Gönderen Konu: Yeni Toyota Auris [J:2] [2013-]  (Okunma sayısı 221845 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 50 kere teşekkür etti
  • 27 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Toyota Auris [J:2] [2013-]
« Yanıtla #1080 : Mart 24, 2013, 01:35:16 »
    Ya bu araçlara aklına esen zam yapıp duruyo arkadaşlar ben öğretmenim 3 yıl içinde aldıgım toplam zam%12 ama 3 yıl içinde en ortalama bi otoya bile gelen zam en az %30 bu nedir ya yarış atı gibi bu millette para çok bizde yok galiba peynir ekmek gibi oto alıyo millet sırada bir yanlışlık var bu işte ya hadi hayırlısı diyelim bari.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1080 : Mart 24, 2013, 01:35:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #1081 : Mart 25, 2013, 19:17:50 »
Bende öğretmenim, aynı şeyleri düşünüyorum doğal olarak Vedat hocam:)
Bu arada life modeli alan arkadaşımız yok mudur aramızda, hep active-advance donanımlı aurislerin fotoğrafları var. Fırsat bulup gidemedik bayiye, içini görseydik bari, teybini, döşemesini...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1082 : Mart 25, 2013, 21:26:42 »
2013 Aurislerin kasa Kodu E18 olarak geçmekte bilginize.
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 15000
  • Model Yılı: '16
  • 62 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1083 : Mart 29, 2013, 12:07:45 »
arabamı dün akşam bilader getirdi sağolsun şimdilik sadece 18 km yaptım :)
dikkatimi çeken ilk şey arka cam ve silecek çok küçük olduğu...düzde bastım biraz yol sesini içeri alıyor araba...şimdilik başka bir eksisini göremedim...onun dışında süspansiyon gayet hoş ve yolda bir kaç sert sağ sol yaptım 110 ile giderken yol tutuşta hoşuma gitti geri görüş kamerasi çok tatminkar pederin avensise sonradan takılandan daha kaliteli diyebilirim..üniversitede bile o kadar kalın kitabım olmadı torpidoda kalın 2 tane kitap var okuyup bakmak öğrenmek lazım tüm nimetlerinden faydalanmak lazım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1084 : Mart 29, 2013, 17:34:43 »
Hayirli olsun abicim gule gule kullan. Paylasimlarini bekliyoruz.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1085 : Mart 29, 2013, 17:41:32 »
Bende öğretmenim, aynı şeyleri düşünüyorum doğal olarak Vedat hocam:)
Bu arada life modeli alan arkadaşımız yok mudur aramızda, hep active-advance donanımlı aurislerin fotoğrafları var. Fırsat bulup gidemedik bayiye, içini görseydik bari, teybini, döşemesini...

Life donanımı en düşüğü galiba ve bence onu şirket arabalarına özel tasarlamışlar gibi geldi özelliksiz...

Ayrıca ön konsol hakkında ben ne beğenen nede beğenmeyenlerdenim eski amerikan araçları gibi çok düz iniyor fakat değişik bir havası var değişik duygular işte :lol:
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1086 : Mart 29, 2013, 18:03:27 »
Hayirli olsun abicim gule gule kullan. Paylasimlarini bekliyoruz.

eyvallah kardeşim sağolasın...bugun toplam 37km yaptım arka cam küçük silecek küçük falan dedim ama görüşe hiçbir zararı yok onu öğrendim :) koltuğa oturupda elektikli bir aleti kapatıp açmak gibi start stop varya o süper birşey hele birde kapıyı kapatınca dikizlerde kapanıoyor yaa deme keyfine kardeş..yol tutuşu süspansiyonlarına diyecek hiçbir lafım yok yanlız yol sesini içeri alıyor dişli asfalt olduğundanmıdır lastikmi serttir onu anlamam tabii otobanda falan deneme şansım yok şimdilik...ön konsol düz iniyor falan deniyor ama o benim çok hoşuma gitti...frenlere sert deniyor ama alıştıktan sonra süpe bence ve ben ilk gunden alıştım bile hiçbir sorun yaşamadım....tork 160 olduğundan kanımca araba düşük devirlerde ağır gidiyor acelesi yok sakin kullanım için ideal ben beğendim..gaza kökledimi tepkiyi veriyor ama oluk gibi yakar o hisside veriyor :) ama 4000 devirlere geldimi şaha kalkıyo koltuğa yapıştırıyor insanı o hissi verdi bana...ruhsatta araç 1380 kilo yazıyordu plazaya sordum sitede 1250 yazıyor falan dedim donanım paketine göe değişir o dedi....plazadaki arkadaş dediki şehir içi kullanımda 2000 devirde vites büyültürseniz yakıtta en ekonomik şekilde kullanmış olursunuz dedi..camlarıo film yaptırdım 2 numara :) park sensörünü plazadaki tanıdık abi geri görüş var zaten tamponu delmeyelim dedi yok illa isterim dersen yapalım dedi karar senin benden etkilenme falan dedi..bende düşündüm zaten geri görüş var dedim tamam abi senimi kıracaz dedim zaten araca sonradan gelen 600 zammı ihmal etti ödemede...kauçuk paspas takımı verdi...şimdilik başka birşey gelmiyor aklıma geldikçe yazarım..

Life donanımı en düşüğü galiba ve bence onu şirket arabalarına özel tasarlamışlar gibi geldi özelliksiz...

Ayrıca ön konsol hakkında ben ne beğenen nede beğenmeyenlerdenim eski amerikan araçları gibi çok düz iniyor fakat değişik bir havası var değişik duygular işte :lol:

onu alana kadar pazarlamacılar başka daha ucuz boş araç alırlar bence...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1087 : Mart 30, 2013, 10:53:45 »
eyvallah kardeşim sağolasın...bugun toplam 37km yaptım arka cam küçük silecek küçük falan dedim ama görüşe hiçbir zararı yok onu öğrendim :) koltuğa oturupda elektikli bir aleti kapatıp açmak gibi start stop varya o süper birşey hele birde kapıyı kapatınca dikizlerde kapanıoyor yaa deme keyfine kardeş..yol tutuşu süspansiyonlarına diyecek hiçbir lafım yok yanlız yol sesini içeri alıyor dişli asfalt olduğundanmıdır lastikmi serttir onu anlamam tabii otobanda falan deneme şansım yok şimdilik...ön konsol düz iniyor falan deniyor ama o benim çok hoşuma gitti...frenlere sert deniyor ama alıştıktan sonra süpe bence ve ben ilk gunden alıştım bile hiçbir sorun yaşamadım....tork 160 olduğundan kanımca araba düşük devirlerde ağır gidiyor acelesi yok sakin kullanım için ideal ben beğendim..gaza kökledimi tepkiyi veriyor ama oluk gibi yakar o hisside veriyor :) ama 4000 devirlere geldimi şaha kalkıyo koltuğa yapıştırıyor insanı o hissi verdi bana...ruhsatta araç 1380 kilo yazıyordu plazaya sordum sitede 1250 yazıyor falan dedim donanım paketine göe değişir o dedi....plazadaki arkadaş dediki şehir içi kullanımda 2000 devirde vites büyültürseniz yakıtta en ekonomik şekilde kullanmış olursunuz dedi..camlarıo film yaptırdım 2 numara :) park sensörünü plazadaki tanıdık abi geri görüş var zaten tamponu delmeyelim dedi yok illa isterim dersen yapalım dedi karar senin benden etkilenme falan dedi..bende düşündüm zaten geri görüş var dedim tamam abi senimi kıracaz dedim zaten araca sonradan gelen 600 zammı ihmal etti ödemede...kauçuk paspas takımı verdi...şimdilik başka birşey gelmiyor aklıma geldikçe yazarım..

Aynaların otomatik kapanma durumu benzinli modellerde var galiba bir tek dizellerine bakmak gerek.
Abi sizin aracınız hangi seri?
Bence ön ve arka park sensörü yaptırsaydınız iyi olurdu ama olsun :)
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1088 : Mart 30, 2013, 10:59:09 »
Aynaların otomatik kapanma durumu benzinli modellerde var galiba bir tek dizellerine bakmak gerek.
Abi sizin aracınız hangi seri?
Bence ön ve arka park sensörü yaptırsaydınız iyi olurdu ama olsun :)

hangi seri derken ? yaptırmadığıma pişman olmadım daha bir eksikliğini görmedim işin aslı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1089 : Mart 30, 2013, 11:00:16 »
hangi seri derken ? yaptırmadığıma pişman olmadım daha bir eksikliğini görmedim işin aslı...

Abi arabanın modeli nedir yani Active mi? Premium mu? Advance mi?
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1090 : Mart 30, 2013, 11:02:16 »
Abi arabanın modeli nedir yani Active mi? Premium mu? Advance mi?

afyon patlamadı daha anlayamadım :):):) advance :):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1091 : Mart 30, 2013, 11:02:52 »
afyon patlamadı daha anlayamadım :):):) advance :):)

Kapıları kilitleyince aynalar kendiliğinden kapanıyor doğru değil mi? Abicim
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1092 : Mart 30, 2013, 11:11:29 »
Kapıları kilitleyince aynalar kendiliğinden kapanıyor doğru değil mi? Abicim

aynen öle kardeşim...hatta anahtardan kitlemeyde gerek yok.araba stop edince şoför tarafında kapı kolunda manyetik birşey var oraya parmağını südüğünde kapıları kitleyip dikizleri kapatıyor araba...yada arabaya yaklaştığında yarım metreden kapılar açılıyor tabii tüm bunları yapmak için o anahtarın cebinde yada elinde olması lazım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1093 : Mart 30, 2013, 11:29:09 »
aynen öle kardeşim...hatta anahtardan kitlemeyde gerek yok.araba stop edince şoför tarafında kapı kolunda manyetik birşey var oraya parmağını südüğünde kapıları kitleyip dikizleri kapatıyor araba...yada arabaya yaklaştığında yarım metreden kapılar açılıyor tabii tüm bunları yapmak için o anahtarın cebinde yada elinde olması lazım...

Aynenn. Ayna işi muammaydı ama şimdi netleşti.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1094 : Mart 30, 2013, 11:32:28 »
Aynenn. Ayna işi muammaydı ama şimdi netleşti.

evet kardeşimn ayna işi çözüldü tam olarak :) olan pedere oldu aurisde var avensisde nasıl olmaz deyip duruyor :):):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1095 : Mart 30, 2013, 11:48:36 »
pedere söyle avensisi satıp auris alsın :blink:
.... bu biraz anlamsız oldu galiba.... :huh: :argh:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1096 : Mart 30, 2013, 11:57:26 »
evet kardeşimn ayna işi çözüldü tam olarak :) olan pedere oldu aurisde var avensisde nasıl olmaz deyip duruyor :):):)

Olanla idare edecek artık abi :) Avensisteki konforda hiç birinde yok diyerek kandırırsın artık. :)
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1097 : Mart 30, 2013, 11:59:51 »
pedere söyle avensisi satıp auris alsın :blink:
.... bu biraz anlamsız oldu galiba.... :huh: :argh:

Olanla idare edecek artık abi :) Avensisteki konforda hiç birinde yok diyerek kandırırsın artık. :)

bende öle dedim abi ama oda altında kalmadı tabii bir yere giderken haberım olsun benim arabanın bagajına koyalım aurisi ben gezdiririm seni dedi :):) hem km de yapmamış olursun dedi :):):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1098 : Mart 30, 2013, 12:02:02 »
bende öle dedim abi ama oda altında kalmadı tabii bir yere giderken haberım olsun benim arabanın bagajına koyalım aurisi ben gezdiririm seni dedi :):) hem km de yapmamış olursun dedi :):):)

:D :D İyi kapak yapmış abi :)
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1099 : Mart 30, 2013, 12:35:19 »
Merhabalar,

2 hafta kadar önce ben de 2005 Toyota Corolla HB Sol model aracımı takasa vererek Yeni Auris 1.6 Multidrive S Advance Skypack aldım. Araç gümüş gri.

Ben şu ana kadar açıkçası oldukça memnunum. Sadece iç malzeme kalitesi ve işçilik daha kaliteli olabilirmiş. Tasarım olarak dik konsolu, derin oturuş pozisyonunu ben kendi adıma oldukça beğendim. Sportif bir his de veriyor.

Benim açıkçası en çok takıldığım konu gösterge paneli. Premium modeldeki gösterge paneli gayet hoş ancak aynı gösterge paneli neden active ve advance donanımlarda da kullanılmamış anlamış değilim doğrusu. Hatta servis ile konuşacağım eğer öyle birşey mümkünde göstergeleri premium göstergeler ile değiştirmeyi düşünüyorum. Bunun dışında advance paket oldukça yeterli. Yok yok diyebiliriz.

CVT şanzımanı ben çok başarılı buldum. Geçişler sarsıntısız ve sessiz. Zaten aracın genel özelliği sessizlik ve çok konforlu bir sürüş sunması. Yol tutuş tek kelime ile harika diyebilirim. Araç sanki yolda kayarak ilerliyor ve yüksek hızları hiç hissettirmiyor.

766 km de araç şu anda. Araç otomatik vites benzinli yeni bir araca göre oldukça az yakıyor. Ben her gün İstanbul'un köprü trafiğindeyim. Şu anda yakıt ortalamam 7,8 lt. / 8 lt arası değişiyor. En son depoyu doldurduğumdan bu yana 267km. yol yaptım çoğunlukla aşırı yoğun trafikte ve hala yarım depodan çok az fazla benzin var. Zamanla daha da düşer diye düşünüyorum. Aracı sadece şehir içi kullandım. Henüz şehirlerarası hiç kullanmadım.

Bence yeni auris oldukça başarılı. Almayı düşünenler mutlaka gidip uzun uzun test etmeli. Yerli yabancı sitelerde yer verilen yorumlara ben çok kulak asmıyorum artık. Çok azının objektif olduğunu ve pek çoğunun da marka taraftarlığı yaptığını ya da belli markaların başarılı halkla ilişkiler çalışmalarına malzeme olduklarını düşünüyorum. Herkes test edip lararını vermeli.

Dediğim gibi eksi olarak görebilecek tek yanı iç malzeme kalitesi ve işçilik ( sadece bazı bölgelerde zayıf ancak bazı bölgelerde de rakiplerine göre iyi ), belki daha modern olabilecek iç tasarım.

Böyle bir uygulama olabilir mi bilmiyorum ama ben gösterge panelini premium göstergeler ile değiştirme imkanı var ise bunu hemen yapacağım. 1000 km. bakımına az kaldı. Servise bir soralım bakalım olabiliyor mu.