0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yanlış hatırlamıyorsam 7km/h hızın altında rejeneratif fren enerjisi kullanılmıyor. Bu yüzden çok yavaş akan trafikte öndeki araç ile mesafeyi ayarlayıp dur-kalkı azaltarak yakıt/pil tasarrufu sağlanabilir.Eğer sıkışık trafiği 2km içinde aşamıyorsanız, ne yaparsanız yapın benzinli devreye girecektir.Diğer konu; araç Avrupa modellerinde ısıtmalı koltuk ile alınabiliyor. Yabancı forumlarda okuduğum kadarıyla ısıtmalı koltuk kullanarak yakıt tüketimini bir nebze olsun azaltabiliyorlarmış.Elektrik ısıtmalı koltuk ilk hareketlerde faydalı olur ama sonrasında zaten motor ısınmış olacaktır. Bu arada koltuğun yediği enerji yine benzinli tarafından tamamlanmak zorundadır.Aslında benzin motorunun termal verimliliğini arttırmak adına aktif panjur konulabilirdi en basitinden. Sorunsuzluk için mi, maliyet mi, yoksa attığın taş, ürküttüğün kurbağaya değmeyeceği için mi yapmamışlar bilemiyorum.Aktif panjur olsaydı kesinlikle çok daha iyi olurdu. Bu araç tamamen dur kalk için tasarlanmış yani hızlı hareket olmayacakmış ve önden soğuk hava girmeyecekmiş, yada sadece çok ılıman veya sıcak bölgelerdeki insanlar tercih edecekmiş mantığı ile yaklaşılmış. Tamamen maliyeti düşük tutma felsefesi.
merhaba. bugün aracın üzerindeki karı temizlerken aracı çalıştırıp sıcak hava üflemesi içinde kalilüferi açtım. 15dk motor çalıştı. temizledikten sonra araca girdiğimde motor lambası ve altında bir uyarı ışığı daha yanıyordu. aracı 100mt hareket ettirmem gerekiyordu çatıda düşebilecek yoğun kardan dolayı. hareketinde sesinde çalışmasında bir sıkıntı yoktu. suyunu kontrol ettiğimde donmuştu. antifreezi sorduğumda servis 6 8 yolda bir antifreeze koyduklarını söylemişti biri. aracım 2013 model. acaba suyun donması geçince uyarı ışığı sönermi yoksa bir sıkıntı mı oluştu?
....Isınma, daha doğrusu akkorlaşan bir flaman yok ama neden bazılarında soğutma var araştırmak lazım. Yani bu teknoloji de tek değil.
Far konumu nu otomatik den alip kapali yapsaniz nasil olur. Mevcut Mevsim gecesiye kadar.GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yaris Hybrid'lerin bakımının 10.000km'de bir değil, artık 15.000km'de bir olduğu söyleniyor. Teyite muhtaç bir bilgidir...
Bugün 60.000km bakımım yapıldı. 5L. kutuda API: SN + ILSAC: GF-5 özellikleri karşılayan 0W-20 kullanıldı. Litre fiyatı 90.TLVe evet, bakım periyodunu 15.000km'ye uzatmışlar.
Abi ben 10.000 km. iken bakımı yaptırdım. Şimdi 20.000 km. olunca mı gideyim 25.000 km. olmasını mı bekleyeyim? Ya da 1 sene olunca zaten bakım yaptırmam mı lazım? (Haziran ayında bakımın senesi dolacak.)Servisi arayıp hangi yağı koyacaklarını da sormalı mıyım bu durumda?? Son olarak bakım maliyetini ve işlemleri paylaşabilir misin acaba?
Kış mevsiminden olsa gerek diyorum. Bu aralar 6.5 lt ortalama falan goruyorum. Alışkın değilim ben bu tüketimlere LG-H542 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi