Gönderen Konu: Yeni Toyota Auris [J:2] [2013-]  (Okunma sayısı 241318 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Toyota Auris [J:2] [2013-]
« Yanıtla #1100 : Mart 30, 2013, 15:07:07 »
:D :D İyi kapak yapmış abi :)

iyi kapattı daha açılmaz :):):)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1100 : Mart 30, 2013, 15:07:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2013 Corrola Advance 1.6 CVT /İnci Beyazı
  • 222 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1101 : Nisan 06, 2013, 11:25:08 »
Selamlar,

4000 km ye yaklaşırken rapor vereyim dedim. Yakıt tüketimi 5.2/5.1 arası oynuyor, karar veremiyor :)) Frenler hala süPPer !!

Araç bana alışmaya başladı en sonunda :) Saolsun artık kendi yolununkendi buluyor ya da artık "uzuv"um oldu. Direksiyon gaz/fren ve gövde hareketin de ki uyum çok harika. Sert süspansiyon olsa diyeceğim ama ne gerek var sonuçta 1.4 dizel.... Kullanmak gerçekten çok zevkli özellikle yanınızda oturan arkadaşınızın aracı farklı bir marka/model ise :)))

Geri görüş kamerası geceleri ve karanlık ortamlarda yolcularımı şaşırtıyor :) Hatta beraber çalıştığım bir arkadaş " bunu bizimkine takalım abi bu ne böyle ?!"  diyince " FLIR e boşuna mı para veriyor millet!!" cevabını yedi benden :)

Aracı karaburuna götürdüm ( arkadaş ne biçim yer orası !!! Birdaha gitmem gödermem. İnsan yaşadığı yeri temiz tutar !!!! Pislik içinde ! Tüm bölge halkını ve orayı kirleten ziyaretcileri kınıyorum!!!) Karaburun yolu çok harika bir parkur. Kör noktası az ( ama dikkat edin) ve bir çok koşulun olduğu zevkli bir yol. Sağdan soldan çıkan hayvanlara dikkat ederek 9/15 konumunda ÇOK ZEVKLİ km yapıyorsunuz. Özellikle MM i manuel modda kullanmanın zevki, tasarrufu ve de performansını orada anlayabiliyorsunuz. Virajlardaki denge ve o şikayet edilen frenlerin araç ile uyumunu görüp " çok gezenmi bilir yoksa çok okuyanmi" sözü aklınıza geliyor.
....

4000 km sonra tekrardan "İyi ki Aurisi almışım" demek mutluluk verici.

Sevgilerle,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 50 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1102 : Nisan 07, 2013, 22:57:33 »
    Cenk bey c sınıfı kullandığınız diger araçlara göre yeni aurisin yalitım durumu ses alması, yol, lastik rüzgar ve motor sesi nasıl özellikle uzun yolda ve yüksek hızlarda tavsiye edermisiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1103 : Nisan 07, 2013, 23:23:06 »
Selamlar,

4000 km ye yaklaşırken rapor vereyim dedim. Yakıt tüketimi 5.2/5.1 arası oynuyor, karar veremiyor :)) Frenler hala süPPer !!

Araç bana alışmaya başladı en sonunda :) Saolsun artık kendi yolununkendi buluyor ya da artık "uzuv"um oldu. Direksiyon gaz/fren ve gövde hareketin de ki uyum çok harika. Sert süspansiyon olsa diyeceğim ama ne gerek var sonuçta 1.4 dizel.... Kullanmak gerçekten çok zevkli özellikle yanınızda oturan arkadaşınızın aracı farklı bir marka/model ise :)))

Geri görüş kamerası geceleri ve karanlık ortamlarda yolcularımı şaşırtıyor :) Hatta beraber çalıştığım bir arkadaş " bunu bizimkine takalım abi bu ne böyle ?!"  diyince " FLIR e boşuna mı para veriyor millet!!" cevabını yedi benden :)

Aracı karaburuna götürdüm ( arkadaş ne biçim yer orası !!! Birdaha gitmem gödermem. İnsan yaşadığı yeri temiz tutar !!!! Pislik içinde ! Tüm bölge halkını ve orayı kirleten ziyaretcileri kınıyorum!!!) Karaburun yolu çok harika bir parkur. Kör noktası az ( ama dikkat edin) ve bir çok koşulun olduğu zevkli bir yol. Sağdan soldan çıkan hayvanlara dikkat ederek 9/15 konumunda ÇOK ZEVKLİ km yapıyorsunuz. Özellikle MM i manuel modda kullanmanın zevki, tasarrufu ve de performansını orada anlayabiliyorsunuz. Virajlardaki denge ve o şikayet edilen frenlerin araç ile uyumunu görüp " çok gezenmi bilir yoksa çok okuyanmi" sözü aklınıza geliyor.
....

4000 km sonra tekrardan "İyi ki Aurisi almışım" demek mutluluk verici.

Sevgilerle,

Yakıt tüketimin bildiğim kadarıyla ş.içi trafikte yani İstanbul trafiğinde keza tamamen öyleyse çok başarılı bir ortalama yakalamışsın abicim. :)

Aslında önemli olan noktada bu bizlerin içine sinmeli aldığımız araçlar ne marka ne model olursa olsun.

Geri görüş kamerasında hem fikirim :) büyük bir başarıya sahip ama birazda konumundan dolayı bu başarı diye düşünüyorum. :)

Fren ve yol tutuşu konusunda Auris bencede başarılı, ben çok memnun kaldım açıkcası.

Ama CC hakkında halen bekledeyiz.

Cenk bey c sınıfı kullandığınız diger araçlara göre yeni aurisin yalitım durumu ses alması, yol, lastik rüzgar ve motor sesi nasıl özellikle uzun yolda ve yüksek hızlarda tavsiye edermisiniz?

Vedat abicim; araç gerçekten başarılı benim tavsiyem aracı test edin ama bir kaç kez test edin ve emin olmaya yakın olun.

Şahsi fikrim yol sesi konusunda ilerleme bi hayli yüksek.
Motor sesi olarak Dizelin sesi bir nebze duyuluyor.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1104 : Nisan 07, 2013, 23:35:38 »
1.6 Premium donanımlı aracımız alalı neredeyse 2 ay olmuş. Aslında daha 1000 km. olmadı. Hep şehir içi kullandık. Yol tutuşu, ses yalıtımı çok iyi. CVT şanzıman çok iyi çalışıyor. Geçişler belli değil. Hızlanması oldukça iyi. Ortalama yakıt tüketimi 100 km.de 9lt. dolayında. Ancak kısa mesafelerde ve trafikte dur-kalk yaparak kullandım. O yüzden gerçek sürüş ortamında biraz daha düşeceğini düşünüyorum. Ben mennunum. Tavsiye ederim. 
2004 Corolla Verso Elegant 1.6 VVT-i (2004-...)
2011 Auris 1.33 Comfort (2011-2013)
2013 Auris 1.6 Valvematic Premium Multidrive S (2013-2017)
2017 C-HR 1.2T 4x2 Diamond Premium (2017-...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1105 : Nisan 08, 2013, 08:50:02 »

Açıkcası araç eskisine göre bayağı sessiz... yol sesi alıyor ama çok değil... rüzgar seside var 120 km lerde olusuyor ama nadiren 100 km yi geçen biri olduğumdan beni rahatsız etmiyor.

Genel olarak sessiz ve sakin bir araç. Smooth Jazz ya da klasik müzikle çok huzurlu ve milleti sinir eden bir tebessümle yol alabiliyorsunuz tabii sevgili Pİstanbul un trafiği akarsa ! Ama trafikte beklerken bile korna seslerinden başka içeri ses almıyor, ambulan ve polis araçları ayrı bir olay :)

Yağmurda trafikte beklemek ise ayrı bir zek, cam tavan saolsun :) Hele aksam saatlerinde aydınlatılmış yollarda süper bir olay :)

Benim genelde acele işim olmaz o yüzden böyle yazıyor ve sakın evde denemeyin :))) işinize geç kalırsanız sorumluluk almam ona göre!!! ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1106 : Nisan 08, 2013, 08:53:25 »
1.6 Premium donanımlı aracımız alalı neredeyse 2 ay olmuş. Aslında daha 1000 km. olmadı. Hep şehir içi kullandık. Yol tutuşu, ses yalıtımı çok iyi. CVT şanzıman çok iyi çalışıyor. Geçişler belli değil. Hızlanması oldukça iyi. Ortalama yakıt tüketimi 100 km.de 9lt. dolayında. Ancak kısa mesafelerde ve trafikte dur-kalk yaparak kullandım. O yüzden gerçek sürüş ortamında biraz daha düşeceğini düşünüyorum. Ben mennunum. Tavsiye ederim.

Ben 4000km yaptım :) 10.000 bakıma yarışa olan var mı :)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1107 : Nisan 08, 2013, 11:17:03 »

Bu gidişle ilk 10.000km bakımını sen yaptıracaksın gibi abi. :)

Edit: İmla
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1108 : Nisan 08, 2013, 11:22:46 »
1,6 manuel advance var bendede 335km yaptım daha :):) sürekli şehir içi kullandım gayet memnunum kamerasına gören hayran oluyor..passatı olan bir abimne kullandırdım bunun süspansiyonları çok güzel dedi..motor sesi duymuyorum..ama yol sesini duyuyorum :) oda lastiklerden yada asfaltla ilgilide olabilir..çokda önemlide değil benim için..start stop yada anahtrarsız giriş elini uzatıyon kapılar açılıyor yaa o hiçbirşeye değişilmez.. :) radyo çekişi süper bence..zonguldakda olmama rağmen kralfm çekiyor :) arkadaşlarımın hiçbirinin arabasında çekmiyor...:) korna sesi sanki bana az geldi:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1109 : Nisan 08, 2013, 11:23:29 »
B gidişle ilk 10.000km bakımını sen yaptıracaksın gibi abi. :)

İki hafta daha idare etsin 10.000 km yapmadan :) araba çok yakmıyor, çok yapıyor !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1110 : Nisan 08, 2013, 11:25:24 »
1,6 manuel advance var bendede 335km yaptım daha :):) sürekli şehir içi kullandım gayet memnunum kamerasına gören hayran oluyor..passatı olan bir abimne kullandırdım bunun süspansiyonları çok güzel dedi..motor sesi duymuyorum..ama yol sesini duyuyorum :) oda lastiklerden yada asfaltla ilgilide olabilir..çokda önemlide değil benim için..start stop yada anahtrarsız giriş elini uzatıyon kapılar açılıyor yaa o hiçbirşeye değişilmez.. :) radyo çekişi süper bence..zonguldakda olmama rağmen kralfm çekiyor :) arkadaşlarımın hiçbirinin arabasında çekmiyor...:) korna sesi sanki bana az geldi:)

Güzel yorum. :)

Yol sesinin asfalt ve o benim şahsen beğenmediğim Conti lastiklerinden kaynaklanıyor diye düşünüyorum.

İki hafta daha idare etsin 10.000 km yapmadan :) araba çok yakmıyor, çok yapıyor !

:lol: :lol:

Abi çok alemsin :)
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1111 : Nisan 08, 2013, 11:27:44 »

10 000 ben 2 yılda yaparım abi :):):)

yaptırıyor abi biniyorsun inmek istemiyorsun... ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1112 : Nisan 08, 2013, 11:38:33 »
10 000 ben 2 yılda yaparım abi :):):)

yaptırıyor abi biniyorsun inmek istemiyorsun... ;)

Benim siteden çıkmam 3 dk ya yakın sürüyor :) burası Pİstanbul :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 50 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1113 : Nisan 09, 2013, 01:25:10 »
    Teşekkürler bilgilendirmeleriniz için yeni corollayıda bekliyecegim ve kesin kararımı verecegim ama şeceneğimi 4 araca indirdim yeni corolla. auris,civic bunlardan birisi olursa benzinli otomotik olacak manueli kullanmaya eşim razı olursa 1.6 avensis hangisini alacagımı bende merak ediyorum son anda yine sizlere danışacagım yeni corollayı görmeden karar vermiyegim nasılsa vaktim var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1114 : Nisan 09, 2013, 10:27:55 »
    Teşekkürler bilgilendirmeleriniz için yeni corollayıda bekliyecegim ve kesin kararımı verecegim ama şeceneğimi 4 araca indirdim yeni corolla. auris,civic bunlardan birisi olursa benzinli otomotik olacak manueli kullanmaya eşim razı olursa 1.6 avensis hangisini alacagımı bende merak ediyorum son anda yine sizlere danışacagım yeni corollayı görmeden karar vermiyegim nasılsa vaktim var.

Vedat abicim, bence beklentiler doğrultusunda hareket etmek önemli. Bizlere de neler beklediğinizi ve aracı tam olarak ne amaçla kullanacağınızı söylerseniz daha çok yararınıza gelecek aracı tavsiye etmiş oluruz.

Yeni Auris Cvt şanzıman eşliğinde oldukça iyi yolda gidişatı ve duruşu ile. Bir bayan kullanıcı için çok idealdir. Başta Hb oluşu, görüş açısı, şanzımanı ve fiyatı.

Edit: Teşekkür.

Konu içerisinde tüm yorum yapan dostlara saygılarımı sunuyorum. Konu en kısa sürede ve en verimli şekilde ilk 10'a girmiş bir konudur hepinize sonsuz teşekkürler.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #1115 : Nisan 09, 2013, 14:52:56 »
Vedat abicim, bence beklentiler doğrultusunda hareket etmek önemli. Bizlere de neler beklediğinizi ve aracı tam olarak ne amaçla kullanacağınızı söylerseniz daha çok yararınıza gelecek aracı tavsiye etmiş oluruz.

Yeni Auris Cvt şanzıman eşliğinde oldukça iyi yolda gidişatı ve duruşu ile. Bir bayan kullanıcı için çok idealdir. Başta Hb oluşu, görüş açısı, şanzımanı ve fiyatı.

Edit: Teşekkür.

Konu içerisinde tüm yorum yapan dostlara saygılarımı sunuyorum. Konu en kısa sürede ve en verimli şekilde ilk 10'a girmiş bir konudur hepinize sonsuz teşekkürler.

Kendi adıma ben teşekkür ederim, mutlaka yeni bilgiler vardır diye konuya göz atıyorum sürekli.
Naçizane bir istekte bulunsam, ayrı bir auris yada yeni auris konusu açmayı düşünüyor mu site yönetimi acaba?(malum corolla hb ile beraber auris başlığı, binlerce yeni araç satıldığına göre yeni başlığı hak edebilir sanki:)
Fotoğraflar, teknik veriler, yakıt tüketimleri filan derken auris özelinde daha derli toplu paylaşımlara ulaşabiliriz böylece...
Değerli vakitlerini harcayan herkese teşekkürler tekrar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1116 : Nisan 09, 2013, 15:23:31 »
http://www.autogaleria.pl/auto_test/toyota-auris-valvematic-130-multidrive-s-prestige,752.html

İşte ülkemize gönderilen en full prestige aurisden daha full olan model. Tabi diğer avrupa ülkesinde polonyada oranın otomobil pazarı bizden dahamı büyükde alternatifler daha çok anlamadım  :wacko:
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1117 : Nisan 09, 2013, 15:54:08 »
Kendi adıma ben teşekkür ederim, mutlaka yeni bilgiler vardır diye konuya göz atıyorum sürekli.
Naçizane bir istekte bulunsam, ayrı bir auris yada yeni auris konusu açmayı düşünüyor mu site yönetimi acaba?(malum corolla hb ile beraber auris başlığı, binlerce yeni araç satıldığına göre yeni başlığı hak edebilir sanki:)
Fotoğraflar, teknik veriler, yakıt tüketimleri filan derken auris özelinde daha derli toplu paylaşımlara ulaşabiliriz böylece...
Değerli vakitlerini harcayan herkese teşekkürler tekrar...

:)

Bu başlık ayırma konusu öncedende konuşuldu ama bence gerek yok çünkü Auris Corolla HB devamı o yüzden ayırmak bana mantıklı gelmiyor zaten yönetimin düşünceside bu yönde idi.

http://www.autogaleria.pl/auto_test/toyota-auris-valvematic-130-multidrive-s-prestige,752.html

İşte ülkemize gönderilen en full prestige aurisden daha full olan model. Tabi diğer avrupa ülkesinde polonyada oranın otomobil pazarı bizden dahamı büyükde alternatifler daha çok anlamadım  :wacko:

Far yıkama olayını bir türlü yerleştiremediler HB'lere.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1118 : Nisan 09, 2013, 16:11:31 »
Far yıkama olayını bir türlü yerleştiremediler HB'lere.

Testteki araçda ek olarak sadece far yıkama yokki  :)bixenon far, yarı deri değil full deri koltuklar, AFS, touch&go ve 225 17" jantlar mevcut :)
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1119 : Nisan 09, 2013, 16:39:12 »
Testteki araçda ek olarak sadece far yıkama yokki  :)bixenon far, yarı deri değil full deri koltuklar, AFS, touch&go ve 225 17" jantlar mevcut :)

Paylaştığın linkteki araçlarda YArı deri var Selçuk Alcantra koltuk deniyor, süet ve deri.
Bifarlar ülkemizde de mevcut.
Jantlara bayılıyorum bende Ülkemizede gelir umarım.
Taklitlerden sakının