0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aracimin 10bin bakimini yaptirdiktan sonra yakit tuketimi cok artti. anlik tuketimde daha onceden 60-70 falan gormezdim simdi 99.9 gordum sizce bu durumun bakimla bir ilgisi olabilirmi? ortalama tuketimim 4.9 dan 6.2 ye yukseldi bakimdan sonra
evden isyeri 5km sabah tabi cok soguk ve camlar buğulaniyor bu yuzden kalorifer 24° ve hep acik. bu aralar istanbulda sicaklik cok dustu onun da etkisi buyuk. 10bin bakiminda yağ 5-30 kondu. 0-20 den 5-30 a gecisin bir etkisi olabilir mi?
Kalorifer yüzünden, piller dolu olsa ve dursanız bile motor içeriyi ısıtmak için çalışıyor. Ben bunu şöyle çözüyorum : Klima hep kapalı, benzinli motor çalışmaya başlayınca klimayı çalıştırıyorum, işe yarıyor epey.
açıkçası neden degistigini bilmiyorum. fakat Tekin Bozbey'in bu degisimin TR sartlari icin gerekli olduguna dair yazilarini okumuştum. 20bin bakiminda tekrar 0-20 ye donecegim eger bu sekilde verimsiz devam ederse. Bu arada bakimdan sonra motor sesi daha fazla arttı.
Benim de son iki defadir 5,8 falan ortalamam var. Kalorifer açık olunca normalden daha sık benzinli motor devreye giriyor. Ben ona bağladım. Bir de ara sıra 97 oktan benzin alıyorum. Bu da sanırım biraz etkiliyor. Rampalarda da sıkışık trafikte benzinli motor yine devreye girince ortalamayı biraz arttırıyor. Normalde 4.6-4.8 lt / 100 km ortalamam oluyor. Geçen sene mart sonu almıştım aracı. Kış mevsiminde yüksek olması normal sanırım.Bu da takılacak parçayla ilgili döküm. Hibrit sistem kontrolü ile ilgili sertifika falan vermediler. Ama zaten 1 yıl olmamış yapılalı. Parça gelince arayacaklarmış.
0-20 kitapçıkta yazan yağ,daha soğukta rahat çalışması için aracın, 5-30 biraz daha sıcak şartlar için.Bana da 5-30 koydular her servis değişiminde, sorduğumda da salağa yattılar, neden bilmiyorum.Bu motorlar soğuk motorlar, bence de 0-20 daha mantıklı.
Arkadaşlar Yarislerde 2015 itibariyle özellikle tampon kenarında açılma çok oluyor en ufak dokunmada oluyor çok adi değil mi?
servise telefon edip sordum parça değişimi var mı? Diyeservis sizin araç farklı ayda çıkışı yapılmış sizinkini kapsamıyor dedi trafige çıkışı 2015 mayıs
Yağ konusuna gelince ben 5W-30'a devam edeceğim. Çünkü kışın pek kullanmayacağım aracı. Yazın da bursa epey sıcak oluyor. Tüketimim de zaten araç yeniyken bile 4.2lt /100 km ortalamaları uzun yolda rahatlıkla görüyor.
Evet bende de olmuştu. Arkadan birisi ufak bir dokundurdu, indik baktık bir şey yok devam ettik. Sonra o bölüm 10 gün içinde yavaş yavaş açıldı ve bildiğin 2-3 cm açıklık oldu altı görünmeye başladı. Kaportacıya götürüp düzelttirdim. Çentiklerde sorun var bence de.
Yaris Hybrid'lerin bakımının 10.000km'de bir değil, artık 15.000km'de bir olduğu söyleniyor. Teyite muhtaç bir bilgidir. Araç sahipleri servise sorabilirler.