Gönderen Konu: Yaris Hybrid  (Okunma sayısı 220231 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '15
  • 48 kere teşekkür etti
  • 105 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris Hybrid
« Yanıtla #1000 : Şubat 16, 2017, 23:37:10 »
Diyelim ki bu arabanın pilleri belli bir süre sonra öldü veya arıza oldu devre dışı bıraktık, söktük vs vs vs. Pillere ihtiyaç olmadan sadece benzinli motorla da çalışır mı?

Bundan 10 15 sene sonra pil bulamadığımızı veya pil maliyetinin çok yüksek olduğunu ve değiştirmediğimizi düşünürsek bu araba çöp mü olur yoksa benzinli olarak hayatına devam mı eder?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #1000 : Şubat 16, 2017, 23:37:10 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 60 kere teşekkür etti
  • 139 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1001 : Şubat 17, 2017, 00:21:24 »
Pil değişimi 2500$ civarındadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1002 : Şubat 17, 2017, 09:55:17 »
Termik kayıplar düşünüldüğünde, ayrıca durağandan, hareketli hale geçiş de eklendiğinde, bataryası belli şatj seviyesinde olan hybrid araç ilk hareket ve oransal olarak kısa mesafelerde sadece içten yanma ile cer gücü sağlayan emsal araçlara göre daha avantajlıdır.

Pil teknolojileri de değişiyor, emtia fiyatları harici tutulursa piller ucuzlar. Önemli olan şarj/deşarj döngüsü, enerji verimlilikleri (ağırlık ve aldığı-verdiği bazda) kullanım ömürleridir. Fiyat oranlamada bu da dikkate alınmalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1003 : Şubat 17, 2017, 12:18:05 »
Çok açıklayıcı olmuş teşekkür ederim. Sonuç olarak benzin motorunun çekişe hiç katkısı yoktur. Sadece pilleri şarj eder diyebilir miyiz?

Evet, düz zeminde 59km sürate kadar öyle diyebiliriz.
59'a kadar %80 elektrik %20 benzin ile yol alırken, sürat ve tork ihtiyacı arttıkça değişen oranlarda %80 benzin %20 elektrik tüketimine kadar dönüşür. Max verim ile sürekli değişken enerji tüketimi uygular.

Diyelim ki bu arabanın pilleri belli bir süre sonra öldü veya arıza oldu devre dışı bıraktık, söktük vs vs vs. Pillere ihtiyaç olmadan sadece benzinli motorla da çalışır mı?

Bundan 10 15 sene sonra pil bulamadığımızı veya pil maliyetinin çok yüksek olduğunu ve değiştirmediğimizi düşünürsek bu araba çöp mü olur yoksa benzinli olarak hayatına devam mı eder?

Pil tamamen bittiğinde yine çalışır, Hybrid otomobillerde ilave olarak acil Akü bulunmaktadır.

10 - 15 !? 100 yıl sonra bile pil bulabileceksiniz. Unutmayın, 1997'den beri ticari üretilmiş Hybrid otomobil çağındayız.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 17, 2017, 12:40:45
Pil değişimi 2500$ civarındadır.

Kısa zaman içinde bu tutarın yanındaki döviz kuru TL olur, pil paketinin tamamı için.

Hatta Pil paketini komple değişime gerek olmuyor, sadece bitmiş hücrelerin yenilenmesi çok çok daha ucuza geliyor.

Yaris Hybrid pil paketi 20 birimden oluşuyor, "bitmiş birimin ücretinin 100.TL olduğunu düşünün" gibi..

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 36
  • Model Yılı: '16
  • 12 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1004 : Şubat 17, 2017, 14:35:28 »
Tekin abi bunca bilgiyi nerden aldın varsa kitabı okuyalım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #1005 : Şubat 17, 2017, 17:18:54 »
Tekin abi bunca bilgiyi nerden aldın varsa kitabı okuyalım :)

Öncelikle aracın kitabını iyi okumak gerekiyor.

43 yıllık araştırma ve öğrenme birikimi ile bu yorumlar çıkıyor. Malesef böyle bir kitap yok.. :)

Mesaj Birleştirildi: Şubat 18, 2017, 12:28:10
Arkadaşlar,

Binek araçta diesel motor ile Türk ve dünya piyasalarına en geç giren Toyotanın diesel motordan uzaklaşan ilk marka olduğunu hepimiz biliyoruz.

Corolla 2018 Temmuz ayında yeni kasa ile karşımıza çıktığında muhtemelen Diesel motor versiyonu sunmayacak. Benzinli 1.5, 1.6 ve Benzinli x Hybrid ile olabilecektir.

Mevcut durumda, Yaristen diesel kaldırıldı Hybrid eklendi, bunu Corolla ve Auris takip edecek, makyajlanan ve 1.6 diesel BMW motoru ile modelin sonunda olan Avensis'te de muhtemelen aynı şey uygulanacaktır.

Diesel motor sadece ticari ve arazi araçlarında kullanılmaya devam edecek.

Bu bağlamda şunu söylemek istiyorum, şu aralar ya araç değişikliği yapmayın yada seçeceğiniz yeni aracın diesel yerine Hybrid olmasına dikkat edin. Zira diğer markalarda da Hybrid seçenekleri hızla sunulmaya başlayacaktır.

Önümüzdeki 10 yılın sonuna kadar tüm markaların Hybride geçeceği öngörülmektedir.

Not: 1 adet Hidrojenli Mirai ülkemizde test aşamasındaymış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 46 kere teşekkür etti
  • 103 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1006 : Şubat 21, 2017, 08:07:28 »
 ben de ikinci el bir yaris hybrid almak istiyorum. ancak maalesef diyeceğim bir nokta var ki kayseri de aylardır takip etmeme rağmen hiç satılık yaris hybrid olmadı.yetkili bayiye de bir sefer denk gelmiş ama kaçırmışım onu da. şu anda mevcut aracım 2016 otomatik corsa e kasa. isteğe bağlı takas da edebilirim. sağ olsun Tekin Bozbey (21136) kafamdaki bir kaç soruyu cevaplamıştı. ancak araç bulamadım bu sefer de. belki denk gelir diye buraya da yazmak istedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1007 : Şubat 21, 2017, 09:08:41 »
ben de ikinci el bir yaris hybrid almak istiyorum. ancak maalesef diyeceğim bir nokta var ki kayseri de aylardır takip etmeme rağmen hiç satılık yaris hybrid olmadı.yetkili bayiye de bir sefer denk gelmiş ama kaçırmışım onu da. şu anda mevcut aracım 2016 otomatik corsa e kasa. isteğe bağlı takas da edebilirim. sağ olsun Tekin Bozbey (21136) kafamdaki bir kaç soruyu cevaplamıştı. ancak araç bulamadım bu sefer de. belki denk gelir diye buraya da yazmak istedim.

O Kaçırdığın araç şu an benim altımda :D Mücahit beyle mi görüştünüz? Haziran ayında gelip kayseriden aldım aracı :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1008 : Şubat 21, 2017, 09:16:30 »
O Kaçırdığın araç şu an benim altımda :D Mücahit beyle mi görüştünüz? Haziran ayında gelip kayseriden aldım aracı :D

isim sormadım cüneyt bey. Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin. bazen kısmet diyorum eğer nasip değilse zaten kayseri de onlarca hybrid olsa da gidip alamazsın. kullanım olarak bana çok uygun. bir başka şehirden almak biraz zor benim için belki zaman içinde o da olur. bekleyip göreceğiz artık.

tavsiyeleriniz benim için önemlidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1009 : Şubat 21, 2017, 09:29:50 »
isim sormadım cüneyt bey. Allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin. bazen kısmet diyorum eğer nasip değilse zaten kayseri de onlarca hybrid olsa da gidip alamazsın. kullanım olarak bana çok uygun. bir başka şehirden almak biraz zor benim için belki zaman içinde o da olur. bekleyip göreceğiz artık.

tavsiyeleriniz benim için önemlidir.

Rabbim daha güzelini size nasib etsin inşallah. Kayserinin yolları karışık ve akşamları merkezde trafik oluyor size iyi gidecek bir araç

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1010 : Şubat 21, 2017, 09:37:21 »
Amin. Allah herkesin gönlüne göre versin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 117000
  • Model Yılı: '15
  • 371 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1011 : Şubat 21, 2017, 09:58:48 »
Mustafa Bey hibrit düşünmeniz güzel. Yakıt tüketimi konusunda olsun, kıvraklığı olsun... mevcut düzende alınabilecek en mantıklı araçlardan biri gerçekten. Vites geçişi olmamasından dolayı güç kaybı olmadan hızlanmak da bana göre çok güzel bir olay, özellikle kalkışlarda ve virajlı yollarda sarsıntısız ve konforlu bir kullanımı var aracın. Virajlı yollarda akıyor resmen. Konforlu derken "B" sınıfı olmasından dolayı sanırım "C" sınıfı araçlardaki rahatlık yok tabi. Bir de bagaj kapasitesi maalesef az. 1.5 lt motor olmasından dolayı güç istediğiniz anda araç seri bir şekilde size dönüş yapmaktan çekinmiyor. Bunun dışında görüntüsü kalitesi ile yaris hibritler gerçekten sınıfındaki araçlardan bir adım hatta belki daha fazla önde bence. Tavisye olarak "Spirit" olan versiyonu tavsiye ederim imkanınız varsa. Allah hayırlısını nasip etsin inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1012 : Şubat 21, 2017, 11:50:15 »
Mustafa Bey hibrit düşünmeniz güzel. Yakıt tüketimi konusunda olsun, kıvraklığı olsun... mevcut düzende alınabilecek en mantıklı araçlardan biri gerçekten. Vites geçişi olmamasından dolayı güç kaybı olmadan hızlanmak da bana göre çok güzel bir olay, özellikle kalkışlarda ve virajlı yollarda sarsıntısız ve konforlu bir kullanımı var aracın. Virajlı yollarda akıyor resmen. Konforlu derken "B" sınıfı olmasından dolayı sanırım "C" sınıfı araçlardaki rahatlık yok tabi. Bir de bagaj kapasitesi maalesef az. 1.5 lt motor olmasından dolayı güç istediğiniz anda araç seri bir şekilde size dönüş yapmaktan çekinmiyor. Bunun dışında görüntüsü kalitesi ile yaris hibritler gerçekten sınıfındaki araçlardan bir adım hatta belki daha fazla önde bence. Tavisye olarak "Spirit" olan versiyonu tavsiye ederim imkanınız varsa. Allah hayırlısını nasip etsin inşallah.

çok teşekkür ederim yunus emre bey. ah bir bulabilsem. Allah öncelikle aracı olmayan ne kadar kişi varsa onlara en iyilerinden araç versin inşallah. sonrasında ise değiştirmek isteyenlere nasip etsin gönlünden geçeni. bugün yetkili servisi arayıp iletişim bilgilerimi bıraktım. sık sık telefon açıp var mı diye soruyorum ama siz olunca beni ararsanız memnun olurum dedim. hayırlısı olsun. eski bir vosvos tutkunuyum. uzun yıllar kullandım. şimdi de tutkum hybrid yaris e döndü. dilerim bulurum. tekrar teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1013 : Şubat 21, 2017, 13:37:03 »
Mustafa Bey merhaba,

http://www.toyotaaksoy.com.tr/ melikgazide aksoy plaza var toyotanın Mücahid bey sık aralıklarla toyota yaris hibrit getiriyor bazıları test aracı getiriyor. bendeki test aracı. Tampondan bikaç darbe almış ama yürürü çok iyi idi istersen özelden mücahid beyin numarasını verebilirim selamımı söylersen yardımcı olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 46 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1014 : Şubat 21, 2017, 15:47:46 »
Mustafa Bey merhaba,

http://www.toyotaaksoy.com.tr/ melikgazide aksoy plaza var toyotanın Mücahid bey sık aralıklarla toyota yaris hibrit getiriyor bazıları test aracı getiriyor. bendeki test aracı. Tampondan bikaç darbe almış ama yürürü çok iyi idi istersen özelden mücahid beyin numarasını verebilirim selamımı söylersen yardımcı olur

memnun olurum cüneyt bey. çok teşekkür ederim. numarayı bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #1015 : Şubat 21, 2017, 16:11:58 »
gönderdim hadi rastgele :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 4500
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1016 : Şubat 22, 2017, 12:43:06 »
Arkadaşlar tekrar merhaba. Hiybrid Sistemi Bilgi Ekranını açıp geçmiş yakıt tüketimi kaydının yer aldığı ekranı seçtiğimde; geçmişe ait 5 yakıt tüketimi kaydı gerçekleştirmeme rağmen en iyi yakıt tüketiminin gösterildiği bölümde benim aracımdaki bilgi hep 0.0 L / 100km olarak görünüyor. Yani, "geçmiş kaydı" ekranı geçmişe ilişkin yapılmış olan 5 kayıt içindeki en iyi yakıt tüketimi bilgisini vermiyor. Yapmış olduğum bu beş kaydı yaklaşık 1 aylık bir süre içinde gerçekleştirdim ve üç depo yakıt tüketimim oldu. Her geçmişe ilişkin kaydı yaparken de mutlaka 100 km mesafe katettikten sonraki periyotlarda kayıt gerçekleştirdim. Şu anki ortalama hız verim ise 35 km. En iyi tüketim bilgisini neden alamadığım konusunda görüşlerinizi almak istedim. Şimdiden teşekkürler.

Not: Geçmiş kaydı ekran görüntüsünü de ekliyorum. Ayrıca araca ait kullanıcı el kitabında bu konuya açıklık getirecek bir bilgiye de rastlayamadım.

cNDn

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 50
  • Model Yılı: '13
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1017 : Şubat 27, 2017, 11:06:06 »
merhaba.
şuan durumum sıkışık olduğundan 60 bin bakımını dışarıda yaptırıcam. 0-20 yağ dışında diğerleri standart mı, neleri değiştirmem gerekiyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #1018 : Şubat 27, 2017, 11:36:58 »
merhaba.
şuan durumum sıkışık olduğundan 60 bin bakımını dışarıda yaptırıcam. 0-20 yağ dışında diğerleri standart mı, neleri değiştirmem gerekiyor?

Mobil 1 0W-20, Litresi 40.-TL

Yağ Filtresi 15.-TL

Polen Filtresi 15.-TL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 50
  • Model Yılı: '13
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1019 : Şubat 27, 2017, 11:45:27 »
Mobil 1 0W-20, Litresi 40.-TL

Yağ Filtresi 15.-TL

Polen Filtresi 15.-TL

yağ kaç lt olmalı? internetten n11.com da 1 lt lik = 50 tl  ye var.
hepsiburadada başka markalar var motus gibi.
 İstanbul bayrampaşadayım istanbulda olanlara soruyorum; acaba topkapıda satılır mı?