0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
5 aydır kullandığım yaris hybrid le rekorumu paylaşayım dedim herkese terörden arınmış bir dünyada sağlıklı uzun ömürlü bir hayat dilerimİstikamet : Adana-》MersinMesafe : 86kmOrtalama hız : 70km/saat (cc açık)Süre : 1.5 saatORTALAMA YAKIT TÜKETİMİ : 3LT/100KM(Yani Adana'ya 2.5 litre benzinle gittim)Normalde bu mesafeyi 100km sabit hızla 1 saatte katediyorum. Yarım saat gecikmeyle inanılmaz tasarruf sağlanabiliyor. Bir sonraki testlerim 80-90-100-110-120km/saat şeklinde olacak işallah.
Arkadaşlar 80km/saat hızla CC açıkMersin=》AdanaOrtalama yakıt tüketimi : 3,2lt/100kmSabit hızla tabiki (Cruise control (+))Arkadaşlar bir sonraki testlerim 90km/saat sabit hızla olacak. (adana=》mersin 90km/saat sabit hız ile başlayacağım) Hayırlısı olsun.Herkese terörün olmadığı, sağlıklı, mutlu, uzun ömürler.
Depoyu fullesem 36/3.3×100=1090km menzil eder. Çok iyi değil mi?
Avrupa'da satılan Auris Hybrid'in ve Prius+'ın Hybrid Synergy sisteminde güncelleme yapılmış. Aynı zamanda Toyota Touch 2 multimedya sisteminde de geliştirme yapılmış.Hybrid Synergy sistemindeki güncellemeye göre araç artık daha doğrusal hızlanacakmış ve bu hızlanma esnasında benzin motoru devri eskisine göre 1.000dev/dk daha az dönecekmiş. Böylece hızlanma esnasında kabin içinde daha az motor sesi hedeflenmiş.Haberde güncellemenin mevcut modellere de uygulanacağı yönünde bir bilgi yok ama yine de Yaris Hybrid kullanıcıları konuyu takip edebilirler.
Bir başka kaynaktan alıntı;"Toyota engineers have been able to enhance the use of electric power in support of the 1.8-litre VVT-i Atkinson cycle petrol engine to reduce engine speed by around 1,000rpm while maintaining acceleration performance. The result is a more relaxed, smoother and quieter drive, reinforcing the quiet, responsive and intuitive drive quality that is a hallmark of Toyota’s full hybrid technology."Anlaşılan; daha fazla elektrik motoru kullarak benzin motorundan azaltılan 1.000dev/dk karşılanmış. Daha sessiz hızlanma bu şekilde sağlanmış.Doğrusal hızlanmada geliştirme derken performans artışı yapılmamış. Fakat gaz pedalının daha tepkili olması sağlanmış. Yani elektrik motorunun sistemdeki etkisi arttırılmış.Sadece yazılım değişikliği ise; belki mevcut Yaris Hybrid'lere de güncelleme gelebilir.
Aynen, Lithium-ion pili olanlarda yapılmış güncelleme. Neden Ni-Mh hibrit araçlarda bu güncelleme yapılmaz?
S.aleykum toyota ailesi cok uzun zaman oldu girmeyeli. Takip ediyorum su aralar 6bin tllik indirim var hybridde acaba yeni kasami geliyor bilginiz varmi. Niyetleniriz belki yine.