Gönderen Konu: Yeni Toyota Auris [J:2] [2013-]  (Okunma sayısı 221826 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Toyota Auris [J:2] [2013-]
« Yanıtla #560 : Şubat 24, 2013, 23:22:26 »
Auristen onceki corolla hb

Yanlış oldu Sametcim, E15 2007-2012 modelleri arası Aurisler ve Corollalar kendi aralarında kasa kodları değişir.
Auristen önceki Corolla HB 2002-2006 modelleri E12 olarak geçer.

verso otomatik için bir yardım yapacak arkadaş yok mu??

Versonun otomatiği şu an için görülmüyor ben de sordum ama cevap ne kadar sağlıklıdır bilemeyiz ilerleyen zamanda daha net bir kaynaktan haber alıp size paylaşırım.

Ha birde adamlara bazen hak vermiyorda değilim. Sen araba için 6 ay sıra bekle sonrada arabaya kötü desinler, olacak iş değil :D

Güzel yorum :)

Ve ülkemizde popüler diye değerinin üstüne 10.000TL öde.

Bu arada VW otomobili için kötü yorumum yok.

satışının dışında bir de servis ücretleride keza aynı şekilde pahalı.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #560 : Şubat 24, 2013, 23:22:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2013 Corrola Advance 1.6 CVT /İnci Beyazı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 222 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #561 : Şubat 24, 2013, 23:26:30 »
2013 kasa Aurisin kodu ne ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #562 : Şubat 24, 2013, 23:29:31 »
2013 kasa Aurisin kodu ne ?

Faturana bak abi ya da buluştuğumuzda getir ben sana söylerim şimdi bir kaç bilgi buldum ama doğru olduğundan emin değilim o yüzden buraya yazamam.

Edit:İmla hatası.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 31000
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #563 : Şubat 24, 2013, 23:33:57 »
SERCAN teşekkür ler... facesi olan bi arkadaş sorsa toyotaface den olmamı ya????:(((( verso otomatik iç.innn
toyota candır,aşktır, tutkudur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 50 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #564 : Şubat 25, 2013, 00:09:53 »
     Y eni auiris sahibi arkadaşlardan golf6 veya golf 7 de kullanmış olanlar varsa yalıtım konusunda iki aracı mukayese aedrlerse sevinirim ben yol rüzgar ve motor sesi bakımından biraz takıntılıyım ilk kriterim bu arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #565 : Şubat 25, 2013, 00:16:53 »
     Y eni auiris sahibi arkadaşlardan golf6 veya golf 7 de kullanmış olanlar varsa yalıtım konusunda iki aracı mukayese aedrlerse sevinirim ben yol rüzgar ve motor sesi bakımından biraz takıntılıyım ilk kriterim bu arkadaşlar.

Planım VW e gidip test sürüşü yapmak amacım ise her iki araçı tarafsızca kendi standartlarımda kontrol etmek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 50 kere teşekkür etti
« Yanıtla #566 : Şubat 25, 2013, 00:42:21 »
   Anladım halbuki saffetin garajına bakarsan orda verilen bilgilere gore rüzgar sesi sınıfının en iyisi konumuna getirilmiş diyodu acaba golf testinizde hava sirkulasyonundan kaynaklanan bi sessizlik oluşmuş olabilirmi,eminim ilerleyen zamanlarda bu konuda başka paylaşımlarda olabilir yanıtınız için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #567 : Şubat 25, 2013, 00:46:04 »
golf7 de rüzgar sesi die bişi yok... en azından dün test ederken ben duymadım:)))

110 km den sonrası beni ilgilendirmiyor. Sadece rüzgar sesinden sizyede ergonomi çok önemli kullanılan maddelerin birbiri ile uyumu (sadece gösel değil)  vs vs.

Mesela Auris de ki ES tusu bence yanlış yerde ve bence vites üzerine alınmalı. Kol dayama yüksekliği benim için çok uygun vites ve diğer kumandalara ulaşımda zaman kısaltıyor ayrıca normal biyolojik eksende hareket etmenize engel olmuyor.

ES tusundan bahsetmişken 2012 Auriste hergün bir ya da ilikere kullanma hereği duyarken 2013 de gerek duymadım. Sadece denemek amaçlı bastım bir ikikere ama madem var o düğme ozaman daha uygun bir pozisyona geçmeli kanaatımca.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 50 kere teşekkür etti
« Yanıtla #568 : Şubat 25, 2013, 00:48:26 »
    Ben golf 6 ve golf 7 yi 300-400 km kadar kullandım arkadaşlar  6 yı  cok daha fazla kullandım gercekten yalıtım bakımından takdire şayan arabalar ama gel görki dsg problemleri insanı cok korkutuyo garanti doldumu veya 2. el bi dsg golf alırsan problem cıkarırsa masrafıda can yakacak kadar cok onun için golf almak her babayiğidin harcı degil hele benim gibi öğretmen olup parayı zar zor biriktiren biri için cok daha zor dsg problemi konusunda km veya 10 yıl gibi garanti versin hemen alırım golfü ama nerde........onun için bena en cok toyota ve honda hitap ediyo yıllarca yagını degiştir bin gitsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #569 : Şubat 25, 2013, 00:56:13 »
    Ben golf 6 ve golf 7 yi 300-400 km kadar kullandım arkadaşlar  6 yı  cok daha fazla kullandım gercekten yalıtım bakımından takdire şayan arabalar ama gel görki dsg problemleri insanı cok korkutuyo garanti doldumu veya 2. el bir dsg golf alırsan problem cıkarırsa masrafıda can yakacak kadar cok onun için golf almak her babayiğidin harcı degil hele benim gibi öğretmen olup parayı zar zor biriktiren biri için cok daha zor dsg problemi konusunda km veya 10 yıl gibi garanti versin hemen alırım golfü ama nerde........onun için bena en cok toyota ve honda hitap ediyo yıllarca yagını degiştir bin gitsin.

DSG gerçekten bukadar problemlimi ? VW bu konu hakkında ne yaptı ? Üzücü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #570 : Şubat 25, 2013, 00:57:27 »
    Ben golf 6 ve golf 7 yi 300-400 km kadar kullandım arkadaşlar  6 yı  cok daha fazla kullandım gercekten yalıtım bakımından takdire şayan arabalar ama gel görki dsg problemleri insanı cok korkutuyo garanti doldumu veya 2. el bir dsg golf alırsan problem cıkarırsa masrafıda can yakacak kadar cok onun için golf almak her babayiğidin harcı degil hele benim gibi öğretmen olup parayı zar zor biriktiren biri için cok daha zor dsg problemi konusunda km veya 10 yıl gibi garanti versin hemen alırım golfü ama nerde........onun için bena en cok toyota ve honda hitap ediyo yıllarca yagını degiştir bin gitsin.

haklısın abi insanlar para kolay kazanılmıyor dsg problemleri yüüznden insanlar almakdan korkuyorlar...arabay averdiği paranın 3 de birini şanzıman arızasına vermekde mantıksız oluyor...herkesin başına gelecek diye birşey yok ama o riski taşıyarak araca binmekde sıkıntı...hoş tabii müşteri hatası denlen durumlarda duyuyoruz garanti durumunda bile...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #571 : Şubat 25, 2013, 00:59:46 »

herkese denk gelecek diye bir kural yok ama pederin bir arkadaşı 12 bin tl verdi arızaya...insanın gözü korkuyor alırken :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #572 : Şubat 25, 2013, 01:01:34 »
SERCAN teşekkür ler... facesi olan bir arkadaş sorsa toyotaface den olmamı ya????:(((( verso otomatik iç.innn

Oradan cevap vererek sağlıklı bilgi elde edeceğimizi sanmıyorum, çünkü İK bildiği kadarıyla cevaplıyor diye düşünüyorum.

Ses konusunda ben de takıntılıyım ama yeni Auris beni hayrete düşürdü açıkcası 1.6 Valvematic CVT şanzıman çok iyi bir uyum içinde normal kullanımda aracın sesini duymadım bile, dip gaz yaptığımda duydum aracın motor sesini yol sesi yoktu, kullandığım yol normal ş.içi asfaltı, çukurlardan geçişide oldukça iyi.
Golfde de ses aynı şekilde hemen hemen aynılar diye düşünüyorum neticede kulağımızla ayırt etmemiz çok zor, motor sesi var.

Şahsen armatör olsam yinede o sorundaki çıkacak fiyatı düşünürdüm.

VW kullanıcısı olmamama rağmen bende sorunları duyunca şok oldum ki benim en beğendiğim şanzımandı DSG.

Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #573 : Şubat 25, 2013, 01:02:10 »
haklısın abi insanlar para kolay kazanılmıyor dsg problemleri yüüznden insanlar almakdan korkuyorlar...arabay averdiği paranın 3 de birini şanzıman arızasına vermekde mantıksız oluyor...herkesin başına gelecek diye birşey yok ama o riski taşıyarak araca binmekde sıkıntı...hoş tabii müşteri hatası denlen durumlarda duyuyoruz garanti durumunda bile...
3 e 1 oran inanılacak birşey değil. Bence yanlışınız var. Buna hiç bir üretici izin vermez. Bunca VW sahibi varken inanmak çok zor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #574 : Şubat 25, 2013, 01:06:17 »
3 e 1 oran inanılacak birşey değil. Bence yanlışınız var. Buna hiç bir üretici izin vermez. Bunca VW sahibi varken inanmak çok zor.

şanzumanın sıfırı 23 bin tl diye duydum abi yanlışım varsa bilgili arkadaşlar düzeltsin...12 bin tl veren abininde jettası vardı şanzıman komple değişmedi parça değişimi yapıldı demişti...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #575 : Şubat 25, 2013, 01:08:08 »

Abi masrafları 12.000tl de çıkıyor, 17.000tl de, 15.000 tl de açıkcası ben 1.000tl masraf çıksa kendimi çok kötü hissederim o araç sahiplerini düşünemiyorum. Tabi bu durum bir tek VW için geçerli değil, Opelde bir arkadaşın yaşadığı durumda Turbo arıza yapmış ciddi bir rakam istemişler yanılmıyorsam 7-8.000tl civarı, bu durum bir kaç Opel kullanıcısının yaşadığı durummuş.

şanzumanın sıfırı 23 bin tl diye duydum abi yanlışım varsa bilgili arkadaşlar düzeltsin...12 bin tl veren abininde jettası vardı şanzıman komple değişmedi parça değişimi yapıldı demişti...

Aynen öyle parça değişiminde bu fiyatlar çıkıyor üzülerek onaylıyorum.

TSI motorda fazla uzağında değil durumun.
Şu konu biraz daha açıklayıcı olacaktır.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37039.0
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 14 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #576 : Şubat 25, 2013, 01:13:53 »
Arkadan i30 a acayip benziyor. fark yok gibi geldi bana arka görüntüde. kia ve hyundai i30 dan bence farksız gibi geldi incelemek kısmet olmadı ama yolda ve buralarda gördüklerimden yola çıkarak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 50 kere teşekkür etti
« Yanıtla #577 : Şubat 25, 2013, 03:38:45 »
   Belki daha önce bahsetmiştirim arkadaşlar hanım ve ben öğretmeniz emeklilik geliyor gelmeden önce bizim emektar corollayı yenileyelim diyoruz eşimin bi arkadaşında passat varmış son derece memnunlarmış ne ses ne fıs harika bi araba sıfır alamazsanız bile temiz yüksek model alın diyormuş eşim alalım falan diyo benim gözüm yeni auris haziranda cıkacak yeni corolla veya civic te otomotik olsun diyoruz tabii önce hanımı ikna etmek gerekiyo açtım passatın orjinal forum sayfasını dsg sorunları bölümünü koydum hanımın önüne oku biraz dedim yarım saat falan okudu dedi vazgeçtim ben passattan ne istersen onu alalım. bu ne böle herkes ağlıyo ya burda dedi inanmayan acsın baksın passat sayfasına arkadaşlar ama şunu her zaman dierim eğer şansın varsa problem yaratmazsa sana denk gelmezse vw ler gercekten süper arabalar ya gelirse?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 50 kere teşekkür etti
« Yanıtla #578 : Şubat 25, 2013, 03:44:18 »
    Arkadaşlar uzun lafın kısası ben sorunsuz ama konforlu sürüş zevki veren beni strese sokmayan sorun yaratmayan  ekonomik araç peşindeyim ufak tefek beğenmediğimiz yerleri olsada bana yıllar şunu öğretti 28 yıldır oto kullanıyorum sorunsuzluk diyosan japon araç alacaksın bunu bilir bunu söylerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #579 : Şubat 25, 2013, 03:49:27 »
   Belki daha önce bahsetmiştirim arkadaşlar hanım ve ben öğretmeniz emeklilik geliyor gelmeden önce bizim emektar corollayı yenileyelim diyoruz eşimin bir arkadaşında passat varmış son derece memnunlarmış ne ses ne fıs harika bir araba sıfır alamazsanız bile temiz yüksek model alın diyormuş eşim alalım falan diyo benim gözüm yeni auris haziranda cıkacak yeni corolla veya civic te otomotik olsun diyoruz tabii önce hanımı ikna etmek gerekiyo açtım passatın orjinal forum sayfasını dsg sorunları bölümünü koydum hanımın önüne oku biraz dedim yarım saat falan okudu dedi vazgeçtim ben passattan ne istersen onu alalım. bu ne böle herkes ağlıyo ya burda dedi inanmayan acsın baksın passat sayfasına arkadaşlar ama şunu her zaman dierim eğer şansın varsa problem yaratmazsa sana denk gelmezse vw ler gercekten süper arabalar ya gelirse?

Vedat hocam, aslında bu işler her marka için birazda araç sahibinin şansı, tabi bir de kullanımla alakalı örneğin ben 5 sene Corolla HB Dizel kullandım çok şükür ki bir kez dahi arıza lambası yakmadı ama bir bakımı dahi gecikmeden tamı tamına yetkili serviste yapıldı. AÇıkcası bazı arkadaşlar burada yorum yapıyorlar Auris için yol tutmuyor, gitmiyor yokuşta bayılıyor diyorlar, benim aracıma Ercüment kardeşim bindi forumda şaştı kaldı millet amma abartıyormuş dedi. Yanlış anlaşılmasın kimseye bir şey ispatlama çabasında değilim ama araca ne kadar bakarsak o da bize o kadar geri dönüş yapar.

Arkadaşlar uzun lafın kısası ben sorunsuz ama konforlu sürüş zevki veren beni strese sokmayan sorun yaratmayan  ekonomik araç peşindeyim ufak tefek beğenmediğimiz yerleri olsada bana yıllar şunu öğretti 28 yıldır oto kullanıyorum sorunsuzluk diyosan japon araç alacaksın bunu bilir bunu söylerim.

HErkes sizin söylediğinizi söylüyor Japonlar arıza konusunda önde diyerek demek ki bu işte gerçekten başarılılar.

BEnce Corolla ve favorim Civic sizin için iyi bir tercih olacaktır.
Taklitlerden sakının