Gönderen Konu: Yaris Hybrid  (Okunma sayısı 220294 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris Hybrid
« Yanıtla #840 : Mayıs 20, 2016, 20:08:37 »
bugün aracı servise götürmüşken test aracı ile bir tur attım abi .çalışması hareketi sürüş zevki inanılmaz güzel geldi bana
kullanması çok zevkli,görüş açısı,dönüş çapı içindeki ferahlık çok güzeldi.keşke fiyatı az daha uygun olsa o sınıfın komple.:) @Tekin Bozbey (21136)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #840 : Mayıs 20, 2016, 20:08:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #841 : Mayıs 20, 2016, 20:36:37 »
bugün aracı servise götürmüşken test aracı ile bir tur attım abi .çalışması hareketi sürüş zevki inanılmaz güzel geldi bana
kullanması çok zevkli,görüş açısı,dönüş çapı içindeki ferahlık çok güzeldi.keşke fiyatı az daha uygun olsa o sınıfın komple.:) @Tekin Bozbey (21136)

Sahibinden.com'da az daha uygun fiyata, çok iyi durumda, 2. el Yaris Hybrid ve Priuslar var, düşünmeden alınabilecek araçlar.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #842 : Mayıs 26, 2016, 19:54:47 »
Arkadaşlar merhaba,

Yeni hibrit ile aranıza katıldım. Soruları olan arkadaşlar varsa yanıtlayabilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #843 : Mayıs 27, 2016, 08:11:24 »
Hayirli olsun, hos geldiniz. Siz de aracinizi tanitip, bu konuda tecrube sahibi olan arkadaslarimiza sorularinizi sorabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '15
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #844 : Mayıs 27, 2016, 10:01:13 »
Bir başka kaynaktan alıntı;

"Toyota engineers have been able to enhance the use of electric power in support of the 1.8-litre VVT-i Atkinson cycle petrol engine to reduce engine speed by around 1,000rpm while maintaining acceleration performance. The result is a more relaxed, smoother and quieter drive, reinforcing the quiet, responsive and intuitive drive quality that is a hallmark of Toyota’s full hybrid technology."

Anlaşılan;  daha fazla elektrik motoru kullarak benzin motorundan azaltılan 1.000dev/dk karşılanmış. Daha sessiz hızlanma bu şekilde sağlanmış.

Doğrusal hızlanmada geliştirme derken performans artışı yapılmamış. Fakat gaz pedalının daha tepkili olması sağlanmış. Yani elektrik motorunun sistemdeki etkisi arttırılmış.

Sadece yazılım değişikliği ise; belki mevcut Yaris Hybrid'lere de güncelleme gelebilir.
Bence de böyle bir güncelleme gerekiyor. Sıklıkla benzinli motor gereksiz yere devreye giriyor, bazı optimizasyonlar şart düşüncesindeyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 60 kere teşekkür etti
  • 139 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #845 : Mayıs 27, 2016, 12:24:18 »
Uzakdoğu üreticileri, önceki sürüm ürünlerine güncelleme yapmak yerine, mevcut ürünü geliştirerek yeni ürün yapmayı tercih ediyorlar. Sanıyorum Kaizen anlayışı yüzünden...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #846 : Mayıs 30, 2016, 09:24:57 »
Bence de böyle bir güncelleme gerekiyor. Sıklıkla benzinli motor gereksiz yere devreye giriyor, bazı optimizasyonlar şart düşüncesindeyim.

"Benzinli motor sıklıkla devreye giriyor" demenizden sıklıkla şehir içinde kullandığınızda olduğunu anlıyorum zira uzun yolda zaten benzinli sürekli devrede oluyor.

Şehir içinde Benzinlinin devreye girmesi genellikle jeneratör ağırlıklı çalıştığındandır ve sıvı yakıt bundan daha verimli kullanılamaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #847 : Mayıs 31, 2016, 17:20:59 »
Isparta merkez kilima ve kalorifer olmadan ortalama yakıt tüketimi 3,5 lt. (30.05.2016) 35 lt lik depoyla 1000 km yapar. 3,5 lt x 4,60 TL = 16,10 TL yapar 1 km 0,16 TL yapar. Şehir içinde dizel veya tüp en az 0,25 TL yakar. Yaris hybrid dizel veya lpg ye göre %35 daha ucuz anlamına gelir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #848 : Mayıs 31, 2016, 19:45:32 »
Dizel veya Lpg ile o degerlerin olacagini hangi veriler ile hesapladiniz?
Ozellikle sehirler arasinda dizel cok verimli uniteler mevcut. Hybrid'in nispeten avantaji sehir ici denebilecek guzergahlarda. Mesafe, yuk, arac sinifi vs dusunuldugunde durum daha da degisir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #849 : Mayıs 31, 2016, 20:04:52 »
Ozellikle sehirler arasinda dizel cok verimli uniteler mevcut. Hybrid'in nispeten avantaji sehir ici denebilecek guzergahlarda. Mesafe, yuk, arac sinifi vs dusunuldugunde durum daha da degisir.

Doğru, eğer uzun yol ağırlıklı oranla yapılacaksa, Diesel motordan şaşmamalı.

Benim gibi yılda sadece 3 - 4 bin km uzun yol yapıyorsanız, durum tersine oluyor.

Yaygınlaştığında, Diesel Hybridler her iki ihtiyaç için de mükemmel olacaktır.

Günümüzde sadece Peugeot 5008 Diesel Hybrid ünitesi ile otomobil pazarında yer almaktadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #850 : Mayıs 31, 2016, 20:41:38 »
Şehir içinde hybrid dizelden daha az yakıyor. Dizel arabası olupta şehir içinde 25 kuruştan az yakana rastlamadım. Benim Yaris Hybrid şehir içinde 16 kuruş 3,5 lt, şehir dışında 18 kuruş 4,0 lt yakıyor. (30.05.2016). Dizel arabası olan karşılaştırma yapabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 60 kere teşekkür etti
  • 139 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #851 : Haziran 01, 2016, 00:12:12 »
Örnek bir senaryo olarak; araçlarda 4 yetişkin ve bagaj olduğunu, hız sabitlemenin 90km/h hıza sabitlendigini ve tatlı bir uzun yokuşun çıkıldığını düşünelim. Bu koşullarda Yaris Hybrid ortalama litre olarak aynı güçteki dizel bir araçdan bile daha fazla yakıt tüketebilir. Dizel motorda düşük devirde yüksek tork burada yakıt avantajı sağlayacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #852 : Haziran 01, 2016, 07:45:50 »
Verdiğiniz örnek doğru ancak ortalamada hybrid az yakıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #853 : Haziran 01, 2016, 08:00:56 »
Sehir ici, 5 km lik guzergahta, hybrid bir aracin, ozellikle akuler dolu konumda iken seyahate baslandiginda, dizel bir uniteden cok net bir sekilde yakit tuketimi az olur. Guzergah uzadiginda, ozellikle yuklu ve uzun yol kullanimlarinda, gelismis bir dizel unite, benzinli hybride gore hem litre bazinda, hem yakit maliyeti olarak one gecer. Arac yuk, kullanim performansi, arac sinifina gore basabas noktasi degisir sadece.

Hep vurgularim, bir hanede iki arac var ise ya da Tekin Bey'in belirttigi gibi buyuk cogunlukla sehir ici kullanim (sehirden sehire de onemli fark vardir) mevcut ise Yaris, hatta Aygo Hybrid tarzi araclar en mantikli cozumlerdir (Hatta BB lerinde tesvik edilmeli). Gerek sessizligi, gerek pratiklikleri, gerek tuketimleri olarak. Diger durumlarda bunlar tersine doner. Energy sinifi bir lastigin bile dusuk hizlarda yakit tuketimine nispeten olumlu etkisi, yuksek hizlara oranla cok daha fazladir...Zaten gercek veriler de bunlari gostermekte. Gerisi bilimsel olmayan, iyimser beklentiden ibaret olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #854 : Haziran 01, 2016, 11:15:41 »
Nereye gittiğimin önemi olmaksızın, her yöne, Uzun Yol, hanım, çocuk ve bagaj + sabit dere-tepe sürekli Cruise ile 110km/h = 5L/100km değişmiyor.

Şehir İçi, İstanbul - Fethiye - Antalya farketmiyor, klimalı kaloriferli veya yolculu, ortalama 4L/100km.

Dediğim gibi, ben şehir içi ağırlıklı kullanıyorum.

Uzun yol, 2006 Corolla D4-D, MMT, 3 kişi, tam dolu bagaj - tam dolu yakıt ile başlayarak, sürekli sabit cruise ile 110km/h ile 4.2L/100km

Hangi şartlarda araç kullanıldığına göre araç seçimi tasarrufun 1. adımıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Herşeyi bilmene gerek yok haddini bil yeter
    • HYBRID
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '03
  • 34 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #855 : Haziran 03, 2016, 20:31:29 »
1 hafta once pazarlik icin toyotaya gittim daha once hybrid almistim . Tekrar niyetlendim ama 68 binden asagi inmediler 100tlbile pazarlik olmaz diyince peki dedim. Gittim opel astra aldim 2016 1.6cdti otm.
Herşeyi bilmene gerek yok haddini bil yeter

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #856 : Haziran 03, 2016, 20:49:01 »
1 hafta once pazarlik icin toyotaya gittim daha once hybrid almistim . Tekrar niyetlendim ama 68 binden asagi inmediler 100tlbile pazarlik olmaz diyince peki dedim. Gittim opel astra aldim 2016 1.6cdti otm.
Hayırlı olsun. İnşallah memnun kalırsınız.

Bunlar da 2016 1.6 dizel Sedan Opel Astrası olan bir abimizin  güncel tüketim verileri. Resimlerden biri araç alındığından bu yana İstanbul içi ve ş.dışı karma tüketim. Diğeri bu hafta sonu Bolu Dağı eski yol çıkışı  trafik dahil uzun yol verisi.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Herşeyi bilmene gerek yok haddini bil yeter
    • HYBRID
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '03
  • 34 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #857 : Haziran 03, 2016, 21:32:13 »
Hayırlı olsun. İnşallah memnun kalırsınız.

Bunlar da 2016 1.6 dizel Sedan Opel Astrası olan bir abimizin  güncel tüketim verileri. Resimlerden biri araç alındığından bu yana İstanbul içi ve ş.dışı karma tüketim. Diğeri bu hafta sonu Bolu Dağı eski yol çıkışı  trafik dahil uzun yol verisi.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Allah razi olsun hocam insallah. Ben yeni kasa hb olani aldim 1.6cdti dynamic otm. Suan istanbul s.ici 5.8 s.disi 4.1lt yakmakta
Herşeyi bilmene gerek yok haddini bil yeter

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #858 : Haziran 09, 2016, 22:45:58 »
merhabalar,

belki duymussunuzdur, yaklasik bir ay önce, alman hükümeti, elektrikli ve hibrid arabalar icin 4000Euro'ya kadar destek verecegini acikladi.
Toyotada, bu ayin sonuna kadar bu destegi destekliyor ve tüm hibrid modellerinde, 3000Euro net indirim veriyor... toyota nokta de adresinden bakabilirsiniz... Haftaya, toyota yetkili saticisina ugrayacagim ve onlarla da sorularima cevap arayacagim.

Simdi, benim aklima takilan bir sey var, mesajlarin bazilarini okudum ve bazi arkadaslar, hibrid araclari nerde nasil gittigini tartismislar.

ben, haftanin 5 günü,  yaklasik 35km sehir disi, 3 km sehir ici gidiyorum. Bunun disinda, haftasonlari, genelde uzun yol yapiyorum, ayda 1 kez bir 300 km falan giderim saga sola. Almak istedigim Yaris Hybrid (Elektro- und Benzinmotor) 74kW (100PS).

Daha önceki mesajlarda, arabanin uzun yolda, benzin kullandigini söylemissiniz. Malum alman otobaninda, 130dan yavas giden araba yok, 160a tempomati birakip, saatlerce gidilebiliyor. Sorum, yaris bu performansi, hibrid motoruyla kaldirabilir mi? Bu araba  seciminde neye dikkat etmemi tavsiye edersiniz?

Dizel araba almak istemiyorum (her ne kadar kisa vadede maddi olarak avantajli olsada, yasadigim sehir, mavi plakaya gecicek 2-3 seneye. bunun anlami $u: CO2 salinimi 80den yukari olan hicbir arac sehre giremiyecek. Evet. Almanyada böyle yerler var  :D

Sanirim simdilik yeter, sizden duymak dilegiyle,
berkan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #859 : Haziran 10, 2016, 19:09:03 »
merhabalar,

belki duymussunuzdur, yaklasik bir ay önce, alman hükümeti, elektrikli ve hibrid arabalar icin 4000Euro'ya kadar destek verecegini acikladi.
Toyotada, bu ayin sonuna kadar bu destegi destekliyor ve tüm hibrid modellerinde, 3000Euro net indirim veriyor... toyota nokta de adresinden bakabilirsiniz... Haftaya, toyota yetkili saticisina ugrayacagim ve onlarla da sorularima cevap arayacagim.

Simdi, benim aklima takilan bir sey var, mesajlarin bazilarini okudum ve bazi arkadaslar, hibrid araclari nerde nasil gittigini tartismislar.

ben, haftanin 5 günü,  yaklasik 35km sehir disi, 3 km sehir ici gidiyorum. Bunun disinda, haftasonlari, genelde uzun yol yapiyorum, ayda 1 kez bir 300 km falan giderim saga sola. Almak istedigim Yaris Hybrid (Elektro- und Benzinmotor) 74kW (100PS).

Daha önceki mesajlarda, arabanin uzun yolda, benzin kullandigini söylemissiniz. Malum alman otobaninda, 130dan yavas giden araba yok, 160a tempomati birakip, saatlerce gidilebiliyor. Sorum, yaris bu performansi, hibrid motoruyla kaldirabilir mi? Bu araba  seciminde neye dikkat etmemi tavsiye edersiniz?

Dizel araba almak istemiyorum (her ne kadar kisa vadede maddi olarak avantajli olsada, yasadigim sehir, mavi plakaya gecicek 2-3 seneye. bunun anlami $u: CO2 salinimi 80den yukari olan hicbir arac sehre giremiyecek. Evet. Almanyada böyle yerler var  :D

Sanirim simdilik yeter, sizden duymak dilegiyle,
berkan
bir an gerçek olsa dediğim masalı okuyorum sandım :)