözebildi ? Ankarada ki tüm servisleri gezdim ve ve 2 yıl sonunda sorunum çözülebildi. Sonuç olarak su an aracın direksiyonunda en ufak bir ses bile yok teslim alırken zamanla belki yine ses yapabileceğini bildirdiler ama aynı sorunu yasayanların bilgisi olsun istedim...
arkadaslar benım aracımdada aynı sıkıntı var dı ben dörtnal toyota goturdum sadık usta dıreksıyon ust kutusunu sok tu ve tamır ettı sıkıntım gıttı en ufak bi ses kalmadı ama bunun icin yarım gününü bana ayırdi ve de ben cok memnun kaldım...
direksiyonun yanlarında iki vida var onları sökünce direksiyon cıkarmı bilen varsa yazsın lütfen
herkese merhabalar. ben yeni üye oldum. aracım 2007 corolla plusline. bu araç 2007 yılında 40. yıla özel üretilmiş. ne sol nede terra. aracı 2008 yılı ocak ayında ikinci el olarak aldım.20000 km deydi. alır almaz bakıma gittim. aracın neyi var neyi yok bileyim istedim. herneyse, direksiyondan bir tıkırtı geliyordu, bakıma gittiğimde bunu da söyledim. bakım sonrasında aracın direksiyon kolonunda sorun olduğunu, garanti kapsamında değişeceğini söylediler ve 1 hafta içinde değiştirdiler. değişim olduktan yaklaşık 1 ay sonra aynı ses yüzünden servise gittim. yine direksiyon kolonunda arıza olduğunu ve tekrar değişeceği söylendi. değişti nitekim. bu sefer 2 gün sonra aynı ses... yine servis yolu tutuldu tabi. serviste hem direksiyon kolunu hemde direksiyon kutusu değişti. ama sorun giderilemedi ve bir ay sonra yine aynı ses. fakat parça 3 sefer değiştiği için servis istanbuldan teknik eleman geleceğini ve aracı test edeceğini söyledi. tam 5 ay teknik elemanın gelmesini bekledim. gelen arkadaş araçta ses olduğunu ancak bu parça değişse bile ilerleyen zamanlarda bu sesin tekrar olacağını söylemesine rağmen genel müdürlüğe "araçta ne stabilize ne de asfalt yolda ses yoktur" şeklinde rapor vermiş. genel müdürlüğe mail attım, telefon açtım ama doğru düzgün ilgilenilmedi. garanti şartlarında "bir mal 1 yıl içinde 3 den fazla aynı arızayı veriyorsa tüketici malın değişimini talep edebilir" şeklinde bir ibare var. bu maddeye istinaden dava açtım bende. bakalım sonuç ne olacak. ama şunu söyleyeyim resmen soğudum araçtan. davanın olumlu yada olumsuz sonuçlanması fark etmiyor, sonuçlanır sonuçlanmaz satacam arabayı.
Yunus bey bu kadar temiz arabanız varken satmayı aklınızdan geçirmeyin bile (bence)....