Gönderen Konu: Yeni Toyota Auris [J:2] [2013-]  (Okunma sayısı 221891 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Toyota Auris [J:2] [2013-]
« Yanıtla #1380 : Kasım 29, 2013, 09:32:59 »
8 aydır kullanıyorum kardeşim dediklerinin fazlası var azı yok...
şehir içi yakıt tüketimi 1,6 benzinlide 6,6 şu an..çok sakin kullanımda:)
otobanda yuksek hızlarda (180-200) yol tutuşu segmentine göre çok iyi...
en önemli şeyi unutmuşsun egzosdan gelen spor bir hırlama sesi var süper birşey :):):)
hoparlör kalitesi çok iyi bence...motor sessiz...yol seside yol durumuna göre almadığı oluyor (otoban özellikle) ama o sesi aldığı yerde her araba içeri yol sesi alıyor...frenlere alışmak ilk başlarda zor geldi ama alışınca çok rahatlar...kimilerine göre konfor eksileri varda muhakkak ama onları ben gözardı ediyorum belkide bana lazım olan şeyler değillerdir..

:)
Abi yol tutuşunda bence King olmuş Yeni Auris.
Bu arada benim.kullandigim model Dizel Mmt egzos sesi duyulmuyor. :)
Bi yakin arkadasimda yeni Astradan var ortalamasi 8.8 (turbo)
Akrabagim Kia Ceed Sw dizel aldi ortalama 8.2 ile 9 arasinda degisiyor :argh:
Kıyaslamada da iyi degerleriyle onde.
Frenleri basarili durma konusunda ama alismak uzun surmuyor.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1380 : Kasım 29, 2013, 09:32:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1381 : Kasım 29, 2013, 09:44:40 »
Bende 1.33'ü var. Çok fazla performans beklentim olmadığı ve 3 kişilik bir aile olduğum için seçtim, beklentimin üzerinde çıktı. Otomatik klima, yol tutuş iyi. Uzun yolda 4.9'u gördüm.

tamamen beklenti meselesi zaten abi..beklentileri karşılayan araba en iyi arabadır...az önceki mesajda gece el yordamı ile bulunan tuşlardan bahsetmişsiniz ben o tuşları hiç kulanmadım sayılır...camlarımı açmam,içeriden kapıları kilitlemem bana çok lazım olmuyorlar lazım olsalarda gece yolculuğu çok yapan birisi değilim gunduzde sıkıntı olmaz...uzun yolda 5,1 gördüm ben de :) ama onu görmek için 80 le gitmek gerekiyor o zamanda yol bitmez ama gördüm psikolojik birşey biraz da :)

:)
Abi yol tutuşunda bence King olmuş Yeni Auris.
Bu arada benim.kullandigim model Dizel Mmt egzos sesi duyulmuyor. :)
Bi yakin arkadasimda yeni Astradan var ortalamasi 8.8 (turbo)
Akrabagim Kia Ceed Sw dizel aldi ortalama 8.2 ile 9 arasinda degisiyor :argh:
Kıyaslamada da iyi degerleriyle onde.
Frenleri basarili durma konusunda ama alismak uzun surmuyor.

yol tutuşuna süspansiyonlara kötü demek haksızlık olur kanısındayım...
o ses ayrı bir spor hava katmış arabaya...
auris aldım hiç pişmanda olmadım garantiyide 5 yıl yaptırdım..allah nasip ederse kaza bela olmazsa ben buna uzun süre binerim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1382 : Kasım 29, 2013, 15:14:02 »
Bu arabada gerçekten mükemmel bir egzoz sesi var.

Geçen birisi yanımda gazladı. Araba gözden kaybolana kadar bakakaldım. :)

Geçen hafta otoparkta Land Cruiser gördüğümden beri pek de anlam veremedim bir Toyota sevgisi oluştu bende. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1383 : Kasım 29, 2013, 16:59:42 »

Geçen hafta otoparkta Land Cruiser gördüğümden beri pek de anlam veremedim bir Toyota sevgisi oluştu bende. :)

Yavaş yavaş doğru yolu buluyosun demek ki kardeşim :D

Mehmet abi nice nice yillara inşallah.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1384 : Kasım 29, 2013, 17:17:14 »

Toyota candır gerisi heyecan zamanı gelince anlarsın. :D
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1385 : Kasım 29, 2013, 17:44:11 »
Yavaş yavaş doğru yolu buluyosun demek ki kardeşim :D

Mehmet abi nice nice yillara inşallah.

Allah sonumuzu hayır eder inşallah. :D

Mesaj Birleştirildi: Kasım 29, 2013, 17:46:29
Toyota candır gerisi heyecan zamanı gelince anlarsın. :D

Dün bir tane Corona yüzünden yolu uzattım şu kış kıyamette. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1386 : Kasım 29, 2013, 17:54:02 »
Alıntı
Dün bir tane Corona yüzünden yolu uzattım şu kış kıyamette. :D
Normalde üşengeç birisiyimdir.Ama konu böyle şeyler olunca hiç aklıma bile gelmez. ::)
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1387 : Kasım 29, 2013, 18:16:23 »
Normalde üşengeç birisiyimdir.Ama konu böyle şeyler olunca hiç aklıma bile gelmez. ::)

Aynen.

Ben yolda Mercedes, Ford görünce dayanamıyor, gidip yakından inceliyorum. :) Bir de Toyota eklendi bunlara. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1388 : Kasım 29, 2013, 19:52:49 »
Ben yolda Mercedes, Ford görünce dayanamıyor, gidip yakından inceliyorum. :) Bir de Toyota eklendi bunlara. :)
Ben bıktım mercedesten yav haftanın 3 günü stajda onları görüyorum zaten. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1389 : Kasım 29, 2013, 20:53:07 »
Ben bıktım mercedesten yav haftanın 3 günü stajda onları görüyorum zaten. :D

Abi cennetin içindesin o zaman. :)

Benim ilgimi daha çok W123, W124, W126 gibi kasalar çekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • 154 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1390 : Kasım 29, 2013, 22:31:09 »
Abi cennetin içindesin o zaman. :)

Benim ilgimi daha çok W123, W124, W126 gibi kasalar çekiyor.
Sayılır :) Mengerlere daha çok garantili araçlar geliyor. A-C-E serileri ve Sprinter.En eski W211 kasa geliyor desem yeridir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 277 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1391 : Kasım 30, 2013, 09:32:12 »
Sayılır :) Mengerlere daha çok garantili araçlar geliyor. A-C-E serileri ve Sprinter.En eski W211 kasa geliyor desem yeridir.

W222 var mı? :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • BBR
  • Kilometre: 518
« Yanıtla #1392 : Aralık 01, 2013, 01:57:48 »
Dün itibari ile yeni Toyota Auris 1.4 d-4d active multimode aracımı teslim aldım.. Mersin'de yaşıyorum ama,aracı Ankara'dan almış bulunuyorum..Bugün Ankara'dan Mersin'e gelirken yolda aracı hem tanıma hemde test etme fırsatı buldum rahatça...bu düşüncelerimi sizlerlede paylaşmak istedim..Malum aracı almadan forumdan çok şey okudum belki benimde,aynı şekilde aracı yeni almayı düşünenlere bi yararım olur.. Öncelikle şundan bahsetmeliyimki araçta kesinlikle kendinizi güvende hissediyorsunuz...Yol tutuşu frenleri bence 5 yıldız olmuş..araç içeriye ses alma konusundada gayet başarılı yüksek süratler harici rüzgar sesini ben duymadım..evet biraz lastik sesi var ama o kadarda olsun dedim açıkçası...Depomu Ankara'da doldurdum ve Mersin'e geldikten sonra tekrar doldurdum..Ankarada yaklaşık 20 km şehir içi kullandım aracı ve km'de 27 krş yakıt sarfiyatım vardı aracı agresif kullanmama ve Pozantı gibi bir yolu geçmeme rağmen ben gayet memnun kaldım aracımın yakıtından...Hızlanma ve gaz tepkisinide çok beğendim küçük motorlu ve otomatik bir araç olmasına karşın hiç zorlanmadım yolda..Pozantı virajlarını bilen bilir YÜKSEK HIZ arası geçtim oraları ve inanın bana kendimi çok güvende hissettim..Daha önceki aracım ford focus 'tu ve aynı virajları 90kmh 110kmh aralığında geçmiştim..Yol tutuşu ve fren mesafesini bir kere daha çok beğendiğimi söylemeliyim..Aracımın uzun farlarınıda çok beğendim ikaz yaptıkça kendinizi BMW Mercedes'te gibi hissediyorsunuz uzak mesafedeki bir yol tabelasını bile direk aydınlatıyor flaş patlar gibi önünüzdeki araba direk yol veriyor ve dönüp bakıyor bu ne diye 3 kere aynı durumu yaşadım..Multimedia sistemi gayet güzel..Yine bluetooth telefon sistemi gayet başarılı ses çok net...Direksiyonun kalın olması biraz rahatsız eder gibi oluyor belli bir km'den sonra tutacak yer bulamıyor gibi oluyorsunuz..Davumbaz içleri yalıtım malzemesi ile kapansa çok daha güzel olurmuş şimid çakıl veya küçük bi taşlı yola girdiğinizde davlumbaz içlerinden çok fazla ses geliyor..Buna karşın süspansiyon sistemini çok beğendim çukurlarda o klasik lak luk sesi gelmiyor ve çukur sesi hiç bir rahatsızlık vermiyor..Arkadaşımda da yeni jetta var çok biniyorum onun arabasınada ama inanın bana kesinlikle auris jettadan çok daha güzel...Almayı düşünen arkadaşlarıma kesnlikle düşünmeden hmn almalarını tavsiye ederim...Bu fiyata bu özelliklerde ve bu kadar az yakan bir araç daha bulamazsınız..Bunlar benim düşüncelerim tabi katılmayan arkadaşlarıma saygı duyarım..

Trafik kuralları gereği hız sınırlarının yerleşim yeri içerisinde 50 km, şehirlerarası çift yönlü yollarda 90 km, şehirlerarası bölünmüş yollarda 110 km ve otoyollarda 120 km olduğunu hatırlatır bu kuralları göz önüne alarak iletilerinizi yazmanızı dileriz.
33BBR01-33BBR53-33BBR19-33BBR13

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1393 : Aralık 01, 2013, 02:12:58 »
Dün itibari ile yeni Toyota Auris 1.4 d-4d active multimode aracımı teslim aldım.. Mersin'de yaşıyorum ama,aracı Ankara'dan almış bulunuyorum..Bugün Ankara'dan Mersin'e gelirken yolda aracı hem tanıma hemde test etme fırsatı buldum rahatça...bu düşüncelerimi sizlerlede paylaşmak istedim..Malum aracı almadan forumdan çok şey okudum belki benimde,aynı şekilde aracı yeni almayı düşünenlere bi yararım olur.. Öncelikle şundan bahsetmeliyimki araçta kesinlikle kendinizi güvende hissediyorsunuz...Yol tutuşu frenleri bence 5 yıldız olmuş..araç içeriye ses alma konusundada gayet başarılı yüksek süratler harici rüzgar sesini ben duymadım..evet biraz lastik sesi var ama o kadarda olsun dedim açıkçası...Depomu Ankara'da doldurdum ve Mersin'e geldikten sonra tekrar doldurdum..Ankarada yaklaşık 20 km şehir içi kullandım aracı ve km'de 27 krş yakıt sarfiyatım vardı aracı agresif kullanmama ve Pozantı gibi bir yolu geçmeme rağmen ben gayet memnun kaldım aracımın yakıtından...Hızlanma ve gaz tepkisinide çok beğendim küçük motorlu ve otomatik bir araç olmasına karşın hiç zorlanmadım yolda..Pozantı virajlarını bilen bilir 140kmh 160kmh arası geçtim oraları ve inanın bana kendimi çok güvende hissettim..Daha önceki aracım ford focus 'tu ve aynı virajları 90kmh 110kmh aralığında geçmiştim..Yol tutuşu ve fren mesafesini bir kere daha çok beğendiğimi söylemeliyim..Aracımın uzun farlarınıda çok beğendim ikaz yaptıkça kendinizi BMW Mercedes'te gibi hissediyorsunuz uzak mesafedeki bir yol tabelasını bile direk aydınlatıyor flaş patlar gibi önünüzdeki araba direk yol veriyor ve dönüp bakıyor bu ne diye 3 kere aynı durumu yaşadım..Multimedia sistemi gayet güzel..Yine bluetooth telefon sistemi gayet başarılı ses çok net...Direksiyonun kalın olması biraz rahatsız eder gibi oluyor belli bir km'den sonra tutacak yer bulamıyor gibi oluyorsunuz..Davumbaz içleri yalıtım malzemesi ile kapansa çok daha güzel olurmuş şimid çakıl veya küçük bi taşlı yola girdiğinizde davlumbaz içlerinden çok fazla ses geliyor..Buna karşın süspansiyon sistemini çok beğendim çukurlarda o klasik lak luk sesi gelmiyor ve çukur sesi hiç bir rahatsızlık vermiyor..Arkadaşımda da yeni jetta var çok biniyorum onun arabasınada ama inanın bana kesinlikle auris jettadan çok daha güzel...Almayı düşünen arkadaşlarıma kesnlikle düşünmeden hmn almalarını tavsiye ederim...Bu fiyata bu özelliklerde ve bu kadar az yakan bir araç daha bulamazsınız..Bunlar benim düşüncelerim tabi katılmayan arkadaşlarıma saygı duyarım..

hayırlı olsun..kazasız belasız sürüşler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • BBR
  • Kilometre: 518
« Yanıtla #1394 : Aralık 01, 2013, 12:41:11 »
hayırlı olsun..kazasız belasız sürüşler...

Teşekkür ederim saolun...
33BBR01-33BBR53-33BBR19-33BBR13

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Hız sınırı 70 iken lüks almaya ne gerek var :)
  • Kilometre: 20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1395 : Aralık 10, 2013, 22:31:38 »
Hayırlı olsun. Kaza bela uzak dursun :)
5 Dakika erken ulaşabilmek adına ne kendinizin ne sevdikklerinizin ne de bir başkasının yaşamını asla riske atmayın... Hayaller yarım kalmasın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1396 : Aralık 14, 2013, 00:00:07 »
Auris Premium 1.6 Multidrive İncelemem, artı ve eksileri ile;

Artılar

- Kesinlikle motor. Bu durum kişiden kişiye değişkenlik gösterse de, küçük hacimli araçlarda turbo motora sonuna kadar soğuk bakıyorum. Hem motor ömrünü kısaltması hem de stabilite sorunları bu tercihimde en önemli etken. Auris'te yer alan 1.6 benzinli atmosferik motor düşük hızlarda gayet konforlu ve sakin. ( aynı segment turbolu alman rakipleri 120'ye kadar arayı açar gider kalkışta.) ama iş yüksek hızlara ve bu hızlarda yokuş tırmanmaya geldi mi; turboluların nefesi yetmezken, 1.6 motor gayet rahat ivmeleniyor.

- Multidrive kesinlikle iyileştirilmiş. bundan önceki aracım 2012 yaris mds'ti. çok sık şikayetçi olunan, arabanın bağırması olayı bu araçta yok. bu durumun sanıyorum çözümü, yazılımda iyileştirmeler yaparak çözülmüş. yaris'te sık sık 4.000 d/d seviyesinde vites değiştiren multidrive auriste 2.500 d/d bandında vites arttırıyor.

- Premium donanım ile alman rakiplerinin en üst donanımları karşılaştırıldığında, büyük bir fark oluşuyor. kıyaslama bile gereksiz. Isıtmalı ön koltuklar, intelligent park asist, geri vites kamerası, elektrikli katlanır aynalar, deri döşeme, bel desteği gayet iyi. Bu arada plastikten yakınanlar vardı forumda ama premium donanımda plastik kalitesi rakipleriyle aynı seviyede.

- yol tutuşu çok iyi. bazı virajlara girdikten sonra kadrana baktığımda, o hızla o viraja nasıl girdiğimi hissetmediğim anlar olmadı değil. çok çok zorlamanız gerekiyor trc ışığını yakmak için.

- skyview cam tavan. sınıfının en büyük cam tavanı fazla söze gerek yok.

eksiler

- ince işçilik hataları mevcut. gözlük bölmesinin sol tarafı ile sağ tarafı arasında 1mm eğim olması gibi. ( baktığım tüm modellerde vardı bu sorun)

- toyota touch ekranı fonksiyonel olarak çok boş ( toyota touch 2 güncellemesi ile çözülebilir )

- 4 kişilik aileler için uygun değil. arka koltuklar çok dik.
Auris Premium 1.6 MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1397 : Aralık 14, 2013, 01:00:58 »
Ali bey paylasiminiz icin Teşekkürler.
Yanliz arka koltuklarininda yattigini belirtmek isterim. Yani dikligine egim verilebiliyor.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1398 : Aralık 14, 2013, 02:00:16 »
Guzel bir inceleme olmus ama 2 noktaya takildim ben. Premium donanimdaki plastik kalitesi rakipleriyle ayni seviyede demissiniz. Buna gore premium paketteki plastik active ya da advancetekinden daha mi kaliteli? Bunu bilmedigim icin sordum. Diger noktada yokus tirmanma meselesi. Turbolularin nefesinin kesilipte 1.6 atmosferigin rahatca ivmelenmesi hic mantikli gelmedi bana.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1399 : Aralık 14, 2013, 08:10:09 »
Guzel bir inceleme olmus ama 2 noktaya takildim ben. Premium donanimdaki plastik kalitesi rakipleriyle ayni seviyede demissiniz. Buna gore premium paketteki plastik active ya da advancetekinden daha mi kaliteli? Bunu bilmedigim icin sordum. Diger noktada yokus tirmanma meselesi. Turbolularin nefesinin kesilipte 1.6 atmosferigin rahatca ivmelenmesi hic mantikli gelmedi bana.
Premiumda deri oluyor Ön göğüs ve kapilardaki dosemeler. Orayi bende anlamis degilim.
Taklitlerden sakının