Gönderen Konu: 2002-2007 Corolla Direksiyon Kutusu Arızası  (Okunma sayısı 96960 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Arkadaşlar merhaba sitenin yeni üyesiyim. Aracım Corolla 2003 1.4 Terra. Araç 4 yıldır bende. İlk aldığımdan beri bozuk yolda alttan ses geliyor. Geçen yıl özel bir servise götürdüm. Alt takımdan dediler. Alt takımın hemen hemen tamamını değiştirdim. Hem yenilensin hemde tekrar bir sorun çıkarmasın dedim. Fakat ses azalmasına rağmen tamamen geçmedi. Geçenlerde servise gittim. Ön düzene soktular, direksiyon kutusu arızası dediler. Ama yenisini alacak gücüm yok. Tamiri olabiliyormuş. Hatta tamirini yaan ve 1 yıl garanti veren bir yer buldum.Değişecek parçasına göre 150 ile 250 TL arasında tutar dediler. Yaptıklarında herhangi bir şikayet olmamış. Tamir ettiren arkadaşlar varsa, tekrar sorun yaşayıp yaşamadıklarını, tamirin ne kadar sağlıklı olacağını bildirirlerse sevinirim. Saygılar.
champ35-izmir

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
 O zaman sizi Tanışma bölümümüzde biraz tanıyabilir miyiz Hüseyin Bey?
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
bu arabaların kanser olmuş sorunu, çok şükür benim arabada yok inşallah arıza çıkarmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Merhabalar uzun uğraşlar sonucunda sorunum çözüldü şu an aracımda hiçbir ses kalmadı. Kısaca sizleri bilgilendireyim 30000 bakımda Akota serviste  üst kolon garantiden değişti ses devam etti her bakımda söyledim ses olmadığını iddia ettiler ya da normal diye geçiştirdiler. Yaz sonlarında Toyan'a götürdüm test yapıldı ses oldugunu kabul ettiler sipariş veriyoruz garantiden üst kolonunuz tekrar degişecek dediler. 1 hafta sonra aradılar aracı bıraktım akşam almaya gittim aynen duruyor degişime merkez izin vermedi 1 kez garantiden degişmiş dediler. Müşteri hizmetlerini aradım sonuç çıkmadı 1 ay sonra bir yetkili aradı yardımcı olamayız dedi. En son 10 gün önce Reis Lider servise götürdüm Özgür Usta diye bir usta geldi aracı test etti sorunun bazı araçlarda olduğunu ileride bir masraf açmayacağını izah etti daha sonra servis ve garanti ile görüştü ve garantiden değişim yapılacağını söyledi. 3 ya da 4 gün sonra aradılar aracı sabah bıraktım akşam aldım. Direksiyon üst kolonu garantiden değişmiş ve aracımda en ufak bir ses yok. Faturasını da aldım 1290TL direksiyon üst kolonu, 75TL de sökme takma işçilik ücreti. Merak ettiğim 3 serviste Toyota Yetkili Servisi değil mi eğer öyleyse neden sadece Reis Lider bu sorunu çözebildi ? Ankarada ki tüm servisleri gezdim ve ve 2 yıl sonunda sorunum çözülebildi. Sonuç olarak su an aracın direksiyonunda en ufak bir ses bile yok teslim alırken zamanla belki yine ses yapabileceğini bildirdiler ama aynı sorunu yasayanların bilgisi olsun istedim...

Değişen bir yedek parça 2 yıl garantilidir. Aynı arızayı yinelerse değişmesi gerekir. Benim arazın direksiyon kolunu 2. kez değişti garanti kapsamında. İlk bir ay süperdi tık yoktu. Ama ilerleyen zamanlarda eskisine döndü. Ben alıştım artık takmıyorum ( öğrenilmiş çaresizlik mi ) stabil yada parkeli bir yola girilmediği sürece mesele yok..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
Benım degıl ama arakadasımın basına geldı 2004 1.6 sedan corolla aracının dıreksıyon kutusundan ses gelıyordu servıse gittiğinde bu kasada normal ust kolondan gelyor 500 tl masrafı var demısler tabıı arkadasımın garantısı olmadıgından yaptırmamıs ve bu olaydan yaklasık 2 ay sonra tekırdagdan gelırken dıreksyon bırden agırlasmıs zarzor canakkaleye gelmıs ve aracı sanayiye tamıre goturdugunde ogrenmıstı aracın ust kolonu patlamıs ve bılyelerını kırmıs yaklasık 2.000 tl masraf yapmıstı cocuk ve araba her zaman arıza ısaretı verıyor hala sonmuyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
arkadaslar benım aracımdada aynı sıkıntı var dı ben dörtnal toyota goturdum sadık usta dıreksıyon ust kutusunu sok tu ve tamır ettı sıkıntım gıttı en ufak bi ses kalmadı ama bunun icin yarım gününü bana ayırdi ve de ben cok memnun kaldım...
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
arkadaslar benım aracımdada aynı sıkıntı var dı ben dörtnal toyota goturdum sadık usta dıreksıyon ust kutusunu sok tu ve tamır ettı sıkıntım gıttı en ufak bi ses kalmadı ama bunun icin yarım gününü bana ayırdi ve de ben cok memnun kaldım...

Bekir bey bu konuda işten anlayan usta kimse adresini yerini söylerseniz seviniriz.o tarafa yolum düşerse yaptırmayı düşünüyorum.
2007 corolla d4d plus line-
RAV4 vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar direksiyon sorununa çözüm bulan varsa lütfen buraya yazsın.(adres, fiyat, memnuniyet. )Sanırım reklam olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
direksiyonun yanlarında iki vida var onları sökünce direksiyon cıkarmı bilen varsa yazsın lütfen

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti

direksiyonun yanlarında iki vida var onları sökünce direksiyon cıkarmı bilen varsa yazsın lütfen
O vidaları sökünce direksiyon hava yastığını çıkarabilirsiniz. Akabinde de direksiyon siminin göbeğindeki somunu sökmelisiniz. Yalnız o simidi çıkardıktan sonra altta kalan sarı renkteki spirali çevrilmemesi gerekli. Aksi halde o spiral bozulur ve yenisi de 400-500 TL kadar maliyetlidir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
herkese merhabalar. ben yeni üye oldum. aracım 2007 corolla plusline. bu araç 2007 yılında 40. yıla özel üretilmiş. ne sol nede terra. aracı 2008 yılı ocak ayında ikinci el olarak aldım.20000 km deydi. alır almaz bakıma gittim. aracın neyi var neyi yok bileyim istedim. herneyse, direksiyondan bir tıkırtı geliyordu, bakıma gittiğimde bunu da söyledim. bakım sonrasında aracın direksiyon kolonunda sorun olduğunu, garanti kapsamında değişeceğini söylediler ve 1 hafta içinde değiştirdiler. değişim olduktan yaklaşık 1 ay sonra aynı ses yüzünden servise gittim. yine direksiyon kolonunda arıza olduğunu ve tekrar değişeceği söylendi. değişti nitekim. bu sefer 2 gün sonra aynı ses... yine servis yolu tutuldu tabi. serviste hem direksiyon kolunu hemde direksiyon kutusu değişti. ama sorun giderilemedi ve bir ay sonra yine aynı ses. fakat parça 3 sefer değiştiği için servis istanbuldan teknik eleman geleceğini ve aracı test edeceğini söyledi.
tam 5 ay teknik elemanın gelmesini bekledim. gelen arkadaş araçta ses olduğunu ancak bu parça değişse bile ilerleyen zamanlarda bu sesin tekrar olacağını söylemesine rağmen genel müdürlüğe "araçta ne stabilize ne de asfalt yolda ses yoktur" şeklinde rapor vermiş. genel müdürlüğe mail attım, telefon açtım ama doğru düzgün ilgilenilmedi. garanti şartlarında "bir mal 1 yıl içinde 3 den fazla aynı arızayı veriyorsa tüketici malın değişimini talep edebilir" şeklinde bir ibare var. bu maddeye istinaden dava açtım bende. bakalım sonuç ne olacak. ama şunu söyleyeyim resmen soğudum araçtan. davanın olumlu yada olumsuz sonuçlanması fark etmiyor, sonuçlanır sonuçlanmaz satacam arabayı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
 Miraç Bey sizi öncelikle Tanışma bölümünde tanıyabilir miyiz?
 Bu arada yaşadığınız sıkıntılar için Geçmiş Olsun demekten başka bir şey gelmiyor elimden. Umarım davanız istediğiniz gibi sonuçlanır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
herkese merhabalar. ben yeni üye oldum. aracım 2007 corolla plusline. bu araç 2007 yılında 40. yıla özel üretilmiş. ne sol nede terra. aracı 2008 yılı ocak ayında ikinci el olarak aldım.20000 km deydi. alır almaz bakıma gittim. aracın neyi var neyi yok bileyim istedim. herneyse, direksiyondan bir tıkırtı geliyordu, bakıma gittiğimde bunu da söyledim. bakım sonrasında aracın direksiyon kolonunda sorun olduğunu, garanti kapsamında değişeceğini söylediler ve 1 hafta içinde değiştirdiler. değişim olduktan yaklaşık 1 ay sonra aynı ses yüzünden servise gittim. yine direksiyon kolonunda arıza olduğunu ve tekrar değişeceği söylendi. değişti nitekim. bu sefer 2 gün sonra aynı ses... yine servis yolu tutuldu tabi. serviste hem direksiyon kolunu hemde direksiyon kutusu değişti. ama sorun giderilemedi ve bir ay sonra yine aynı ses. fakat parça 3 sefer değiştiği için servis istanbuldan teknik eleman geleceğini ve aracı test edeceğini söyledi.
tam 5 ay teknik elemanın gelmesini bekledim. gelen arkadaş araçta ses olduğunu ancak bu parça değişse bile ilerleyen zamanlarda bu sesin tekrar olacağını söylemesine rağmen genel müdürlüğe "araçta ne stabilize ne de asfalt yolda ses yoktur" şeklinde rapor vermiş. genel müdürlüğe mail attım, telefon açtım ama doğru düzgün ilgilenilmedi. garanti şartlarında "bir mal 1 yıl içinde 3 den fazla aynı arızayı veriyorsa tüketici malın değişimini talep edebilir" şeklinde bir ibare var. bu maddeye istinaden dava açtım bende. bakalım sonuç ne olacak. ama şunu söyleyeyim resmen soğudum araçtan. davanın olumlu yada olumsuz sonuçlanması fark etmiyor, sonuçlanır sonuçlanmaz satacam arabayı.
Miraç bey aramıza hoş geldiniz.aynı araç bende de var. bu konuyla ilgili defalarca forumda sıkıntımı dile getirdim,sizi çok iyi anlıyorum. dava sonucunuzu merakla bekliyorum doğrusu , inşaallah hayırlısı olur.bize de emsal olur! selamlar...
2007 corolla d4d plus line-
RAV4 vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
çok teşekkür ederim hoşbulduk.
aracı aldığımdan beri aynı sesin devam ediyor olması zaman zaman psiklojimi bile etkiliyor selman bey :) mesela 2 hafta önce debriyaj üst merkezini değiştirdiler. ondan da ses geliyordu :) ama şimdi de bir gıcırtı var. anlayabilmiş değilim yeni değişen bir parça hemen nasıl arıza verebiliyor.sanırım benim aracım "kusurlu araç" sınıfında. aracı da çok dikkatli kullanmama rağmen hiç performans alamadım desem yeridir. arabayı aldığım dönemde "toyota" alarak çok isabetli bir tercih yaptığımı söylemişti herkes. ama sanırım ben buna katılmıyorum artık :) ve yeni bir araç alacak olduğumda "toyota" bakılacaklar listesinde olmayacak, hele bu son, dünyayı sallayan gaz pedalı olayından sonra....
bu arada dava sonucunu bende çok merak ediyorum sonuçlandığı anda buradan bilgi verecem...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 500
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar 19 bin km de corolla sol var garantisi 1 ay önce bitti ve ben aracımda çok hafiften cıt cıt sesi geliyor yani direksiyon arızası var anlayacağınız. bildiğiniz gibi dörtnalda sadık usta  kafana takma hiç bir sorun olmaz diyor çünkü yenisini taksan dahi belli bir süre sonra tekrar yapar. bende kafaya takmamaya çalışıyorum ama sanki ses gittikçe yükseliyor. sırf bundan dolayı garip gelebilir ancak satmak aklımdan geçiyor ancak yeni araba bulurmuyum muhtemelen iç dizaynını sevmesemde yeni kasa aklımdan geçiyor, öte taraftan bukadar temizini bulabilirmiyim bilmiyorum sizce ne yapsam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
   Yunus bey bu kadar temiz arabanız varken satmayı aklınızdan geçirmeyin bile (bence)....
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
özcan bey çıt çıt sesi canımı çok sıktı aslında bugün okulda öğretmen arkadaşalr temiz araba bulamıyorlar, dediğiniz gibi bunla yetinmekte fayda var
   Yunus bey bu kadar temiz arabanız varken satmayı aklınızdan geçirmeyin bile (bence)....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
   Bencede yani Yunus bey..Aslında Bekir'in aracındaki seste onamı benziyordu ne...Bakıma gittiniz mi? Sadık usta ne dedi...Yeniside aynısını yapar demiş ama detaya  falan gridimi acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Özcan bey sadık ustanın dediğine göre ses farkedilmeyecek kadar az, ses arttığı zaman tamirini yaparız ve bir yıl garanti veririz diyor. ondan bende sadık ustanın dediğini yapcam . ayrıca yenisini taksan belli süreden sonra tekrarlanacaktır diyede belirtti. bir ara sadık ustamı tekrar bir ziyaret etcem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
   Bu gün konuyu konuştuk biraz.Ses yeni başladığı için çok az duyuluyormuş.Ses zamanla artar ve gerektiği dönemde gerekli müdahaleyi yaparız dedi.
   Bende bu gün Passat'ın 120 bin bakımını yaptırdım.Denge kolu tabla fişeğinide Sadık usta değiştirdi.Bu arada sohbet edebildik...