0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Burada 10 gündür hareket yok herkes yeni corollaya kitlendi galiba.
Sercan yıl sonunda aracımı yenileyeceğimi biliyorsun sanırım ne alacagıma karar verdim ya yeni auris yada yeni corolla otomatik alacağım cok büyük bir olay olmazsa kararım bu ama mmt mi cvt mi olacak işte mesele bu 10-12 bin km yıllık tüketimim var büyük kısmı uzun yolda konfor ve sessizlik önceliğim ama hanım için ilk öncelik tasarruflu olması cvt olursa bu durumda lpg li olması gerekiyo aurise tüp attırsam bagaj cok ufalacak diger taraftan dizel otolara vergi artışıda gelecek gibi duruyo sanırım dizel auris olursa yedek lastik kullanmayı bırakacağım yani bide şu cvt mi mmt mi konusunda bana görüş bildirirseniz kafam rahat edecek yıl sonuna kadar teşekkürler.
Mali abi: Sakin kullanimda 5,5 litre deniyor Auris ve Corolla icin gayet iyi veriler, s. disinda yakmayacagini dusunuyorum zate
o zaman dizel almaya kesinlikle değmez vedat abi için diyorum bunu tabi...o rakamları zorlamam lazım ilk fırsatta....
S.ici s.disi ortalama 4.5 5.5 arasi diyorlar.
benzinlide 5,5 lar çok iddalı rakamlar..6 ileri olması büyük faktör diyebilirmiyiz bunda ? 3000 devirde 120 görüyor 6. vitesde her 1000 devirde 40km hız atıyor üste araba...2500 devirler 100km hızla kullanabilirsem o rakamlara ulaşırım belki
Abi 7 ileri olarak geciyor, bu sanzimanda vites pek onemli degil cunku yok devir onemli abi cok iddiali degil aslinda daha az yakacagina emin olabilirsin. Valvematic ve Cvt iyi anlasiyorlar.
bendeki manuel 6 ileride ondan öle dedim yoksa cvt vites işini kendi halettiği için yakıt ekonomisinde manuelden bir adım önde olur gibime geliyor...teknoloji çok ilerlemiş torosum böle şeyler bilmezdi hafta sonu düzceden bilader geldi arabanın fotoları da çekip paylaşamadım
Evet arkadaşlar bu durumda mmt yi eledim gibi cvt olacak anlaşılan hanımı ikna edebilirsem tüp işindende vazgeçerim bu durumda demektirdi yıl sonu ya auris yada corolla cvt alınacak gibi yinede aklımın bir köşesinde civic oto olmasına rağmen ama toyota yeni kasa olması ön plana cıkarıyo auris ve corollayı siz ne derseniz arkadaşlar hondada bir tarafta dursunmu yoksa kesin toyotamı olmalı teşekkürler.
Honda da Toyota da çok iyi markalar. Ama otomatik olunca benim bundan sonraki alacağım şanzıman CVT dir. Şuanda dizel kullanmama ve yılda yaklaşık 30 bin km yapmama rağmen yeni araç alacak olsam kesinlikle benzin + LPG li CVT şanzumanlı bir araç alırım. Bu da ya honda yada toyota olur. C sınıfında hondanın CVT şanzumanlı aracı yok onun için ibre toyotadan yana.
Honda son kasa Civic Otomatik Cvt şanzıman değil mi peki?Yoksa ben mi yanlış biliyorum.
Yeni Auris'teki cvt sanziman ve 1.6 motor ile uyumu harika. 90 ile giderken devir 1900 120 ile giderken 2300-2400 civari. Ben her gun kopru trafigindeyim. Hergun 80 km. yol kat ediyorum. Ortalama hiz 15-25km. arasi degisiyor. Ortalama tuketim 8, 2 lt. Bu trafikte benzinli 1.6 otomatik bir arac icin bence harika. Zayif kalan tek tarafi ic tasarim. Bu konuda sinifin en basarilisi Astra bence ama onda da motor yok duzgun bir otomatik sanziman yok. Sadece estetik var.