Gönderen Konu: Japon Asakashi Filtre, NİBK Fren Balata ve Diski Hakkında  (Okunma sayısı 216022 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
Ynt: Japon Asakashi Filtre, NİBK Fren Balata ve Diski Hakkında
« Yanıtla #860 : Temmuz 09, 2022, 01:21:27 »
2007 e 12 kasanin hava ve polen filtresini ashakashi olarak tem den aldim. Usulune uygun taktim ama bunlarin ikisi de alt ve ust cevirirsem yerine oturuyor. Bunlarin nicin tersi düzü var,?
Yazısı düz bir şekilde olacak

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #860 : Temmuz 09, 2022, 01:21:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #861 : Temmuz 09, 2022, 01:22:09 »
Haklısınız ümit bey bende Toyota Temden js marka hava filtresi alıp kendim taktım. Arkadaşın dediği gibi iki tarafı da uyumluydu. Şimdi arkadaş söyleyince aklıma şüphe düştü. Belki sizin bilginiz vardır diye sormak istedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #862 : Temmuz 09, 2022, 01:34:58 »
Haklısınız ümit bey bende Toyota Temden js marka hava filtresi alıp kendim taktım. Arkadaşın dediği gibi iki tarafı da uyumluydu. Şimdi arkadaş söyleyince aklıma şüphe düştü. Belki sizin bilginiz vardır diye sormak istedim.
Üstte yazdığım gibi filtredeki genel amaç tek taraflı kullanmanın genel amacı süzülen pislik tekrardan motora gitmesin diye Aslında iki tarafında sorunsuz oturuyor olması araç üreticisinin kullandığı filtre tipinden kaynaklanıyor mesela benim Toyota Corona 93 model aracımda hiç bir şekilde filtreyi ters takma imkanı yoktu o yüzden sıkıntı olmuyordu, filtrenin kenarı plastik çerçeveli ve çerçevenin içerisinde oluk olduğu için ters takmaya mümkünatı yoktu, aldığınız hava filtresi orijinalinden daha kaliteli olduğuna emin olabilirsiniz Ben de kendi aracım için aldım denedim gerçekten çok harikaydı.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #863 : Temmuz 09, 2022, 09:01:58 »
Yazısı düz bir şekilde olacak

Onu sorup yaptim da merak iste farki nedir diye...
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 76000
  • Model Yılı: '15
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #864 : Temmuz 11, 2022, 10:36:54 »
Selamlar. Ufuk beyden js asakashi filtre seti alarak liqui moly toptec 4600 yağ ile avensis 1.6 d-4d aracımın 10 bin km bakımını yaptım. Ürünler çok kaliteli geldi gözüme ama içindeki mühendisliği tabiki bilemiyorum. Piyasadan sahte bosch filtre almaktansa referansı olan, arge çalışmaso yapan bir firmadan aldığım için içim rahat şimdilik. Zaten tüm fren disk ve balatalarını da nibk ile değiştirmiştim. Japonyadan devam 🙃

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #865 : Temmuz 11, 2022, 14:01:19 »
Selamlar. Ufuk beyden js asakashi filtre seti alarak liqui moly toptec 4600 yağ ile avensis 1.6 d-4d aracımın 10 bin km bakımını yaptım. Ürünler çok kaliteli geldi gözüme ama içindeki mühendisliği tabiki bilemiyorum. Piyasadan sahte bosch filtre almaktansa referansı olan, arge çalışmaso yapan bir firmadan aldığım için içim rahat şimdilik. Zaten tüm fren disk ve balatalarını da nibk ile değiştirmiştim. Japonyadan devam 🙃
https://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=92856.msg1140681#msg1140681
Bu konuda detaylı incelemeler mevcut.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #866 : Temmuz 13, 2022, 13:29:39 »
Onu sorup yaptim da merak iste farki nedir diye...

Filtrenin bir tarafında bir yüzü daha geçirgen bir kağıt kullanılıyor, bu da filtrenin partikülleri içerisinde hapsetmesine yarıyor, diğer yandan oluşan nem aktif karbon tabakasına daha rahat ulaşarak karbon tarafından nötralize ediliyor.

Ters takıldığında hava debisi düşer, partiküller filtrenin içerisi yerine yüzeyine yapışır, nem nötralizasyonu düştüğü için filtrenin ömrü de kısalır.

İyi günlerde kullanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 77000
  • Model Yılı: '05
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #867 : Ocak 15, 2023, 21:25:48 »
Yıllarca js asakashi kullandım, herhangi bir problemim olmadı. Eğer js asakashi alacaksanız zaten direk mail atın mail order ile ödeme yapın. N11 fiyatları yüksek.

Onun dışında son iki yağ bakımının km lerini 8000 e çekip alternatif filtre kullandım. Bütçeme pahalı geliyor Asakashi  artık. Çok hazetöesem de son 2 filtre bakımını Filtorq ile yaptım. Yeni seti filtron dan aldım. Bütçesi zorlanmayana tek tavsiyem hala Asakashi dir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 59000
  • Model Yılı: '19
  • 4 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #868 : Ocak 17, 2023, 12:31:42 »
Merhabalar. Bundan birkaç ay önce Tem oto'dan NİBK Ön fren balatası aldım ,çok hevesli bir şekilde takdırdım. Ancak hiç memnun kalmadım yavaş frenlemede resmen kazıma şeklinde sürtünme sesi yaptı, belki düzelir diye yaklaşık 2000 Km yol yaptım sonuç değişmedi forumlardan okuduğum için pah kırma yaptırayım düzelir belki diye düşündüm fakat yine düzelmedi. Balataları söktürmek zorunda kaldım . Yerine MGA marka balata taktırdım , en ufak bir ses vb. sorun yok. Paylaşmak istedim. Saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 141000
  • Model Yılı: '03
  • 111 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #869 : Ocak 18, 2023, 00:04:45 »
Merhabalar. Bundan birkaç ay önce Tem oto'dan NİBK Ön fren balatası aldım ,çok hevesli bir şekilde takdırdım. Ancak hiç memnun kalmadım yavaş frenlemede resmen kazıma şeklinde sürtünme sesi yaptı, belki düzelir diye yaklaşık 2000 Km yol yaptım sonuç değişmedi forumlardan okuduğum için pah kırma yaptırayım düzelir belki diye düşündüm fakat yine düzelmedi. Balataları söktürmek zorunda kaldım . Yerine MGA marka balata taktırdım , en ufak bir ses vb. sorun yok. Paylaşmak istedim. Saygılar
bende birkaç ay önce aracıma ön arka NİBK Balata ve disk aldım aşırı memnunum sessiz ve toz bırakmıyor. Sizin disklerde sorun olabilir gibi geliyor.
sonuna kadar toyota...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #870 : Ocak 18, 2023, 09:48:21 »
Merhabalar. Sorun diskte olsa idi , taktırmış olduğum MGA marka  balatada ses yapardı. Evet toz konusunda haklısınız

Mesaj Birleştirildi: Ocak 18, 2023, 19:40:20
Merhabalar. Tem oto tarafından arandım, NİBK Balata için yaşadığım sorun için balata ve disk her ikisinin uyumlu olması gerektiği söylenildi.Fren diskimin kalitesiz olabileceği hatırlatıldı. İlgi ve alakaları için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 47000
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #871 : Ocak 18, 2023, 23:25:57 »
Maalesef aynı sorunu ben de yaşamıştım, Ses konusunda hassas olduğumdan değişim kararı alarak kısa süre sonra ferodo balata ile değişim yapmıştım. Ufuk beyle bu konuda yazışmıştım da. Tozutması ise sıfırdı. Kenarda duruyor t27 ön balatalar. İsteyen olursa gönderebilirim.
Temoto ya da ürünü kötülemek maksatlı yazmıyorum, yaşadıklarımı dile getirdim. Filtre konusunda Asakashinin de üstüne marka görmedim.
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #872 : Ocak 18, 2023, 23:29:18 »
Merhabalar cengiz bey,
Nıbk balata takılmadan önce diskler ya torna yapılmalı yada disk yeni olmalı yoksa sorun çıkarıyor,çünkü yumşak yapılı olduğu için disk yüzeyindeki pürüzleri temizlemiyor,gözle görülmeyecek kadar pürüz olsa ses yapabiliyor ama disk torna olursa veya yeni disk takılırsa sorunsuz çalışıyor çünkü disk yüzeyinde oyuntu oluşturmuyor o yüzden ses veya tozda olmuyor,yeni taktığınız mga balatanın metal oranı yüksek olduğu için disk yüzeyinde küçük bir torna işlemi yapıyor ama sonrasında oyuntu oluşturmaya devam ediyor bir zaman sonrasında disk üzerinde hareler görmeye başlarsınız daha sonraları da balatanın basmadığı kenarlarda fatura oluşmaya başlar,
Nıbk balatalar çok kötü değilse ve kullanmayacaksanız bana gönderirseniz sevinirim sizin aracın aynısı bende var ona takarım.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 18, 2023, 23:32:53
Maalesef aynı sorunu ben de yaşamıştım, Ses konusunda hassas olduğumdan değişim kararı alarak kısa süre sonra ferodo balata ile değişim yapmıştım. Ufuk beyle bu konuda yazışmıştım da. Tozutması ise sıfırdı. Kenarda duruyor t27 ön balatalar. İsteyen olursa gönderebilirim.
Temoto ya da ürünü kötülemek maksatlı yazmıyorum, yaşadıklarımı dile getirdim. Filtre konusunda Asakashinin de üstüne marka görmedim.
Balata takılmadan önce diskler torna yapılmış mıydı?
Ben Corona için almıştım hâlâ aynı balata kullanılıyor ve aşırı memnunum,şuanda egea var uyumlu nbık balata bulsam bunada alacam ama malesef yok.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 47000
  • 306 kere teşekkür etti
  • 336 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #873 : Ocak 18, 2023, 23:36:42 »
Montajda diskler tornalandı, ses sonrası pah kırma zımpara işlemi de yapıldı.  Sonuç alamadım maalesef
2019 Mondeo 1.5 Ecoboost (Prins VSİ-3 DI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #874 : Ocak 19, 2023, 08:37:52 »
Merhabalar cengiz bey,
Nıbk balata takılmadan önce diskler ya torna yapılmalı yada disk yeni olmalı yoksa sorun çıkarıyor,çünkü yumşak yapılı olduğu için disk yüzeyindeki pürüzleri temizlemiyor,gözle görülmeyecek kadar pürüz olsa ses yapabiliyor ama disk torna olursa veya yeni disk takılırsa sorunsuz çalışıyor çünkü disk yüzeyinde oyuntu oluşturmuyor o yüzden ses veya tozda olmuyor,yeni taktığınız mga balatanın metal oranı yüksek olduğu için disk yüzeyinde küçük bir torna işlemi yapıyor ama sonrasında oyuntu oluşturmaya devam ediyor bir zaman sonrasında disk üzerinde hareler görmeye başlarsınız daha sonraları da balatanın basmadığı kenarlarda fatura oluşmaya başlar,
Nıbk balatalar çok kötü değilse ve kullanmayacaksanız bana gönderirseniz sevinirim sizin aracın aynısı bende var ona takarım.

Merhabalar. Balata 2000 km kullanıldı. Ancak ben daha sonra disk değişimi sonrası tekrar denemek istediğimden dolayı size veremem. Saygılar

Mesaj Birleştirildi: Ocak 19, 2023, 08:42:32
Merhabalar. Fren balatası ve disk aynı anda sıfır değişmişti. Tem oto yetkilisi bana balata ve diskin uyumlu olması gerektiğini aktardı, yani balat ve disk NİBK olursa ses yapmaz denildi. Saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 39000
  • Model Yılı: '17
  • 6 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #875 : Ocak 20, 2023, 21:44:38 »
Ben yaklaşık 9 ay önce C-HR aracım için NIBK ön fren balatası sipariş geçmiştim TEM otodan. Toyota yetkili servisinde bakım esnasında taktırmıştım. Daha önce Corolla Verso aracımda kullandım ve menun kalmıştım. 1 aydır fren yaparken yüksek hızda fren pedalında titreme oluyordu. Bakıma az kaldığı için idare ettim. Serviste bakıma girmeden önce söyledim. Aracın üzerinde orjinal fren diskleri vardı. Servis elemanı diskin deforme olduğunu, fren balatasının yan sanayi olduğunu ve çok ısınmaya sebep olabileceği için diski deforme etmiş olabileceğini söyledi. Bosch marka disk takımı aldım ve takdırdım. Çıkan orjinal diski de tornaya vereceğim. Tornaya girerse biraz daha kullanılabileceğini, kalınlık bakımından kritik eşiğe gelmediğini söylediler. Toz yapmaması, jantı kirletmemesi iyi güzel ama aklımda da soru işareti kalmadı değil. Konu açılmışken paylaşmak istedim.
1.6 VVT-i Corolla Verso Elegant 2004.....
1.2T C-HR Diamond 2017.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 90000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #876 : Ocak 21, 2023, 12:10:20 »
Merhaba,
KAVO diskler (ön ve arka) ile NiBK fren pabuçları (ön ve arka) +90.000 km de birlikte değişti. Günlük 6-7 km işe gidiş ve geliş (yokuşu bol yerde) sabit mesafem  var. NiBK ön disk stoklarında alırken yoktu. Herhangi bir sorun yok. Toz yok, toz yapışması yok. Başka sorun da yok.
2006-2015 Toyota Corolla +Prins VSI1 LPG
2015 -> Toyota Avensis T27 +Atiker Grand

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 77000
  • Model Yılı: '05
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #877 : Şubat 03, 2023, 18:18:15 »
Ben arka ön disk ve balatayı geçmiş zaman 2018 yıllarında değiştim Nibk olarak. Toz yok. Fren performansında fark yok. Fakat Balatası sert, bu yüzden nibk balatayı sadece nibk disklerde kullanın derim. 3.5 sene ön, 4 sene arka balataları kullandım. Ön disk 4 ay önce titreşim şikayetinden değişti. Arka disk duruyor. Şuan maher disk ve balata var, ses yok, fren performansından çok memnunum yumuşak takım. Ama toz çok.

Kısacası nibk toz yok, ömrü çok ama benim beklentilerime maher daha çok hitap ediyor. Maher de Çin üretim Türk markası diye biliyorum, fiyatı uygun, ömür beklentim tabi daha kısa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 76000
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #878 : Haziran 16, 2025, 23:02:07 »
Şu konuda tecrübesi olanlar beni de aydınlatırsa çok sevinirim. Yaklaşık 3 yıl önce ön arka nibk balata ve disk takımı sipariş ettim, arka nibk disk kalmadığı için sanırım kavo marka gönderdiler bilgi vererek, bunları taktırdım. Çok sinir bozucu sesler çıkardığı için taktırdığım ustaya gittim. Arka balataları dandik bir marka ile değiştirdik. Yine ses yapmaya başlayınca izmir aksoy otoya gittim, toyota özelinde bir servis. Şikayetimi söyledim arka frenler diye ama usta kendisi denedi ve ön frenlerden ses geldiğini, tem toyotayı bildiğini ve iyi ürünler sattığını söyledi. Balatalarda da bir problem olmadığını söyledi ve eski nibk balatalarım ile diskleri söküp matlaştırma ve torna yaptırdı. Taktım ve ses yoktu, aradan bir ay geçti geçmedi ses yine başladı. Nefret ede ede hala o sesle geziyorum. Tozu filan umrumda değil ama bana ses yapmadığına emin olduğunuz ve ses yaparsa muhatap bulabileceğim bir marka önerirmisiniz? Temotoya çamur atmam, kendileri düzgün insanlar, zaten onlardan filtre ve bir çok başka şey de aldım. Sadece bu disk balata kombinasyonu arabamdan soğuttu beni.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #879 : Haziran 17, 2025, 14:23:09 »
Bir ara ben de baya çektim bu ses sorunundan,en son farklı bir yere taktırdım 1 senedir iyi bakalım.Marka dan ziyade takan usta önemli sanki