Gönderen Konu: Yaris Hybrid  (Okunma sayısı 220225 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris Hybrid
« Yanıtla #860 : Haziran 10, 2016, 19:33:27 »
....Daha önceki mesajlarda, arabanin uzun yolda, benzin kullandigini söylemissiniz. Malum alman otobaninda, 130dan yavas giden araba yok, 160a tempomati birakip, saatlerce gidilebiliyor. Sorum, yaris bu performansi, hibrid motoruyla kaldirabilir mi? Bu araba  seciminde neye dikkat etmemi tavsiye edersiniz?

Yaris Hybrid ile dere tepe Tempomat 160km/h ile gidebilirsiniz ama tüketim ne olur bilemiyorum.?

Dizel araba almak istemiyorum (her ne kadar kisa vadede maddi olarak avantajli olsada, yasadigim sehir, mavi plakaya gecicek 2-3 seneye. bunun anlami $u: CO2 salinimi 80den yukari olan hicbir arac sehre giremiyecek. Evet. Almanyada böyle yerler var  :D

Vergi indirimi, mavi plaka, diesel istemiyorsunuz vs vs sebepler nedeniyle zaten başka seçenek bırakmamışsınız, şehir içinde Eco, performans sürüşler için Eco iptal şeklinde sorunsuz bir araç.

Test otomobili kullanıp 160 ile tüketim değeri çıkartıp diğer motor seçenekleri ile karşılaştırmalısınız, orada trafik ve arazi koşulları daha farklı sonuçlar çıkartacaktır.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #860 : Haziran 10, 2016, 19:33:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #861 : Haziran 13, 2016, 19:31:12 »

1.33 motorun 165 le giderkenki yol bilgisayarındaki değeri 17-18 lt felan , 1.33 motor üst devir ve yuksek hızlarda ister istemez çok yakar. ama 1.5 motor daha düşük yakacaktır, bunun yanına elektrik desteğide eklenince  160 km hızlarda tüketim tahminimce 11-13 lt olacaktır.
 ayrıca toyotanın hibritlerdeki motorları üst devirler için dizayn edilmiştir. alt devirlerde kendi  başına - elektrik motoru olmadan - çok zayıf ve cansız bir motor. ama atıyorum 2. vitesten sonra  3-4-5- gibi viteslerde daha canlı bir motor.
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 60 kere teşekkür etti
  • 139 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #862 : Haziran 13, 2016, 19:44:16 »
Bahsettiğiniz şartlarda en iyi tercih 160km veya daha fazla menzile sahip bir safkan elektrikli otomobil (EV) çok uygun olurdu. Ancak sanırım Almanya'da EV araç fiyatları pahalıdır.

2.el olarak EV araç fiyatları ne durumda Almanya'da? Yakınlarda şarj istasyonları var mı?

Tahmin ediyorum, Yaris Hybrid ile otobanda 130km/h hıza sabitlerseniz 7-8lt/100km gibi ortalama benzin harcarsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #863 : Haziran 13, 2016, 22:55:09 »
Tahmin ediyorum, Yaris Hybrid ile otobanda 130km/h hıza sabitlerseniz 7-8lt/100km gibi ortalama benzin harcarsınız.

Sanırım 5.x L/100km gibi bir şey çıkar.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 60 kere teşekkür etti
  • 139 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #864 : Ağustos 14, 2016, 10:47:50 »
"Elektrikli ve hibrit araçlar teşvik edilecek. Buna göre, elektrikli ve hibrit araçların piyasaya kazandırılması ve Türkiye pazarında özendirilmesi amacıyla, bu araçların vergilendirilmesinde farklılaştırma adına vergi basamaklarında elektrikli motorlar için yeni bir alt birim açılıyor." Geçen gün kabul edilen torba yasadan böyle bir karar çıktı.

Yaris Hybrid için MTV avantajı olur, 1.8 hitritlerin (Prius, Rav 4 ve Türkiye'de satılırsa C-HR) hem fiyatı düşer, hem de MTV avantajı olur diye düşünüyorum.

Toyota haricinde diğer otomobil firmalarının da hitrit modellerini belki görebiliriz satışta. Gelişmiş ülkeler tam elektrikli araçlara yönelirken biz hibritlere yeni yeni teşvik getiriyoruz. Buna da şükür...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #865 : Ağustos 14, 2016, 16:33:15 »
Kondansatör (kapasitörlü) araçlar da gelir yakında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #866 : Ağustos 14, 2016, 16:35:29 »
Tam da bunu haberlerde duyup geldim ben de. Küçük bir gelişme aslında ama inşallah 1.8 hibritleri görmeye başlarız, ÖTV oranları %90 dan %45e düşecek zannedersem.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Model Yılı: '11
  • 6 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #867 : Ekim 05, 2016, 13:04:16 »
Tam da bunu haberlerde duyup geldim ben de. Küçük bir gelişme aslında ama inşallah 1.8 hibritleri görmeye başlarız, ÖTV oranları %90 dan %45e düşecek zannedersem.

Tam da dediğiniz gibi olmuş, bugün haberlerde okudum. Maalesef mevcut Yaris Hybrid'e hiç bir yararı olmamış vergi indiriminin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #868 : Ekim 05, 2016, 13:07:08 »
Evet, oldukça saçma olmuş. Artık Yaris hibrit satılamaz muhtemelen, Auris hibrit ile fiyat farkı çok az olur.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #869 : Ekim 05, 2016, 13:13:48 »
Toyotadaki HYbridler 1.8.
Auris Hybrid
Rav4 Hybrid
CHR Hybrid
Prius Hybrid

Bizim ülkede ne kadarı gelir hangileri satılır tartışmalı
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #870 : Ekim 05, 2016, 13:53:46 »
Sanırım 5.x L/100km gibi bir şey çıkar.

II. nesil 2009 Prius 1.5 sahibiyim. Sakin araba kullanırım. Yakıt yüketimi 4.4/100km. Bilgilerinize.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 117000
  • Model Yılı: '15
  • 371 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #871 : Ekim 05, 2016, 15:07:09 »
Geçtiğimiz pazarki buluşmada normal kullanım 4.4 lt. ortalama tüketim oldu. (klima az kullanıldı, 2 kişi, bagaj az).  MTV'nin yaris hibriti de etkilemesini isterdim açıkçası ama artık yakıt tüketimiyle kapatacağız arayı....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 135000
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #872 : Ekim 05, 2016, 16:21:39 »
Toyota Yaris 1.5 Hybrid 2013 model aracı 1 ay öncealdım 70000km de. 1 ayda 2000 km yaptım şehir içi ve dışı karma 5.4 lt tüketiyor bilginize.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 371 kere teşekkür etti
« Yanıtla #873 : Ekim 18, 2016, 13:04:28 »
Bugün aracıma yeni jant taktırdım. İlave olarak ön ve arka paçalık taktırdım. Köpekbalığı anten de istiyordum. Ancak 146 tl fiyat verdiler. 100 tl de boyama(mavi renk)  deyince, "kalsın" dedim. 246 açıkçası çok geldi. Forumdan elif oto tunning firmasının ilanını gördüm. Balina anten yarise uyumlu. Fiyat da uygun. Boyatmadan parlak siyah olursa güzel durur dedi bir arkadaşım. Bu konuda nasıl bir yol izleyebilirim ? (Köpekbalığı tip anten daha şık sanırım.)

Bunlar da bir kaç foto :

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #874 : Ekim 18, 2016, 20:44:21 »
Abi maşallah hayırlı olsun. mükemmel olmuş. yavru ateş ediyor  :trinity: :dans2: :olu:
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 36
  • Model Yılı: '16
  • 12 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #875 : Ekim 25, 2016, 13:37:37 »
Toyota yaris hybrid şehir içinde sakin araç kullanan, şehir dışında da yine gaz pedalına sadece ihtiyaç dahilinde dokunanlar için müthiş bir araç, ilk aldığımda kayseri istanbul arasını 4.4/100 lt/km ile geldim ki güzel rakam bbence şehirler arası için. Şehir içinde ölçüm yapmadım çünkü nedense şehir içinde sol şerite takılıyorum hiç huyum değildir ama 120-... arası gidiyorum özellikle gece gezdiğim için. ama kısa mesafe olunca mesela 7 km uzaktaki iş yerime otobüsle gitmekten daha hesaplı gidiyorum. Elektrik motorundayken sessizlik harika, ayrıca vergi indirimi vurmadığı için de mutluyum 2. el sahiplerinin satış konusunda avantajı kaybolurdu.

Düzenleme: Trafik kuralları.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 371 kere teşekkür etti
« Yanıtla #876 : Ekim 25, 2016, 15:10:51 »
Toyota yaris hybrid şehir içinde sakin araç kullanan, şehir dışında da yine gaz pedalına sadece ihtiyaç dahilinde dokunanlar için müthiş bir araç, ilk aldığımda kayseri istanbul arasını 4.4/100 lt/km ile geldim ki güzel rakam bbence şehirler arası için. Şehir içinde ölçüm yapmadım çünkü nedense şehir içinde sol şerite takılıyorum hiç huyum değildir ama 120-...arası gidiyorum özellikle gece gezdiğim için. ama kısa mesafe olunca mesela 7 km uzaktaki iş yerime otobüsle gitmekten daha hesaplı gidiyorum. Elektrik motorundayken sessizlik harika, ayrıca vergi indirimi vurmadığı için de mutluyum 2. el sahiplerinin satış konusunda avantajı kaybolurdu.

Ben de genelde şehir içi kullanıyorum 4.4lt/100km - 4.8lt/100km  arası geziyor. 5 lt /100 km yaksa bile dolmuştan ucuz oluyor benim için. Hele 2-3 kişi git - gel yaptığımda çok kârlı. Çünkü 7-8 km ev iş arası. Rampalarda çekişle ilgili hiç sorun da yaşamadım şu ana kadar çünkü kademesiz bir şanzıman olduğu için vites yükseltme veya düşürme derdi olmuyor aracın. Gaz pedalına basma şiddetine göre araç gayet rahat ve dengeli bir şekilde tırmanıyor rampaları. HAC sisteminden dolayı da geri kaydırma olmuyor. Bu sebeplerden dolayı da herhangi bir hantallık hissetmedim ben şu ana kadar. CVT severler için biçilmiş kaftan. Yaklaşık 15.000 km yol yaptım şu ana kadar gayet memnunum diyebilirim.

Düzenleme: Alıntı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #877 : Ekim 26, 2016, 07:47:21 »
Toyota yaris hybrid şehir içinde sakin araç kullanan, şehir dışında da yine gaz pedalına sadece ihtiyaç dahilinde dokunanlar için müthiş bir araç, ilk aldığımda kayseri istanbul arasını 4.4/100 lt/km ile geldim ki güzel rakam bbence şehirler arası için. Şehir içinde ölçüm yapmadım çünkü nedense şehir içinde sol şerite takılıyorum hiç huyum değildir ama 120-... arası gidiyorum özellikle gece gezdiğim için. ama kısa mesafe olunca mesela 7 km uzaktaki iş yerime otobüsle gitmekten daha hesaplı gidiyorum. Elektrik motorundayken sessizlik harika, ayrıca vergi indirimi vurmadığı için de mutluyum 2. el sahiplerinin satış konusunda avantajı kaybolurdu.

Düzenleme: Trafik kuralları.

vergi indirimi vurmadigi icin mutlu olmaniz benzine gelen zamlara karsi olsun benim icin farketmez ben hep 50 tllik aliyorum gibi olmus.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 371 kere teşekkür etti
« Yanıtla #878 : Ekim 26, 2016, 09:28:12 »
vergi indirimi vurmadigi icin mutlu olmaniz benzine gelen zamlara karsi olsun benim icin farketmez ben hep 50 tllik aliyorum gibi olmus.

Vergi indirimi vurmadı derken sanırım şu an kullandığımız hibrit aracımızı satmaya kalksaydık sıfırının fiyatı da düşmüş olacağından ikinci elde çok fazla zarar etmiş olacaktık diye anladım.

"MTV" teşviki olmadığı sürece hibrit araçlar çok da cazip olmayacak bence ama buna rağmen satış rakamlar fena değil. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 36
  • Model Yılı: '16
  • 12 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #879 : Ekim 26, 2016, 16:01:32 »
Hergün arkadaşlar senin yarise mtv indirimi geliyormuş zarar ettin diye geliyor. Yarise vurmadığı net değil mi bu indirimin? 1.8 motordan başlıyor diye biliyorum ben.