Gönderen Konu: 2002-2007 Corolla Direksiyon Kutusu Arızası  (Okunma sayısı 96958 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
sela markadaşlar bende 2006 hb var. ikinci el aldım. şimdi 42000 km de. yaklaşık 36000 km de iken tıkırtı başladı. adanada kendi ustama gösterdim. direksiyon kutusundan olduğunu, sorun yaratmayacağını, bu kasaların hep bu sorunu yapacağını, 160 tl gibi bir fiyatla olacağını ama tekrarlayacağını söyledi. ki bu adam toyotaları içmiş bir insan. rahatsız olmama gerek olmadığını da dile getirdi. gerçekten de bu kasaların nerdeyse hepsinde aynı sorun var.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
İnsanın zoruna gidiyor demi.Şahin olsa altı üstü ne diyeceksin.Bide bunu servisteki veya aşırı toyotacı arkadaşlara dediginz zaman bu toyota mercedes mi sandın diyorlar.Ee para nasıl kazanılıyor bazı ları bilmiyor..Valla hocam kök söktürün  mahkemeye verin ..2002 den sonra cıkan bizim kasa ve yeni nesil  corollalar elektrili direksiyon oldugu için bu arıza çogunda var bazılarındada yok.
tamamen katılıyorum,93 model skoda fovoritimi satıp aldım bu arabayı.ama bu kadar sıkıntısı yoktu direksiyonun da, olsa bile neticede 93 model yani,katlanırsınız. standart'ı yüksek 2007 model toyota, direksiyon tıkırtısı yüzünden soğuttu kendinden.bilemiyorum ne yapacağımı.
2007 corolla d4d plus line-
RAV4 vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
tamamen katılıyorum,93 model skoda fovoritimi satıp aldım bu arabayı.ama bu kadar sıkıntısı yoktu direksiyonun da, olsa bile neticede 93 model yani,katlanırsınız. standart'ı yüksek 2007 model toyota, direksiyon tıkırtısı yüzünden soğuttu kendinden.bilemiyorum ne yapacağımı.
  Toyota'yı savunmak gibi algılanmasın ama araçlarda teknoloji artıkça sıkıntılarda fazlasıyla baş göstermeye başlar.Her araçta kronik bir takım sorunlar olabilir.2002-2007 Corolla'larda direksiyon tıkırtısı,93-98 modellerde zayıf frenler,kiminde boya solması-yanması(bir çok marka için) ki 93-95 yılları arasında üretilen bir çok marka araçta buna Mercedes'te dahil olmak üzere yaşanmıştı.YAda ne bileyim mesela Renault'larda iflah olmaz bir turbo arızası gibi sayılabilecek bir çok sorun sayılabilir.Bazı şeyleri karşılaştırırken o dönemdeki teknolojiyi,imkanları falanda göz önünde bulundurmak lazım.Sizin dediğiniz Favori ve Formen'lerin Çekoslavakya(şimdiki Çek Cumhuriyeti) üretimi olanların hemen hemen hepsinde durduk yere sinyal-korna arızası yaşanıyordu.Bu modellerde de bu problem sürekli oluyordu.Bizzat başımada geldi hemde Cumhurbaşkanlığı köşkü önünde,korna yasağı olan yerde bir yığın ekipin arasında çalmaya başladı korna.Tabii ki durduruldum hemen.Trafik polislerinden biri selektör yaparsan korna susar demişti :D Kendi kendine çalan korna selektör yapınca susuyordu.Buyrun birde buradan yakın.Yani bu tarz sorunların ortaya çıkabilmesi gayet normaldir.
   Arkadaşlarımızdan birisi yeni aldığı bir Auris'te çıkan arıza nedeni ile Toyota'ya burada ateş püskürüyordu.Git servise arızanı gidersinler.Yapmadılarmı,gideremedilermi o zaman ateş püskür,olumsuzlukları bize anlat,yargı yoluna falan git....
   Crafter'ı teslim aldım ve eve gidiyorum.Araç 35'ci km'de falan.Direksiyonu bıraktığımda aracın sağa kaçtığını gördüm.Şimdi bu Crafter'ın yada bana teslim etmeden önce PDI bakımını yapan usta'nın yada Volkswagen'in bir kötülüğümüdür.Elbetteki değildir....Sizler yinede araçlarınızı sevin,onunla mutlu olmaya bakın.Onun sizi sevdiğinden hiç şüpheniz olmasın.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
peki ne yapmışlar.onuda söyleselerdi servisler de bukonuda yardım ederler.Siz nerdesiniz ayrıca.Bide özel iyi usta varsa servise gidip kazıklanmanın anlamı yok
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
gökhan kardeş adanada hangi ustaya gönderdiler acaba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Yapılan işlem şu. Direksiyon kutusu sökülüyor. Kutu acılıyor içindeki plastik burçlar çıkarılıyor. Yerine yenisi yapılıyor tornada. O takılıyor. Sonra kutu kapatılıyor. Plastik burclardaki aşınma alınmış oluyor.Boşluk hissi gidiyor. Milin tıkırtısı önlenmiş oluyor....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
Yapılan işlem şu. Direksiyon kutusu sökülüyor. Kutu acılıyor içindeki plastik burçlar çıkarılıyor. Yerine yenisi yapılıyor tornada. O takılıyor. Sonra kutu kapatılıyor. Plastik burclardaki aşınma alınmış oluyor.Boşluk hissi gidiyor. Milin tıkırtısı önlenmiş oluyor....
peki bıraksak tıkırdasa(hoş değil ama) bize ne gibi sorun çıkartabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Bende 2007 d4d hb var 50000km de.yaklaşık 25 bin km dir bu problem var.bazen çok belirgin geliyor.kimi zamanda hiç gelmiyor.özellikle çukurlara yan girerken direksiyonun titrediğini hissediyorum.Aracın garantisi bitti.servise gidip 800 tl falan veremem o kadar para vericem ses giderilmiycek sonra şunu değiştirelim bunu değiştirelm bana 2000 tl ye mal olcak hiiiç o kadar uğraşıp geceleri uykularımı kaçırmıycam.Ben çareyi buldum :D
Sesi duymazdan gelin.volum'u 2 diş arttırın :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
benimkinde garanti extra varda ne oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
yaptırmassanız bi zararı yok sadece ses yapıyor direksiyonda titreme yapıyor.. başka bir sorunu yok...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 23 kere teşekkür etti
Teşekkürler. bende titreme yok sadece kasis ya da kilit parkede ses oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benden ne istersen, bana onu ver!!
  • Kan Grubu: 0+
arkadaşlar aynı sorun benim arabadada var.
servise gittim
hocam direksiyon kutusu değişecek 1500 lira ama garantisi devam ediyormuş yapalım dediler cumartesi yapacaklar.
umarım ses gider...
Benden ne istersen, bana onu ver!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benden ne istersen, bana onu ver!!
şuan ses yok değiştiler bakalım
Benden ne istersen, bana onu ver!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
Valla Bende Vardı Servis Parça Değişti.Ani Hızlanmada Vuruntu Yapıyordu Tekerler.Şuanda Pek Fazla Olmuyor Ama Yinede Var :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Bende 2007 d4d hb var 50000km de.yaklaşık 25 bin km dir bu problem var.bazen çok belirgin geliyor.kimi zamanda hiç gelmiyor.özellikle çukurlara yan girerken direksiyonun titrediğini hissediyorum.Aracın garantisi bitti.servise gidip 800 tl falan veremem o kadar para vericem ses giderilmiycek sonra şunu değiştirelim bunu değiştirelm bana 2000 tl ye mal olcak hiiiç o kadar uğraşıp geceleri uykularımı kaçırmıycam.Ben çareyi buldum :D
Sesi duymazdan gelin.volum'u 2 diş arttırın :D
   Serhat Sadık ustaya uğrarsan bir ara o sana yardımcı olur.Ankara'da
    Özgür beyin dediği gibi işlem yapan bir yer varmış.Seni oaraya yönlendirir....
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ben yaptırdım direksiyon kutusunu tornalık felan işi yokmuş benimkinin içinde 3 tane bilya değişti, çoğu yerde mafsalı değişecek diyorlarmış ama asıl sorun bilyalardan kaynaklanıyormuş şuan tık yok. Ankara'da yaptırmak isteyen arkadaşlara yardımcı olabilirim.
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
bekır bey benım aracım 2008  d4d bende aynı sorunlar var servıs malesef normal deyıp atlatıyor ankarada nerde yapılır bu acık adres verırsen sevınırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
temel bey özelden adresi ve benim telefonumu yolladım size ustayıda arar geleceğinizi haber veririm...
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Merhabalar uzun uğraşlar sonucunda sorunum çözüldü şu an aracımda hiçbir ses kalmadı. Kısaca sizleri bilgilendireyim 30000 bakımda Akota serviste  üst kolon garantiden değişti ses devam etti her bakımda söyledim ses olmadığını iddia ettiler ya da normal diye geçiştirdiler. Yaz sonlarında Toyan'a götürdüm test yapıldı ses oldugunu kabul ettiler sipariş veriyoruz garantiden üst kolonunuz tekrar degişecek dediler. 1 hafta sonra aradılar aracı bıraktım akşam almaya gittim aynen duruyor degişime merkez izin vermedi 1 kez garantiden degişmiş dediler. Müşteri hizmetlerini aradım sonuç çıkmadı 1 ay sonra bir yetkili aradı yardımcı olamayız dedi. En son 10 gün önce Reis Lider servise götürdüm Özgür Usta diye bir usta geldi aracı test etti sorunun bazı araçlarda olduğunu ileride bir masraf açmayacağını izah etti daha sonra servis ve garanti ile görüştü ve garantiden değişim yapılacağını söyledi. 3 ya da 4 gün sonra aradılar aracı sabah bıraktım akşam aldım. Direksiyon üst kolonu garantiden değişmiş ve aracımda en ufak bir ses yok. Faturasını da aldım 1290TL direksiyon üst kolonu, 75TL de sökme takma işçilik ücreti. Merak ettiğim 3 serviste Toyota Yetkili Servisi değil mi eğer öyleyse neden sadece Reis Lider bu sorunu çözebildi ? Ankarada ki tüm servisleri gezdim ve ve 2 yıl sonunda sorunum çözülebildi. Sonuç olarak su an aracın direksiyonunda en ufak bir ses bile yok teslim alırken zamanla belki yine ses yapabileceğini bildirdiler ama aynı sorunu yasayanların bilgisi olsun istedim...
2007 TOYOTA COROLLA D4-D  plus line

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Garantisi olmayanlar için max 500TL ye çıkıyor..
..Tüplü ve Öfkeli..