Gönderen Konu: Yaris Hybrid  (Okunma sayısı 220232 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 60 kere teşekkür etti
  • 139 kere teşekkür edildi
Ynt: Yaris Hybrid
« Yanıtla #820 : Aralık 14, 2015, 01:20:50 »
Motorun dizelle, benzinle uzun ömürlü çalışmasını tasarlayan mühendisler aynı şekilde LPG ile de uzun ömürlü çalışmasını elbette sağlayabilirler.

Ama bence asıl mesele, LPG sisteminin kaza anında daha fazla risk teşkil etmesidir. En azından şunu düşünüyor insan; benzin deposu darbe aldığında deforme olabiliyor ama basınçlı bir tank deforme olmadan yırtılabilir, patlayabilir. Veya depodan akan benzin bir noktaya akar, ama LPG ortama hemen yayılır ve ateşi veya yeterli kıvılcımı bulursa...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #820 : Aralık 14, 2015, 01:20:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '15
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #821 : Ocak 05, 2016, 19:54:51 »
Arkadaşlar öncelikle sitede aradım bu konuyu fakat bulamadım.
 Yaris hybrid 2015 touch 2 sisteminde bluetooth ile bağlı telefonumun (galaxy note3-android 5.0) zil sesini araçtan duymak istediğim için ayarlar-》telefon -》zil sesi-》telefon zil sesi seçeneğine dokunduğumda sistem algılamıyor.(seçemiyorum) Diğer zil sesi seçeneklerini  (zil sesi 1, zil sesi 2,zil sesi 3) seçebiliyorum. Bilginiz varsa yardimci olursanız sevinirim. İyi günler. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #822 : Şubat 03, 2016, 10:30:14 »
Fazla şey bekliyorsunuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #823 : Mart 20, 2016, 16:00:27 »
5 aydır kullandığım yaris hybrid le rekorumu paylaşayım dedim herkese terörden arınmış bir dünyada sağlıklı uzun ömürlü bir hayat dilerim

İstikamet : Adana-》Mersin
Mesafe : 86km
Ortalama hız : 70km/saat (cc açık)
Süre : 1.5 saat
ORTALAMA YAKIT TÜKETİMİ : 3LT/100KM
(Yani Adana'ya 2.5 litre benzinle gittim)

Normalde bu mesafeyi 100km sabit hızla 1 saatte katediyorum. Yarım saat gecikmeyle inanılmaz tasarruf sağlanabiliyor.
Bir sonraki testlerim 80-90-100-110-120km/saat şeklinde olacak işallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #824 : Mart 20, 2016, 16:51:21 »
5 aydır kullandığım yaris hybrid le rekorumu paylaşayım dedim herkese terörden arınmış bir dünyada sağlıklı uzun ömürlü bir hayat dilerim

Normalde bu mesafeyi 100km sabit hızla 1 saatte katediyorum. Yarım saat gecikmeyle inanılmaz tasarruf sağlanabiliyor.

aracı sabit hızda mı kullandınız? ortalama hız bilgi ekranında yazan mı?
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #825 : Mart 28, 2016, 23:50:49 »

Aynı yolu aynı hız ortalamasıyla dönüş olarak da hesaplayıp paylaşırsanız sevinirim.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #826 : Nisan 08, 2016, 19:40:09 »
Isparta şehir içi ortalama yakıt tüketimi kışın 4.5 lt. Nisan başı 3.5 lt oldu. Birde lpg takdırsam tadından yenilmez. Garanti süresinin bitmesini bekleyeceğim. ABD de prius taksilerin çoğuna lpg takmışlar. Prius benzinde 6.0 lt lpg de ise 6.1 lpg yakıyormuş. İngilizce forumda okudum. Muhtemelen yaris hybrid 3.6 veya 3.7 lt lpg yakar demek. Bu da harika olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #827 : Nisan 29, 2016, 19:34:51 »
Arkadaşlar
80km/saat hızla
CC açık
Mersin=》Adana
Ortalama yakıt tüketimi : 3,2lt/100km

Sabit hızla tabiki (Cruise control (+))
Arkadaşlar bir sonraki testlerim 90km/saat sabit hızla olacak.
(adana=》mersin 90km/saat sabit hız ile başlayacağım) Hayırlısı olsun.

Herkese terörün olmadığı, sağlıklı, mutlu, uzun ömürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 60 kere teşekkür etti
« Yanıtla #828 : Nisan 29, 2016, 19:44:57 »
Arkadaşlar
80km/saat hızla
CC açık
Mersin=》Adana
Ortalama yakıt tüketimi : 3,2lt/100km

Sabit hızla tabiki (Cruise control (+))
Arkadaşlar bir sonraki testlerim 90km/saat sabit hızla olacak.
(adana=》mersin 90km/saat sabit hız ile başlayacağım) Hayırlısı olsun.

Herkese terörün olmadığı, sağlıklı, mutlu, uzun ömürler.

Pompa degeri ile yol bilgisayarindaki değer birbirini tutuyor mu veya sapma ne kadardır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #829 : Nisan 29, 2016, 19:58:08 »
Geçen ay aldığım 100 liralık  (23 litre)  benzin ile şehir içi ortalama yakıt tüketimim 3.3 litre/100km oldu ve 650 km yol katettim.
Bi 50km daha götürürdü düşüncem.
23 litre benzinle 650km gittim (23/3.3×100=696km menzil) pompa değeri ile yol bilgisayarı birbiriyle örtüşüyor.
Depoyu fullesem 36/3.3×100=1090km menzil eder. Çok iyi değil mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #830 : Nisan 30, 2016, 11:19:48 »
Depoyu fullesem 36/3.3×100=1090km menzil eder. Çok iyi değil mi?

Yakıt yükü artırılınca tüketim başlangıçta daha yüksek çıktığından menzilde aynı oranda artış olmuyor ama Yaris Hybridin tüketimi mükemmel.

İki depodur tüketimi sıfırlamadım, içinde Belek gidip gelme var, Antalyada şehir içi biraz hızlı akıyor, arada bir klima ihtiyacı oluyor buna rağmen 3.9L/100km ve gidişat aşağı yönlü devam ediyor.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 60 kere teşekkür etti
« Yanıtla #831 : Mayıs 13, 2016, 12:52:57 »
Avrupa'da satılan Auris Hybrid'in ve Prius+'ın Hybrid Synergy sisteminde güncelleme yapılmış. Aynı zamanda Toyota Touch 2 multimedya sisteminde de geliştirme yapılmış.

Hybrid Synergy sistemindeki güncellemeye göre araç artık daha doğrusal hızlanacakmış ve bu hızlanma esnasında benzin motoru devri eskisine göre 1.000dev/dk daha az dönecekmiş. Böylece hızlanma esnasında kabin içinde daha az motor sesi hedeflenmiş.

Haberde güncellemenin mevcut modellere de uygulanacağı yönünde bir bilgi yok ama yine de Yaris Hybrid kullanıcıları konuyu takip edebilirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #832 : Mayıs 13, 2016, 15:02:02 »
Avrupa'da satılan Auris Hybrid'in ve Prius+'ın Hybrid Synergy sisteminde güncelleme yapılmış. Aynı zamanda Toyota Touch 2 multimedya sisteminde de geliştirme yapılmış.

Hybrid Synergy sistemindeki güncellemeye göre araç artık daha doğrusal hızlanacakmış ve bu hızlanma esnasında benzin motoru devri eskisine göre 1.000dev/dk daha az dönecekmiş. Böylece hızlanma esnasında kabin içinde daha az motor sesi hedeflenmiş.

Haberde güncellemenin mevcut modellere de uygulanacağı yönünde bir bilgi yok ama yine de Yaris Hybrid kullanıcıları konuyu takip edebilirler.

Tork artırmadan daha çabuk hızlanmayı daha düşük devirle gerçekleştiremezsiniz, sanırım 1.8L kullanılan Auris ve Prius için geçerli olan güncelleme.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 60 kere teşekkür etti
« Yanıtla #833 : Mayıs 13, 2016, 16:23:46 »
Bir başka kaynaktan alıntı;

"Toyota engineers have been able to enhance the use of electric power in support of the 1.8-litre VVT-i Atkinson cycle petrol engine to reduce engine speed by around 1,000rpm while maintaining acceleration performance. The result is a more relaxed, smoother and quieter drive, reinforcing the quiet, responsive and intuitive drive quality that is a hallmark of Toyota’s full hybrid technology."

Anlaşılan;  daha fazla elektrik motoru kullarak benzin motorundan azaltılan 1.000dev/dk karşılanmış. Daha sessiz hızlanma bu şekilde sağlanmış.

Doğrusal hızlanmada geliştirme derken performans artışı yapılmamış. Fakat gaz pedalının daha tepkili olması sağlanmış. Yani elektrik motorunun sistemdeki etkisi arttırılmış.

Sadece yazılım değişikliği ise; belki mevcut Yaris Hybrid'lere de güncelleme gelebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #834 : Mayıs 14, 2016, 09:56:11 »
Isparta'da mayıs ayı ortalama 3,7 l yakıyor. Buda 35 lt depo ile 945 km gidilir anlamına gelir. Ayrıca şehiriçi km yakıt tüketimi 3,7 lt x 4.42 TL = 0,16 TL eder. En az yakan lpg bile şehir içinde 0,25 kuruş yakar. Daha önce fiat panda 1.2 otomatik vardı. Şehir içi 9 lt yakıyordu. Ayda 1500 km yapıyorum. Yaris hybrid'e geçerek ayda 351 TL kara geçtim. Yılda 4.212 TL, 10 yılda 42.120 TL kardayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #835 : Mayıs 15, 2016, 21:55:30 »
Bir başka kaynaktan alıntı;

"Toyota engineers have been able to enhance the use of electric power in support of the 1.8-litre VVT-i Atkinson cycle petrol engine to reduce engine speed by around 1,000rpm while maintaining acceleration performance. The result is a more relaxed, smoother and quieter drive, reinforcing the quiet, responsive and intuitive drive quality that is a hallmark of Toyota’s full hybrid technology."

Anlaşılan;  daha fazla elektrik motoru kullarak benzin motorundan azaltılan 1.000dev/dk karşılanmış. Daha sessiz hızlanma bu şekilde sağlanmış.

Doğrusal hızlanmada geliştirme derken performans artışı yapılmamış. Fakat gaz pedalının daha tepkili olması sağlanmış. Yani elektrik motorunun sistemdeki etkisi arttırılmış.

Sadece yazılım değişikliği ise; belki mevcut Yaris Hybrid'lere de güncelleme gelebilir.

1.8L motor için olduğu belirtilmiş, Nikel-Metalmi yoksa Lityumion pil kullanılan model içinmi olduğu bu açıklamada belirtilmemiş.
Elektrik motorundan daha fazla güç alabilmek için, Lityum pil kullanılanda yazılım ile bu güncelleme yapılabilir diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 60 kere teşekkür etti
« Yanıtla #836 : Mayıs 15, 2016, 22:19:23 »
Aynen, Lithium-ion pili olanlarda yapılmış güncelleme. Neden Ni-Mh hibrit araçlarda bu güncelleme yapılmaz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #837 : Mayıs 16, 2016, 09:01:37 »
Aynen, Lithium-ion pili olanlarda yapılmış güncelleme. Neden Ni-Mh hibrit araçlarda bu güncelleme yapılmaz?

Lityum-İon pil şimdilik teknolojinin geldiği son noktada. Aynı hacimde daha fazla ve daha hızlı enerji birikimi, enerjiyi daha hızlı verebiliyor olması vs vs gibi özellikleriyle Ni-Mh'den üstün kılıyor. 

Li-Ion Dezavantajı; daha pahalı, kısmen kısa ömür.

Sonuç olarak, Bu güncelleme Li-Ion pilli Hybridlerin hızlanmalarındaki motor ses konforunu kesinlikle artıracaktır.

Ni-Mh pilli hybridlerde sadece yazılım ile değil ama Hybrid kontrol ünitesindeki Invertorlerin güncellenmesiyle aynı sonuca ulaşılabilecektir. Yeni modellerde yapılabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Herşeyi bilmene gerek yok haddini bil yeter
    • HYBRID
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '03
  • 34 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #838 : Mayıs 18, 2016, 21:11:51 »
S.aleykum toyota ailesi cok uzun zaman oldu girmeyeli. Takip ediyorum su aralar 6bin tllik indirim var hybridde acaba yeni kasami geliyor bilginiz varmi. Niyetleniriz belki yine. Tekin bey nasilsiniz. Zamaninda bizlere cok yardimci olmustunuz unutmam.iyisinizdir insallah
Herşeyi bilmene gerek yok haddini bil yeter

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #839 : Mayıs 19, 2016, 00:07:15 »
S.aleykum toyota ailesi cok uzun zaman oldu girmeyeli. Takip ediyorum su aralar 6bin tllik indirim var hybridde acaba yeni kasami geliyor bilginiz varmi. Niyetleniriz belki yine.

abd'de, Mazda 2'den dönüşen modelle 2016 olarak tanıtıldı, Sedan seven ülkemize umarım getirilir.

https://www.youtube.com/watch?v=Uf6O7HXJpzY