Gönderen Konu: Yaris Hybrid  (Okunma sayısı 220133 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris Hybrid
« Yanıtla #960 : Ocak 19, 2017, 11:46:30 »
Ben 5.5 lt ortalamada kalmayı başardım :)

Yaris Hybrid'in en soğuk bölgelerde dahi Kışlık tüketim değerleri tüm motorların altında.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #960 : Ocak 19, 2017, 11:46:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 50
  • Model Yılı: '13
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #961 : Ocak 19, 2017, 13:50:25 »
kar yağdığı zamanlar 13 dü. sıfırlamadım şuan 9 lt deyim  :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 36
  • Model Yılı: '16
  • 12 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #962 : Ocak 19, 2017, 13:54:40 »
Yaris Hybrid'in en soğuk bölgelerde dahi Kışlık tüketim değerleri tüm motorların altında.

Ben arabamdan çok memnunum,  memnun olmadığım hususlar ise çok sessiz olmasından dolayı millet farketmiyor ezme riski doğuyor  :rofl:

Bir de yine çok sessiz olduğu için en ufak çıtırtıda aha tampon gitti yok arabada bozuk bişey var diyorum arabayı durdurup kontrol ediyorum ağaç dalı ezmişim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 117000
  • Model Yılı: '15
  • 371 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #963 : Ocak 19, 2017, 22:45:14 »
Ben arabamdan çok memnunum,  memnun olmadığım hususlar ise çok sessiz olmasından dolayı millet farketmiyor ezme riski doğuyor  :rofl:

Bir de yine çok sessiz olduğu için en ufak çıtırtıda aha tampon gitti yok arabada bozuk bişey var diyorum arabayı durdurup kontrol ediyorum ağaç dalı ezmişim :D

Yakıt çok iyi ben de çok memnunum. Kullanması da zevkli gerçekten. Yaklaşık 10.000 tl zamlanmış araç bu arada. C-hr hibriti de merak etmiyor değilim ama bu şartlarda biraz zor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #964 : Ocak 20, 2017, 00:44:42 »
Evet,sessizlik mükemmel, bazen klima bile gürültülü geliyor kapatıyorum. O derece.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 371 kere teşekkür etti
« Yanıtla #965 : Ocak 20, 2017, 07:41:48 »
Özellikle yazın kalabalık sokaklarda hız çok düşükken arkada da araç yoksa önünüzde giden gruptan bir kişinin sizi fark edip diğerlerini uyandırmasıyla ortaya çıkan muzip manzara ve yüzdeki tebessümler çok başka.  :rofl:  Bir de mahalle aralarında top oynayan çocuklardan sırtı dönük olan kaleciyi avlamak anlatılmaz yaşanır  :rofl:  "Abi bu elektrikli mi?  :nija: " diyen küçük çocuk sayısındaki artışı da belirtmem lazım. Hibriti tam çözemeseler de ....  :rofl:  :alkis:  Genelde korna kullanmıyorum. Insanlar kendisinin fark etmesini bekliyorum. Boyle daha eğlenceli oluyor. Korna hem rahatsız edici hem de korkutucu. Acelem yoksa kullanmıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #966 : Ocak 20, 2017, 08:13:10 »
Elektrikli ve hybrid araçlar için güvenlik açısından dışta suni ses olması tartışılıyor. Bazen yalıtımı yüksek araçlar bile dışarı ile bağlantıyı azaltabiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #967 : Ocak 20, 2017, 09:34:39 »
Özellikle yazın kalabalık sokaklarda hız çok düşükken arkada da araç yoksa önünüzde giden gruptan bir kişinin sizi fark edip diğerlerini uyandırmasıyla ortaya çıkan muzip manzara ve yüzdeki tebessümler çok başka.  :rofl:  Bir de mahalle aralarında top oynayan çocuklardan sırtı dönük olan kaleciyi avlamak anlatılmaz yaşanır  :rofl:  "Abi bu elektrikli mi?  :nija: " diyen küçük çocuk sayısındaki artışı da belirtmem lazım. Hibriti tam çözemeseler de ....  :rofl:  :alkis:  Genelde korna kullanmıyorum. Insanlar kendisinin fark etmesini bekliyorum. Boyle daha eğlenceli oluyor. Korna hem rahatsız edici hem de korkutucu. Acelem yoksa kullanmıyorum.

ggeçen bir çocuk arabayı park ederken bağırıp duruyor elektrikli araç kullanıyor cezanız 13 trilyon :D mahalleli gelip kaç yakıyor nasıl doluyor diye sorup duruyor yorucu yav :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 50
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #968 : Ocak 20, 2017, 11:55:59 »
bir grubun arkasından ilerledim öyle kornada çalmadım, tam dibine yaklaştım biri fırladı "elektrikli mi lan bu" diye. komik bir durumdu  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #969 : Ocak 20, 2017, 18:59:37 »
Kedi ve Köpek gibi sokak hayvanlarının bizi görmelerine rağmen kaçışmamalarının nedeni, motor sesi olmadığı için bisiklet gibi algılamaları. Ara sokaklarda ise, insanların genelde bakarak değil, kulakla dinleyerek geçmeleri riskli durumlar oluşturabilmektedir. Her iki durumdada Hybrid yada Tam elektrikli araç kullanıcılarının, diğer taşıt sürücülerine oranla daha fazla dikkat sarfetmeleri gerekmektedir. Bunun sonucunda, yaya olarak bulunduğum sürelerde artık kulakla değil bakarak yol geçme alışkanlığımı geliştirmiş bulunmaktayım. Tüm dünyada Yayaların artık bakarak yol geçme alışkanlıklarını geliştirmeleri gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #970 : Ocak 23, 2017, 17:29:06 »
Bugün otosanayiinde Mobil 1, 0W-20 yağın 1L kapalı kutu fiyatının 40TL olduğunu gördüm.

Yetkilinin, viskozite konusunda kitaba uyması ama kitaptaki periyodik değişim km'sine uymamasının sebebinin sadece zamlar olduğunu düşünüyorum. Yani periyodu 15 bine çıkarıp, korumadan feragat edip, masrafın can yakmaması düşünülmüş.

Oysa eğer kullanılan şartlar ağır ise, 10.000km'den önce değişim yapılması gerektiğini hepimiz biliyoruz ki abd'de normal periyod 5.000mil yani 8.000km.

Yetkilide sadece 3.7L yağ (5L'lik daha ucuz maliyetli kutu kullandıkları halde) + yağ filtresi değişimi, 500.TL
Sanayide kaliteli yağ filtresi + 4L yağ değişim ücreti sadece 175.TL

Arada oldukça yüksek fark var. O araç için kullanılması istenen yağın viskozitesi ve desteklediği özellikler aynı ise, sorun kalmamış olur.

Bu durumda, sanayide 0W-20 Mobil 1 ile her 10.000km'de bir periyodlarıma devam edebilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #971 : Ocak 23, 2017, 17:53:51 »
@Bekir Uğur  YAVUZCAN (29160) abinin kullandığı yağda Mobil 1 advanced fuel economy 0w20. Keşke bakıma gitmeden alsaydınız ama bulduğunuza göre sorun olmaz. Servise giderken yanınızda götürebilirsiniz.
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 371 kere teşekkür etti
« Yanıtla #972 : Ocak 23, 2017, 21:27:28 »
Abi o zaman bizim 20.000 ya da 25.000 bakımı 800-900 tl bulacak heralde???? Dişarıdan yağ alacağım sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 60 kere teşekkür etti
  • 139 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #973 : Ocak 24, 2017, 00:42:00 »
Son zamanlarda bahsedilen güncelleme ile ilgili net bir bilgi var mı acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #974 : Ocak 24, 2017, 14:02:30 »
BU vitesteki B'ye aldığımda araç 50 gibi bir hızla gidiyorsa önce yavaşlıyor daha sonra gaza biraz dokunduğumda sanki motor freni tamamen kapanıyor araç gazı bıraktıktan sonra hızlanmaya devam ediyor. Çalışma mantığını tam anlamadım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #975 : Ocak 24, 2017, 18:03:14 »
BU vitesteki B'ye aldığımda araç 50 gibi bir hızla gidiyorsa önce yavaşlıyor daha sonra gaza biraz dokunduğumda sanki motor freni tamamen kapanıyor araç gazı bıraktıktan sonra hızlanmaya devam ediyor. Çalışma mantığını tam anlamadım :)

B Break ama kaliper freni değil, motor kompresörü freni anlamında.

Önce jeneratörün şarj kinetiğinden faydalanarak aracı yavaşlatır, eğer pil dolu ise bu kez benzinli motoru devreye alarak, yakıt tüketmeden motor kompresörü yaparak aracı yavaşlatır.

Sistemin çalışması için özel bir sürat yoktur. Hybrid araçlarda vites sayısı olmadığı için gerekli gördüğünüz herhangi bir süratte B'ye geçebilir ve kompresörle aracınızı yavaşlatabilirsiniz. Özellikle hızlı uzun yada yavaş dik yokuş aşağı tüm inişlerde kullanabilirsiniz.

Gaz pedalına bastığınızda sistem devre dışı kalır bıraktığınızda yine kompresöre devam eder.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Günü yaşa, gelecek belli değil...
  • Kilometre: 1000
Yaris Hybrid
« Yanıtla #976 : Ocak 28, 2017, 13:24:25 »
Merhaba arkadaşlar,
2016 Yaris Hybrid Spirit alarak araniza katıldım.
Aracimdan memnunum. Ancak 575 km.de motor, hybrid ve fren arizasi verdi. Arızaları sildiler ve araç şu an normal, 1000 bakımında da bir sorun çıkmadı. Biaz soğudum araçtan ancak, Toyota arayıp soruyr, ilgili davraniyor, şu an sıkıntı yok gibi. Sizlerin onerisi nedir? Başına böyle bir olay gelen var mı? :olmamış:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #977 : Ocak 28, 2017, 16:54:39 »
Hayırlı olsun.
Rejeneratif frenle ilgili olabilir. Aracınız garanti kapsamında, müdahale de edilmiş. Aracınızın keyfini sürün.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #978 : Ocak 28, 2017, 18:08:16 »
B Break ama kaliper freni değil, motor kompresörü freni anlamında.

Önce jeneratörün şarj kinetiğinden faydalanarak aracı yavaşlatır, eğer pil dolu ise bu kez benzinli motoru devreye alarak, yakıt tüketmeden motor kompresörü yaparak aracı yavaşlatır.

Sistemin çalışması için özel bir sürat yoktur. Hybrid araçlarda vites sayısı olmadığı için gerekli gördüğünüz herhangi bir süratte B'ye geçebilir ve kompresörle aracınızı yavaşlatabilirsiniz. Özellikle hızlı uzun yada yavaş dik yokuş aşağı tüm inişlerde kullanabilirsiniz.

Gaz pedalına bastığınızda sistem devre dışı kalır bıraktığınızda yine kompresöre devam eder.

Çok teşekkür ederim :) aynı araç sahibi olmamız açısından sizden epey istifade ediyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 60 kere teşekkür etti
  • 139 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #979 : Ocak 30, 2017, 12:05:08 »
http://www.toyota-tech.eu/ sitesinde XP130 Yaris için 26.11.2016 tarihinde yayınlanan 'Sürücü Tarafı Hava Yastığı' başlıklı geri çağırma görünüyor. Kodu 5KET-040

Konu hakkında bilgisi olan var mı?