Gönderen Konu: Japon Asakashi Filtre, NİBK Fren Balata ve Diski Hakkında  (Okunma sayısı 228550 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
Ynt: Japon Asakashi Filtre, NİBK Fren Balata ve Diski Hakkında
« Yanıtla #420 : Mart 19, 2016, 21:20:08 »
Merhaba, 2011 avensis filtreler, eneos 5-30 yağ, ön-arka diskler ve ön-arka balata fiyatlarını alabilir miyim.
Bende disk fiyatlarını merak ediyorum
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #420 : Mart 19, 2016, 21:20:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '12
  • 120 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #421 : Mart 19, 2016, 22:52:35 »

Ben de benim arabaya Nibk disk-balata kaça maledebilirdim merak ediyorum. :)
12.2012 - 04.2015 > 2003 Clio Symbol 1.5 dCi Authentique
04.2015 - 10.2016 > 2003 Corolla 1.6 Sol otm.
08.2020 > 2012 Berlingo 1.6 Hdi X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #422 : Mart 20, 2016, 00:37:35 »
O yağ konusunu bende Ufuk abiye danışmak istiyorum. Kitapçığında 0/20 yağ kullanın diyor ama bakımlarda 5/30 kullanıyorlar. Senin önerin ne olur Ufuk abi? Aracım 2011 auris sport Lpg'li
Eneos 0-50 uygun diye biliyorum seçkin.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #423 : Mart 21, 2016, 10:30:41 »
Merhaba, 2011 avensis filtreler, eneos 5-30 yağ, ön-arka diskler ve ön-arka balata fiyatlarını alabilir miyim.

Özel mesaj gönderdim, @Ali Aslan (37437)  bey,

O yağ konusunu bende Ufuk abiye danışmak istiyorum. Kitapçığında 0/20 yağ kullanın diyor ama bakımlarda 5/30 kullanıyorlar. Senin önerin ne olur Ufuk abi? Aracım 2011 auris sport Lpg'li

LPG olmasa ILSAC GF5 (yada API SN) 0W20 kullan ama LPG varsa 0W50 kullan @Seçkin ÜNLÜSOY (10786)  ;)

Size de özel mesaj gönderdim @Talat Serkes (28471) :)

Ben de benim arabaya Nibk disk-balata kaça maledebilirdim merak ediyorum. :)

Özel mesaj gönderdim @Süleyman Karaboğa (34915)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #424 : Mart 21, 2016, 10:42:57 »
Özel mesaj gönderdim, @Ali Aslan (37437)  bey,

LPG olmasa ILSAC GF5 (yada API SN) 0W20 kullan ama LPG varsa 0W50 kullan @Seçkin ÜNLÜSOY (10786)  ;)

Size de özel mesaj gönderdim @Talat Serkes (28471) :)

Özel mesaj gönderdim @Süleyman Karaboğa (34915)
Tesekkurler hocam. Bir şey sorayım bu markalar nibk ve diğer Blue ile başlayan marka. Ankara dortnal otoda da var mı? Galiba sizden bazı parçaları temin ediyorlar. Şimdi değişeceği zaman oraya parça alıp gitsek ağız yüz eğme ihtimalleri de var çünkü
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #425 : Mart 21, 2016, 11:13:46 »
Tesekkurler hocam. Bir şey sorayım bu markalar nibk ve diğer Blue ile başlayan marka. Ankara dortnal otoda da var mı? Galiba sizden bazı parçaları temin ediyorlar. Şimdi değişeceği zaman oraya parça alıp gitsek ağız yüz eğme ihtimalleri de var çünkü

Rica ederim, @Yeni Dörtnal (29364) ile orijinal ve eşdeğer parça da çözüm ortaklığımız mevcut ancak stoklarını göremiyoruz doğal olarak :)

Sadık ustanın, Ogün ustanın yada Dörtnal'da herhangi birinin, parçasını kendi getirdiği için birine negatif bir yaklaşımı olduğunu duymadım, zaten olmaması da gerekir diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
« Yanıtla #426 : Mart 21, 2016, 11:57:29 »
Rica ederim, @Yeni Dörtnal (29364) ile orijinal ve eşdeğer parça da çözüm ortaklığımız mevcut ancak stoklarını göremiyoruz doğal olarak :)

Sadık ustanın, Ogün ustanın yada Dörtnal'da herhangi birinin, parçasını kendi getirdiği için birine negatif bir yaklaşımı olduğunu duymadım, zaten olmaması da gerekir diye düşünüyorum.
Bu güzel haber. Çünkü sanayi esnafı genelde bu şekilde yaklaşıyor. Dortnala bir kez gittim onu dışında parça alıp gitmedim.  İnşallah bundan sonra bu olayı dert etmezlerse parça değişimlerinde falan inşallah uğrarım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 54000
  • 120 kere teşekkür etti
  • 222 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #427 : Mart 24, 2016, 21:08:01 »
2 hafta önce balatalarımı nibk ile değiştirmiştim Ufuk abi, ses kesilmişti ama frene bastığımda o aşırı ses yine gelmeye başladı. Neden yapar acaba değişince ses kesilip yeniden başladığına göre balatadan diye tahmin ediyorum ben.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #428 : Mart 24, 2016, 21:28:10 »
Disklerin hangi marka ve durumu nasıl Seçkin ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #429 : Mart 24, 2016, 22:00:10 »
Disklerin hangi marka ve durumu nasıl Seçkin ?
Ön disklerim yeni değişmiş markasını bilmiyorum. arka diskler fabrikanın taktığı ama durumu kötü değil. Ses arkadan geliyor.
2011 Auris Sport
Atiker Nanofast, Eibach Pro-kit, Philips LumiLeds 5000k(farlar), Photon Xenon Effect 5000k(sisler), Cree Led 6000k (uzunlar), Amerikan Park(ayna ve sinyaller), Ayna Altı Kartalgöz Led, Ayakaltı Aydınlatma

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #430 : Mart 24, 2016, 22:32:47 »
Ön disklerim yeni değişmiş markasını bilmiyorum. arka diskler fabrikanın taktığı ama durumu kötü değil. Ses arkadan geliyor.
Bir yerde bir gariplik olmalı, alakası olmadığını düşüneceksin biliyorum ama sağ ve sol el fren tellerini kontrol ettir  lütfen, sonrasında gerekirse diskleri de NIBK yaparız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2011 Auris Sport
  • 120 kere teşekkür etti
« Yanıtla #431 : Mart 24, 2016, 23:12:43 »
Bir yerde bir gariplik olmalı, alakası olmadığını düşüneceksin biliyorum ama sağ ve sol el fren tellerini kontrol ettir  lütfen, sonrasında gerekirse diskleri de NIBK yaparız.
tamam Ufuk abi. Şu an vizelerim dolayısıyla kırıkkaledeyim Ankaraya gidince dörtnala uğrayacağım.
2011 Auris Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #432 : Mart 25, 2016, 00:29:13 »
tamam Ufuk abi. Şu an vizelerim dolayısıyla kırıkkaledeyim Ankaraya gidince dörtnala uğrayacağım.
Tamamdır Seçkin, aklımdasın ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 81000
  • Model Yılı: '05
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #433 : Mart 31, 2016, 23:21:32 »
Ufuk Bey 2005 corolla hb aracım için sizden aldığım NIBK balataları taktırdım.frene basıldığında gelen sesler kesildi fakat araç soğukken çalıştırdığımda ilk frene basışımda arkadan gırç diye ses geliyo, biraz kullanınca gelmiyor.aracı bagajdan salladığımdada benzer sesler geliyor sizce sebebi ne olabilir?
Corolla Hb

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #434 : Mart 31, 2016, 23:35:32 »

Ufuk Bey 2005 corolla hb aracım için sizden aldığım NIBK balataları taktırdım.frene basıldığında gelen sesler kesildi fakat araç soğukken çalıştırdığımda ilk frene basışımda arkadan gırç diye ses geliyo, biraz kullanınca gelmiyor.aracı bagajdan salladığımdada benzer sesler geliyor sizce sebebi ne olabilir?

Merhaba Mehmet bey, bahsettiğiniz sesin, aracınızı bagaj bölümünden salınımladığınızda da gelmesi "süspansiyon sistemi" ile ilgili olabileceğini düşündürüyor zira aracı sallamak ile fren sisteminin (el freni hariç) hiç bir alakası yoktur.

Sesin tam olarak nereden geldiğini buradan yazmak imkansız ama anlattığınız şekilde ise, el freni ayarı, arka amortisör ve helezon sisteminin kontrolü gerekli gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #435 : Nisan 01, 2016, 17:02:28 »
Ufuk Bey Balata değişiminden önce sadece frene basıldığında çıkan teşbihimi mazur görün ciiyyk diye balatadan tahmin ettiğim sesler vardı.balata değişince pamuk gibi oldu.balatalar gerçek ten iyi.sabahları ilk basışta gıırçç diye bir ses yoktu değişimden önce söyledikleriniz üzerinde yoğunlaşıp ustaya göstereyim.cevabınız için teşekkürler.
Corolla Hb

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #436 : Nisan 01, 2016, 22:08:09 »

Ufuk Bey Balata değişiminden önce sadece frene basıldığında çıkan teşbihimi mazur görün ciiyyk diye balatadan tahmin ettiğim sesler vardı.balata değişince pamuk gibi oldu.balatalar gerçek ten iyi.sabahları ilk basışta gıırçç diye bir ses yoktu değişimden önce söyledikleriniz üzerinde yoğunlaşıp ustaya göstereyim.cevabınız için teşekkürler.

Estağfurullah Mehmet bey, eğer "ürünü mü kötülüyorsunuz ?"  algısı oluşturduysam asıl siz kusura bakmayın lütfen.Üstelik NIBK ülkemizde bizim temsil ettiğimiz bir marka ama ürünlerini biz üretmiyoruz :) Sorun da çıkabilir, sonuçta kul yapısı ama bizim görevimiz en hızlı ve makul şekilde sorunu bertaraf etmek.Ürün konusunda da bir sorun olursa veya ustanızın tespiti bu yönde olursa bizimle irtibata geçmeye çekinmeyin lütfen, bizim öncelikli amacımız sizin aracınızı güvenle ve zevk ile kullanabilmeniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #437 : Nisan 02, 2016, 02:25:28 »

Estağfurullah Mehmet bey, eğer "ürünü mü kötülüyorsunuz ?"  algısı oluşturduysam asıl siz kusura bakmayın lütfen.Üstelik NIBK ülkemizde bizim temsil ettiğimiz bir marka ama ürünlerini biz üretmiyoruz :) Sorun da çıkabilir, sonuçta kul yapısı ama bizim görevimiz en hızlı ve makul şekilde sorunu bertaraf etmek.Ürün konusunda da bir sorun olursa veya ustanızın tespiti bu yönde olursa bizimle irtibata geçmeye çekinmeyin lütfen, bizim öncelikli amacımız sizin aracınızı güvenle ve zevk ile kullanabilmeniz.

Açıkçası size ve firmanıza karşı bende  oluşan güvendeki başarınızı zaman zaman sorgulamıyor değilim:)Ürünlerinizle ilgili oluşabilecek sorunlarda sonuna kadar yardımcı olacağınızı da biliyorum. Sağolun.lakin ben balatalar değil de değişim sırasında oluşabilecek yeni bir olası soruna sizin değerli fikirlerinizle yaklaşmak istedim okadar.saygılarımla
Corolla Hb

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '17
  • 71 kere teşekkür etti
  • 17 kere teşekkür edildi
Japon Asakashi Filtre, NİBK Fren Balata ve Diski Hakkında
« Yanıtla #438 : Nisan 02, 2016, 20:46:22 »
Dün ufuk beyin yanına uğrama fırsatı buldum kendisinin bilgi birikiminden faydalanıyordum bide yüz yüze tanışalım dedim. Aracım için filitre aldım yakıt ve hava , sağolsun ziyadesiyle ilgilendi sohbet için çok teşekkür ediyorum buradan kendisine  [emoji4]Aracım için birşeye ihtiyacım olursa kesinlikle kendisini rahatsız edeceğim bu saatten sonra servisle bağım kalmadı kopardı Ufuk bey ilgi ve alakasıyla [emoji1][emoji1]
Toyota gibi Adamm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyotam var havam var
  • Kilometre: 51000
  • 31 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #439 : Nisan 02, 2016, 20:52:46 »