0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hybrid kullanan abilerim arkadaşlarım fikirlerinizi alabilir miyim.Kaporta boya dışında nelere dikkat etmem lazım?https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-hatasiz-full-otomotik-yaris-251471257/detay/
Otomobiliniz hayırlı olsun. Gule güle kullanın inşallah.Sağ ve sol ön kapıların alt tarafındaki eşya gözlerindeki cisimler ses yapabilir. (Su şişeleri de gıcırtı yapabilir ve sıcaklık değişimine bağlı çıtlama şeklinde ses yapabilir)Vitesin hemen önümdeki eşya gözüne anahtar v.s koyulunca bozuk yolda ses yapabilir. Bir de sabahları ön göğüs tarafında trim sesi ben de kısa süreli duyuyorum. Ama rahatsız edici ve devamlı değil. Sinyal verdiğinizde direksiyonu çevirirken her bir tam turda / veya yarım turda tık tık veya çıt çıt ses yapabilir bu normaldir. Bunun haricinde bir şey de olabilir benim aklıma gelenler bunlar.
İlgi ve cevabınız için teşekkürler Sayın Yunus Emre ŞENTOSUN. Duymakta olduğum sesler keşke sizin belirttiğiniz kaynaklı sesler olsaydı kafamı hiç meşgul etmeyecekti. Lakin öyle değil. Sanırım bir başka servise daha şikayetlerimi anlatıp onların da görüşlerine başvurmam gerekecek.
Esat Bey ben kısa mesafe kullanıyorum istanbul pendik kartal arasında, hem şarj edip hem kullanabiliyor araç hatta en sağdan rahat tavırlarla giderseniz nerdeyse bedava oluyor
Merhaba arkadaşlar. Hybrid aracını günlük kısa mesafede (5-6 km) kullanan var mı? Bu kadar kısa mesafede ekonomik olabiliyor mu? Yoksa şarj edemediği için sürekli benzinle mi gidiyor? İlerleyen zamanda hybrid araç düşünüyorum ama bu konu beni tedirgin ediyor. Açıklayabilirseniz sevinirim.
Kısa mesafe ve düşük süratlerde benzinli motor jeneratör görevini üstlendiğinden, harcanıp elektriğe dönüştürülen yakıt maliyeti, Aynı hacimde ama farklı prensiple çalışan normal motorlu bir aracın, aynı şartlarda tüketeceği yakıt maliyetinden daha düşüktür.O nedenle tedirgin olmanıza gerek yok, her halikarda Hybrid en ekonomik sistemdir (ülkemizdeki mevcutlar içinden).
Ben 10-15 kmlik mesafelerde kullanıyorum hep, özellikle yazın çok daha ekonomik oluyor.
cahilliğimi mazur görün ama anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla piller boşken bile benzinli motor sadece şarj görevi mi üstleniyor? Yoksa pilleri belli bir seviyede tutmak için belirli zamanlarda mı devreye giriyor?... mesafe taş çatlasa 5-6 km.