0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sizin aracınıza sonradan xenon far takılmış olduğu için geçmiyor. Yasayı çok iyi biliyorum. TUV'de istedikleri Xenon Far var ise Far yıkama ve otomatik eğim sensörü olması şart.Sizin kasa 1.6 Elegant Xenon+SR+Deri A/T bu pakette fabrika çıkışı far yıkama ve otomatik eğim sensörü var. Ve çok rahatlıkla muayeneden geçiyor.
Yasayı doğru biliyorsunuzda ben de aynını başından beri söylüyorum zaten.Ama Aurislerde bahsettiğiniz araç özel seri olan modeller yani tüm elegant model Aurislerde yok 1000/1 de gibi. Mesela bu paylaştığım Elegant modeli 2012 ama far yıkama ve otomatik yüksekli ayarı yok. Bu son yasa çıkmadan önce mercekli farlar geçecek deniliyordu hatta ilk olarak yasa bu şekilde düzenlendi sonra ciddi düzenleme ile bu bahsettiğimiz son halini aldı ben ve benim gibi mağdur olanlar arada kaldı.
Bende yukarılarda sizin dediğinizi belirttim. Sadece benzinli otomatik Auris ve Corolla'da az olsa da fabrika çıkışlı xenon paketi var. Yeni Auris Hybrid'de xenon paket mevcut. Umarım yeni Auris'de ileride opsiyon olarak koyarlar.
katalogda yoksa gelmez öyle birşey ama bellide olmaz ileriye dönük servislerde para karşılığı takarlar para kazanmak amaçlı tabii...öyle birşey oluncada hemen gidip taktırmak olmuyor biraz havayı koklamak sabretmek gerekiyor...
YA da makyajlı kasasına saklıyorlar, aksi tarafta serviste sonradan takılsa bile bana mantıklı gelmiyor çünkü tampon sökülecek vs. bir sürü işlem.
paranın yüzü sıcaktır o zaman geriye şöyle bir ihtimal kalıyor toyotaa müşterilerim xenon falan uğraşmasın muayenelerde diye koymamaış
Bence bir şekilde olacak ama nasıl olacak piyasaya tam girişiyle belli olacak.Muhtemelen paket arabalarda olacaktır.
Karşıdan gelen sürücüyü çok rahatsız ettiği için Amerika'da bazı eyaletlerde Xenon yasak diye duymuştum.
Mercek olmayınca gerçekten ayarsız oluyor ve ciddi görüş bozukluğu yaratıyor.
mercek olsada aynısı sercan .dışarda çin malı bilmem kaç kelvin ucuz cihazları takıyorlar.yeinle bir seferinde bikaç sanıyeligine gözlerim kamast birşey göremedim.Servisler otomatik yükseklik ayarı olmayan araçlara takamazlar.olanlarda zaten bixenon oluyor ..Zaten servisler cenmaxtan 150 tl ye alıp millete 500 itelediler bundan kaç sene önce.
arkadaşlar bir şey soracaktım bu cvt aurisi deneyen arkadaşlar bu meret yani kaç vitesli şimdi??? dsg gibi 6-7 vitesli mi?? vitesin kaçta olduğunu gösteren bir yazı var mı cvt de??? sürekli değişken demekmiş ama sonuçta bir vitesi oluyordur dimi:(((
7 İleri vitesli, Manuel kullanıma alındığında kaçıncı viteste olduğunu gösteriyor.Değişkenliği verilen gazlada alakalı bir durumdur.
arkadaşın dediğine göre 6 ileriymiş..eco ve sport kullanım tipleri varmış ecoda az yakıyormuş ama ağır hareket ediyormuş sport kullanınca daha seri atak tepki veriyormuş... 7 olduğuna eminmisin kardeşim...
kesinlikle 7 ileri az once test izledim