Gönderen Konu: Yaris Hybrid  (Okunma sayısı 220152 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 117000
  • Model Yılı: '15
  • 371 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris Hybrid
« Yanıtla #920 : Ocak 05, 2017, 00:33:56 »
500km sonra bakıma gideceğim, bakalım ne yapacaklar?

İki hafta önce Hybrid Test yapıldığında öyle bir laf edildi ama teyid edilmedi..?

Bakım kartında (sinyal koluna takılan) 20.000 yazıyor. Gittiğin zaman son gelişmeyi paylaşırsan sevinirim abi.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #920 : Ocak 05, 2017, 00:33:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #921 : Ocak 05, 2017, 11:46:54 »
Bakım kartında (sinyal koluna takılan) 20.000 yazıyor. Gittiğin zaman son gelişmeyi paylaşırsan sevinirim abi.

Haydaa 15'den 20'ye mi çıktı şimdi..?

Eğer öyle bir şey olursa bu şu anlama gelecektir.. "aracınıza 0W-20 koyduk, litre fiyatı Altın'dan daha pahalı olduğu için motorun sağlığını 2. plana atarak şikayetinizi engellemek için de bakım aralığını 20 bine çıkardık."

Neyse, bakımdan sonra anlatırım.. :)
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #922 : Ocak 05, 2017, 12:39:08 »
Tekin abi ufak bi yanlış anlama var. Yunus Emre abi 10 bin bakımında karta 20 binde gelin yazıldı diye belirtmiş :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 60 kere teşekkür etti
  • 139 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #923 : Ocak 05, 2017, 22:05:32 »
Bir de son zamanlarda hibrit testi yapılacak diye servise çağırma oluyormuş. Güncelleme geldi de deniyormuş. Eğer böyle bir güncelleme varsa bunun neyle ilgili olduğunu paylaşırsanız sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 371 kere teşekkür etti
« Yanıtla #924 : Ocak 06, 2017, 07:15:10 »
Bir de son zamanlarda hibrit testi yapılacak diye servise çağırma oluyormuş. Güncelleme geldi de deniyormuş. Eğer böyle bir güncelleme varsa bunun neyle ilgili olduğunu paylaşırsanız sevinirim.
Hibrit testi değil de "hibrit sistem kontrolü" için yılda bir kez çağırıyorlar. Hatta ben bir yıl dolmadan 2. Sefer gitmişim ama kontrol yapıldı dediler. O da yetmedi aralık ayında plazadan tekrar arayınca kasım ayında geldiğimi söyledim. Sonra danışman bayan hatırladı (!) bozuntuya vermeden toparladı :D

Güncelleme konusu da doğrudur. Bana da söylediler. Ama neyi güncellediler sormadım açıkçası [emoji1] (Bir onceki gidişimde yazılım güncellemesinden bahsetmişlerdi)

LG-H542 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #925 : Ocak 06, 2017, 07:49:51 »
Eğer merak ediyorsanız Toyota-tech.eu dan güncellemeyi görebilirsiniz :islik:
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 36
  • Model Yılı: '16
  • 12 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #926 : Ocak 06, 2017, 10:20:26 »
Beni hybrit kontrolü filan diye kimse aramadı yav yoksa ben sahipsiz miyim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 60 kere teşekkür etti
« Yanıtla #927 : Ocak 06, 2017, 15:12:25 »
Hibrit testi değil de "hibrit sistem kontrolü" için yılda bir kez çağırıyorlar. Hatta ben bir yıl dolmadan 2. Sefer gitmişim ama kontrol yapıldı dediler. O da yetmedi aralık ayında plazadan tekrar arayınca kasım ayında geldiğimi söyledim. Sonra danışman bayan hatırladı (!) bozuntuya vermeden toparladı :D

Güncelleme konusu da doğrudur. Bana da söylediler. Ama neyi güncellediler sormadım açıkçası [emoji1] (Bir onceki gidişimde yazılım güncellemesinden bahsetmişlerdi)

Güncellemeden sonra yakıt tüketiminde artış oldu mu acaba? Veya araç daha fazla benzin motorunu kullanır oldu mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #928 : Ocak 06, 2017, 22:05:30 »
Güncelleme, büyük ihtimalle, Hybrid Kontrol Cihazının parametrelerine yapıldı.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 371 kere teşekkür etti
« Yanıtla #929 : Ocak 07, 2017, 08:06:15 »

Güncellemeden sonra yakıt tüketiminde artış oldu mu acaba? Veya araç daha fazla benzin motorunu kullanır oldu mu?
Kış mevsiminden olsa gerek diyorum. Bu aralar 6.5 lt ortalama falan goruyorum. Alışkın değilim ben bu tüketimlere :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 60 kere teşekkür etti
« Yanıtla #930 : Ocak 07, 2017, 11:30:01 »
Honda Civic Hybrid'lere zamanında güncelleme gelmiş, ardından araç pili daha az kullandığı için yakıt tüketimi bir miktar artmış doğal olarak. Fakat bu güncellemeye rağmen 5-7 yılda pil tamamen tükenmiş.

Yurtdışında fazlaca kullanılan Prius'a bakarak Toyota Hybrid Synergy için bunu söylemek mantıklı olmayabilir ama bu otomobil üreticilerinin hiçbirine güvenmiyorum ben.

Konuyu takipteyim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 371 kere teşekkür etti
« Yanıtla #931 : Ocak 07, 2017, 14:42:09 »
Honda Civic Hybrid'lere zamanında güncelleme gelmiş, ardından araç pili daha az kullandığı için yakıt tüketimi bir miktar artmış doğal olarak. Fakat bu güncellemeye rağmen 5-7 yılda pil tamamen tükenmiş.

Yurtdışında fazlaca kullanılan Prius'a bakarak Toyota Hybrid Synergy için bunu söylemek mantıklı olmayabilir ama bu otomobil üreticilerinin hiçbirine güvenmiyorum ben.

Konuyu takipteyim...

Bülent Bey şunu söyleyeyim o zaman kendi adıma. Elektrikli motorun devreye giriş çıkış durumuna genelde çok dikkat eden biri olarak (devirli kullandığım zamanlar hariç) zamanlama da neredeyse hiç bir farklılık yok, ancak zamanla pilin ömrü azalacağından dolayı yakıt sarfiyatında bir miktar artışı ben göze alarak bu aracı tercih ettim ve bunun orta vadede beni çok etkileyeceğini sanmıyorum. Pilin ömrü bittiği zaman hala araç bende olursa yine yorum yaparım inşallah. Bir de yeni benzin almıştım 7.0lt ortalama falandı 6.5 litreye doğru azalma oldu daha düşmez sanırım ama benim için bu şartlarda çok makul.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Yaris hybrid 2015
  • Kilometre: 40000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #932 : Ocak 08, 2017, 01:06:43 »
Arkadaşlar merhaba
kış mesiminden dolayı aracımın farları otomatiğe ayarlı olduğu için ön halojen farlar, arka plaka lambaları  neredeyse sürekli sönmeden yanıyor bu durumda sürekli elektrik akımı çeken farlardan dolayı 12 volt aküye boşalma yönünde etkisi olur mu?  Bu durum yakıt tüketimine fazladan etkisi ne kadar olur?
aracın ampul ve farlarını led  ile değiştirmeyi düşünen veya değiştiren oldu mu?tüm aydınlatmaları led  olarak değiştirsem yakıt tüketiminde kar eder miyim?
şimdiden teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #933 : Ocak 08, 2017, 01:29:04 »
Far konumu nu otomatik den alip kapali yapsaniz nasil olur. Mevcut Mevsim gecesiye kadar.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 371 kere teşekkür etti
« Yanıtla #934 : Ocak 08, 2017, 09:10:09 »
Mehmet Bey'in dediği gibi yapabilirsiniz. Auto olunca farlar güneş olmadığı zamanlarda açık oluyor. En alt konuma getirirseniz sadece gündüz ledler açık olacaktır. Ben iç aydınlatmaya beyaz led taktım. Plaka ışığına da taktım. Sinyal ledlerde geldi. Bagaj için 42 mm sipariş etmişim. (31 mm olması lazım sanırım) Onu tekrar sipariş edeceğim. 4 tane olandan aldım. İkisi plakaya ikisi de iç aydınlatmaya olmak üzere. Arka sis için de t20 kırmızı 1 tane de beyaz geri vites lambası için sipariş ettim. Komple led yapacağım inşallah.

Yakıt tüketimine ne kadar etkisi olur bilemem ama ben hem daha parlak olsun hem de uzun ömürlu olsun düşüncesiyle böyle bir değişim düşündüm. Teknik bllgisi olan arkadaşlar daha iyi bilgi verir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #935 : Ocak 08, 2017, 10:25:32 »
Akım çeken her şey enerji tüketimi demektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • 684 kere teşekkür etti
« Yanıtla #936 : Ocak 08, 2017, 11:27:01 »
Akım çeken her şey enerji tüketimi demektir.

Led dönüşümü olursa olursa hybrid yakıt verimliliği artar mı?
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #937 : Ocak 08, 2017, 12:00:05 »
Led dönüşümü olursa olursa hybrid yakıt verimliliği artar mı?
Led genel olarak halojenden daha az enerji ihtiyacı duyuyor, fark neden kaynaklanıyor? Kaybedilen, kullanılmayan ısı. Yani halojen daha çok kullanmadığımız ısı üretiyor. Ama yine de çekilen akımları karşılaştırmak lazım. Yani aynı ışık şiddeti için led ne kadar akım çekiyor, tabi led genel ismi, onların da teknolojileri farklı farklı.
Bu arada önemli enerji kayıplarından birisi frenajda oluyor ve rejeneratif frenleme uzun zamandır demiryolu taşıtlarında kullanılıyor. Örneğin bir tramvay bile, acil durum frenlemeleri hariç, genellikle 10km/s hıza kadar mekanik fren gücü kullanmatıp, rejeneratif frenleme kullanıyor, bu sırada elde edilen enerji genelde hatta aktarılıyor ve ihtiyacı olan başka bir tramvay tarafından kullanılıyor, ihtiyaç yoksa topraklama yolu ile bertaraf ediliyor. Amortisörler de aldığı hareket enerjisini ısı yolu ile kaybeden sistemler ve büyük çoğunlukla bu enerji de heba ediliyor, bazı nadir durumlar hariç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 371 kere teşekkür etti
« Yanıtla #938 : Ocak 08, 2017, 12:18:06 »
Benim dikkatimi çeken bir konu da çok sıkışık trafikte ilerlerken eğer hızım 10km/saatin altında ise enerji geri kazanımı (veya dönüşümü) yapmıyor otomobil. Araştırmadım ama merak ettiğim bir konu.

@Bekir Uğur  YAVUZCAN (29160)  abimiz son buluşmamızda @Ümit Otansev (7007) abimizin sinyal farlarını göstererek led sinyallerin kararma yapma noktasında (ısı ile alakalı olarak sanırım) çok avantajlı olduğunu anlatmıştı. Iki avensis yan yana durduğunda farkı gözlerimle görme inkanım oldu. Bu noktada da led teknolojisinin artısı olduğunu düşünüyorum. Üreticilerin bu konuda daha bilgili oldukları kesin olmakla beraber yenis nesil otomobillerde daha sıklıkla karşılaşmaya başladık. Yeni honda civic sanırım buna en iyi örneklerden biri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 60 kere teşekkür etti
« Yanıtla #939 : Ocak 08, 2017, 12:50:37 »
Yanlış hatırlamıyorsam 7km/h hızın altında rejeneratif fren enerjisi kullanılmıyor. Bu yüzden çok yavaş akan trafikte öndeki araç ile mesafeyi ayarlayıp dur-kalkı azaltarak yakıt/pil tasarrufu sağlanabilir.

Diğer konu; araç Avrupa modellerinde ısıtmalı koltuk ile alınabiliyor. Yabancı forumlarda okuduğum kadarıyla ısıtmalı koltuk kullanarak yakıt tüketimini bir nebze olsun azaltabiliyorlarmış.

Aslında benzin motorunun termal verimliliğini arttırmak adına aktif panjur konulabilirdi en basitinden. Sorunsuzluk için mi, maliyet mi, yoksa attığın taş, ürküttüğün kurbağaya değmeyeceği için mi yapmamışlar bilemiyorum.