Sizin aracınıza sonradan xenon far takılmış olduğu için geçmiyor. Yasayı çok iyi biliyorum. TUV'de istedikleri Xenon Far var ise Far yıkama ve otomatik eğim sensörü olması şart.
Sizin kasa 1.6 Elegant Xenon+SR+Deri A/T bu pakette fabrika çıkışı far yıkama ve otomatik eğim sensörü var. Ve çok rahatlıkla muayeneden geçiyor.
Yasayı doğru biliyorsunuzda ben de aynını başından beri söylüyorum zaten.
Ama Aurislerde bahsettiğiniz araç özel seri olan modeller yani tüm elegant model Aurislerde yok 1000/1 de gibi.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-satilik-2012-model-toyota-auris-112309028/detayMesela bu paylaştığım Elegant modeli 2012 ama far yıkama ve otomatik yüksekli ayarı yok.
Bu son yasa çıkmadan önce mercekli farlar geçecek deniliyordu hatta ilk olarak yasa bu şekilde düzenlendi sonra ciddi düzenleme ile bu bahsettiğimiz son halini aldı ben ve benim gibi mağdur olanlar arada kaldı.
Yasayı doğru biliyorsunuzda ben de aynını başından beri söylüyorum zaten.
Ama Aurislerde bahsettiğiniz araç özel seri olan modeller yani tüm elegant model Aurislerde yok 1000/1 de gibi.
Mesela bu paylaştığım Elegant modeli 2012 ama far yıkama ve otomatik yüksekli ayarı yok.
Bu son yasa çıkmadan önce mercekli farlar geçecek deniliyordu hatta ilk olarak yasa bu şekilde düzenlendi sonra ciddi düzenleme ile bu bahsettiğimiz son halini aldı ben ve benim gibi mağdur olanlar arada kaldı.
Bende yukarılarda sizin dediğinizi belirttim. Sadece benzinli otomatik Auris ve Corolla'da az olsa da fabrika çıkışlı xenon paketi var.
Yeni Auris Hybrid'de xenon paket mevcut. Umarım yeni Auris'de ileride opsiyon olarak koyarlar.
Bende yukarılarda sizin dediğinizi belirttim. Sadece benzinli otomatik Auris ve Corolla'da az olsa da fabrika çıkışlı xenon paketi var.
Yeni Auris Hybrid'de xenon paket mevcut. Umarım yeni Auris'de ileride opsiyon olarak koyarlar.
2012 Model Auris Hybridlerde de mevcut ama alt donanımlarda kısılıyor malesef.
Bu özel seri Dizellerde de mevcut, hatta makyajsız kasasında bir kaç örneği vardı ama ülkemiz şartları malum vergiyle beraber bir LC parasına çıkıyor.
Corollaların hepsinde far yıkama olduğu için o yönden avantajlılar.
Yeni Auriste olacağını düşünmüyorum ki, kataloğunda da yazmıyor ama umarım bizi şaşırtır.
katalogda yoksa gelmez öyle birşey ama bellide olmaz ileriye dönük servislerde para karşılığı takarlar para kazanmak amaçlı tabii...öyle birşey oluncada hemen gidip taktırmak olmuyor biraz havayı koklamak sabretmek gerekiyor...
katalogda yoksa gelmez öyle birşey ama bellide olmaz ileriye dönük servislerde para karşılığı takarlar para kazanmak amaçlı tabii...öyle birşey oluncada hemen gidip taktırmak olmuyor biraz havayı koklamak sabretmek gerekiyor...
YA da makyajlı kasasına saklıyorlar, aksi tarafta serviste sonradan takılsa bile bana mantıklı gelmiyor çünkü tampon sökülecek vs. bir sürü işlem.
Bence bir şekilde olacak ama nasıl olacak piyasaya tam girişiyle belli olacak.
Muhtemelen paket arabalarda olacaktır.
benim 92 model torosa 4 cam otomatik ve merkezi kilit taktırdıysam, satacam diye gerek görmeyip taktırmadığım xenon far, far sensörü, yağmur sensörü, park sensörü takılabiliyorsa kardeşim olmayacak iş yoktur yeterki yaptırmak istediğini ben yaparım diyen zamanı bol usta olsun...
Karşıdan gelen sürücüyü çok rahatsız ettiği için Amerika'da bazı eyaletlerde Xenon yasak diye duymuştum.
Karşıdan gelen sürücüyü çok rahatsız ettiği için Amerika'da bazı eyaletlerde Xenon yasak diye duymuştum.
Mercek olmayınca gerçekten ayarsız oluyor ve ciddi görüş bozukluğu yaratıyor.
Mercek olmayınca gerçekten ayarsız oluyor ve ciddi görüş bozukluğu yaratıyor.
mercek olsada aynısı sercan .dışarda çin malı bilmem kaç kelvin ucuz cihazları takıyorlar.yeinle bir seferinde bikaç sanıyeligine gözlerim kamast birşey göremedim.Servisler otomatik yükseklik ayarı olmayan araçlara takamazlar.olanlarda zaten bixenon oluyor ..Zaten servisler cenmaxtan 150 tl ye alıp millete 500 itelediler bundan kaç sene önce.
Orjinal merceği ile kullanılınca xenon çok keskin ve net bir ışık çizgisi yaratır.
Ben mesela hem GLS Vectra kullandım, H7 halojenli, hem de şu anda CDX Vectra kullanıyorum, D2S orjinal Xenonlu. Xenon'un yükseğe yaydığı ışık çok daha az.
mercek olsada aynısı sercan .dışarda çin malı bilmem kaç kelvin ucuz cihazları takıyorlar.yeinle bir seferinde bikaç sanıyeligine gözlerim kamast birşey göremedim.Servisler otomatik yükseklik ayarı olmayan araçlara takamazlar.olanlarda zaten bixenon oluyor ..Zaten servisler cenmaxtan 150 tl ye alıp millete 500 itelediler bundan kaç sene önce.
Abi Toyota Phılıpsın HID farlarını kullanıyor ve gerçekten merceklerle çok başarılı bir sonuç çıkıyor ortaya.
Bahsettiğin sonradan yapılan mercekler, hakkaten .ok sırıtıyor hem görünüş hem de aydınlatma açısından. Hatta markaların makyajlı kasalarda farlara ekledikleri mercek bile düzgün olmuyor o konuda hak veriyorum.
az önce otomobildunyam eren beyin testini izledim test ettigi benzinli modelde cc var ve gösterge paneli şu can sıkan tipdeydi. buyuk ihtimal full model idi ve gösterge butun modellerde standart ne yazikki umarim oyle değildir. touch&go ileride opsiyonel olarak sunulacakmis ben alacak olsam bu detay icin beklerim sahsen. xenon tüvden geçmiyorsa vay bmw merso kullananların haline o yasayı düzenleyenlerin beyninde buyuk sorun var sanırım ama orjinal fab. çıkışlı xenon larda sorun olacagini sanmıyorum auriste xenon gectim sürüse duyarlı bixenon bekliyordum ama hayal kirikligi tabiki çift salincagin dizelde olmamasi gibi.
arkadaşlar bi şey soracaktım bu cvt aurisi deneyen arkadaşlar bu meret yani kaç vitesli şimdi??? dsg gibi 6-7 vitesli mi?? vitesin kaçta olduğunu gösteren bi yazı var mı cvt de??? sürekli değişken demekmiş ama sonuçta bi vitesi oluyordur dimi:(((
arkadaşlar bir şey soracaktım bu cvt aurisi deneyen arkadaşlar bu meret yani kaç vitesli şimdi??? dsg gibi 6-7 vitesli mi?? vitesin kaçta olduğunu gösteren bir yazı var mı cvt de??? sürekli değişken demekmiş ama sonuçta bir vitesi oluyordur dimi:(((
cvt 7 ileri ayni avensis ve yarisde oldugu gibi
arkadaşlar bir şey soracaktım bu cvt aurisi deneyen arkadaşlar bu meret yani kaç vitesli şimdi??? dsg gibi 6-7 vitesli mi?? vitesin kaçta olduğunu gösteren bir yazı var mı cvt de??? sürekli değişken demekmiş ama sonuçta bir vitesi oluyordur dimi:(((
7 İleri vitesli, Manuel kullanıma alındığında kaçıncı viteste olduğunu gösteriyor.
Değişkenliği verilen gazlada alakalı bir durumdur.
7 İleri vitesli, Manuel kullanıma alındığında kaçıncı viteste olduğunu gösteriyor.
Değişkenliği verilen gazlada alakalı bir durumdur.
arkadaşın dediğine göre 6 ileriymiş..eco ve sport kullanım tipleri varmış ecoda az yakıyormuş ama ağır hareket ediyormuş sport kullanınca daha seri atak tepki veriyormuş... 7 olduğuna eminmisin kardeşim...
arkadaşın dediğine göre 6 ileriymiş..eco ve sport kullanım tipleri varmış ecoda az yakıyormuş ama ağır hareket ediyormuş sport kullanınca daha seri atak tepki veriyormuş... 7 olduğuna eminmisin kardeşim...
kesinlikle 7 ileri az once test izledim
kesinlikle 7 ileri az once test izledim 
hımm..teşekkür ederim kardeşim güzel bilgi verdin akşam akşam bana