Gönderen Konu: Yaris Hybrid  (Okunma sayısı 220139 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 36
  • Model Yılı: '16
  • 12 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris Hybrid
« Yanıtla #980 : Ocak 30, 2017, 12:18:27 »
beni aramadılar sormadılar abi ama servisi arayabilirim

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #980 : Ocak 30, 2017, 12:18:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 127000
  • Model Yılı: '15
  • 787 kere teşekkür etti
  • 155 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #981 : Şubat 07, 2017, 15:43:55 »
Hybrid kullanan abilerim arkadaşlarım fikirlerinizi alabilir miyim.
Kaporta boya dışında nelere dikkat etmem lazım?
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-hatasiz-full-otomotik-yaris-251471257/detay/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 50
  • Model Yılı: '13
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #982 : Şubat 07, 2017, 17:50:07 »
54 çok değil mi?

acele etme o araç uzunca orda durucaktır en sonunda ihtiyacı varsa gayet ucuza vericektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 4500
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #983 : Şubat 11, 2017, 22:50:28 »
Arkadaşlar merhabalar. Forumu yaklaşık 4 aydır takip ediyor ve paylaşımlarınızdan fazlasıyla bilgileniyor ve istifade ediyorum. Bu nedenle öncelikle hepinize teşekkürlerimi iletmek istiyorum.
2016 Kasımında bir Yaris Hybrid alarak aranıza katıldım. Kasımdan bu yana aracımla ilgili bir sorun yaşamadım ve gayet memnunum. Bununla birlikte yaklaşık iki haftadır sol ön kapı içinden mi, sol ön çamurluk/kaput bölümünden mi geldiğini bir türlü kestiremediğim bir tıkırtı işitir oldum. Bu tıkırtı düz zeminlerde oluşan bir tıkırtı olmayıp, bozuk satıhlarda açığa çıkan bir ses. Arnavut kaldırımlarda, tırtıklı yollarda kendini çok belli eden ve ayrıca zaman zaman da bu tıkırtının vuruşunu direksiyonda hissettiğim bir yönü olan ses. Bu sesin yanında aşağı yukarı dört gündür de dururken direksiyon simidini kısa hareketlerle sağ / sol olacak şekilde çevirdiğimde tık/tık diye bir ses işitir oldum. Bilmiyorum, belki de ilk zamanlardan beri vardı da ben fark etmiyordum ancak; kapı ya da kaputtan gelen ve zaman zaman da tıkırtının vuruşunu direksiyonda hissettiğim sesin neden olduğu duyarlılık nedeniyle mi bu durumu fark eder oldum tereddüt yaşıyorum. Bu şikayetlerle servise baş vurdum, lakin test eden usta; direksiyondaki sesin normal olduğunu, direksiyonların elektrikli olması nedeniyle sola ve sağa çevirirken geçiş noktalarında ses yaptığını, bunun ise normal bir durum olmadığını, sol kapı yada sol kaput içinden geldiğini ifade ettiğim ses konusunda ise anormal bir durum olmadığını, bozuk satıhlarda her aracın bu türden sesler yapacağını (lakin ben bu sesleri son iki haftadır duymaktayım  :) ) söyleyerek içimin rahat olmasını tavsiye etti. Fakat,  yıllardır araç kullanan ve  hep yeni araçlar kullanmış biri olarak bu açıklamaları beni elbette ki ikna etmeye yetmedi.
Başta Tekin bey (BOZBEY) olmak üzere bu konudaki bilgi, düşünce ve tecrübelerinizi paylaşmanızı rica edeceğim. Şimdiden teşekkürlerimle...
cNDn

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #984 : Şubat 11, 2017, 23:57:04 »
@ Candan Yıldızhan yeni aracınız hayırlı olsun, bu kadar yeni bir araçta sorun olacağını sanmıyorum ama yinede bu sesi kaydedebilirseniz daha mantıklı yorumlar yapabiliriz.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #985 : Şubat 12, 2017, 12:16:03 »
Hybrid kullanan abilerim arkadaşlarım fikirlerinizi alabilir miyim.
Kaporta boya dışında nelere dikkat etmem lazım?
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-hatasiz-full-otomotik-yaris-251471257/detay/

senin baktığın fiyata ben 2014 yeni kasa yaris aldım. açıkçası sonradan ortaya çıktı ön ve arka kaportada birçok kez tamirat olduğu. oto ekspertizcimiz de aracın fren motor kısmına dikkat ettiğinden iç aksamın sağlamlığından emin olduk ama dış aksam atlandı. Lakin aracım maşallah sıkıntısız çalışıyor. o sebeple bundan sonra da araç alırken daha çok iç aksamın düzgün çalışmasına dikkat edicem. ufak kazalar fiyat düşürmeye yarıyor ve mesela kapı değişmiş ve araç sıkıntısız ise bile alabilirim :) önemli olan aracın konforlu ve sessiz sürüşünün devam etmesi benim için. he sen yok çiziği olmasın vs. dersen sana kalmış ama ben aldıktan sonra çizilip üzüleceğime aldığımda çizik olsun üzülmiyim dedim. hakikatende 1-2 küçük çizik eklendi park halinde yan komşu kapı açarken sürtmüş filan ama zaten vardı dedim üzmedim üzülmedim :)

Mesaj Birleştirildi: Şubat 12, 2017, 12:17:11
Bu arada hybrid yaris sahipleri aşırı sessiz sürüş sonrası en ufak tıkırtıyı kafaya takabiliyor, usta sıkıntı yok dediyse sıkıntı yoktur :) arnavut kaldırımlarında güzel sürüş olmuyor zaten ses çok çıkıyor durum normal bence de

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #986 : Şubat 12, 2017, 20:40:20 »
Yanıtlarınız için teşekkürler (Tekin BOZBEY bey güzel dilekleriniz için size ayrıca teşekkürlerimi iletiyorum) . Duymakta olduğun sesi sizlere aktarabilecek netlikte bir ses kaydı başarabilecek miyim bilemiyorum. Bunu başarabilirsem paylaşacağım. Görüşmek üzere sağlıcakla kalın.  :)
cNDn

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 117000
  • 371 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #987 : Şubat 13, 2017, 00:52:23 »
Otomobiliniz hayırlı olsun. Gule güle kullanın inşallah.Sağ ve sol ön kapıların alt tarafındaki eşya gözlerindeki cisimler ses yapabilir. (Su şişeleri de gıcırtı yapabilir ve sıcaklık değişimine bağlı çıtlama şeklinde ses yapabilir)

Vitesin hemen önümdeki eşya gözüne anahtar v.s koyulunca bozuk yolda ses yapabilir. Bir de sabahları ön göğüs tarafında trim sesi ben de kısa süreli duyuyorum. Ama rahatsız edici ve devamlı değil.

Sinyal verdiğinizde direksiyonu çevirirken her bir tam turda / veya yarım turda tık tık  veya çıt çıt ses yapabilir bu normaldir. Bunun haricinde bir şey de olabilir benim aklıma gelenler bunlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #988 : Şubat 14, 2017, 17:52:29 »
Otomobiliniz hayırlı olsun. Gule güle kullanın inşallah.Sağ ve sol ön kapıların alt tarafındaki eşya gözlerindeki cisimler ses yapabilir. (Su şişeleri de gıcırtı yapabilir ve sıcaklık değişimine bağlı çıtlama şeklinde ses yapabilir)

Vitesin hemen önümdeki eşya gözüne anahtar v.s koyulunca bozuk yolda ses yapabilir. Bir de sabahları ön göğüs tarafında trim sesi ben de kısa süreli duyuyorum. Ama rahatsız edici ve devamlı değil.

Sinyal verdiğinizde direksiyonu çevirirken her bir tam turda / veya yarım turda tık tık  veya çıt çıt ses yapabilir bu normaldir. Bunun haricinde bir şey de olabilir benim aklıma gelenler bunlar.

İlgi ve cevabınız için teşekkürler Sayın Yunus Emre ŞENTOSUN.  Duymakta olduğum sesler keşke sizin belirttiğiniz kaynaklı sesler olsaydı kafamı hiç meşgul etmeyecekti. Lakin öyle değil. Sanırım bir başka servise daha şikayetlerimi anlatıp onların da görüşlerine başvurmam gerekecek. :)
cNDn

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 117000
  • 371 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #989 : Şubat 16, 2017, 11:11:28 »
İlgi ve cevabınız için teşekkürler Sayın Yunus Emre ŞENTOSUN.  Duymakta olduğum sesler keşke sizin belirttiğiniz kaynaklı sesler olsaydı kafamı hiç meşgul etmeyecekti. Lakin öyle değil. Sanırım bir başka servise daha şikayetlerimi anlatıp onların da görüşlerine başvurmam gerekecek. :)

Rica ederim ne demek. Hayırlısı olsun. Umarım en kısa sürede çözülür probleminiz. Sonucu da paylaşırsanız sevinirim. Belki bizlerde de benzer bir durum olursa önlem almak açısından yararlı olabilir.  :saygi:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 1
  • Model Yılı: '17
  • 8 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #990 : Şubat 16, 2017, 11:29:22 »
bahsettiğiniz sesler bende de var ama benimki kapı fitillerinden geliyor
corolla advance 1,6 multidrive s inci beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 15000
  • 108 kere teşekkür etti
  • 148 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #991 : Şubat 16, 2017, 12:31:09 »
Merhaba arkadaşlar. Hybrid aracını günlük kısa mesafede (5-6 km) kullanan var mı? Bu kadar kısa mesafede ekonomik olabiliyor mu? Yoksa şarj edemediği için sürekli benzinle mi gidiyor? İlerleyen zamanda hybrid araç düşünüyorum  ama bu konu beni tedirgin ediyor. Açıklayabilirseniz sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #992 : Şubat 16, 2017, 14:03:52 »
Esat Bey ben kısa mesafe kullanıyorum istanbul pendik kartal arasında, hem şarj edip hem kullanabiliyor araç hatta en sağdan rahat tavırlarla giderseniz nerdeyse bedava oluyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 108 kere teşekkür etti
« Yanıtla #993 : Şubat 16, 2017, 16:54:55 »
Esat Bey ben kısa mesafe kullanıyorum istanbul pendik kartal arasında, hem şarj edip hem kullanabiliyor araç hatta en sağdan rahat tavırlarla giderseniz nerdeyse bedava oluyor :)
Çok teşekkür ederim. Aradığım cevaptı bu. Kısa mesafeler için çok makul araçlar olduğunu biliyordum ancak çok kısa mesafefe ne olacağını kestiremiyordum. Kazasız sürüşler diliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #994 : Şubat 16, 2017, 18:54:15 »
Merhaba arkadaşlar. Hybrid aracını günlük kısa mesafede (5-6 km) kullanan var mı? Bu kadar kısa mesafede ekonomik olabiliyor mu? Yoksa şarj edemediği için sürekli benzinle mi gidiyor? İlerleyen zamanda hybrid araç düşünüyorum  ama bu konu beni tedirgin ediyor. Açıklayabilirseniz sevinirim.

Kısa mesafe ve düşük süratlerde benzinli motor jeneratör görevini üstlendiğinden, harcanıp elektriğe dönüştürülen yakıt maliyeti,
Aynı hacimde ama farklı prensiple çalışan normal motorlu bir aracın, aynı şartlarda tüketeceği yakıt maliyetinden daha düşüktür.

O nedenle tedirgin olmanıza gerek yok, her halikarda Hybrid en ekonomik sistemdir (ülkemizdeki mevcutlar içinden).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #995 : Şubat 16, 2017, 20:25:27 »
Ben 10-15 kmlik mesafelerde kullanıyorum hep, özellikle yazın çok daha ekonomik oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 108 kere teşekkür etti
« Yanıtla #996 : Şubat 16, 2017, 20:43:35 »
Kısa mesafe ve düşük süratlerde benzinli motor jeneratör görevini üstlendiğinden, harcanıp elektriğe dönüştürülen yakıt maliyeti,
Aynı hacimde ama farklı prensiple çalışan normal motorlu bir aracın, aynı şartlarda tüketeceği yakıt maliyetinden daha düşüktür.

O nedenle tedirgin olmanıza gerek yok, her halikarda Hybrid en ekonomik sistemdir (ülkemizdeki mevcutlar içinden).
cahilliğimi mazur görün ama anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla piller boşken bile benzinli motor sadece şarj görevi mi üstleniyor? Yoksa pilleri belli bir seviyede tutmak için belirli zamanlarda mı devreye giriyor?

Mesaj Birleştirildi: Şubat 16, 2017, 20:44:56
Ben 10-15 kmlik mesafelerde kullanıyorum hep, özellikle yazın çok daha ekonomik oluyor.
10-15km olsa hiç tereddüt etmeyeceğim ama mesafe taş çatlasa 5-6 km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #997 : Şubat 16, 2017, 20:55:19 »
Benzinli motor 50 hız üstünde sürekli devrededir, düşük hızlarda pil doluysa çalışmaz,boşsa doldurmak için çalışır. Bir de ısıtıcı görev görüyor, o yüzden kışın daha çok devreye giriyor. Ama ben yazın 1 depo ile 3.5 ortalamayı tutturuyorum doğrusu, ne kadar yavaş o kadar az ortalama  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #998 : Şubat 16, 2017, 21:23:16 »
cahilliğimi mazur görün ama anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla piller boşken bile benzinli motor sadece şarj görevi mi üstleniyor? Yoksa pilleri belli bir seviyede tutmak için belirli zamanlarda mı devreye giriyor?
... mesafe taş çatlasa 5-6 km.

Meraklı olmanız güzel birşey, araştırmak ve doğru sorular sormak iyi birşeydir.

Hybrid, 5 - 6 km için biçilmiş kaftan

Bu mesafede eğer sürat yavaşsa, benzinli motor sadece %40 doluluk yapıp stop eder,

Yolun eğimine, istenen torka göre biraz daha uzun yada kısa devrede kalabilir.

Uzun, Hızlı sürüşlerde piller hiç bir zaman % 80'den fazla doldurulmaz, statik elektro motor kompresörü yapabilmek için %20 boş bırakılır.

Ancak uzun inişlerde piller %100 doluluğa ulaşır.

Sonuç olarak, bu kadar kısa mesafe sürüşler için daha iyi ve ucuz teknoloji yok. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 108 kere teşekkür etti
« Yanıtla #999 : Şubat 16, 2017, 22:47:59 »
Çok açıklayıcı olmuş teşekkür ederim. Sonuç olarak benzin motorunun çekişe hiç katkısı yoktur. Sadece pilleri şarj eder diyebilir miyiz?