Gönderen Konu: 2002-2007 Corolla Direksiyon Kutusu Arızası  (Okunma sayısı 97825 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '12
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Dün yine bu forumda arkadaşın biri direksiyon ayarını aşağıya alın ses azalır demişti (tıkırtı) dün eve gidince ilk işim bunu denemek oldu kısa bir tur yaptım,denedim vede sonuç gayet iyiydi.Herkese tıkırtısız sürüşler dilerim. :alkis: :alkis: :alkis:

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
aynı şikayetten dolayı gittiğim yetkili servis bana direksiyon kutusu ve amortisör değişecek dediler = 2000 tl ,arkama bakmadan çıkıp gittim  :islik:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Arkadaşlar, 29.12.2009 tarihinde yazmış olduğum mesaja istinaden şu an yazma gereği duyuyorum. Aracım 2003 model 1.4 Terra. Direksiyon kutusunu tamier ettirdim (1 yıl garantili). Hiç bir şey değişmedi. Hatta daha da kötü oldu. Direksiyon sertleşti. D.reksiyonu çevirdikten sonra kendim toplamak zorunda kaldım. Çok sertleşti. Zamanla yumuşar dediler. Gerçekten yaklaşık 1000 km sonra yumuşadı. Ama ses tekrar başladı. Yapmış olduğum 300 TL masrafla kaldım. Ben de 117.000 km deki tertemiz aracımı istemeye istemeye satışa çıkartıp sattım. Belki bilmek isteyenler olur dedim. Direksiyon kutusunun tamiri de bir işe yaramıyor. Herkese sağlıklı günler.
champ35-izmir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 301122
  • Model Yılı: '05
  • 5 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Direksiyonla bende çok uğraştım. İlk olarak tornacıda bişeyler yaptılar düzelmedi(300TL). Daha sonra yetkili servisten ayrılıp kendine özel servis açan birini önerdiler oraya gittim tam 1 gün boyunca benim arabayla uğraştılar güzelce heryerini söktüler yağladılar tıkırtı burcu dedikleri parçayı gösterdiler bundan dediler bende ümitlendim. 2 gün ses kesildi üçüncü gün yine aynı oldu(400TL). Sonuç olarak istanbullu taksicileri refarans olarak aldığım corolla taksi sevdam direksiyon sesi yüzünden geçen hafta itibariyle son buldu ve bu yüzden arabamızı değiştirdik. Tek çare servis diyorum. Paşalar gibi verecez 1500TL+işcilik araba yeni gibi olacak. Orda burda verilen sözlere güvenmeyeceksiniz. Yoksa benim gibi 700 TL paranız gider ve çözüm bulamazsınız. Bursadan selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • sevdiklerinize zaman ayırın. Zamanınız azalıyor...
  • Kilometre: 11600
  • Model Yılı: '23
  • 3 kere teşekkür etti
2002-2007 arasının en büyük hastalıklarından biri   mil boşluğundan kaynaklanan alt direksiyon kutusu diye geçiyor... ankaradaki arkadaşlar  şaşmaz sanayisinde  yapan ustalar var .. serviste deli para çekiyorlar haberiniz olsun ... 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
demekki toyota 2002 yılından beri aynı kronik hatayı çözememiş arkadaşlar. benim araç 2011 corolla aynı problemi ben de yaşadım ki araç daha 1000 km deydi. direksiyon kolonu, mafsalı ne varsa değişti garantiden. toplam 2500 lirayı buluyor kdv+işçilikle.şükür ki garantiliydi araba yoksa ocağımıza şık bir incir ağacı dikecekti  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
arkadaslar aynı dertten bende cok cektım karabukteyım gıtmedıgım yer kalmadı en sonunda bır ustaya gıttım dıreksıyonun altını soktu bır kac vıda sıktı sımdı masallahı var. (15 tl ) vererek bu ısı hallettım. bana da dıreksıyon kutusu demıslerdı. ıyı bır arastırma yapın bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Şöhret...Zaten sahibim.Şimdi paraya ihtiyacım var.
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
2008 corollamda 40 bin kmlerde direksiyon kısmında aynı tıkırtılar gelmeye başlamıştı.geçen hafta 40 bin bakıma götürdüğümde şikayetimi söyledim.direksiyonun vidaları gevşemiş,vidalar sıkılmış.araçta ses kalmamıştı......problem giderildi.
2011 Corolla 1.4D mmt

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Benim corolla 2005 te de aynı sorun vardı. Servis 2000 tl dedi. Bulunduğum yerde. (TOKAT) bir tamirciye gösterdim. Direksiyon altını söktü. Bi kaç vida ayarladı. Şimdi tık yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür edildi
bizim corolladada var sanki civata düşmüş gibi bir ses geliyor almadan önce servis kayıtlarında görünüyordu düzelmiş denmişti bize ama düzelmemiş demekki...
Opel VecTRa C 2oo5 Comfort
Toyota CoroLLa E12 2004 Sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar merhaba,

Hatırlarsanız bu tıkırtılar Renault 9 Broadway'in de olmazsa olmazlarındandı. Onlar kuru tip direksiyona sahip olduklarından direksiyon kutusu içinde titreşimleri absorbe eden fiber veya plastik malzemeden yapılmış tıkırtı burcu denen malzemeye sahiptiler.

Yalnız bu burç bildiğim kadariyle hidrolik veya elektrik takviyeli direksiyon kutularında bulunmamaktadır. Bizimkilerde direksiyon milinin kutusunun içine girdiği yerde bu boşluğu alan ve sıkılığını limitler dahilinde tutan büyükçe bir somun bulunuyor.

Direksiyon tıkırtılarınız varsa serviste veya tamircinizde bunu 1, 1.5 veya 2 tur sıktırınız. Önceleri belki dönüşlerde kendini toplayamayacaktır ama kısa sürede orjinal gibi olacaktır.

Burada asıl sorun bizim kullanma şeklimiz veya aracın malzeme kalitesi değildir. Sorunu yollarımızın kalitesi oluşturmaktadır. Avrupa veya Japonyadaki üreticiler kendi yol şartlarına göre parçaların dizaynını ve kalitesini ayarlamaktadırlar. Bizim yollarımız düzelene kadar Mercedes ve BMW sahipleride dahil direksiyon tıkırtıları ve gıcırtıları duymaya devam edeceğiz.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 60000
Merhaba Arkadaşlar
2002 Model corolla 1.4 terra hatcback arabam var. 110 bin km.den sonra direksiyon kutusunda sesler gelmeye başladı. Servise gittim. Değişmesi gerektiği söylendi. Fiyat 1.300 TL. Değiştirmedim tabi ki. Sesi duymamak için müziği açıp idare ettim bir süre. Daha Sonra Osmaniye SELÇUK OTOMOTİV'e gittim. Aracın direksiyon kutusunu Yarim saat içinde söktüler. Sadece direksiyon tamiri yapan ustaya gönderdiler. 2 saat sonra direksiyon kutusu tamir edilmiş olarak geldi. yarım saat içinde montajını yaptılar...
Sonuç: Sesten eser yok. İlk günkü gibi. 250 TL,ye işi tamamladım.
Osmaniye yöresinde yaşayanlara tavsiye ederim.
Saygılarımla.......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
arkadaşlar 2002......2007 corolla da standart arıza olan bozuk yollarda direksiyon kutusundan gelen sesler hakkında bir araştırma yapmak istiyorum.eminimki bu konu hakkında daha önce tartışma yapılmıştır ama ben bu arızanın sıklığı konusunda anket bazında sizlerden yardım ve görüş almak istiyorum.öğrendiğim kadarıyla bu ufak sayılan tıkırtının maliyeti 2 milyar civarında.bende bir toyota sahibi olma yolunda olan bir arkadaşınız olarak bu konuda aydınlanmak istiyorum .ANKETİMİZE katılan arkadaşlara sonsuz saygılar...
bende 2007 corolla var yenı kasa direksiyon kutusu durup duruken bozuldu 1000 Tl gitti ne yazıkkı bu sorun galıba kronık bır sorun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
Aynı sorun benim aracımdada var ve canımı sıkıyor,problemin kesin çözüleceğini bilsem yaptırcam,serviste kolon,burç,mil herşeyi değişti tamir edildi sıkıldı vesaire sorun düzelmedi en sonundada normal dediler zaten işin içinden çıkamadılar aracım 2009 ve 50binde sanırım 15binden itibaren bu ses var,şuan ses iyice çoğaldı burda yaptıran arkadaşların önerilerine göre

1-Serviste yaklaşık 2.000tl harcanacak ve sorunun bidaha tekrar etmemesi için dua edilecek:)
2-Özel serviste yaklaşık 300tl harcanıp torna işleminden geçirilecek,tekrarında aynı ustaya götürülecek,
3-En iyi ihtimal gevşeyen ve sıkılması gereken kontrol ettirilecek.

istanbulda bu problemden anlayan usta tavsiyesine ihtiyacım var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
arkadaşlar 2002......2007 corolla da standart arıza olan bozuk yollarda direksiyon kutusundan gelen sesler hakkında bir araştırma yapmak istiyorum.eminimki bu konu hakkında daha önce tartışma yapılmıştır ama ben bu arızanın sıklığı konusunda anket bazında sizlerden yardım ve görüş almak istiyorum.öğrendiğim kadarıyla bu ufak sayılan tıkırtının maliyeti 2 milyar civarında.bende bir toyota sahibi olma yolunda olan bir arkadaşınız olarak bu konuda aydınlanmak istiyorum .ANKETİMİZE katılan arkadaşlara sonsuz saygılar...

şaban bey ne yazıkkıbende direksiyon kutusu maduru oldum 2007 corrolla yenı kasa var bana 1000 Tl masraf oldu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Temiz araba ,temiz toplum
Öncelikle geçmiş olsun.kayınpederimin 2006 d4d yarı otomatik corolla sedanında da 130 bin km civarında böyle bir direksiyon tıkırtısı oluştu.Servise götürdü ve servis yaklaşık 2000 tl civarında bir masraf çıkarttı.(değişim için)Ben de yok ya sen bana ver bi gün ben baktırayım dedim ve aracı tanıdığım bir ustaya götürdüm.Olayı anlattım.Hemen direksiyon altındaki plastik kapağı söktü sanırım direksiyon milinin alt mile bağlantı civatalarını iyice sıktı.Bi bak dedi.Bindim birkaç tur attım tıkırtı %99 geçmiş.Üstelik para bile almadı.İnşallah sizin sorununuzun çaresi de bu kadar basittir.
2009 Corolla Elagant Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • 14 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar direksiyonu sert olan varmı? yani bir megane 2 ye göre sert geliyor direksiyon siz ne diyorsunuz, aracın aküsü bittiğinde zorla çevirilmiş direksiyon acaba bozulmuş olabilirmi, çok sert değil ama yinede sert gibi...
2003 VVT-I Corolla Sol Sedan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Direksiyon kutusu problemi olan araçların tıkırtı sesi ne taraftan geldiğini yazan olmamış, benim sağ taraftan geliyordu direksiyon kutusu dediler, doğru mudur? Acaba...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Bendede 2005 terra var bu konuyu aylır öncesinden burada paylaşmıştım bakarsanız görürsünüz. servise gittim bana bunlar kronik arıza dediler yapacak bişeyin olmadığını değişsek bile 1 sene sonra aynı arıza olur dediler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota Corolla 1.6 elegant A/T
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 35000
  • 33 kere teşekkür etti
  • 30 kere teşekkür edildi
Ynt: 2002-2007 Corolla Direksiyon Kutusu Arızası
« Yanıtla #139 : Haziran 16, 2012, 12:01:43 »
ben 2 ay kadar önce yetkili servise gittim normal şartlarda direksiyon kutusunun değişmesi gerektiğini sağ rot kolu tarafında boşluk olduğunu söylediler. Ama biz bir işlem yapacağız dediler kubul ederseniz peki dedim direksiyon kutusunun sağ tarafına gresörlük açtıllar delerek sonra kutu içerisine gres bastılar valla benim sorunm çözüldü bir toyota servisinin bu şekilde işlem yapacağı aklıma gelmemişti

sorun % 100 çözüldü 6 aysonra birdaha gres bastırın dediler şimdilik sorun yok...
Today Tomorrow  E15 :)
0w20 Petronas