Gönderen Konu: Yaris Hybrid  (Okunma sayısı 220134 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris Hybrid
« Yanıtla #940 : Ocak 08, 2017, 15:20:48 »
Yanlış hatırlamıyorsam 7km/h hızın altında rejeneratif fren enerjisi kullanılmıyor. Bu yüzden çok yavaş akan trafikte öndeki araç ile mesafeyi ayarlayıp dur-kalkı azaltarak yakıt/pil tasarrufu sağlanabilir.

Eğer sıkışık trafiği 2km içinde aşamıyorsanız, ne yaparsanız yapın benzinli devreye girecektir.

Diğer konu; araç Avrupa modellerinde ısıtmalı koltuk ile alınabiliyor. Yabancı forumlarda okuduğum kadarıyla ısıtmalı koltuk kullanarak yakıt tüketimini bir nebze olsun azaltabiliyorlarmış.

Elektrik ısıtmalı koltuk ilk hareketlerde faydalı olur ama sonrasında zaten motor ısınmış olacaktır. Bu arada koltuğun yediği enerji yine benzinli tarafından tamamlanmak zorundadır.

Aslında benzin motorunun termal verimliliğini arttırmak adına aktif panjur konulabilirdi en basitinden. Sorunsuzluk için mi, maliyet mi, yoksa attığın taş, ürküttüğün kurbağaya değmeyeceği için mi yapmamışlar bilemiyorum.

Aktif panjur olsaydı kesinlikle çok daha iyi olurdu. Bu araç tamamen dur kalk için tasarlanmış yani hızlı hareket olmayacakmış ve önden soğuk hava girmeyecekmiş, yada sadece çok ılıman veya sıcak bölgelerdeki insanlar tercih edecekmiş mantığı ile yaklaşılmış. Tamamen maliyeti düşük tutma felsefesi.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #940 : Ocak 08, 2017, 15:20:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #941 : Ocak 08, 2017, 17:03:00 »
Hep dediğim gibi, teknoloji demiryollarından uyarlanıyor. Dizel-hybrid örneği gibi. Sadece fren sistemleri tam ters şekilde işliyor.

Led ampullerde de değişimler olduğu için artık otomobilde, enerji verimliliği de düşünülerek kullanılabiliyor. Isınma, daha doğrusu akkorlaşan bir flaman yok ama neden bazılarında soğutma var araştırmak lazım. Yani bu teknoloji de tek değil.

Aktif panjur Kadjar da var örneğin ama sürtünme katsayı normalde düşük olmayacak bir araç. Yaris'de etki daha az olacaktır. Tabi Tekin abinin de belirttiği gibi Yaris daha çok şehir içi içi düşünülmüş bir araç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 50
  • Model Yılı: '13
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #942 : Ocak 08, 2017, 18:27:08 »
merhaba.
bugün aracın üzerindeki karı temizlerken aracı çalıştırıp sıcak hava üflemesi içinde kalilüferi açtım. 15dk motor çalıştı. temizledikten sonra araca girdiğimde motor lambası ve altında bir uyarı ışığı daha yanıyordu. aracı 100mt hareket ettirmem gerekiyordu çatıda düşebilecek yoğun kardan dolayı. hareketinde sesinde çalışmasında bir sıkıntı yoktu. suyunu kontrol ettiğimde donmuştu. antifreezi sorduğumda servis 6 8 yolda bir antifreeze koyduklarını söylemişti biri. aracım 2013 model. acaba suyun donması geçince uyarı ışığı sönermi yoksa bir sıkıntı mı oluştu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #943 : Ocak 08, 2017, 19:01:16 »
merhaba.
bugün aracın üzerindeki karı temizlerken aracı çalıştırıp sıcak hava üflemesi içinde kalilüferi açtım. 15dk motor çalıştı. temizledikten sonra araca girdiğimde motor lambası ve altında bir uyarı ışığı daha yanıyordu. aracı 100mt hareket ettirmem gerekiyordu çatıda düşebilecek yoğun kardan dolayı. hareketinde sesinde çalışmasında bir sıkıntı yoktu. suyunu kontrol ettiğimde donmuştu. antifreezi sorduğumda servis 6 8 yolda bir antifreeze koyduklarını söylemişti biri. aracım 2013 model. acaba suyun donması geçince uyarı ışığı sönermi yoksa bir sıkıntı mı oluştu?

İlk Orjinal antifriz değişim periyodu, 8 Yıl veya 160.000km

Sonrasında her 80.000km'de bir.

2. yanan ışık, "motor suyu çok soğuk" uyarı ışığı olabilir, motor ısınınca sönecektir.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 08, 2017, 19:09:09
....Isınma, daha doğrusu akkorlaşan bir flaman yok ama neden bazılarında soğutma var araştırmak lazım. Yani bu teknoloji de tek değil.

Ledlerin içinde akkorlaşan tel yok ama şerare yapan akım var ve daha parlak olsun diye aşırı akımlanmış modellerin ampul içi ayaklarda erime meydana gelmemesi için soğutma takviyeleri konuyor. Mümkün olduğunca bu modellerden uzak durulmalıdır diye düşünüyorum zira ömürleri ile reklamdaki rakamlar doğru orantılı değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 60 kere teşekkür etti
  • 139 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #944 : Ocak 08, 2017, 19:10:04 »
Antifrizi eksik etmemek lazım. Motor suyu donduysa motorun bir yerleri çatlaya patlayabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Yaris hybrid 2015
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '15
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #945 : Ocak 08, 2017, 21:44:59 »
Far konumu nu otomatik den alip kapali yapsaniz nasil olur. Mevcut Mevsim gecesiye kadar.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

söylediğiniz doğru farları otomatik konumdan çıkarmak ama akşam olunca yine klasik ampuller enerji çekmeye devam edecekler yakıta ekonomik yönde ne kadar etkisi olur araştırmaya devam edeceğim
 led teknolojisi klasik ampullerden daha az enerji çektiğini biliyorum tabi led aydınlatmada istenen verimi alabilmek için kalite önemli ön holojen farların yerine kullanılacak ledler  yüksek ısıdan etkileniyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 50
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #946 : Ocak 09, 2017, 11:50:30 »
hangi antifreeze den kullanmak gerekir ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #947 : Ocak 09, 2017, 17:26:37 »
Farlarda kullanılan ampullerden beklenen 2 önemli özellik,

Yağışlı havalarda Sarı renk üretmesi (Görüş güvenliği)

Belli bir miktar ısı üretmesi (Far camına yapışan Kar'ın erimesi)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #948 : Ocak 09, 2017, 18:18:01 »
Aynen, artı far içi nemi bertaraf etmeye yardımcı oluyor. Far tasarımı uygun olmalı ampülle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #949 : Ocak 09, 2017, 19:14:15 »
Günümüz teknolojilerini incelersek sarı farın artık rafa kalktığını görmeye başlayacağız. Örneğin geçen sene yoğun sisli geçen Gaziantep kışında Leonun beyaz (5-6 bin kelvin) led beyaz farları "sarı" farlar siste görüp gidemezken biz leonla soldan önümüzü net görerek gidiyorduk. Ben siste sarı farla 207 ile kör kaldığımız zamanda hayatımda böyle aydınlık sis yolculuğu yapmadım :)

Gelişen ve değişen teknolojiye ayak uydurmak gerekir. Ben olsam Hybrid yarisin merceğine led takardım kesinlikle.

Far camına yapışan karların temizlenmesi için far yıkama yada camlara uygulanan su kaydırıcı ile sorunsuz görme sağlanabilir
Ben stoplara ve farlara Fusso coat uyguladım denemek için. Far yıkamaya gerek kalmadan net aydınlatma sağladı.

Hakan abi, fara uygun ampul çeşitleri mevcut. Daha doğrusu tasarıma uygun üretimler yapıyorlar artık.
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #950 : Ocak 09, 2017, 19:16:16 »
@Kaan Kara (29002) bu konuda sana ciddi anlamda katılıyorum.

son 1 haftadır Bursa'da ka yağışı altında sisleri kullanmak zorunda kaldım.

Sonuç gerçekten çok iyi.Yolda göremediğin yan ve ön taraflarda tüm ölü noktalar aydınlatıyor!

Tabi burda önemli olan bir diğer nokta sonradan takılan çakma sis ledlerinden bahsetmiyoruz!
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #951 : Ocak 09, 2017, 20:31:58 »
Led aydınlatma Hella ile gelişti, tabi ledlerdeki gelişmeye göre bildiğim kadarı ile Kaan. Uzun ve kısada led dizilimi farklı bildiğim kadarı ile. Sonradan takılan ampuller ve far sistemi ile karşılaştırmak lazım.
Ledlerin en önemli özelliklerinden birisi, halojene göre uzun ömürlü olmaları. Ama bazıları nedense tam tersi kısa, bu da araştırılmalı.
Fatcamının temizlenmesinde far tasarımı da etkili, iç nemin bertarafında konvansiyonel sistemde ampulün ısısı kullanılıyor. Orijinal led yapısına bakmak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #952 : Ocak 12, 2017, 18:24:29 »
Bu led işi karışık. Güçlendikçe soğutma ihtiyacı da artıyor ve ömrü kısalıyor,özel soğutucu ekipman eklemek gerekiyor. Isınıyorsa enerji kaybı fazla demektir, burada bir paradoks var gibi geliyor bana,  biraz mesafeliyim o yüzden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 60 kere teşekkür etti
  • 139 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #953 : Ocak 12, 2017, 20:33:13 »

https://www.youtube.com/watch?v=qNKx7Z8qZmY

Yaris'e makyaj gelecek gibi görünüyor. Vitz, Yaris'in Japonya'da satılan modeli oluyor bildiğim kadarıyla. Türkiye'de, Corolla 50.Yıl araçlara 'Toyota Safety Sense' gelmiş, umarım şehiriçi için tasarlanmış Yaris'e de bu güvenlik donanımı gelir. Ayrıca, şehir içi kullanımı için tasarlanmış hibrit bir araca cam tavan seçeneği sunmamak da bizim distribütörün saçmalığı diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #954 : Ocak 12, 2017, 20:38:55 »
makyaj değil ama kasa 1-2 seneye değişir.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #955 : Ocak 13, 2017, 12:42:57 »
2017 Temmuza yeni kasa sürprizi yapmazlar mı dersiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #956 : Ocak 18, 2017, 19:37:22 »
Yaris Hybrid'lerin bakımının 10.000km'de bir değil, artık 15.000km'de bir olduğu söyleniyor. Teyite muhtaç bir bilgidir...

Bugün 60.000km bakımım yapıldı. 5L. kutuda API: SN + ILSAC: GF-5 özellikleri karşılayan 0W-20 kullanıldı. Litre fiyatı 90.TL

Ve evet, bakım periyodunu 15.000km'ye uzatmışlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 117000
  • 371 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #957 : Ocak 19, 2017, 07:41:27 »
Bugün 60.000km bakımım yapıldı. 5L. kutuda API: SN + ILSAC: GF-5 özellikleri karşılayan 0W-20 kullanıldı. Litre fiyatı 90.TL

Ve evet, bakım periyodunu 15.000km'ye uzatmışlar.

Abi ben 10.000 km. iken bakımı yaptırdım. Şimdi 20.000 km. olunca mı gideyim 25.000 km. olmasını mı bekleyeyim? Ya da 1 sene olunca zaten bakım yaptırmam mı lazım? (Haziran ayında bakımın senesi dolacak.)

Servisi arayıp hangi yağı koyacaklarını da sormalı mıyım bu durumda?? Son olarak bakım maliyetini ve işlemleri paylaşabilir misin acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #958 : Ocak 19, 2017, 08:38:23 »
Abi ben 10.000 km. iken bakımı yaptırdım. Şimdi 20.000 km. olunca mı gideyim 25.000 km. olmasını mı bekleyeyim? Ya da 1 sene olunca zaten bakım yaptırmam mı lazım? (Haziran ayında bakımın senesi dolacak.)

Servisi arayıp hangi yağı koyacaklarını da sormalı mıyım bu durumda?? Son olarak bakım maliyetini ve işlemleri paylaşabilir misin acaba?

25.000km olunca da gidebilirsin, 20.000'de de değişim yapabilirsin, sonuçta yine kitapçıkta da belirtildiği gibi, kullanım şartlarına ve yaşanan bölgeye göre ağır şartlar mevcutmudur!?

Servisi, hangi yağı koyacakları konusunda aramana gerek yok zira bülten hepsine gitmiştir ve ellerinde artık 0W-20 bulunduruyorlar. Önceden siparişle 0W-20 getirtiyorlardı.

3.7L 0W-20 Yağ, Yağ filtresi + Bakım ücreti = 500TL

NOT: CHR Hybrid bayilere dağıtılmaya başlanmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 36
  • Model Yılı: '16
  • 12 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #959 : Ocak 19, 2017, 09:46:18 »
Kış mevsiminden olsa gerek diyorum. Bu aralar 6.5 lt ortalama falan goruyorum. Alışkın değilim ben bu tüketimlere :D

LG-H542 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben 5.5 lt ortalamada kalmayı başardım :)