Gönderen Konu: Yeni Toyota Auris [J:2] [2013-]  (Okunma sayısı 241485 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Toyota Auris [J:2] [2013-]
« Yanıtla #1040 : Mart 18, 2013, 14:29:10 »
Aslında burada temizleyicilere güvenesim gelior tabi kendini kanıtlamış markalara örneğin: Würth
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1040 : Mart 18, 2013, 14:29:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2550 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1041 : Mart 18, 2013, 14:49:15 »
Aslında burada temizleyicilere güvenesim gelior tabi kendini kanıtlamış markalara örneğin: Würth

Hangi yakıt kullanılırsa kullanılsın zaten düzenli enjektör temizleyici kullanımı kaçınılmazdır. Bu arada yağ bakımlarıda kesinlikle aksatılmamalı, hava filtresi düzenli temizlenmeli ve periyodunda orjinali ile değiştirilmelidir.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2013 Corrola Advance 1.6 CVT /İnci Beyazı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 222 kere teşekkür etti
  • 102 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1042 : Mart 18, 2013, 15:05:44 »
Est. araç değil ama diesel yakıtlı araçlarda o nedenle önemlidir, kükürtü düşük kaliteli yakıt kullanmak. EGR sistemini en temiz tutabilecek olan yakıtta doğal gaz katkılı GTL'dir.

Tekin Abi,

Sayende N A S A nin maymunu gibi hissetmeye başladım ! Hangi düğme Muz veriyordu be ya :))) Dırakyalı Chimp!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #1043 : Mart 18, 2013, 15:21:18 »
Tekin Abi,

Sayende N A S A nin maymunu gibi hissetmeye başladım ! Hangi düğme Muz veriyordu be ya :))) Dırakyalı Chimp!

:D  Vertikal Speed Indicator'ın muz şeklinde olabilir ama başka bir ülkenin maymunu olmaktan iyidir, onlar gönderiyorlar ama geri getiremiyorlar..   ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1044 : Mart 18, 2013, 15:35:23 »
Bu arada dikkatimi çekti Aurisin kadran üstü konsol yapısı öncamı HUD  olarak kullanmak için süper bir şekle sahip. Bence bir sonraki elektronik adım/gelişme/upgrade bu olmalı. Hatta sistem GPS ile entegre çalışmalı ve sadece dönüş yönlerini göstermeli. Önemli bilgiler system hakkındaki... Aslında pahalı teknoloji değil bunlar. Zaten tüm system sensörlere sahip mühim olan bunları görsel bilgiye cevirecek bir yazılım ve yansıtıcı.

Ne kadar zor olabilir ki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #1045 : Mart 18, 2013, 15:56:29 »
Bu arada dikkatimi çekti Aurisin kadran üstü konsol yapısı öncamı HUD  olarak kullanmak için süper bir şekle sahip. Bence bir sonraki elektronik adım/gelişme/upgrade bu olmalı. Hatta sistem GPS ile entegre çalışmalı ve sadece dönüş yönlerini göstermeli. Önemli bilgiler system hakkındaki... Aslında pahalı teknoloji değil bunlar. Zaten tüm system sensörlere sahip mühim olan bunları görsel bilgiye cevirecek bir yazılım ve yansıtıcı.

ECU'sunda Cruise Control alt yapısı olupda aktive etmek için kolunu direksiyona takamayan bir firma ne kadar zorluk çekiyorsa en az okadar zorlu olabilir... bazı bilgileri cama yansıtmak, diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1046 : Mart 18, 2013, 16:00:16 »
ECU'sunda Cruise Control alt yapısı olupda aktive etmek için kolunu direksiyona takamayan bir firma ne kadar zorluk çekiyorsa en az okadar zorlu olabilir... bazı bilgileri cama yansıtmak, diye düşünüyorum.

Sorun teknolojik değil pazar sorunu ozaman. ECU üzerinde ki her sersör bilgisi zaten data değilmi ?

Daha azla para kazanmak ve üs segmentteki ağır abileri rahatsız etmemek için yapılan bir düzmece bu ( benim komplo teorim bu ).

Çünkü teknoloji zaten var ve ucuz ama bu şekilde pazara sunulursa tüm dengeler alt üst olur. Bu tıpkı alternatif yakıta geçmemizin engellenmesi ile aynı şey....

F the System :)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #1047 : Mart 18, 2013, 17:36:07 »
Sorun teknolojik değil pazar sorunu ozaman. ECU üzerinde ki her sersör bilgisi zaten data değilmi ?

Daha azla para kazanmak ve üs segmentteki ağır abileri rahatsız etmemek için yapılan bir düzmece bu ( benim komplo teorim bu ).

Çünkü teknoloji zaten var ve ucuz ama bu şekilde pazara sunulursa tüm dengeler alt üst olur. Bu tıpkı alternatif yakıta geçmemizin engellenmesi ile aynı şey....

F the System :)))

Kesinlikle haklısınız, bazı donanım eksiklikleri pazarlama tekniği olduğu gibi bazılarında da geç kalınıyor, Toyotanın buradaki hatası, I wanna scream & shout and let it out diye bir türküyü yıllardır dillendiren özellikle Türk halkını dinlememek.

Toyota F1 yarışlarından çekildikten sonra şu açıklamada bulundu; "Dünya Ticari Pazarında da yer edinmek için diğerleriyle yarışmayacağız.". Bunu şöyle anlıyorum; "Ben daha az donanımla pazarda olacağım ama fiyatım bu.".

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1048 : Mart 18, 2013, 18:07:22 »
Gelde toyota al şimdi...............!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 22000
  • 13 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1049 : Mart 18, 2013, 18:14:20 »
Israrla hala 1.4 dizel motorunu 1.6 motor olarak üretemeyen Toyota hakkında söyleyecek bişey bulamıyorum. Adamlar 1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6 dizel hepsini yapıyor ve satıyorlar, bu kadar kasılmak niye anlamıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 222 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1050 : Mart 18, 2013, 23:17:51 »
Bir az önce TEM den eve geldim :) az daha uyuyacaktım 100-90 arası araç çok sessiz 120 dogru ruzgar sesi geliyor ve üstünde rüzgar sesi var .....

Aracı boş yolda 100 km ile kullanmak gerçekten zevkli daha doğrusu sakin ve dingin bir yolculuk oluyor :)
Hala standart lastikler var uzerinde fakat araç gerçekten yolda huzur ve güven veriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1051 : Mart 18, 2013, 23:28:02 »

Aslında burada yine Ülkemizin şartlarına geliyor durum.  :-[

Hangi yakıt kullanılırsa kullanılsın zaten düzenli enjektör temizleyici kullanımı kaçınılmazdır. Bu arada yağ bakımlarıda kesinlikle aksatılmamalı, hava filtresi düzenli temizlenmeli ve periyodunda orjinali ile değiştirilmelidir.

Aynen katılıyorum abi. Ama GTL kullanıldığında gerek kalmıyor bence.

Israrla hala 1.4 dizel motorunu 1.6 motor olarak üretemeyen Toyota hakkında söyleyecek bişey bulamıyorum. Adamlar 1.2, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6 dizel hepsini yapıyor ve satıyorlar, bu kadar kasılmak niye anlamıyorum.

Japonların klasik taktiği bir teknoloji üretiyorlar ve uzun yıllar aynı şekilde iyileştirmelerle ilerliyorlar.

Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1052 : Mart 19, 2013, 00:15:20 »
biraz geç olcak ama h4 far yapısına sahip auris bixenonla görünüşte farkı olmayabilir ama işleyişleri farklı. Bixenon farlarda uzunlar da ayni ampul ve balastlardadir. Uzunlari actiginizda mercekteki perde yukari kalkar ve isigin daha ileriyi aydinlatmasini saglar. Normal xenonlarda sadece kisalar xenon'dur ve uzunlari yaktiginizda halojen farlar uzunu aydinlatir. yeni auriste (H4) uzunlar ve kisalar ayni ampul uzerindedir. H4: Çift flamanlı bir ampuldür. Yani tek ampulün içerisinde 2 adet tungsten flaman bulunur. Bunlardan birisi kısa birisi uzun ışık huzmesi içindir. Yani uzun-kısa görevleri aynı ampule yüklenmiştir. Uzun far için bağımsız bir reflektör kullanmayan araçlarda kullanılır. bi xenonda ise ayna diye tabir edilen ışık kırıcı vardır ampülün içinde
Audi A3 Sedan 1.6 TDi Ambiente

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1053 : Mart 19, 2013, 00:17:19 »
yeni auriste (H4) uzunlar ve kisalar ayni ampul uzerindedir. H4: Çift flamanlı bir ampuldür. Yani tek ampulün içerisinde 2 adet tungsten flaman bulunur. Bunlardan birisi kısa birisi uzun ışık huzmesi içindir. Yani uzun-kısa görevleri aynı ampule yüklenmiştir. Uzun far için bağımsız bir reflektör kullanmayan araçlarda kullanılır. bir xenonda ise ayna diye tabir edilen ışık kırıcı vardır ampülün içinde
Kısa-uzun ampullara sonradan xenon kit takılsa sorun olur mu peki?
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1054 : Mart 19, 2013, 00:29:24 »
uzunlarda bizim aurislerde problem olur ilk olarak geç ısıncağı için selektör işe yaramayacak ikincisi ısındıktan sonrada mercek olmadığı için karşı taraftan gelenlere büyük problem teşkil edecek kısalarda bende var gayet sağlıklı çalışıyor xenonlar
Audi A3 Sedan 1.6 TDi Ambiente

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1055 : Mart 19, 2013, 02:25:35 »
aurıs sınıf rakıplerınde( astra golf)  en ust donanımlarında bı xenon varken   toyota bunu opsıyon olarak bıle koymaması   yada  Türkiye ye getırılmemesı ne kadar guzell:(
auris D-4D blue

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1056 : Mart 19, 2013, 10:18:05 »
yeni auriste (H4) uzunlar ve kisalar ayni ampul uzerindedir. H4: Çift flamanlı bir ampuldür. Yani tek ampulün içerisinde 2 adet tungsten flaman bulunur. Bunlardan birisi kısa birisi uzun ışık huzmesi içindir. Yani uzun-kısa görevleri aynı ampule yüklenmiştir. Uzun far için bağımsız bir reflektör kullanmayan araçlarda kullanılır. bir xenonda ise ayna diye tabir edilen ışık kırıcı vardır ampülün içinde

Başından beri anlatmaya çalıştığım durum.

Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1057 : Mart 19, 2013, 10:57:19 »
Bence toyota türkiye satış stratejisi tamamen geri kafalılık bixenon neden yok far yıkama neden yok. Bu araçda otomatik uzun far kısa far muhabbeti bile var ama türkiye ye gelen modellerde yok. otomatik klima çift bölgelisi premiumda var. 4 farklı donanım sunuyorsun madem en az iki üst donanıma çift bölgeliyi koyacaksın. auris premium kaç tane satılacak geriye kalan üç donanım kaç tane satılacak sonra biri sizin arabanıza gelip oturacak diyecekki benim 2007 model aracımda bile çift bölgeli klima var bunda düz otomatik klima var gülünç bir olay.

Yeni RAV4    2.0 Multidrive S Elegant 4x4    104,900
Yeni RAV4    2.0 Multidrive S Premium 4x4    114,900
Yeni RAV4    2.0 Multidrive S Premium Plus 4x4    124,900
Yeni RAV4 Dizel 2.0 D-4D Elegant Düz Vites 4x2    89,900
Yeni RAV4 Dizel 2.2 D-CAT Premium Plus Otomatik Vites 4x4    169,900

bunlarda yeni rav4 fiyatları 10 tane satarlar artık  >:(
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 312 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1058 : Mart 19, 2013, 11:24:46 »
Ravın satışı her zaman düşünülenden fazla oluyor Selçuk hatta en garanti satışa sahiplerden biri bence.
Taklitlerden sakının

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1059 : Mart 19, 2013, 11:32:18 »
Ravın satışı her zaman düşünülenden fazla oluyor Selçuk hatta en garanti satışa sahiplerden biri bence.

Umarım yine öyle olur gerçi doldurmuşlar araçları yok yok premium plusda inceledin mi bilmiyorum.
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY