Gönderen Konu: Yaris Hybrid  (Okunma sayısı 220257 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 117000
  • Model Yılı: '15
  • 371 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris Hybrid
« Yanıtla #880 : Ekim 26, 2016, 16:56:31 »
Hergün arkadaşlar senin yarise mtv indirimi geliyormuş zarar ettin diye geliyor. Yarise vurmadığı net değil mi bu indirimin? 1.8 motordan başlıyor diye biliyorum ben.

Elektrikli motoru da olan hibrit otomobillerde özel tüketim vergisi(ÖTV) indirildi. Yani Motorlu taşıtlar vergisinde herhangi bir indirim söz konusu değil zaten. Ama tabiki öyle olmasını da isterdim. Ayrıca dediğiniz gibi yarisler 45 kw imiş. 50 kw altında kaldığı için ÖTV'den de yararlanamadı.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #880 : Ekim 26, 2016, 16:56:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 36
  • Model Yılı: '16
  • 12 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #881 : Ekim 26, 2016, 17:26:09 »
MTV demişim ÖTV diye düzeltiyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 38000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #882 : Kasım 09, 2016, 19:45:12 »

benim araç 10600km oldu. 10bin bakimi icin Ortaköy toyotadan 465tl fiyat aldim. yakin zamanda 10bin bakimi yaptiran varmi? fiyat arastirmasi yapıyorum.
2016 Yaris Hybrit Cool

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 371 kere teşekkür etti
« Yanıtla #883 : Kasım 09, 2016, 20:04:45 »
benim araç 10600km oldu. 10bin bakimi icin Ortaköy toyotadan 465tl fiyat aldim. yakin zamanda 10bin bakimi yaptiran varmi? fiyat arastirmasi yapıyorum.

Ben haziranda 10.000km bakımı için bursa çavdarlida 470 tl + 70 tl yol yardımı ödedim yanılmıyorsam. Kağıtlar işyerinde olduğu için tam hatırlamıyorum şu an.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #884 : Kasım 12, 2016, 23:57:40 »
30.000 bakıma götürüyorum,400 tl alırız dediler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 38000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #885 : Kasım 13, 2016, 05:00:49 »
istanbul Kar yetkili servisinde yedek parca ve işçilikten indirimle toplam 410.75 tl ye geldi 10k bakimi. Aracim 10700kmdeydi 650tlye 2 yil garanti ekstra yaptirmak icin son şansiniz dedi servis danismanim ilerde yaptirmak istersem fiyatin 200-300tl km durumuna gore artacağını soyledi. bende ne olur ne olmaz diye yaptirdim. onceki aracimdan cok cektim ozellikle şanzıman arizalari icin 6500tl harcadim.
2016 Yaris Hybrit Cool

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #886 : Kasım 13, 2016, 06:39:41 »
istanbul Kar yetkili servisinde yedek parca ve işçilikten indirimle toplam 410.75 tl ye geldi 10k bakimi. Aracim 10700kmdeydi 650tlye 2 yil garanti ekstra yaptirmak icin son şansiniz dedi servis danismanim ilerde yaptirmak istersem fiyatin 200-300tl km durumuna gore artacağını soyledi. bende ne olur ne olmaz diye yaptirdim. onceki aracimdan cok cektim ozellikle şanzıman arizalari icin 6500tl harcadim.
ben 2013 model 30bin kmde olan korollama  temmuz ayinda 800 tlye 2 yillik garanti ekstra yaptirmistim.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 371 kere teşekkür etti
« Yanıtla #887 : Kasım 13, 2016, 23:42:47 »
Bu garanti işi bana pek mantıklı gelmiyor açıkçası şu ana kadar da hiç yaptırmadım. Onun yerine yol yardımı vs daha ekonomik ve çözüm odaklı gibi. Bunun dışında zaten bakımlarda arıza çıkınca bir çok durum garanti dışında vs deyip parça parası alınıyor. Yani benim düşüncem bu tabi çok fazla yol kat etmediğim için garanti işi benim açımdan cazip değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #888 : Kasım 14, 2016, 06:55:18 »
Bu garanti işi bana pek mantıklı gelmiyor açıkçası şu ana kadar da hiç yaptırmadım. Onun yerine yol yardımı vs daha ekonomik ve çözüm odaklı gibi. Bunun dışında zaten bakımlarda arıza çıkınca bir çok durum garanti dışında vs deyip parça parası alınıyor. Yani benim düşüncem bu tabi çok fazla yol kat etmediğim için garanti işi benim açımdan cazip değil.
yol yardimi daha ekonomik olacaktir cunku adi ustunde yol yardimi size saglayacagi hizmet en yakin yetkili servise cekici veya otelde bir kac gun konaklama. bu hizmeti bir cok kasko firmasi zaten sagliyor. ama garanti suresini uzatarak aracin motor mekanik ve kaporta aksamindan dogacak sorunlari bertaraf etmis bulunuyorsunuz. ozellikle otomatik veya mmt sanzimanli araclar ve dizel arac sahipleri icin bence bu cok onemli. en ufak sanziman arizasi veya motor arizasi durumunda fiyatlar 3 haneli rakamlardan basladigini goz ardi etmemek gerek. bunun cok km yapmak veya az km yapmak ile bir alakasi yok araclarin durdugu yerde de ariza verme olasiligi var. araba dedigin supriz yumurta kapali kutu metal yigini ileride ne olacagi belli olmuyor. ileride yasanacak en ufak motor veya sanziman arizasi garanti kapsaminda degistiginde kendisini misli ile amorti eder.
bence maddi imkanlar el veriyorsa max. 800 tlye aracinizi ekstradan 2 yil daha toyota guvencesine almak daha mantikli.

kendimden ornek vereyim gecen ay aracimin direksiyon simidi ve on 2 farini garantiden ucretsiz degistirdim. verdigim 800 tlyi fazlasi ile amorti etti.
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #889 : Kasım 14, 2016, 12:24:18 »
Garanti sürelerini yurtdışı için de araştırmanızı öneririm, ilginç gelebilir.!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #890 : Kasım 15, 2016, 08:29:13 »
Garanti sürelerini yurtdışı için de araştırmanızı öneririm, ilginç gelebilir.!

garanti sureleri daha kapsamli degil mi hakan abi?
 havasindanmidir suyundanmidir bilmiyorum ama 2. arac satan yabanci sitelere bakiyorum ozellikle almanya belcika hollanda araba 5 yasinda veya 8 ama cillop kaporta aksami tertemiz boyasi cok canli ve sanki araclar fazla yorulmamis ok gibi duruyor.
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #891 : Kasım 15, 2016, 17:41:59 »
Katılıyorum Eyüp. Yollar da kimi ülkelerde genel anlamda temiz. Yoldaki, ya da büyük araçlardan uçuşan kum vs taneleri farkedilmeden çok yıpratıyor boyaları. Güneşin de tabi etkisi vardır ama toz çok maalesef, şehiriçi olsun, şehirlerarası olsun. Tabi yolların durumu lastik, amortisör vs de etkiliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #892 : Kasım 16, 2016, 11:53:19 »
30.000 bakıma gittim, 375 tl verdim. Bu arada ön amortisör kule bilyesi mi ne galiba, onları da garantiden değiştik dediler, gıcırdama kayboldu. Garanti iyidir arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 50
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #893 : Kasım 22, 2016, 15:44:08 »
2013 model sedefli-inci beyazı tam olarak bilmiyorum yarisime locak boya olabiliyormu yoksa tüm bölüm mü boyanması gerekiyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #894 : Kasım 22, 2016, 17:57:38 »
Kastedilen inci beyaz ise bilgiler uygun bölümde mevcut.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 371 kere teşekkür etti
« Yanıtla #895 : Kasım 29, 2016, 12:29:38 »
Geçen hafta İstanbul merkezden hibrit sistem kontrolü için aranmıştım. Akabinde Çavdarlı ile iletişime geçtim bugün de sabah aracımı bıraktım. Garanti kapsamından amortisörlerle ilgili bir parça varmış (bilya mı ne) değiştirelim isterseniz dediler. Tamam dedim. Garantisi olan arkadaşların bilgisi olsun. Akşam bir aksilik olmazsa teslim edeceklermiş aracı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Yaris hybrid 2015
  • Kilometre: 40000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #896 : Kasım 29, 2016, 17:32:56 »
Geçen hafta İstanbul merkezden hibrit sistem kontrolü için aranmıştım. Akabinde Çavdarlı ile iletişime geçtim bugün de sabah aracımı bıraktım. Garanti kapsamından amortisörlerle ilgili bir parça varmış (bilya mı ne) değiştirelim isterseniz dediler. Tamam dedim. Garantisi olan arkadaşların bilgisi olsun. Akşam bir aksilik olmazsa teslim edeceklermiş aracı.

amartisörlerle ilgili şikayetiniz var mıydı  parçayı değişecekler? Yoksa genel olarak parça sıkıntılı olduğu  için mi (bilya) değiştirmeyi servis kendisi talep etti?
bu arada hybrid kontrolu için aranmadım 10 eylül de servise 20000 bakımı için gitmiştim o zaman hybrid kontrolü yapılmıştı ama sertifika vermediler elimde geçensene yapılan bakımın sertifikası var onda bir senelik olduğu yazıyor servise sorduğumda yeni sertifika vermemize gerek yok demişlerdi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 371 kere teşekkür etti
« Yanıtla #897 : Kasım 29, 2016, 20:59:09 »
Ben araç yeni niye degistiriyorsunuz dedim? Yeni parçayla bir nevi güncelleme yapıyoruz gibi birşey söyledi. Garanti ve kampanyadan bahsetti. Zaten parça yokmuş sipariş etmişler. Gelince arayacaklarmış. İşimden dolayı da aracımı alamadım zaten yarın sabah uğrayacağım. O zaman daha ayrıntılı bilgi alırım inşallah.

(Hibrit sistem kontrolü için, merkezden arayan danışman 2014 senesinde devreye aldıkları bir uygulama olduğunu sertifika vereceklerini falan söyledi.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 50
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #898 : Kasım 30, 2016, 14:45:16 »
antifiriz konusunda napıyorsunuz., kullanma klavuzu ve google aramalarımda  hiçbir bilgi bulamadım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #899 : Kasım 30, 2016, 20:14:33 »
antifiriz konusunda napıyorsunuz., kullanma klavuzu ve google aramalarımda  hiçbir bilgi bulamadım

İlk değişim 8 Yıl yada 160.000km, sonrasında her 80.000km'de bir defa. Tabii orjinal antifriz kullanmak kaydıyla.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)