Gönderen Konu: Yeni Toyota Auris [J:2] [2013-]  (Okunma sayısı 241279 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '20
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Toyota Auris [J:2] [2013-]
« Yanıtla #240 : Ocak 30, 2013, 01:53:38 »
Olabilir:)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #240 : Ocak 30, 2013, 01:53:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #241 : Ocak 30, 2013, 09:43:08 »
ya kardeşim bizim bu milletimiz ne kadar çok biliyor ya eleştirmekden başka bişey yok adamalar yapmış koymuş önüne ne kadar çok haksız eleştiri yapılmış auris için. zaten çok bildiğimiz için ülke olarak otomobil markamız bile yok.O olmamış bu olmamış olmuş bu araba daha neyin beklentisi bu ya anlamadım gitti !!! !!! !!!
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #242 : Ocak 30, 2013, 09:52:56 »
ön arkada sensör olan otomatik park sistemi olan model.

Yanlış bilgilendirmeyelim Ali bey, diğer modellerde de mevcut isteğe bağlı ya da değil.Park sensörü neticede basit bir şey çıt diye takılıyor.

Eleştiri olarak yazdım öncekinde de yoktu diye. Önceki en üst pakette bile fabrika çıkışı park sensörü yoktu.
Kamera varken sesi neyleyim?. Görüntüden daha mı iyi ses. Bir sürü mesafe varken başlıyor cayır cayır ötmeye...

Kameranın da göremediği kör noktalar vardır elbet burada devreye Park sensörü girer. Özellik özelliktir ;)
Ötmedikten sonra pek de bir anlamı yok zaten, neticede mesafeye göre ses ayarı veriyor. Kullanabilen için oldukça güzel bir sistem.

olup olmaması sıkıntı olmuyor plaza hediye takıyor genelde biraz bastırınca...heralde pakete koymakla uğraşmamaışlar plazalar bunu hediye dağıtsın diye :)

Plazanında hediye etmesini beklememeliyiz aslında direk taksalar daha mantıklı.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #243 : Ocak 30, 2013, 10:11:44 »
uyaracan ne kıymetli arabası var olacak :):) benim kızları ( daha biri küçük anlamaz ama) uyarsakda para etmez bildiğini yaparlar.. iyi düşünüp doğru karar vermek gerek renk konularında sonradan dönüşü olmayacak :) birde bu cvt de denildiği gibi eco ve sport var dimi..yada ileriye dönük düşünürsek ben gibi aldığı arabaya 10 yıl binen birisi 5 yıl garantili aldığımız taktirde sonrasında şanzıman arızası yaaşrken bze maliyetleri nerelere gelirki..hoş dsg gibi araba parasına şanzıman olacak değildir heralde:)

Dün gece bu yazınıza cevap yazmıştım hem de çok güzel bir cevap ama göndermeden Klavyeden yanlışlıkla kapama tuşuna bastım komple gitti. :D

Dost vari bir tavsiye ve konuşmada bulunuyorum size, şu bi gerçek bu şanzımanlarda çift debriyaj sistemi olduğu için değişim olduğu zaman ikisi bir değişiyor ve bu da 2 debriyaj masrafı açıyor size, bu sistemlerin ömrü ve arıza durumları birazda kullanıcıyla alakalı bir durum aslında narinyapılara sahipler işlevleri gereği ama düzgün ve uysal şekilde kullanıldığında ciddi sorun çıkarmayacağını düşünüyorum(cvt şanzıman), CVT şanzıman uzun zamandır kullanılıyor ve arızasını duymadım açıkcası hoş araştırma içinede girmedim ama açıkcası duymadımda. Hoş DSG şanzımanda araştırmadan çok arıza duydum artık bahtınıza kısmet ne ise.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #244 : Ocak 30, 2013, 10:38:50 »
ya kardeşim bizim bu milletimiz ne kadar çok biliyor ya eleştirmekden başka bişey yok adamalar yapmış koymuş önüne ne kadar çok haksız eleştiri yapılmış auris için. zaten çok bildiğimiz için ülke olarak otomobil markamız bile yok.O olmamış bu olmamış olmuş bu araba daha neyin beklentisi bu ya anlamadım gitti !!! !!! !!!

sürekli başkalarını eleştiren insanlar hiç aynaya bakmayan insanlardır...

Yanlış bilgilendirmeyelim Ali bey, diğer modellerde de mevcut isteğe bağlı ya da değil.Park sensörü neticede basit bir şey çıt diye takılıyor.

Kameranın da göremediği kör noktalar vardır elbet burada devreye Park sensörü girer. Özellik özelliktir ;)
Ötmedikten sonra pek de bir anlamı yok zaten, neticede mesafeye göre ses ayarı veriyor. Kullanabilen için oldukça güzel bir sistem.

Plazanında hediye etmesini beklememeliyiz aslında direk taksalar daha mantıklı.

fazla mal göz çıkarmaz..sanki servisde takılanın piyasada takılan bir farkı yok ama servis taktı oluyor :) ben araba alınca hediye park sensörü ve paspas aldım demek var :):):)

Dün gece bu yazınıza cevap yazmıştım hem de çok güzel bir cevap ama göndermeden Klavyeden yanlışlıkla kapama tuşuna bastım komple gitti. :D

Dost vari bir tavsiye ve konuşmada bulunuyorum size, şu bir gerçek bu şanzımanlarda çift debriyaj sistemi olduğu için değişim olduğu zaman ikisi bir değişiyor ve bu da 2 debriyaj masrafı açıyor size, bu sistemlerin ömrü ve arıza durumları birazda kullanıcıyla alakalı bir durum aslında narinyapılara sahipler işlevleri gereği ama düzgün ve uysal şekilde kullanıldığında ciddi sorun çıkarmayacağını düşünüyorum(cvt şanzıman), CVT şanzıman uzun zamandır kullanılıyor ve arızasını duymadım açıkcası hoş araştırma içinede girmedim ama açıkcası duymadımda. Hoş DSG şanzımanda araştırmadan çok arıza duydum artık bahtınıza kısmet ne ise.

ilgin için sağol kardeş o kadar emek harcayıp yazmışsın allah gönlüne göre versin...
fazla donanım yüklü klavyede iyi değil :):):)
düzgün ve uysal kullanım derken gaz pedalına ani yüklenmeler falan kasediyorsunuz kanımca... :DUR: korktum şimdi ben genelde sert araba kullanırım..
nette araştırdığım kadarıyla bir arızasını duymadım gömedim bende....tabii 5 yıl garantili kullanmak en mantıklısı alındığında...ama ben 5 yıl sonra satmam arabamı uzun vade binerim..zaten yılda yaptığım 5-6 bin km..ben kesin alacam bu arabaının 1,6 advancesinide manuelmı cvtmi ona karar vermedim...karar vermekde çok zor peder manuel al ne işin olur ootmatikle diyor arıza yaaprsa sıkıntı olur diyoo ama manuel arıza yapmaz diyo...aslında manuel arıza yapmaz değil öyle birşey duyulmadığı için...birazda dsgsi lan arkisi 12 bin tl verdi şanzumana onun korkusu var onda :) her otomatik öle olacak zannediyor...şimdi alırız körün taşı gibi gelir bana düşer artık peder lafla ezer beni ben sana demedimmi bak bozuldu :):):) şimdi bile kulağımı tırmalıyor diyeceği laflar..tabii manuel alıp birşey olursa o zamanda ben tırmalarım kulakalrı :):):)
bende istemem kimse istemez başım ağrısın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #245 : Ocak 30, 2013, 10:51:29 »
sürekli başkalarını eleştiren insanlar hiç aynaya bakmayan insanlardır...

fazla mal göz çıkarmaz..sanki servisde takılanın piyasada takılan bir farkı yok ama servis taktı oluyor :) ben araba alınca hediye park sensörü ve paspas aldım demek var :):):)

ilgin için sağol kardeş o kadar emek harcayıp yazmışsın allah gönlüne göre versin...
fazla donanım yüklü klavyede iyi değil :):):)
düzgün ve uysal kullanım derken gaz pedalına ani yüklenmeler falan kasediyorsunuz kanımca... :DUR: korktum şimdi ben genelde sert araba kullanırım..
nette araştırdığım kadarıyla bir arızasını duymadım gömedim bende....tabii 5 yıl garantili kullanmak en mantıklısı alındığında...ama ben 5 yıl sonra satmam arabamı uzun vade binerim..zaten yılda yaptığım 5-6 bin km..ben kesin alacam bu arabaının 1,6 advancesinide manuelmı cvtmi ona karar vermedim...karar vermekde çok zor peder manuel al ne işin olur ootmatikle diyor arıza yaaprsa sıkıntı olur diyoo ama manuel arıza yapmaz diyo...aslında manuel arıza yapmaz değil öyle birşey duyulmadığı için...birazda dsgsi lan arkisi 12 bin tl verdi şanzumana onun korkusu var onda :) her otomatik öle olacak zannediyor...şimdi alırız körün taşı gibi gelir bana düşer artık peder lafla ezer beni ben sana demedimmi bak bozuldu :):):) şimdi bile kulağımı tırmalıyor diyeceği laflar..tabii manuel alıp birşey olursa o zamanda ben tırmalarım kulakalrı :):):)
bende istemem kimse istemez başım ağrısın...

Rica ederim.

Yani serviste olunca bizlerde daha kaliteli daha şaşalı bir ürünmüş gibi geliyor psikolojikman.

Aslında yazımın kullanımla ilgili sorun oluyor kısmı DSG şanzıman içindi, tabi ki CVT arıza yapmaz anlamında değil ama daha zor geliyor sebebi ise çalışma prensibi. Sert kullanıyorsanız arkadaşınızın dahi olsa DSG şanzıman kullanmayın  :kötü:

Bence Auris alacaksanız 1.6 CVT'den şaşmayın açıkcası ben fazla km yaptığım için dizel aldım ama az km yapacak olsaydım bahsettiğim aracı alırdım keyfime bakardım arkama değil. ;)
Tabi düşünmüyor da değiliz bu aracı fazla km yapmamıza rağmen.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #246 : Ocak 30, 2013, 10:59:01 »
Rica ederim.

Yani serviste olunca bizlerde daha kaliteli daha şaşalı bir ürünmüş gibi geliyor psikolojikman.

Aslında yazımın kullanımla ilgili sorun oluyor kısmı DSG şanzıman içindi, tabi ki CVT arıza yapmaz anlamında değil ama daha zor geliyor sebebi ise çalışma prensibi. Sert kullanıyorsanız arkadaşınızın dahi olsa DSG şanzıman kullanmayın  :kötü:

Bence Auris alacaksanız 1.6 CVT'den şaşmayın açıkcası ben fazla km yaptığım için dizel aldım ama az km yapacak olsaydım bahsettiğim aracı alırdım keyfime bakardım arkama değil. ;)
Tabi düşünmüyor da değiliz bu aracı fazla km yapmamıza rağmen.

hoş yılda 5-6 bin km yapan birisi şanzıman nasıl bozabilir orasıda tartışılır...
dsg passat ve jetta kullandım sürüş çok keyifli ama keyfiniz kaçma riski çok fazla o riski taşımaya gerek yok:)
cvt de istersek manuelde kullanabiliyoruz galiba 7 ileri...peki o manuel vitesle şuanda kullandığımız manuel arasındaki fark ne?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #247 : Ocak 30, 2013, 11:26:04 »
hoş yılda 5-6 bin km yapan birisi şanzıman nasıl bozabilir orasıda tartışılır...
dsg passat ve jetta kullandım sürüş çok keyifli ama keyfiniz kaçma riski çok fazla o riski taşımaya gerek yok:)
cvt de istersek manuelde kullanabiliyoruz galiba 7 ileri...peki o manuel vitesle şuanda kullandığımız manuel arasındaki fark ne?

Manuel vites denilince aklınıza normal manuel vitesler gelmesin, Dsg şanzımandan tecrübeniz olduğu için bahsediyorum,normal otomatik vitesin alt vites ya da üst vites geçişlerini siz yapıyorsunuz yani aynı sistem aslında otomatiğe devam ediyor aynı şekilde ama sadece vites kararını siz veriyorsunuz.
Örn; Vitesi D'ye aldınız ve yoldasınız sollamaya çıkacaksınız ama vitesi siz ayarlamak istiyorsunuz, Vites kolunu sağa itekleyerek +(artı) -(eksi) şeklinde ayarlama yapıyorsunuz Otomatikte manuel denilen durum bu. Tabi bu vites değişimini direksiyonun bitişiminde bulunan kulaklardan da yapabilirsiniz.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #248 : Ocak 30, 2013, 11:36:19 »
Manuel vites denilince aklınıza normal manuel vitesler gelmesin, Dsg şanzımandan tecrübeniz olduğu için bahsediyorum,normal otomatik vitesin alt vites ya da üst vites geçişlerini siz yapıyorsunuz yani aynı sistem aslında otomatiğe devam ediyor aynı şekilde ama sadece vites kararını siz veriyorsunuz.
Örn; Vitesi D'ye aldınız ve yoldasınız sollamaya çıkacaksınız ama vitesi siz ayarlamak istiyorsunuz, Vites kolunu sağa itekleyerek +(artı) -(eksi) şeklinde ayarlama yapıyorsunuz Otomatikte manuel denilen durum bu. Tabi bu vites değişimini direksiyonun bitişiminde bulunan kulaklardan da yapabilirsiniz.

hımm... ;)cvt ağır tepki veriyor yazıyor bazı forum sitelerinde..sollama yaparken adam manuele geçse vitesi kendisi belirlemiş olsada arabanın ataklığına bir faydası olmayacakdır anladığım kadarıyla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #249 : Ocak 30, 2013, 11:38:31 »
hımm... ;)cvt ağır tepki veriyor yazıyor bazı forum sitelerinde..sollama yaparken adam manuele geçse vitesi kendisi belirlemiş olsada arabanın ataklığına bir faydası olmayacakdır anladığım kadarıyla...

Açıkcası ben sollamaya çıktığımda verdiğim gazı artırırım araçta ona göre vitesi alçaltır daha seri olur.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #250 : Ocak 30, 2013, 11:49:08 »
Açıkcası ben sollamaya çıktığımda verdiğim gazı artırırım araçta ona göre vitesi alçaltır daha seri olur.

kullanan birisi olarak sen öyle düşnüüyorsan millet biraz abartıyor sollamada ağır kalıyor araç seri değil gibi cümleler boş laf...neticede 92 model torosumdan daha seri bir araçtır :):):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #251 : Ocak 30, 2013, 12:06:31 »
kullanan birisi olarak sen öyle düşnüüyorsan millet biraz abartıyor sollamada ağır kalıyor araç seri değil gibi cümleler boş laf.. :):):)

Şu da bir gerçek düz vites kadar seri değil tabiki.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #252 : Ocak 30, 2013, 12:24:06 »
Şu da bir gerçek düz vites kadar seri değil tabiki.

ben genelde şehir içi kullanıyorum ondada serilik çokda önemli değil zaten...serilik genelde uzun yolda lazım olur bence...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #253 : Ocak 30, 2013, 13:10:24 »
kullanan birisi olarak sen öyle düşnüüyorsan millet biraz abartıyor sollamada ağır kalıyor araç seri değil gibi cümleler boş laf...neticede 92 model torosumdan daha seri bir araçtır :):):)

Arkadasin priusunu kullandim bana da agir gibi geldi, gerci arkadsin araci oldugu icin cok fazla gaza basmadim belki ondan agir geldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #254 : Ocak 30, 2013, 14:13:01 »

Arkadasin priusunu kullandim bana da agir gibi geldi, gerci arkadsin araci oldugu icin cok fazla gaza basmadim belki ondan agir geldi.

Senin araç Cvt şanzımandı değil mi? Abi
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 31000
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #255 : Ocak 30, 2013, 14:45:31 »
deneyen arkadaşlar ön kadran nasıl??? daha kendim gidip göremedim ama gören deneyen arkadaşlar nasıl olmuş??? astra golf vs... gibi güzelmi??? fotolarda ben begenmedim de belki yakından daha farklıdır
toyota candır,aşktır, tutkudur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #256 : Ocak 30, 2013, 14:54:05 »
Senin araç Cvt şanzımandı değil mi? Abi
Benimki normal 4ileri ve cok memnunum. Arkadasin prius araci var onun ecvt

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • TOYOTACI
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 31000
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #257 : Ocak 30, 2013, 14:58:25 »
2012 otoshow da tanıtıldığı gibi değil sanırım ön kadran... yani bi taraf devir orta da yol bilgisayarı diğer tarafta hız... ama şimdiki fotolara bakıyorum yol bilgisayarı hız göstergesini içinde üçücük:(((( doblonun bilgisayarı gibi
toyota candır,aşktır, tutkudur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #258 : Ocak 30, 2013, 15:04:43 »
2012 otoshow da tanıtıldığı gibi değil sanırım ön kadran... yani bir taraf devir orta da yol bilgisayarı diğer tarafta hız... ama şimdiki fotolara bakıyorum yol bilgisayarı hız göstergesini içinde üçücük:(((( doblonun bilgisayarı gibi

Bu sorunun cevabını bende merak ediyorum geçende arabam.com facebookda bazı videolar paylaşmıştı araçda cc vardı ancak koltuk ısıtmaları yoktu bu demek oluyorki araç benzinli Advance modeli. Premium modelinde de böylemi bilmiyorum ama ilk 3 donanım seviyesinde sizin tarif ettiğiniz gibi.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '20
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #259 : Ocak 30, 2013, 16:06:31 »
2012 otoshow da tanıtıldığı gibi değil sanırım ön kadran... yani bir taraf devir orta da yol bilgisayarı diğer tarafta hız... ama şimdiki fotolara bakıyorum yol bilgisayarı hız göstergesini içinde üçücük:(((( doblonun bilgisayarı gibi

Dediğiniz olay benim de dikkatimi çekti. Tanıtım broşüründe ve tanıtım videolarında ortada ekranlı gösterge görünüyor ancak test araçları üst paket olmasına rağmen life daki göstergeler var.???