Gönderen Konu: Yeni Toyota Auris [J:2] [2013-]  (Okunma sayısı 241442 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Toyota Auris [J:2] [2013-]
« Yanıtla #340 : Şubat 13, 2013, 10:40:43 »
Bu arada dün yolda bir tane gördüm jant kapaklı Life modeliydi ve 2012 kasalarda ki kapaklardandı.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #340 : Şubat 13, 2013, 10:40:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #341 : Şubat 13, 2013, 11:28:52 »
Resimlerde farklı bir kapak gösteriyor demek aynısını takmışlar. Bugün bayiye gittim ordaki 1.33 e alaşımlı jant vardı. Gerçek jantını göremedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #342 : Şubat 13, 2013, 11:30:36 »
Resimlerde farklı bir kapak gösteriyor demek aynısını takmışlar. Bugün bayiye gittim ordaki 1.33 e alaşımlı jant vardı. Gerçek jantını göremedim.

Belki de benim gördüğüm araçta durum öyleydi ama ben de şaşırdım.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #343 : Şubat 13, 2013, 14:34:14 »
Bayilere aksesuar sergileme zorunluluğu getiriyor Toyota Türkiye, bu yüzden bayide görülen modeller ile fabrikadan çıkanlar tam olarak birebir aynı olmuyor.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #344 : Şubat 13, 2013, 14:48:20 »
haftasonu ankarada denk geldim bende. jantlar çok hoşuma gitti.
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #345 : Şubat 13, 2013, 14:51:54 »
Bu jantlarla ilgili ben de bişiler düşünüyorum aslında zaman içerisinde.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 21000
  • Model Yılı: '15
  • 17 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #346 : Şubat 13, 2013, 18:09:44 »
Bugün Toyota Bakırcılar da yeni auris i gördüm, zamanım kısıtlı olduğu için test sürüşü bi dahaki sefere kaldı fakat şunu söyleyebilirim, Toyota yine yapmış, fotoğraflarına bakarak yorum yapanlar bence hata eder, araç tasarım ve kalite hissi olarak gerçekten başarılı. Tek sevmediğim yanı ışıklandırma oldu ya da ben yaris in turuncusuna alıştığım için biraz garip geldi... Gösterge çerçeveleri ve dokunmatik ekranı yaris in aynısı. Fotoğraflarda beğenmediğim ön konsolu yakından görünce beğendim... Alacak olanlara hayırlı olsun fiyatını hak ediyor özellikle multidrive kullanan birisi olarak 1.6 multidrive motoru test etmek için sabırsızlanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #347 : Şubat 13, 2013, 19:38:04 »
Bugün nihayet tanıştık yeni Aurisle sıralayalım.
Test sürüşü yapamadım araç plazada olmadığı için bu yüzden sürüş izlenimi yazamıyorum.

-Dış görünüşü fotoğraflardan aşina olduğumuz için beni şaşırtmadı, Hyundai İ30'a arkadan benzediği gerçeğini tekrar etmeye gerek yok. şaşırtıcı bir tasarım değil i30 dolayısıyla. -_-
  -Özellikle üst modellerin kromla vurgulanmış detaylar ile önden görünüşünü oldukça beğendim, agresif ve çekici. Yandan görüşü sıradan, yanda etkileyici çarpıcı bir çizgisi yok,Toyota işte dedirtiyor.  :alkis:
-Özellikle ön konsolda,  sonunda doğru malzeme seçimleri yapılmış , öyle bizim aurisler gibi çıtırtılar duyulmayacağına eminim, kalite hissi daha iyi. Toyota kalite anlayışı ön konsol tasarımında , malzeme ve detaylarda vurgulanmış. Otomatik Klima ayar düğmeleri kullanışlı hale getirilmiş (çevirmeli düğmeler daha rahat):alkis:
-Ön konsolun yüksekliği ve tavan arası mesafe dar, Eski auriste beni etkileyen 'ferah' atmosfer yok olmuş, basık ve sıkıcı bir görüş açısı var. -_-
-Koltuklar biraz genişlemiş arasıra geniş popoları rahatsız eden eski auris koltukları daha rahat hale getirilmiş. Kapı kolları biraz Alman otomobillerindeki gibi klasik ama kullanışlı ve kaliteli detaylar içeriyor. :alkis:
-Arka bagaj kapısı kapandığında güzel bir ses çıkıyor, bizimki gibi kapı üzerinde plaka olmadığı için onun tıngırtısı da duyulmuyor(plakalık sökülüp yapıştırma plakayka eski auriste çözülen birşey) :alkis:
- Aracın arka kısmı eski aurise göre biraz daha basık geldi bana. hatta genel atmosfer olarak 'leon' a binmiş gibi bir his, halbuki eski Auriste beni en çeken özellik iç ferahlıktı.Bu ferah sürüş modundan vazgeçilmiş. Bence ferah sürüş seven kitle ile birlikte  bayan kullanıcılarını da kaybeder. -_-
-Başlangıç modellerinde arka camların Manuel olması bize Tofaş'lı , Doğan'lı, Şahin'li günleri hatırlattı böyle bir lansman ve imaj hatasını Toyota (50bin tl lik dizel modelinde)nasıl yapar aklım almış değil. :argh:

sürüş izlenimlerine dayanarak evet rekabetçi bir araç piyasaya çıktı denilebilir, özellikle makyajlı Auris'in gidereayak satışlarını artırıp bombayı patlattığı düşünülürse yeni iddialı motor seçenekleriyle, iyileştirilmiş ve konforu artırılmış yol tutuşuyla bu araç kesinlikle tutulur derim.  Bu arada bu dönemdeki en iddialı dış tasarım Renault Clio'ya aittir, tasarımcılar aracın yandan gören perspektifleriyle çok uğraşmışlar ve mükemmel etkili tasarım detayları yakalamışlar. Ne yazıkki Toyota yandan çok iddialı bir perspektif sunamıyor, önden iddialı, arkadan i30'la kolkola devam... Başarılar diliyorum Toyota ailesine.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #348 : Şubat 13, 2013, 19:46:15 »
Çağlar bey dediğiniz gibi arka farlar İ30'u andırıyor ama Lexus'un bir modelinden esinlenildi diye biliyorum. Hyundai bence Lexus'tan esinlenmiştir.
Toyocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #349 : Şubat 13, 2013, 19:53:19 »
Çağlar bey dediğiniz gibi arka farlar İ30'u andırıyor ama Lexus'un bir modelinden esinlenildi diye biliyorum. Hyundai bence Lexus'tan esinlenmiştir.

Kesinlikle o noktaya da değineyim. Hyundai tasarım hırsızlığı ile ünlü bir marka zaten, belki de Auris'in bu şekilde olacağını öğrenip erken davrandılar ve İ 30 ' u lanse ettiler. ama bu son kullanıcı algısı olan 'auris' arkadan i30'a benziyor düşüncesini değiştirmez.
born to ride

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #350 : Şubat 13, 2013, 21:05:30 »
Kesinlikle o noktaya da değineyim. Hyundai tasarım hırsızlığı ile ünlü bir marka zaten, belki de Auris'in bu şekilde olacağını öğrenip erken davrandılar ve İ 30 ' u lanse ettiler. ama bu son kullanıcı algısı olan 'auris' arkadan i30'a benziyor düşüncesini değiştirmez.
Benim bildiğim Yeni Auris İ30'Dan önce tasarlandı fakat İ30 daha önce piyasaya sürüldü.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #351 : Şubat 13, 2013, 23:23:06 »
Benim bildiğim Yeni Auris İ30'Dan önce tasarlandı fakat İ30 daha önce piyasaya sürüldü.

Bu konu her gectiginde bende yineliyorum auris i30dan önce tasarlanırken daha sonra piyasaya sürüldü. Ama tabiki auris i30dan esinlendi die artık beyinlere işledi bu düşünceyi silmek artık imkansız. :olmamış:
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #352 : Şubat 13, 2013, 23:35:14 »
Bu konu her gectiginde bende yineliyorum auris i30dan önce tasarlanırken daha sonra piyasaya sürüldü. Ama tabiki auris i30dan esinlendi die artık beyinlere işledi bu düşünceyi silmek artık imkansız. :olmamış:

Ayneen +1

Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 31000
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #353 : Şubat 13, 2013, 23:55:27 »
arkadaşlar hyundaiden esinlendi densede (tam tersi olduğuna inanıyoruz) gidip hyundai mi alacağız?? hayır.... hyundai oldum olası yudum yağı tenekesi gibi gelmiştir bana:)))) toyotanın amblemi yeter.. i30 a da baktım kardeş hyundaiiiiiii sonuçta... santa fe ler hariç hayatta almam ben:))))
toyota candır,aşktır, tutkudur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #354 : Şubat 14, 2013, 08:47:19 »
Ayneen +1

Hundaiden esinlense ne olacak mazdadan esinlense ne olacak. Sonuncta Toyota bir  urun cikarmis begenip begenmemek tamamen insanlarin zevkine kalmis. Almayi dusunen yada araci merak eden gidecek showrooma guzelce inceleyecek imkan varsa test-surusu yapacak. Benim sahsi fikrimi sorarsaniz resim ve videolardan gordugum kadariyla begendim, bizim buarada satisi olsa ve alma imkanin olsa alirdim tabi once test surusu yapardim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #355 : Şubat 14, 2013, 12:07:47 »

Hundaiden esinlense ne olacak mazdadan esinlense ne olacak. Sonuncta Toyota bir  urun cikarmis begenip begenmemek tamamen insanlarin zevkine kalmis. Almayi dusunen yada araci merak eden gidecek showrooma guzelce inceleyecek imkan varsa test-surusu yapacak. Benim sahsi fikrimi sorarsaniz resim ve videolardan gordugum kadariyla begendim, bizim buarada satisi olsa ve alma imkanin olsa alirdim tabi once test surusu yapardim.

Kadir abicim beni az çok tanıyosun fakat benim alınganlık yaptığım nokta bilgi sahibi olmadan yorum yapan arkadaşlar (kimseye hitap değildir genellemedir) hepimiz burada paylaşımlarımızı yapıyoruz beğenen beğeniyor beğenmeyen beğenmiyor biz de saygı çerçevesinde konuşmaya başlıyoruz fakat Auris arka stopları bildiğin i30 diyorlar fakat alt yapısına bakan yok testlerde bile bahsedildi kaporta ile uyum içinde yani rüzgar kesiminden virajdaki dengesine kadar aerodinamizmin devamı gibi araçta yani bir bütün bu zor bi iştir. En basiti yanına gidip bakılsa bile anlaşılacaktır. Umarım anlatabilmişimdir. Yoksa herkesin görüşüne saygı duymak zorundayız.

arkadaşlar hyundaiden esinlendi densede (tam tersi olduğuna inanıyoruz) gidip hyundai mi alacağız?? hayır.... hyundai oldum olası yudum yağı tenekesi gibi gelmiştir bana:)))) toyotanın amblemi yeter.. i30 a da baktım kardeş hyundaiiiiiii sonuçta... santa fe ler hariç hayatta almam ben:))))

;) +1
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #356 : Şubat 14, 2013, 12:11:15 »
Sana katiliyorum Sercan, yakindan gorup bakmak ona gore yorum yapmak lazim. Laf olsun diye yorum yapmak hele bide elestirecem diye yerden yere vurmak cok ayip bencede.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #357 : Şubat 14, 2013, 12:14:21 »
Sana katiliyorum Sercan, yakindan gorup bakmak ona gore yorum yapmak lazim. Laf olsun diye yorum yapmak hele bide elestirecem diye yerden yere vurmak cok ayip bencede.

Teşekkürler Abicim anlayışın için, sizin oralara gelmeyecek mi bu model?
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #358 : Şubat 14, 2013, 12:22:43 »
meyve veren ağaçlar taşlanır...aynı durumda i30 olsa bu kadar çok benzerlik muhabbeti olmazdı...sevmesin kimsede almasın ben alayımda bir bende olsun şu auris :):)
sercan senide alırım kadir abinin yanına gideriz bangkoka :):):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #359 : Şubat 14, 2013, 12:38:03 »
Teşekkürler Abicim anlayışın için, sizin oralara gelmeyecek mi bu model?

Burada en cok B segmenti satiliyor. Tum markalarin B segmentinde hem sedan hemde HB modelleri var. C segmentinde pek HB yok ama buaralar Ford Focus ve Mazda 3 HB modelleri cok satiliyor onun icin bir ihtimal Toyota ve Honda C segmentinde HB modellerini piyasaya sunabilir, pastayi kaptirmamak adina.
meyve veren ağaçlar taşlanır...aynı durumda i30 olsa bu kadar çok benzerlik muhabbeti olmazdı...sevmesin kimsede almasın ben alayımda bir bende olsun şu auris :):)
sercan senide alırım kadir abinin yanına gideriz bangkoka :):):)
Herzaman beklerim ama Aurisle gelemeye calismayin sakin:)