0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu zamana kalacagini sanmiyorum, ayrica Hocamiz Yeni Kasa pesinde.
o zaman hocam kesenin agzini biraz daha acacak
Bu arada 4-5 ay içinde civicte makyaj söylentisi var bu durumda şu anki kasalarda 5bin tl lere varan yıl sonu indirimi olacağından söz edenler var yıl sonunda pek ihtimal vermiyorum ben ama japonlar akıllıdır bindiği dalı kolay kolay kesmezler öyle olursa auris ve corolla zorlanır 7500 kota demek isteyen olursa kota bitti araç yok anlamına gelmez satılamayan yerlerden araç gelir hatta talep olursa fabrika ekstra çalışır talebi karşılar avrupada kriz belirgenleşmeye başladı oto satışlarında önemli düşüşler var ülkemizdede aslında pek iç açıcı değil durum bu paralara hele hele krediyle falan borçlanarak oto alırken çok çok iyi düşünmek lazım. öyle 70 bin tl verip c sınıfı araba almak kolay değil bu devirde yani.
Vedat abi bayilerin satamadigi eski kasa corollalara bakarsan uygun fiyatli alabilirsin.
Tabiki yeni kasa varken 3-5 kuruş eksik olsun felsefesiyle eski kasa almam aynen öyle gülü seven dikenine katlanır. zamanı geldiğinde alıp gececeğim bir araç ama şu ana kadar yapılan yorumlara bakılırsa auris corolladan daha kaliteli camtavan cvt advance auris kafama yatmaya başladı zaman gösterecek.
Mustafa verdiğin bilgiler için cok teşekkürler biz zaten iki kişiyiz bir kızım var büyüdü doktor oldu artık kendi ayakları üstünde dolayısı ile bagaj cokta önemli değil yazlığa giderken onemli olur o zamanda arka koltukla beraber kullanırız olur biter auris bana uyar yani son sözü eşim söyleyecek auris corolla civic otomatik benzinli üçünüde test edeceğiz hangisini beğenirse onu alacağım kararım bu hanım olmasa sadece ben kullanacak olsam avensis1.6 elagant extra alır 2-3 yıl sonrada tüp atar kullanırdım ama manuel olması elimi bağlıyor.
Fazla yol yapmıyorum yıllık 10 bin km civarı o da uzun yol çoğu değmez dizele diye düşünüyorum.
Auris 1.6 Active Multidrive S 53,000Auris Dizel 1.4 D-4D Active M/M 58,900arada 6.000 tl var, km başına 15 kuruş fark oluşacak yaklaşık. 10.000 km de 1.500 TL yapar, 4 yıl sonra başabaş noktasındasın abi. 4 yıl gelmeden satsan bile dizeli daha farklı satıyorsun zaten, yine zararın olmayacak. yine de sen bilirsin, hesap yaklaşık bu şekilde.... benzinlinin sürüşü daha keyifli ama:)
1 yil 9 ayda 33.870 km yaptim. Iyiki Dizel almisim
Beni yakalamışsın sercan abi 33.960 Edit:imla
Mekanik ustasi Tuncay abinin mantigida vana uyuyor sahsen ben bu sekilde hareket ettim ve dizel aldim. Ama bunun en buyuk sebebi uzun yillar kullaniyor olmam ve kac kn yapacagimi kestirememis olmam, 1 yil 9 ayda 33.870 km yaptim. Iyiki Dizel almisim
3,5 ayda 3200km yaptım kabaca 4 yıl sonra seni yakalarım sen hiç kullanmazsan
4 ayda 5300 km benim de... yaklaşık 800 TL cepte kaldı. yakıt tüketimi giderek azalıyor gibi; 10.000 km olunca daha da azalır diyorlar, doğru mu bu bilgi?ş.içi 6.3 yakarken 5.7 lere düştü 5000 km olunca, daha da düşer inşallah:)
Yakit konusu tamamen piskolojik Daha cok ekmek yemen lazim
sercan beypsikilojik tarafı da var olabilir ancak yakıtın düştüğünü hem yol bilgisayarı söylüyor hem de aracın performansının arttığını hissediyorsunuz, daha rahat gitmeye başlıyor araba km ilerledikçe; rahat gidiyor olması da yakıtın düştüğüne işaret, daha az zorlandığı için... motor alışıyor, hissediyorsunuz.