0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba aracı bu ayın sonu bir aksilik çıkmazsa alacağım Kafama takılan ben cool modelini alabildim para anca ona yetti Sipirit modelini almadım diye çok pişman oluruyum ilerde acaba aracı teslim almadan yorum yapsanız elzem özellikler varmı arasında sizce olmadı borç harç kredi kartı bir yolunu bulup spirit almalımıyım lütfen bir yorum yapın çok kararsız kaldım kafam karıştı
Antalya ortalamam 3.8L/100km yani 400km'de 67.TLBagajımda yer kaybım yada stepnesizlik gibi bir durumum yok, ilave masraf, bakım, güvenlik riskleri ve daha önemlisi motorda arıza yok.Hybrid sisteme LPG uygulamanın ekonomik bir yatırım olacağını sanmıyorum.Atkinson prensibiyle çalışan motorda LPG sıcaklığı subaplara daha çabuk zarar verebilecektir.
Venezuela gibi ulkelerde deger olarak bu verilerin cok daha alti goruluyor Lpg olmadan.
Aslında motorun verimliliğini arttırmak için sıkıştırma oranı arttırılabilir. Sıkıştırma oranı arttıkça; - egzoz çıkış sıcaklığı düşer,- güç artar,- ısı transferi artar. Sanırım silindir çevresinden motora geçen sıcaklık ile bu ısı transferi oluyor. (1. sorun)Eğer klasik şanzımana ve tek bir termik motora sahipsen, motorun verimini artırarak yakıt tüketimini düşürebilirsin, doğru. Yaris Hybrid'in benzin motoru sıkıştırma oranı 13.4/1 diye biliyorum. Bu yüzden Yaris Hybrid'de yüksek oktanlı benzin kullanmak daha mantıklı olur. Zaten tüm benzinli motorlarda "95 veya üzeri oktanlı yakıt kullanın" uyarısı vardır.Peki;- LPG, bezinden daha fazla ısı transferine yol açar mı? (1.sorun)LPG oktanı 105'dir elbette fazla ısı üretecektir.- LPG bu sıkıştırma oranında acaba erken patlama sıcaklığına ulaşıyor mu? (2.sorun)Yukarda açıkladığım gibi pistonun silindir kapağına yaklaşma oranı fazladır ama açık kalan emme manifoldu nedeniyle doğru orantılı olarak otto prensibine oranla sıkışma aynı oranda fazla değildir. Yoksa turbo falan gibi birşey çıkardı ortaya. LPG'de zamanından önce patlamaz diye düşünüyorum.- Ve LPG motora nasıl zarar verebilir?...Forumumuzda, yakıttan dolayı arızalanıp açılan konuların %99'u (oranda hatalı olabilirim) LPG sistemi olan araçlar. İngilizlerin Yaris Hybrid'e LPG uygulamaları, onların avrupada en kötü ekonomiye sahip olduğunun kanıtıdır ki gerçektede öyledir. abd'de böyle bir merak ve çalışma çok zor bulunur (belki 3 -5). Maaşlarımız yeterli olsaydı ülkemizde de araçlarımıza zarar verip risk altına sokan ikinci yakıt sistemini kimse uygulamaya değer görmezdi.