0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yağ kaç lt olmalı? internetten n11.com da 1 lt lik = 50 tl ye var.hepsiburadada başka markalar var motus gibi. İstanbul bayrampaşadayım istanbulda olanlara soruyorum; acaba topkapıda satılır mı?
Yaris Hybrid 1.5 motora 3.7 L yağ konuyor,Yağ filtresini söktükten sonra kısa bir süre motorun içindeki yağın tam olarak süzülmesi için bekleyin.Mobil 1 0W-20, bir litrelik kutularda satılıyor, 4 adet alacaksınız.Sanayinizde Mobil yağcısından bulabilirsiniz. Litresi 40.-TLMobil 1 0W-20, Toyotanın istediği ILSAC GF-5 ve API SN özelliklerini barındırıyor.Not: 4 litrenin tamamını koyabilirsiniz, sorun olmaz.
Mobil 1 0W-20, Litresi 40.-TLYağ Filtresi 15.-TLPolen Filtresi 15.-TL
Tekin abi küçücük arabaya 4 litre yağ mı koyacaz bakımda şimdi? vay be tabi normal yağın litresi serviste 80-100 lira olsa bakım masrafının çoğu yağ değişimi demek oluyor yani?
Güncel bir bakım tablosu var mı acaba? Internetten aradım ama bulamadım. www.toyota-tech.eu sitesinde bakım tablosu var ama onu bile paralı veriyorlar.
çok teşekkür ederim. tapa contası diye yazmışlığınız var. daha önceki bakımda dışarıda yapılmış belkide onu değiştirmediler onuda listeye eklemekte yarar var sanırım.
Yeni haliyle Yarış Hybrid için her 15.000km'de bakımlarda nelerin yapılacağını gösteren bir tablo (belge) var mı acaba?15 binlik tablo yok, yağ fiyatları ucuzladığı zaman eskiye dönecekler.Veya eski bakım aralığı olan 10.000km bakımlarında nelerin değişeceğini gösteren bir tablo mevcut mu?10 binlik tablo servislerde ve araç el kitapçığında mevcut.Mesela trigger bu araçta zincir diye biliyorum. Trigger değişimi hangi kilometrede yapılıyor veya ağır bakımları hangi kilometrelerde yapılıyor, neler değişiyor?Evet, triger zincir ve ses yapmadığı sürece değişim yok. Her 10 binde, Yağ, yağ filtresi, polen filtresi,Her 40 binde veya 2 yılda bir fren hidroliği ve hava filtresi değişimi,Her 60 bin veya 3 yılda bir şanzıman yağı,Her 5 yılda bir Buji,Her 8 yılda bir Antifriz (motor ve Hybrid sistem).
Teşekkür ettim. Yaris'i satınca gösterge panelindeki EV ışığını özleyeceksiniz.
EV ışığı hayat..! Şehir içi dolaşım hiç bu kadar huzur verici olmamıştı.Teknoloji olarak bir Hybrid'in rakibi ancak diğer bir Hybrid model olabilir.Keşke Prius ucuz olsaydı..Türkiyede ilk orjinal entegre klimalı Broadway'i kullanıp satmaya çalıştığımda, klimasını çıkarın alalım demişlerdi,Türkiyede ilk üretim Corolla AT'yi satmaya çalıştığımda, güzel araba ama otomatik demişlerdi,"Yarisi satınca derken" satmak kolay olmayacağa benziyor.. şimdilerde insanların çoğunluğu güzel araba, ama!! Hybrid..! Diğer taraftan kendimi bagaj konusunda sorgulamaya başladım..!? Bagajı büyük ve daha üst kalite, donanım ve teknolojiye sahip Hybrid olarak ancak Prius ve RAV4 var ve bana oldukça uzaklar. Diğer şeylerde ya pahalı yada yakıt tüketimleri 2 katı.Zor bir dönemdeyim, kendimi sınıyorum..Dediğin gibi, satılırsa büyük hybrid alabilene kadar kesinlikle özleyeceğim, satılmazsa.. zaten keyifle binmeye devam ediyorum.
.. Belki 1.8 chr olabilir. Bagaj hacmi nispeten daha fazla.Tek derdin bagaj ise Tekin abi, portbagaj olayını düşündün mü?
Bu arada Yeni Civic Rs gelmiş haberiniz olsun.1.5 litre 182 beygir.2017 model liste fiyatı 109 bin tl.Ancak ciddi bir pazarlık payı var!Euroncap testleri başarılı.yüksek puanlar alarak geçmiş.Aksesuar listesi gayet yeterli.İkinci eli gayet hızlı diye biliyorum.
Turbosu ufak bir turbo imiş, bu ne anlama geliyor tam bilmiyorum. (sanırım turbodan çok fazla güç almıyormuş)
Atalarımız demiş ki; Dünya kadar malın olacağına fındık kadar turbon olsun