Gönderen Konu: Yeni Toyota Auris [J:2] [2013-]  (Okunma sayısı 221854 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Toyota Auris [J:2] [2013-]
« Yanıtla #720 : Şubat 28, 2013, 01:30:10 »
Aracın manueli sayfa 218 de aynaların otomatik acılıp kapanması kapıların kapanması ve açılması ile ilişiklendirilmiştir diye bir cümle var ?!? Ne demek anlamadım.

Bahsettiğimiz bir durum ama senin aracında mevcut mu önemli olan odur. Kılavuzlar bazen değişken oluyor.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #720 : Şubat 28, 2013, 01:30:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #721 : Şubat 28, 2013, 01:31:13 »
Aracın manueli sayfa 218 de aynaların otomatik acılıp kapanması kapıların kapanması ve açılması ile ilişiklendirilmiştir diye bir cümle var ?!? Ne demek anlamadım.

senin araç hangi donanımdı abi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2013 Corrola Advance 1.6 CVT /İnci Beyazı
  • 222 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #722 : Şubat 28, 2013, 01:35:03 »
senin araç hangi donanımdı abi..

Aracım active skypack M/M.

Bende elektrikli aynalar var otomatik kapanmıyorlar ( ki istemiyordum zaten birde otomatik silecek olayını hiç sevmiyorum)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #723 : Şubat 28, 2013, 01:38:44 »
Biz deriyi çok sevmiyoruz ve daha üst modellerde ki donanımlar ilgimi çekmedi açıkcası. Bağzı elektronik extralar başa dert oluyor gibi. Ozelikle anahtarsız giriş çalıştırma, benimkisi ön yargı :)) başıma gelenlerden dolayı soğudum. Farklı marka araçtı sorun yaşadığım ama ne bilim işte...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #724 : Şubat 28, 2013, 01:39:12 »
Aracım active skypack M/M.

Bende elektrikli aynalar var otomatik kapanmıyorlar ( ki istemiyordum zaten birde otomatik silecek olayını hiç sevmiyorum)

Senin araçta çift tıklamalı açılıp kapanıyor.
Ama bizim merak ettiğimiz Kapıların kilitlendiğinde aynalarında kendiliğinden kapanması olayı.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #725 : Şubat 28, 2013, 01:41:42 »
Senin araçta çift tıklamalı açılıp kapanıyor.
Ama bizim merak ettiğimiz Kapıların kilitlendiğinde aynalarında kendiliğinden kapanması olayı.

Bence kapılar kilitlendiğinde aynalarda otomatik kapanıyor ve kilit açıldığında aynalarda öyle. Çünkü manuel ayna pozisyonunu kapılarla ilişkilendirmiş.

Bu çift tıklama olayı nedir ? Ben aynaları kapamak için düğmeye bir kere dokunuyorum ( ön göğüsteki)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #726 : Şubat 28, 2013, 01:43:51 »
Sabah Hatunu bırakayım aynalarımı bozacağım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #727 : Şubat 28, 2013, 01:46:56 »
Bence kapılar kilitlendiğinde aynalarda otomatik kapanıyor ve kilit açıldığında aynalarda öyle. Çünkü manuel ayna pozisyonunu kapılarla ilişkilendirmiş.

Bu çift tıklama olayı nedir ? Ben aynaları kapamak için düğmeye bir kere dokunuyorum ( ön göğüsteki)

Senin aracındaki çift tıklamalı oluyor şöyleki, kapamak için tıklıyorsun (1), açmak için tıklıyorsun (2) bundan söz ediyoruz. Kapamak için bastığınızda basılı şekilde duruyor sonra tekrar açmak için tıklıyorsunuz tuş bize doğru çıkıyor.
Diğerinde ise basıp çekiyorsunuz gereken hamleyi (Açıksa kapıyor, kapalıysa açıyor) yapıyor.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #728 : Şubat 28, 2013, 01:53:58 »
Senin aracındaki çift tıklamalı oluyor şöyleki, kapamak için tıklıyorsun (1), açmak için tıklıyorsun (2) bundan söz ediyoruz. Kapamak için bastığınızda basılı şekilde duruyor sonra tekrar açmak için tıklıyorsunuz tuş bize doğru çıkıyor.
Diğerinde ise basıp çekiyorsunuz gereken hamleyi (Açıksa kapıyor, kapalıysa açıyor) yapıyor.

Yanılıyorsunuz aracta tek pozısyonlu anahtar, yay yüklü, (düğme) var. Bas bırak.

Ama sorun değil :) otomatik değil sadece elektirikli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #729 : Şubat 28, 2013, 01:55:04 »
Arkadaş amma aynaymış :) yarın aynaları geri veriyorum ben.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #730 : Şubat 28, 2013, 01:58:45 »
Yanılıyorsunuz aracta tek pozısyonlu anahtar, yay yüklü, (düğme) var. Bas bırak.

Ama sorun değil :) otomatik değil sadece elektirikli.

Abi az önce paylaştığım fotodaki gibiyse yani birebir ise çift tıklama, eğer bastıktan sonra yine aynı konuma geliyorsa tek tıklı.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #731 : Şubat 28, 2013, 02:01:49 »
Abi az önce paylaştığım fotodaki gibiyse yani birebir ise çift tıklama, eğer bastıktan sonra yine aynı konuma geliyorsa tek tıklı.

Ben sağ tuşa tıklayıp kapat diyorum sonra soruyor eminmisin diye evet diyorum ciddenmi diyor ! :))

Valla el kitabını aldım aşşağıya inip ama araç otoparkta kaldı :) bu düğmeyi yarın "INOP" olarak etiketliyeceğim :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 45 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #732 : Şubat 28, 2013, 02:27:04 »
Aurise 70 bin verenin fikrine saygı göstermek gerekli. Demekki adamın cebindeki para başa mükemmel araç alacakken gidip Auris almış. Doğru ya da yanlış bu kişinin kararı. Toyota bu fiyatı koyuyorsa satacağını bildiğinden koyuyordur. Tıpkı diğer firmalar gibi Tüketicisinin ne istediğini bilen bir firma Toyota.

Almaz diye birşey yazmak ne kadar doğru çünkü zaten Auris satılıyor biz itediğimiz kadar almaz diyelim. Eğer sorun sizin 70 bine Aurisi pahalı bulmanız ise " ben almam" demeniz daha doğru olur bence.

cenk bey

mesele 70.000 auris almak değil alanın kararına elbetteki saygı duyulur ama daha önceki kasa yarislerde 1.4 dizel mmt şanzımanlı 45.000 tl ye satılırken bakırcılar/antalya toyota da sordum kime satıyorsunuz bu fiyatla diye abi kimseye satamıyoruz numune dedi benim anlatmak istediğim aslında ama anlatamadığım b ve c sınıfı araçların fiyatlarının gereksiz bir artışta olduğu d segmentini geçiyor içinde lüzumlu lüzumsuz aksesuarlarla örneğin 1.4 tsi passat 56.000 tl iken kimse bana golf dizel otomatiğin 65.000 tl maliyet+az bir kar ile satıldığını söyleyemez passattan yarım metre golf üretmek bu kadar mı pahalı olur (golfün dizel+otomatik olmasının bile maliyeti bu kadar arttıracağını düşünmüyorum çünkü vw de dsg şanzımanın fiyatı araçtan araca değişiyor)
onuncu köy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #733 : Şubat 28, 2013, 02:38:09 »
cenk bey

mesele 70.000 auris almak değil alanın kararına elbetteki saygı duyulur ama daha önceki kasa yarislerde 1.4 dizel mmt şanzımanlı 45.000 tl ye satılırken bakırcılar/antalya toyota da sordum kime satıyorsunuz bu fiyatla diye abi kimseye satamıyoruz numune dedi benim anlatmak istediğim aslında ama anlatamadığım b ve c sınıfı araçların fiyatlarının gereksiz bir artışta olduğu d segmentini geçiyor içinde lüzumlu lüzumsuz aksesuarlarla örneğin 1.4 tsi passat 56.000 tl iken kimse bana golf dizel otomatiğin 65.000 tl maliyet+az bir kar ile satıldığını söyleyemez passattan yarım metre golf üretmek bu kadar mı pahalı olur (golfün dizel+otomatik olmasının bile maliyeti bu kadar arttıracağını düşünmüyorum çünkü vw de dsg şanzımanın fiyatı araçtan araca değişiyor)

o zaman o araçlarda kar marjı yüksek olduğu ortaya çıkıyor o zaman adam numune diye getirdiği araçdan bir tane satsın ama diğerinden 3 tane satsın aynı yere denk geliyormuş gibi oluyor...o yüzden çok satmak amacı gütmüyorlar o araçlardan demek ki...az olsun öz olsun  hesabı oluyor...aslında fiyatları alıcıya göre belirleniyor abi araçların...şimdi bir b segment aracı adam 40'a satabiliyorsa neden 35 desinki bakıyorki nasıl olsa bu fiyattan alan oluyor arz talep ilişkisi gibi oluyor...vw grubu desen zaten müşteriyi umursamıyor bile ister al ister alma ben nasıl olsa başkasına satarım havası esiyor...bir abim highline jetta almak istedi rakam olarak hatırlamıyorum tam olarak kabaca 62000 liste fiyatı var diyelim sitede gidiyor ben bu aracı almak istiyorum diyo kaç para 65 bin arkadaşım sitede 62 bin yazıyor ama bu neden 65 diyorsun beyfendi bu hemen hazır alıp gidiyorsunuz o fiyattan almak isterseniz aracı 3 ay sonra alırsınız beklememiş olursunuz diyor...bizim abide fazla vermemek için 62 den aracı peşin parayı verip 3 ay bekliyor :):):) ne anladım ben bu ticaret mantığından şimdi..sen adamdan parayı peşin al arabayı 3 ay sonra teslim et...plazada bunun böyle olacağını bildiği için aracı alıyor plazada tutuyor eyvallahı olmadan bu şekilde satmaya çalışıyor satarsa cebe fazladan kar marjı kalıyor...her plaza böle değildir muhakkak ama bu şekilde yapanalr var arada buda firmanın adının lekelnmesine sebep oluyor...sinek küçük ama mide bulandırıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #734 : Şubat 28, 2013, 10:05:35 »
Konu yeni Auris bu yüzden uzatmayalım bence. Araçların fiyatı yüksek ama zaten biz araba almıyoruz vergi dairesi satın alıyoruz.....

Bugün araçta olacağım "Şofor" modundayım ve olursa sorunuz yazın bende canlı yayına geçeyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #735 : Şubat 28, 2013, 10:08:18 »
İşte Selçuk var demişte, umarım vardır tabi

Abi life modelde dikkat ettiysen katlanır aynada yok otomatik katlanır aynada yok  :) demekki active modelinde bulunan katlanır aynalar ile advance ve premiumdaki otomatik katlanır aynalar arasında bir fark var oda senin söylediğin çift tık tek tık olayından ibaret bence yani normalde ikiside elektrikli katlanır ayna ancak active de düğmeye basıp aynaları katlıyosun advance ve premiumda kapılar otomatik kitlenince aynalarında kişi hiç düğmeye basmadan katlanması lazım bunuda söylediğin çift tık olayı ile kişiselleştiriyorsun. kişiselleştirme advance ve premiumda kişiye secenek olmuş oluyor tabiki active de bundan yararlanamıyorsun. yoksa katlanırla otomatik katlanır ayna arasında nasıl bir fark olabilirki sonuçda katlanırda elektrli katlanır otomatik katlanırda elektrikli katlanır. lifede de el ile katlarsın  :)
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #736 : Şubat 28, 2013, 10:10:32 »
Abi life modelde dikkat ettiysen katlanır aynada yok otomatik katlanır aynada yok  :) demekki active modelinde bulunan katlanır aynalar ile advance ve premiumdaki otomatik katlanır aynalar arasında bir fark var oda senin söylediğin çift tık tek tık olayından ibaret bence yani normalde ikiside elektrikli katlanır ayna ancak active de düğmeye basıp aynaları katlıyosun advance ve premiumda kapılar otomatik kitlenince aynalarında kişi hiç düğmeye basmadan katlanması lazım bunuda söylediğin çift tık olayı ile kişiselleştiriyorsun. kişiselleştirme advance ve premiumda kişiye secenek olmuş oluyor tabiki. yoksa katlanırla otomatik katlanır ayna arasında nasıl bir fark olabilirki sonuçda katlanırda elektrli katlanır otomatik katlanırda elektrikli katlanır. lifede de el ile katlarsın  :)

Kesinlikle bugun aynaları geri vereceğim :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #737 : Şubat 28, 2013, 10:13:35 »
Kesinlikle bugun aynaları geri vereceğim :))

Abi aynalar candır geri verme büyük sıkıntıya sokar valla :) gerçi diceksin şimdi geri görüş kameram var pekde sorun olmaz die  :)
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #738 : Şubat 28, 2013, 10:18:41 »
Abi aynalar candır geri verme büyük sıkıntıya sokar valla :) gerçi diceksin şimdi geri görüş kameram var pekde sorun olmaz die  :)

:) yok aslında 3 aynanın konumu ve konsolun hatları ve de ön barların şekili nedeni ile aynalar arasında geçiş yok kolay ve bir bütün görüntü elde ediyorsunuz.

Aynalar kitapçıkta;

1. El ile katlanan, elektriksiz aynalar

2. Elektirikli aynlar
  a. Manuel
  b. Otomatik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
« Yanıtla #739 : Şubat 28, 2013, 10:22:28 »
:) yok aslında 3 aynanın konumu ve konsolun hatları ve de ön barların şekili nedeni ile aynalar arasında geçiş yok kolay ve bir bütün görüntü elde ediyorsunuz.

Aynalar kitapçıkta;

1. El ile katlanan, elektriksiz aynalar

2. Elektirikli aynlar
  a. Manuel
  b. Otomatik

Abi sana zahmet kitapcıkda bulunan 2. maddenin a. ve b. sekmesini yazsan ama uzunsa uğraşma yani :)
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY