0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
8 aydır kullanıyorum kardeşim dediklerinin fazlası var azı yok...şehir içi yakıt tüketimi 1,6 benzinlide 6,6 şu an..çok sakin kullanımda:)otobanda yuksek hızlarda (180-200) yol tutuşu segmentine göre çok iyi...en önemli şeyi unutmuşsun egzosdan gelen spor bir hırlama sesi var süper birşey hoparlör kalitesi çok iyi bence...motor sessiz...yol seside yol durumuna göre almadığı oluyor (otoban özellikle) ama o sesi aldığı yerde her araba içeri yol sesi alıyor...frenlere alışmak ilk başlarda zor geldi ama alışınca çok rahatlar...kimilerine göre konfor eksileri varda muhakkak ama onları ben gözardı ediyorum belkide bana lazım olan şeyler değillerdir..
Bende 1.33'ü var. Çok fazla performans beklentim olmadığı ve 3 kişilik bir aile olduğum için seçtim, beklentimin üzerinde çıktı. Otomatik klima, yol tutuş iyi. Uzun yolda 4.9'u gördüm.
Abi yol tutuşunda bence King olmuş Yeni Auris.Bu arada benim.kullandigim model Dizel Mmt egzos sesi duyulmuyor. Bi yakin arkadasimda yeni Astradan var ortalamasi 8.8 (turbo)Akrabagim Kia Ceed Sw dizel aldi ortalama 8.2 ile 9 arasinda degisiyor Kıyaslamada da iyi degerleriyle onde.Frenleri basarili durma konusunda ama alismak uzun surmuyor.
Bu arabada gerçekten mükemmel bir egzoz sesi var.Geçen birisi yanımda gazladı. Araba gözden kaybolana kadar bakakaldım. Geçen hafta otoparkta Land Cruiser gördüğümden beri pek de anlam veremedim bir Toyota sevgisi oluştu bende.
Yavaş yavaş doğru yolu buluyosun demek ki kardeşim Mehmet abi nice nice yillara inşallah.
Toyota candır gerisi heyecan zamanı gelince anlarsın.
Dün bir tane Corona yüzünden yolu uzattım şu kış kıyamette.
Normalde üşengeç birisiyimdir.Ama konu böyle şeyler olunca hiç aklıma bile gelmez.
Ben yolda Mercedes, Ford görünce dayanamıyor, gidip yakından inceliyorum. Bir de Toyota eklendi bunlara.
Ben bıktım mercedesten yav haftanın 3 günü stajda onları görüyorum zaten.
Abi cennetin içindesin o zaman. Benim ilgimi daha çok W123, W124, W126 gibi kasalar çekiyor.
Sayılır Mengerlere daha çok garantili araçlar geliyor. A-C-E serileri ve Sprinter.En eski W211 kasa geliyor desem yeridir.
Dün itibari ile yeni Toyota Auris 1.4 d-4d active multimode aracımı teslim aldım.. Mersin'de yaşıyorum ama,aracı Ankara'dan almış bulunuyorum..Bugün Ankara'dan Mersin'e gelirken yolda aracı hem tanıma hemde test etme fırsatı buldum rahatça...bu düşüncelerimi sizlerlede paylaşmak istedim..Malum aracı almadan forumdan çok şey okudum belki benimde,aynı şekilde aracı yeni almayı düşünenlere bi yararım olur.. Öncelikle şundan bahsetmeliyimki araçta kesinlikle kendinizi güvende hissediyorsunuz...Yol tutuşu frenleri bence 5 yıldız olmuş..araç içeriye ses alma konusundada gayet başarılı yüksek süratler harici rüzgar sesini ben duymadım..evet biraz lastik sesi var ama o kadarda olsun dedim açıkçası...Depomu Ankara'da doldurdum ve Mersin'e geldikten sonra tekrar doldurdum..Ankarada yaklaşık 20 km şehir içi kullandım aracı ve km'de 27 krş yakıt sarfiyatım vardı aracı agresif kullanmama ve Pozantı gibi bir yolu geçmeme rağmen ben gayet memnun kaldım aracımın yakıtından...Hızlanma ve gaz tepkisinide çok beğendim küçük motorlu ve otomatik bir araç olmasına karşın hiç zorlanmadım yolda..Pozantı virajlarını bilen bilir 140kmh 160kmh arası geçtim oraları ve inanın bana kendimi çok güvende hissettim..Daha önceki aracım ford focus 'tu ve aynı virajları 90kmh 110kmh aralığında geçmiştim..Yol tutuşu ve fren mesafesini bir kere daha çok beğendiğimi söylemeliyim..Aracımın uzun farlarınıda çok beğendim ikaz yaptıkça kendinizi BMW Mercedes'te gibi hissediyorsunuz uzak mesafedeki bir yol tabelasını bile direk aydınlatıyor flaş patlar gibi önünüzdeki araba direk yol veriyor ve dönüp bakıyor bu ne diye 3 kere aynı durumu yaşadım..Multimedia sistemi gayet güzel..Yine bluetooth telefon sistemi gayet başarılı ses çok net...Direksiyonun kalın olması biraz rahatsız eder gibi oluyor belli bir km'den sonra tutacak yer bulamıyor gibi oluyorsunuz..Davumbaz içleri yalıtım malzemesi ile kapansa çok daha güzel olurmuş şimid çakıl veya küçük bi taşlı yola girdiğinizde davlumbaz içlerinden çok fazla ses geliyor..Buna karşın süspansiyon sistemini çok beğendim çukurlarda o klasik lak luk sesi gelmiyor ve çukur sesi hiç bir rahatsızlık vermiyor..Arkadaşımda da yeni jetta var çok biniyorum onun arabasınada ama inanın bana kesinlikle auris jettadan çok daha güzel...Almayı düşünen arkadaşlarıma kesnlikle düşünmeden hmn almalarını tavsiye ederim...Bu fiyata bu özelliklerde ve bu kadar az yakan bir araç daha bulamazsınız..Bunlar benim düşüncelerim tabi katılmayan arkadaşlarıma saygı duyarım..
hayırlı olsun..kazasız belasız sürüşler...
Guzel bir inceleme olmus ama 2 noktaya takildim ben. Premium donanimdaki plastik kalitesi rakipleriyle ayni seviyede demissiniz. Buna gore premium paketteki plastik active ya da advancetekinden daha mi kaliteli? Bunu bilmedigim icin sordum. Diger noktada yokus tirmanma meselesi. Turbolularin nefesinin kesilipte 1.6 atmosferigin rahatca ivmelenmesi hic mantikli gelmedi bana.