0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
....Daha önceki mesajlarda, arabanin uzun yolda, benzin kullandigini söylemissiniz. Malum alman otobaninda, 130dan yavas giden araba yok, 160a tempomati birakip, saatlerce gidilebiliyor. Sorum, yaris bu performansi, hibrid motoruyla kaldirabilir mi? Bu araba seciminde neye dikkat etmemi tavsiye edersiniz?Yaris Hybrid ile dere tepe Tempomat 160km/h ile gidebilirsiniz ama tüketim ne olur bilemiyorum.?Dizel araba almak istemiyorum (her ne kadar kisa vadede maddi olarak avantajli olsada, yasadigim sehir, mavi plakaya gecicek 2-3 seneye. bunun anlami $u: CO2 salinimi 80den yukari olan hicbir arac sehre giremiyecek. Evet. Almanyada böyle yerler var Vergi indirimi, mavi plaka, diesel istemiyorsunuz vs vs sebepler nedeniyle zaten başka seçenek bırakmamışsınız, şehir içinde Eco, performans sürüşler için Eco iptal şeklinde sorunsuz bir araç.Test otomobili kullanıp 160 ile tüketim değeri çıkartıp diğer motor seçenekleri ile karşılaştırmalısınız, orada trafik ve arazi koşulları daha farklı sonuçlar çıkartacaktır.
Tahmin ediyorum, Yaris Hybrid ile otobanda 130km/h hıza sabitlerseniz 7-8lt/100km gibi ortalama benzin harcarsınız.
Tam da bunu haberlerde duyup geldim ben de. Küçük bir gelişme aslında ama inşallah 1.8 hibritleri görmeye başlarız, ÖTV oranları %90 dan %45e düşecek zannedersem.
Sanırım 5.x L/100km gibi bir şey çıkar.
Toyota yaris hybrid şehir içinde sakin araç kullanan, şehir dışında da yine gaz pedalına sadece ihtiyaç dahilinde dokunanlar için müthiş bir araç, ilk aldığımda kayseri istanbul arasını 4.4/100 lt/km ile geldim ki güzel rakam bbence şehirler arası için. Şehir içinde ölçüm yapmadım çünkü nedense şehir içinde sol şerite takılıyorum hiç huyum değildir ama 120-...arası gidiyorum özellikle gece gezdiğim için. ama kısa mesafe olunca mesela 7 km uzaktaki iş yerime otobüsle gitmekten daha hesaplı gidiyorum. Elektrik motorundayken sessizlik harika, ayrıca vergi indirimi vurmadığı için de mutluyum 2. el sahiplerinin satış konusunda avantajı kaybolurdu.
Toyota yaris hybrid şehir içinde sakin araç kullanan, şehir dışında da yine gaz pedalına sadece ihtiyaç dahilinde dokunanlar için müthiş bir araç, ilk aldığımda kayseri istanbul arasını 4.4/100 lt/km ile geldim ki güzel rakam bbence şehirler arası için. Şehir içinde ölçüm yapmadım çünkü nedense şehir içinde sol şerite takılıyorum hiç huyum değildir ama 120-... arası gidiyorum özellikle gece gezdiğim için. ama kısa mesafe olunca mesela 7 km uzaktaki iş yerime otobüsle gitmekten daha hesaplı gidiyorum. Elektrik motorundayken sessizlik harika, ayrıca vergi indirimi vurmadığı için de mutluyum 2. el sahiplerinin satış konusunda avantajı kaybolurdu.Düzenleme: Trafik kuralları.
vergi indirimi vurmadigi icin mutlu olmaniz benzine gelen zamlara karsi olsun benim icin farketmez ben hep 50 tllik aliyorum gibi olmus.