0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Guzel bir inceleme olmus ama 2 noktaya takildim ben. Premium donanimdaki plastik kalitesi rakipleriyle ayni seviyede demissiniz. Buna gore premium paketteki plastik active ya da advancetekinden daha mi kaliteli? Bunu bilmedigim icin sordum. Diger noktada yokus tirmanma meselesi. Turbolularin nefesinin kesilipte 1.6 atmosferigin rahatca ivmelenmesi hic mantikli gelmedi bana.
W222 var mı?
Bayide incelediğim giriş seviyesi donanım ( adını unuttum ) ile aracım premium arasında örneğin kapı içleri, orta konsol yan plastikleri arasında sertlik ve tokluk fark ediliyor. Kapı açma kolları örneğin düz plastik giriş seviyesinde, premiumda desenli plastik kullanılmış. Genelde küçük hacim turbolu araçlar 2000dd en yüksek torku ve gücünü ortaya çıkartıyor, yüksek devirlere çıkıldığında özellikle yokuş yukarı ivmelenmelerde bir zaafiyet oluyor bu durum düşük hacim turbo araçlarda.
Turboluların da güzelliği bu değil mi...Arabayı bağırtmaya gerek kalmıyor pek. Turbolular rampada bile vites büyütürken atmosferikle vites küçültmek zorunda kalıyoruz çoğu zaman. Tabi rampaya 5000 devirle girmediysek. E böyle olunca da rampalar pek keyifli hale gelmiyor atmosferikle bence.
Kişisel tercih. Ben küçük hacimli motorlarda turbodan hoşlanmıyorum. Elbet seven için ayrı bir zevki vardır. Zaten konu turbolumu turbosuzmu konusuna girerse işin içinden çıkılmaz. Fast&furious 7 film çekti hala turbolu ile atmosferik araçların kapışmasını konu alan sahnelerle devam ediyorlar galibi sürekli değişen.Bu arada inceleme konusuna ek olarak toyotanın vermiş olduğu maksimal değerler gerçek değerlerin oldukça altında. 0-100 sitede 11 sn yazıyor, benim üç kez tekrarladığım testte 9.5/9.9 aralığında çıktı. Maksimum hız 190km/s yazıyor, YÜKSEK HIZ düz yolda gördü.
Auris Touring Sports lansmanı bugün yapılıyormuş
İşte şimdi işimize daha fazla yarayacak.
Evet bu sene geleceğini biliyorduk. Sizce piyasada tutar mı? malum çoğu markaların sw leri genelde tutulmuyor.
72000den başlıyor alınır mı derseniz bence aşırı mantıksız hareket olur avensis sw varken ki avensis sw fazlasıyla karizmatik ve geniş.
"2014 model - 1.6 Advance Multidrive S" sahibiyim...Belgelerde arabanın 190 km/h hız yaptığı yazıyor. Ama arabanın göstergesinde 240 yazıyor. Bu fark nedir? Şimdi bu araba saatte 190 km hız mı, yoksa 240 km hız mı yapıyor?
Kadrana aldanmayın. Ayrıca bu kadar hız tehlikelidir. Önemli olan aracın yüksek süratlerde güven vermesidir ki buda Auris'te zaten var.
kadranlar standart olarak üretildiğinden en performanslı araca göre bölümlendirilirler. örneğin eski vw bora ve golf'te 260 km/sa hıza kadar uzanır kadran fakat araçta 1.6 102 hp motor vardır. bir de ufak bir tavsiye, kendinizi güvende hissetmediğiniz hızlara trafiğe kapalı alanda bile çıkmayın.