0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar bu arada yaris Hybrid takılan lpg sistemi 50 tl lpg ile 445 km bitti
Hybrid ile 10 bin km nin yaklasik ne kadarini sadece elektrik motoru ile gidiyorsunuz?
benim araçım 2012 model garantisi bitti ondan sonra taktırdım ben lpg yiMesaj Birleştirildi: Aralık 10, 2015, 11:36:19zaten garati olsada gitmem 50.000 km bakımı için istenilen para 653 tl aynı işlemi 210 tl vererek yaptırdım çok abartıyorlar bence
........Hybrid-Lpg kombinasyonu, sadece Benzin-Lpg kombinasyonu ve Dizel unite ile ilk alim ve isletme maliyetleri acisindan karsilastirilabilir.
Ülkemizde de örnekleri var, mesela Honda Civic orijinal fabrikadan LPG sistemli olarak satılıyor. Sanıyorum Opel de Avrupa'da fabrika çıkışından LPG sistemli olarak satış yapıyor. Elbette LPG için motorda gerekli revizyonlar yapılmıştır, daha sert subaplar gibi...
Ülkemizde satılan Hondalarda fabrika olarak yapılan tek şey, bagajdan motor bölümüne kadar olan bakır borunun aynı sıvı yakıt gibi kanallardan çekilmesi ve buharlaştırma beyni için su bağlantı T'lerinin hazırlanması ve elektrik tesisatının ön hazırlığından başka bir şey değildir. Henüz hiç bir firmada LNG/LPG için motor yada motor parçaları hazırlığı yok.Gelecek planlamaları, emisyonu çok düşük üreten Hybrid ve sonrasında da Hidrojen teknolojileri üzerine dizayn edildi bile.