0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
forumda başka bir auris başlığında bir üyemiz cvt şanzımanın arıza yaptığında parça değişimi olmadığını, şanzımanın tamamen değiştiğini ve 13 bin tl gibi bir fiyatı olduğunu söylemişti. ayrıca toyota'nın yedek parça fiyatları vw'ninkinden pahalı. otomatik şanzımanlarını bilmiyorum fakat manuel tsi ile toyota'nın manuel modelleri arasında periyodik bakımlarda yüksek bir ücret farkı yok. aradaki farkı da otomobilinizi elinizden çıkartırken yaşadığınız değer kaybının az olması kapatıyor. bunları iyi düşünmek ve hesaplamak gerek.
vw'nin periyodik bakımlarının, manuel şanzımanlı ve tsi motorlu araçlar göz önünde bulundurulduğunda daha pahalı olduğunu fakat aradaki fiyat farkının eskisi kadar fazla olmadığını söyledim. mesela standart 10 bin km bakımı toyota'nın iki misli değil. diğer motorlar ve dsg şanzıman bakımları için aradaki fark oldukça büyüyebilir. yedek parça kısmında ise şöyle söyleyebilirim. servisteki liste fiyatları hem toyota hem de vw için oldukça pahalı. çeşitli parçaların fiyatlarını hem forumdan, hem de vw grubu araç kullanan tanıdıklarımdan ötürü her iki marka araç için de biliyorum. sanayide orjinal parça temin etmeye kalktığınızda normal şartlar altında vw'nin parçalarının daha ucuz olduğunu belirttim. bunu belirtirken de gelişi güzel söylemedim. zaten bana katılan da olmuş. tanıdığınız olur, arkadaşların da belirttiği gibi gelişinden ve fazla işçilik almadan uygun ücretlerle işinizi halledersiniz; bu başka bir durum. hiçbir bilgim olmayan konuda zaten ileti göndermemeye gayret ediyorum. herkese saygılar.
Kırmızı: İki misli olmadığını bende düşünüyorum ama hiç bir zaman eşit değildir ya da Toyotadan ucuz değildir , pahalıdır. Önceki yazında Toyotanın parçası daha pahalı demişsin buna kathi surette katılmıyorum, hatta yanlış bir bilgi olduğunu savunuyorum.Sarı: Toyotanın otomatik şanzıman sistemi en az sorun çıkartan sistemdir, bu sistem başta Mercedes olmak üzere bir çok markanın kullandığı bir sistemdir. Cvt şanzıman hakkında sorun ve şikayet duymadım ama yine tekrarlıyorum zaman gösterecek, Cvt sistemini bir çok marka uzun zamandır kullanıyor sorun yaşayanını görmedim.Pembe: Hem fikirim yetkili serviste muhakkak ki sanayi ortamına göre kat be kat daha pahalı, yinede Vw ve Toyota arasında Vw'nin pahalılık oranı yüksek.Yeşil: İşte can alıcı noktasıda burda buna katılmıyorum ki bu konuda bir çok kez ispatlanmış şekli ile gerekse hem forum içerisinde hem de bizzat yaşayarak gördüm. Sana katılan kişiler muahakkak olabilir ki neticede herkes aynı düşüncede olmayabilir ama ben sana katılanı göremedim ya da bulamadım kusuruma bakma.Anlayışın için teşekkürler, keşke herkes sen gibi uslublu tartışsa.
neyse auris başlığında auris hakkında konuşmaya devam edelim.
+1Bugün iki tane daha gördüm yollarda yeni Auristen. (life modeli)
Beylikdüzündeyim daha birtanesine denk gelmedim ! Yarın 2100 da kendi aracımı teslim alıp yola cıkartıcam inşallah
Teşekkürler arkadaşlar,Aracım dizel. Bugün 100 km yol yaptım ve inanın çok farklı bir araç olmuş. Ben gerçekten beğendim. Toyota şikayetleri dinleyip güzel bir adım atmış ve bunun üstüne dahada geliştirip çok harika bir araç çıkartacaklarına eminim. Bence burada bahsi geçen "sorunlu" ayrıntılara takılmadan bir deneyin derim. Hepinize güvenli km ler.
Aracınız hayırlı olsun.Güle güle kullanın.Ben de Yeni Aurisi beğendim.Sürüşü gerçekten çok güzel.Bugün bir de değişiklik yapıp Hyundai İ30 dizel otomatik test ettim.İnanın Aurisin yanına yaklaşamaz çok hantal geldi bana.Bazı arkadaşlar kıyaslama yapmış o nedenle paylaşmak istedim.Tekrar hayırlı olsun.
I30 u da güzel arac ama Auris dedim sebeblerini birçok kez yazdım Auriste geliştirelecek yine bir kaç nokta var ama bu sefer bu kusurlar konforu etkilemiyor;Kör nokta uyarı sistemi ? Neden olmasın ? Türkiyede otomatik park gereksiz birşey ama kör nokta çok önemli ( bence )Bu arad iyiki düz göğüs yapılmış araca! Ön koltuklara oturanlar bunun sebebini anlayacak. Arka koltuklar dar diye yazanlar olmuş ama ben 1.85 boyumla rahat ettim Verilen diğer marka örneklerinden çok daha geniş bir kullanım alanına sahip Auris. Yarın bütün gün gezeriz inşallah
aracınızı kazasız belasız mutlu günlerde kullanmanızı dilerim birtek şeyi merak ettim gösterge tablosu üstündeki (göstergelerle ön cam arasındaki) plastiğin kalitesi için ne düşünüyorsunuz?
Yeni Auris benimde aklıma girdi bazen gaza gellip ciddi ciddi düşünüyorum
Ben makyajlıyı bekleyeceğim.Ama hergün de aklımda
Açıkcası bende genelde Makyajlılardan giderim nedense Yeni Auris bir hayli çekici ve albenisi olan bir araç o yüzden bende çok düşünür oldum.