Nerde yazıyor Auris'in en çok satan olduğu? Auris en fazla 2012 yılında satmıştır orası kesin. Buyrun, http://resim.donanimhaber.com/m_70546889/mpage_1/key_/tm.htm
) Katalogda gördüm aksesuarları mevcut ama daha araçları getiremediler ki aksesuarlar gelsin
Rüyamı görüyorum ben ! Öyle ise sakın uyandırmayın
Okadar hızlı alıştım ki araca kesinlikle uyandırmayın yoksa Şener Şen gibi camdan gelirim misafirliğe !
Araçlar gelmedimi ?!?Rüyamı görüyorum ben ! Öyle ise sakın uyandırmayın
Okadar hızlı alıştım ki araca kesinlikle uyandırmayın yoksa Şener Şen gibi camdan gelirim misafirliğe !
uyanma abicim
YAni ellerinde araçlar çok yok, 1 aya kadar gün veriyorlar. Premium halen göremedim ben mesela. Çok renkleride yok yani yeni olduğu için çok seçenek olmuyor rengi bulsanız modeli bulamıyorsunuz.
İlk dört aracın önüne geçemessin zaten çünkü şirketler filo olarak alıyor ! En yakın araç ise Golf ki zaten satış rakkamında okadarda büyük fark yok hele Toyotanın çok sıkıntılı bir araç olduğunu söyleyenleri düşününce.
Jetta zaten güzel bir araç ve sedan araaç alacak olsam ciddi ciddi düşünürdüm ama yine servis ve personel davranışlarına takılırım. Aslen Jettayı bayağı ciddi düşünüyordum ama hanım karşı çıktı. Taksi gibi herkezin altında var ve çok monoton hatlara sahip dedi. Doğru ya da yanlış ama patron o)
Aurisin sıralamada ki yeri Toyotanın doğru iş yaptığını gösteriyor BENCE.
uyanma abicim
YAni ellerinde araçlar çok yok, 1 aya kadar gün veriyorlar. Premium halen göremedim ben mesela. Çok renkleride yok yani yeni olduğu için çok seçenek olmuyor rengi bulsanız modeli bulamıyorsunuz.
) 2014 ya da 2015 başı artık daha "Mavi" bir araç şart ve inşallah Toyota bizi üzmez de bu kalitesini (hataları ile bile bu kalitesini) ve müşteri odaklı ( bazen duyarsızlığı ile bile) hareketini koruyarak güzel bir Hybrid getirir.
?
) iki saatlik uyku ile duruyor olmasan çıkar katolog bakmaya istanbulda bana en uzak Toyota Plaza ya giderdim sonra döner Sonkara giderdim ! Maksat araba kullanmak olsun 
) Komik olmayın. Astraya şirket arabası diyen birini görüyorum ilk defa:) astra ya da focus ne kadar şirket arabasıysa, jetta corolla golf hatta auris bile o kadar şirket arabası. Bu listede şirketlerin tercih ettiği 2 araç var onlar da linea ve fluence. Verdiğim linkteki yorumlarda bile dememişler astra ya da focus için kiralık filo araçları diye. Neyse listede herşey ortada zaten.
1- Göze görünmeyen iç kısımlarda kullanılan ses yalıtım malzemelerinin fazlalaşması.
2- Aracın altına eğilip bakarsanız görebileceğiniz ses yalıtımlı aerodinamic geliştirici kaplama.
Demekki madde 2 deki kaplama işe gerçekten yarıyor. Türbülansın yaratacağı Drag aynı zamanda seside artıracaktır bunu kitle engellemişler. Araç ölü durumda kapıları kapalı halde içeriye aldığı ses gerçektende bir önceki modele göre çok farklı. Yalıtım olduğu kesin ama camlardaki boyut değişimide buna etken bence. Birde bagaj kapağında ki değişimin büyük payı var gibi ne dersiniz?
Elbette sadece tek katman olduğundan, toplam cam alanının küçülmesi sesin azalmasında büyük etken yaratmaktadır.
Tavana değen hava aslında minimum düzeydedir, buradan geçen hava motor kaputu baş tarafı ve ön cam ile mükemmel şekilde yönlendirilip tavana sürtünmeden arkaya doğru atılır, yoksa cam tavandan fazlasıyla ses alırdı.
Tabanda kullanılan düz kaplamaya asıl yardımcı olan, ön tampon altındaki köşeli yapıdan başlayıp motor altına doğru uzanan şekillerdir bunlara Vortex Generators dendiğini biliyorsunuzdur, aynı zamanda yan aynaların hemen yanında plastik küçük çıkıntılar, arka farların keskin kanat şeklinde yanları, arka tampondaki reflektörlerin köşeli kenarları..., toplandığında aracın arkasına doğru akan havanın duraksamadan yoluna devam etmesiyle türbülansız ortamdan sessizlik elde edilmiş.
Nerde yazıyor Auris'in en çok satan olduğu? Auris en fazla 2012 yılında satmıştır orası kesin. Buyrun, http://resim.donanimhaber.com/m_70546889/mpage_1/key_/tm.htm
Evet VG ler türbülansı akış yönünde düzelttiğinden hem drag hemde ses düşer. Ama araç sabitken bile daha sessiz gibi benmi yanılıyorum bilemedim ki asıl sorum bu aslında. 50-60 binlira verdiğmiz bu araçta bukadar ince ayrıntıyı görmek çok güzel özellikle 2012 de silecekle silinen suyun tekrar öncama geri dönmesini yaşamışken ! Bence çok büyük bir hataydı !
Aslında üst modelini almamın sebebi Hybrid istiyor olmam. Eşimle bayağı konuştuk bu konuyu. Kendiside yolcu olarak Active Skypack in yeteceğini ama "şöför" olarak benim ne düşündüğümü sordu saolsun) 2014 ya da 2015 başı artık daha "Mavi" bir araç şart ve inşallah Toyota bizi üzmez de bu kalitesini (hataları ile bile bu kalitesini) ve müşteri odaklı ( bazen duyarsızlığı ile bile) hareketini koruyarak güzel bir Hybrid getirir.
Renk konusunda Beyaz evet monoton gibi ama aracın çizgilerini gözteriyor hemde cam tavan en güzel beyazda duruyor (bence). VW nun beyaz da bir iki çeşidi var aslında Toyota bu renkleri de kullanabilir.
Ben niye katolog görmedim ?!??
) iki saatlik uyku ile duruyor olmasan çıkar katolog bakmaya istanbulda bana en uzak Toyota Plaza ya giderdim sonra döner Sonkara giderdim ! Maksat araba kullanmak olsun
Cidden yeni MM çok farklı ! 2013 Model satışlarından sonra Toyota bir çok yeni fanatik kazanacak buna çooook eminim.
Yolda segmentinin şöförleri tarafından bayağı dikkat çeken bir araç olduğunu söylemeliyim. Yarışmak isteyenden tutunda kenara çekip soru soranlara kadar. Yarışmak için gaz veren arkadaşlar ben sizin dişinizin kavuğuna kaçmam ! 1.4 Dizel MM bir araç ile TSI bir aracı hangi zeka ile yarıştırmaya kalkarsınız) Komik olmayın.
Bırakın huzurlu konforlu tasaruflu bir şekilde araç kullanalım! Kendi kendinizi gaza getiriyorsunuz sonra bakıyorum ne situational awerness var ne sürüş tekniği! Öldüreceksiniz birilerini. Birazcık insan olun sonra yarış pilotu olursunuz! Araçları sizin çıktığınız hızlarda kullanmak basit olsa kimse F1 pilotlarına ve ya diğer Pilotlara uzaylı diye bakmazdı.
Sorum var izniniz ile; bu araç nasıl oluyorda ortam sesini içeriye daha az alıyor? Sizce cam tavanın bunda etkisi var mı ( ki var bence) ? Cam tavan tek başına yetmez başka ne yapmışlarki araç daha sessiz ( motor sesinden bahsetmiyorum)
Kapı saclarına parmağınızla tıklarsanız geri gelen ses size arkasında ne olduğu hakkında fikir verecektir.
Silecek suyunun geri dönmesi, aerodinamik detayların eksikliğidir, halletmeleri elbette iyi olmuş.
Nasıl araca verilen para artıyorsa, kalite, donanım ve her türlü teknolojide de artış vardır, bu parayı elbette hakediyor.
Cenk bey, size en büyük tavsiyem, 1. yıl içinde/sonunda sesler gelmeye başlarsa, gözünün yaşına bakmadan lastiklerinizi yumuşak hamurlu lastiklerle değiştirmeniz olacak.

Cenk Abicim sen bize sor biz sana en iyi ve idealini yorumlarız merak etme.
Lastik konusunda Contileri pek sevmem açıkcası üstlerinde Conti var, şahsen ben yazlık lastikleri yenileyeceğim kısa sürede iki lastik arasındayım Nokian ve Michelin. SErkanın yorumlarını bekliyorum açıkcası Michelin tercihi için, Nokianda ise çok memnunum ve çok iyi lastik olduğunu bizzat gördüm hatta Ufuğada danıştım çok iyi yapmışsın dedi. Bakalım zamanla karar vereceğim.
Sorun şu bence eğer bu araç daha sessiz ve konforlu olursa sürerken uyur kalırım ben ! Sonra ne diyeceğim Toyotaya ? Çok rahat araç yapmışşınız bir daha olmasın mı?
)2014 de birdaha alırızbiraz önce boş yol yakaladım( ne önümde nede arkamda kimse yoktu ) ve 180 e sessizce cıktı arac ve bir okadarda kontrollü yawasladı. Direksiyon biraz yumuşak kalıyor yüksek sürate ama araç fazla rahat !
Hiç üşenmeden beylikdüz-şişli-taksim-bahçelievler- beylikdüzü yaptım akşam akşam.
Onu bunu bilmem adamlar her seferinde çatır çatır satıyor bizim kasa Aurislerin en çok satan otomobil olduğunu biliyoruz.
1.6 Dizelin en az 2015'i var.
Abicim alemsin vallabazen ben de yaparım sen gibi çıkarım ufak ufak dolanırım. Hızlanması ve kontrolü oldukça iyi keza kendi aracımdanda anladığım kadarıyla o güven hissi bir başka.
Güzel detay.
Allah kaza bela vermesin.Bu arada bir nazar boncuğu takın derim bence.12.000 seviyelerinde satmıştı yanlış hatırlamıyorsam bizim kasalar.Peki sercan abi bizim kasayla yeni Auris'i karşılaştırabilirmisin?1.4 dizel testi yaptın mı bilmiyorum ama?
)
Konu Auris diye lastik konusuna girmedim belki direk mesajlaşırız ya da yüz yüze konuşuruz.
AMA 2013 Aurisi daha sessiz hale ve de konforlu hale getirmek için iyi lastik seçmek şartSorun şu bence eğer bu araç daha sessiz ve konforlu olursa sürerken uyur kalırım ben ! Sonra ne diyeceğim Toyotaya ? Çok rahat araç yapmışşınız bir daha olmasın mı?
)
2013 un arka koltuğunda yolculuk eden oldu mu? Konforu nasıl ?
Allah kaza bela vermesin.Bu arada bir nazar boncuğu takın derim bence.12.000 seviyelerinde satmıştı yanlış hatırlamıyorsam bizim kasalar.Peki sercan abi bizim kasayla yeni Auris'i karşılaştırabilirmisin?1.4 dizel testi yaptın mı bilmiyorum ama?

Boncuk şart hele 2012 nin başına gelenlerden sonra ! İyi hatırlattınız. ! Keşke Ganj da yıkaya bilsek gerçi ayıp olur olmadı oralara gidenlere söyliyelimde bir bidon su getirsinler Ganj dan.
Yeni sticker " Nazar etme ne olur Auris al seninde olur" yazdıracağım)

Hatta kardeşime de aldırdım. Bir önceki kasayıda kullandım. Araç gerçekten kabuk değiştirmiş. Eski Auris'den eser yok ki ondan da memnundum. Bir yapı markette aracı park ettim. Birkaç kişi aracın içini görmek için izin istedi.
Gözler üzerinde. Nazar değecek diye korkuyorum. Bence yeni Auris'e çok önyargılı davranıldı. Toyota yeni bir araç yaratmış.