0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bugün Ankara Toyan plazada Adil ULUTAŞ Bey ile birlikte yeni Auris'i test sürüşünü gerçekleştirdim.Araç gereçekten çok güzel olmuş sürüş dinamiği ve süspansiyon bir harika.Aracın sürücü koltuğundan inmek istemedim.Koltuk yapısı ve sürücü konumlandırması çok hoş olmuş.Test aracı dizel M/M idi.Ben çok beğendim.Test sürüşü yapmanızı öneririm.Bu arada Adil Bey selam söyledi.Yeni Auris gerçekten çok güzel olmuş.
Görülşleriniz için teşekkürler. Vaktinizi ayırdınız bizlere bilgi verdiniz.
arkadaşlar ben yeni aurisi test ettim ama cvt benzinliyi... acaba dizel otomatikler nasıl??? vites geçişleri belli oluyor mu yoksa cvt gibi hiç bişey hissedilmiyor mu???
hmm yani belli oluyor:(((
Sercan bey, elinize sağlık, kaliteli bir test yapmışsınız.Geçenlerde bende bir test sürüşü yaptım, 1.4 D-4D M/M, herşeyiyle mükemmeldi, özellikle 1.800d/d'dan 2.050d/d'ya yükseltilen 1. vitesten 2. vitese değişim sonucu aracın yığılma hissi vermemesi bu şanzımana bakış açısını değiştiriyor. Diğer viteslerin geçişlerinde zaten sorun yok.Tek eksilen şey; E modunda ilerlerken hangi viteste olduğunuzu göremiyorsunuz, bence önemliydi.Çok önemli bir eksik donanım da şu; hala Cruise Control yok! oldukça üzücü.Bu arada şunuda önemle belirtmeliyim ki, 1.4, 1.3 veya daha küçük diesel motorlu olupta otomatik şanzımana sahip her markanın otomobillerinin güçleri ülkemiz yol şartları için fazlasıyla yeterlidir. Böylesine bir gücün yetersizliğinden şikayet ediyorsanız, düz vites değişimlerinizi gözden geçirmenizde fayda vardır. Küçük hacimli yüksek güç üreten bu motorların en güzel yanları çok az yakıt tüketmeleri ve çevreci olmalarıdır. O nedenle küçük hacimli diesel motora sahip ve otomatik şanzıman uygulayan tek marka Toyotanın bu tutumundan şikayet etmeyiniz.Toyota Auris 1.6 D-4D uygulamasına başlasaydı, karşısında çok önemli 2 ağır topla savaşmak zorunda kalacaktı.Hyundai İ30 ve Kia Ceed, kalitesi, hacimleri, donanımları ve düşük fiyatlarıyla oradalar.
cvt den menun olunmayan bir yoruma denk gelmedim daha, bu gidişle baya can yakacak
Cvt Şanzıman gerçekten başarılı özellikle yakıt ekonomisi göz önüne alındığında. İlerleyen km'lerde de sorun çıkardığını daha duymadım umarım sorunsuz şekilde ilerler.
inşallah kardeşim..acaba ileriye dönük düşünüldüğünde garanti bittikten sonrası için düşünürsek şanzıman arızası esnasında masrafları nasıldır...şanzıman komplesi kaç paradır...dsg gibi çok yüksek rakamlar ortaya çıkarmı ki?
Şimdi marka fanatikliğini bir kenara bırakarak söylüyorum, Dsg şanzımana göre daha az masrafsız olacağını düşünüyorum çünkü bir Vw ile Toyota 10.000km bakım fiyat aralarında fark var ve bu fark Vw'nin daha fazla maliyetli olduğu sonucu ortaya çıkıyor, Toyotanın şöyle bir avantajı var parçaları ülkemizde üretiliyor (hepsi için geçerli değil) ve de yan sanayisi oldukça fazla bir marka bu sebeplerden çok aşırı fiyatlar çıkacağını sanmıyorum ki ciddi arıza çıkaracağını hiç sanmıyorum.
mantık çerçevesinde düşünüldüğünde dediğin doğru kardeşim..pederin arkisi 12 bin tl verince dsg arızasına otomatik vites için pederi ikna etmem lazım... dersimi çalışmam lazım bunları öğrenmem lazım
Abi pederi auris testine götürsene zaten alır
Bol şans.
forumda başka bir auris başlığında bir üyemiz cvt şanzımanın arıza yaptığında parça değişimi olmadığını, şanzımanın tamamen değiştiğini ve 13 bin tl gibi bir fiyatı olduğunu söylemişti. ayrıca toyota'nın yedek parça fiyatları vw'ninkinden pahalı. otomatik şanzımanlarını bilmiyorum fakat manuel tsi ile toyota'nın manuel modelleri arasında periyodik bakımlarda yüksek bir ücret farkı yok. aradaki farkı da otomobilinizi elinizden çıkartırken yaşadığınız değer kaybının az olması kapatıyor. bunları iyi düşünmek ve hesaplamak gerek.