0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
5 ileri tam otomatik var
Vay anasını ben Yeni Civic te cvt şanzıman kullanılıyor diye biliyordum.Bu arada laf aramızda yeni kasa Civic çok hoşuma gidiyordu.Şu halde Toyota honda ya bence hem motor hem şanzıman tüm teknik departmanlarda tur bindirmiş gibi görünüyor.Konusu açılmışken sormak isterim Ali bey yeni kasa Civic var sanırım sizde.Nasıl araçtan memnun musunuz çok merak ettim de
Memnunum, beklentilerimi karşılayan bir araç, özellikle araç içi çok keyifli, kışın koltuk ısıtmanın, yaz akşamları sunroofun keyfini çıkartıyorum
CVT den genel memnuniyet yüksek fakat, cvt çok iyi bir otomatik şanzıman değil, Ben 5 ileri tam otomatiği tercih ederim, sürüş keyfi nedeniyle. Cvt yakıt tüketimi konusunda avantajlı ama performanstan da ciddi çalıyor. Audi de performanstan çok ekonomiye yönelik olan dizel araçlarında kullanmaya devam ediyor. Sürüş zevkinide ciddi kısıtlıyor. Ali ağabey lükssün valla, koltuk ısıtma bende yok, artık kışları tatil yapmayacaz.
Peki sürüş keyfi olarak bir auris cvt mi yoksa civic tam otomatik mi daha çok keyif verir?
Kesinlikle civic tam otomatik
Cevap için teşekkürler Alper bey. Bir fırsatını bulsamda yeni kasa civic'i deneyebilsem
Devir saatinin salınımı, motor sesindeki değişim, bunlar otomobil kullanan bir insan için özel konulardır. Gaz pedalına oturduğunuzda(tam olarak bastığınızda) sürekli aynı ses aynı devir, ve aynı çekiş. Bence sürüş keyfini azaltıyor. Tam otomatik şanzımanlar biraz daha yavaş ve yakıt konusunda müsrif, ama diğer yandan da oldukça konforlular.
Spor moda alıp bir de manuel kullanıma dönünce F1 pilotu gibi hissediyorsun
Tabi birde hareketli bir müzik şart
Ankara'nın bağları eşliğinde
Alkol aldım sallanıyorumda olur abi,tabi şarkının gereğini direksiyona geçilmeyeceği zaman yapmak şartıyla.Mazotada zam geldiki benzin candır
Alkölü bıraktım darlanıyorum Ertan Şaka bir yana full karadeniz müziği olan bir CD yaptım, uzun yolda gaza getiriyor beni, sınırlarımı zorlayıp 110'a kadar çıkıyorum (trafik candır, kurallara uyalım lütfen)
Eco Otomatik vites araç ortalama 8,5 ama çok sakin kullanımda. Normal kullanım 10 biraz agresif kullanımda 12 oluyor
Abi birşey merak ediyorum bu yeni civiclerde manuel vitesinde de eco modu var ne işe yarıyor hala anlamış değilim eco modu sadece otomatiklerde olmaz mı ?